Alchemist Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα σας! Να ένα πρόβλημα: Η οθόνη του υπολογιστή μου (LG W2243S) τρεμοπαίζει από την πρώτη μέρα αγοράς, πότε έντονα πότε αμυδρά και πότε καθόλου. 1) Δεν φταίει η οθόνη (Μου την αντικατέστησαν και το πρόβλημα παραμένει. + Δεν έχει πρόβλημα όταν τη συνδέω σε άλλο υπολογιστή) 2) Δεν φταίει το καλώδιο τροφοδοσίας της οθόνης (έχω δοκιμάσει δεύτερο) 3) Δεν φταίει η κάρτα γραφικών μου (αφού την έβγαλα, σύνδεσα την οθόνη στην On board κάρτα γραφικών και έχω το ίδιο πρόβλημα) Κάποια άλλη πιθανή αιτία; ( Τροφοδοτικό; Motherboard; ) Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!
SpirtouLisS Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 για δοκιμασε να τη βαλεις στα 75hz αν ειναι στα 60. αν και μαλλον το εχεις ηδη κάνει επισης δοκιμασε να λειτουργησεις την οθονη σε ενα σταθεροποιητη τασης/ups για το φοβο των ιουδαιων,,,.να δεις αν συνεχιζεται το προβλημα
parsifal Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Χμμμμ, μου μυρίζει ηλεκτρολογικό το θεματάκι: 1. Πρόβλημα στα ρεύματα που δίνει το τροφοδοτικό 2. Θέμα ελλιπούς γείωσης στην αλυσίδα πρίζα-τροφοδοτικό-κουτί 3. Κάποια Η/Μ παρεμβολή ίσως; Είτε προερχόμενη από hardware component του PC είτε από κάποια άλλη συσκευή πλησίον του Η/Υ; 1
Alchemist Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 για δοκιμασε να τη βαλεις στα 75hz αν ειναι στα 60. αν και μαλλον το εχεις ηδη κάνει επισης δοκιμασε να λειτουργησεις την οθονη σε ενα σταθεροποιητη τασης/ups για το φοβο των ιουδαιων,,,.να δεις αν συνεχιζεται το προβλημα Δεν μου έχει επιλογή 75Hz παρα μόνο 59 και 60. Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα είναι το ίδιο! UPS δεν έχω, παρ' όλα αυτά δε νομίζω να φταίει αυτό. Έχω συνδέσει laptop στην οθόνη χωρίς να αλλάξω την πρίζα του ρεύματος και το πρόβλημα σταματάει. Επίσης όταν ανοίγω την οθόνη βγάζει για 2 δευτερόλεπτα το λογότυπο της LG και δεν τρεμοπαίζει, ενώ αμέσως μετά δείχνει τα windows και τρεμοπαίζει! (Απ' ό,τι φαίνεται το πρόβλημα δεν είναι στην οθόνη ή τα καλώδιά της...) Σ'ευχαριστώ!!
SpirtouLisS Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Χμμμμ, μου μυρίζει ηλεκτρολογικό το θεματάκι: 1. Πρόβλημα στα ρεύματα που δίνει το τροφοδοτικό 2. Θέμα ελλιπούς γείωσης στην αλυσίδα πρίζα-τροφοδοτικό-κουτί 3. Κάποια Η/Μ παρεμβολή ίσως; Είτε προερχόμενη από hardware component του PC είτε από κάποια άλλη συσκευή πλησίον του Η/Υ; μπορει να απαλειψει ή να επιβεβαιωσει ολα αυτα (οντως πολυ πιθανα) λειτουργοντας την οθονη σε ενα διαφορετικο περιβαλλον/κουτι. πχ στον υπολογιστη καποιου φιλου του. και αν δουλεψει εκει σωστα ξερουμε οτι η οθονη ειναι σωστη και ψαχνουμε το προβλημα σε τροφοδοσια, παρεμβολλες σηματος
parsifal Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 μπορει να απαλειψει ή να επιβεβαιωσει ολα αυτα (οντως πολυ πιθανα) λειτουργοντας την οθονη σε ενα διαφορετικο περιβαλλον/κουτι. πχ στον υπολογιστη καποιου φιλου του. και αν δουλεψει εκει σωστα ξερουμε οτι η οθονη ειναι σωστη και ψαχνουμε το προβλημα σε τροφοδοσια, παρεμβολλες σηματος Τσέκαρε λίγο το opening post: 1) Δεν φταίει η οθόνη (Μου την αντικατέστησαν και το πρόβλημα παραμένει. + Δεν έχει πρόβλημα όταν τη συνδέω σε άλλο υπολογιστή)
Alchemist Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Χμμμμ, μου μυρίζει ηλεκτρολογικό το θεματάκι: 1. Πρόβλημα στα ρεύματα που δίνει το τροφοδοτικό 2. Θέμα ελλιπούς γείωσης στην αλυσίδα πρίζα-τροφοδοτικό-κουτί 3. Κάποια Η/Μ παρεμβολή ίσως; Είτε προερχόμενη από hardware component του PC είτε από κάποια άλλη συσκευή πλησίον του Η/Υ; Πολύ πιθανό αυτό που είπες για το τροφοδοτικό φίλε μου. Όσο για τη γείωση, δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω για να το διαπιστώσω...! έχω 2 μεσαίου μεγέθους ηχεία αριστερά και δεξιά του υπολογιστή αλλά τα έχω απομακρύνει πολλές φορές για να διαπιστώσω αν φταίνε. Δε φταίνε πάντως ούτε αυτά...!
SpirtouLisS Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Τσέκαρε λίγο το opening post: ναι εχεις δικιο απλα διεφυγε απο το μυαλο μου οτι ειναι η 2η οθονη και συνεχιζει το προβλημα. ειχα και δυσκολη μερα Δεν μου έχει επιλογή 75Hz παρα μόνο 59 και 60. Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα είναι το ίδιο! UPS δεν έχω, παρ' όλα αυτά δε νομίζω να φταίει αυτό. Έχω συνδέσει laptop στην οθόνη χωρίς να αλλάξω την πρίζα του ρεύματος και το πρόβλημα σταματάει. Επίσης όταν ανοίγω την οθόνη βγάζει για 2 δευτερόλεπτα το λογότυπο της LG και δεν τρεμοπαίζει, ενώ αμέσως μετά δείχνει τα windows και τρεμοπαίζει! (Απ' ό,τι φαίνεται το πρόβλημα δεν είναι στην οθόνη ή τα καλώδιά της...) Σ'ευχαριστώ!! παρεμβολη απο το κουτι??? δεν ειναι προβλημα λογισμικου. δεν ειναι προβλημα driver. κατι στο hardware σου ισως βγαζει καποια συχνοτητα ηλεκτρομανητικου που κανει το προβλημα. μπορει να ειναι μια καρτα ή το τροφοδοτικο οτιδηποτε. μη με ευχαριστεις απλα υποθεσεις εκανα μεχρι τωρα
JohnXarxas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 τσέκαρε ακόμα και το να μην κάνει καλή επαφή το καλώδιο όσο γελοίο και αν ακούγεται... μπορεί "να μην ευνοεί η θέση του" (μου έχει τύχει και εμένα)
sigamhsoupw Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Να σου πω κ γω το δικο μου μακρυ μπας κ σε βοηθησει. Επισης lg (w2442) συνδεδεμένη σε 2 η/υ, στο 'καλό' τρεμοπαιζει επιλεκτικά όταν ο browser φιλοξενεί flash (οχι όμως και σε αναπαραγωγή mkv 12gb full hd!), στο δε ψιλοαρχαίο κατεβαστηρι δεν τρεμοπαιζει ποτε. Το προβλημα ξεκίνησε όταν άλλαξα μητρική (hint), ενώ είχε σχεδόν εξαλειφθεί όταν είχα κλοκαρισμένο τον επεξεργαστή(hint*2).
Alchemist Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 τσέκαρε ακόμα και το να μην κάνει καλή επαφή το καλώδιο όσο γελοίο και αν ακούγεται... μπορεί "να μην ευνοεί η θέση του" (μου έχει τύχει και εμένα) Ποιο καλώδιο απ' όλα;;; Να σου πω κ γω το δικο μου μακρυ μπας κ σε βοηθησει. Επισης lg (w2442) συνδεδεμένη σε 2 η/υ, στο 'καλό' τρεμοπαιζει επιλεκτικά όταν ο browser φιλοξενεί flash (οχι όμως και σε αναπαραγωγή mkv 12gb full hd!), στο δε ψιλοαρχαίο κατεβαστηρι δεν τρεμοπαιζει ποτε. Το προβλημα ξεκίνησε όταν άλλαξα μητρική (hint), ενώ είχε σχεδόν εξαλειφθεί όταν είχα κλοκαρισμένο τον επεξεργαστή(hint*2). Αυτό με το flash νομίζω το έχω παρατηρήσει κι εγώ.. Δηλαδή, όταν λιώνω στο youtube τρέμει πολύ ενώ όταν βλέπω mkv δεν με ενοχλεί ποτέ... Θα το τσεκάρω ξανά..! Η επιλογή του Overclocking ελπίζω να μην είναι μονόδρομος
JohnXarxas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Ποιο καλώδιο απ' όλα;;; όλα τσέκαρέ τα...
sigamhsoupw Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Kατι που ξεχασα να σου αναφερω προηγουμενως: δοκιμασε διαφορετικο καλωδιο συνδεσης με το πι σι. Δλδ αν εχεις συνδέσει την οθόνη με hdmi δοκίμασε vga ή dvi. Θυμάμαι τότε που έψαχνα λύση για το δικό μου πρόβλημα πολλοί ανέφεραν στον γούγλη πως το vga και το dvi έχουν σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα από το hdmi.
JohnXarxas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 και επίσης αν ασπούμε έχεις VGA και το κάνεις με αντάπτορα DVI βγάλε τον αντάπτορα, και άσε το καλώδιο καθαρό
Alchemist Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Kατι που ξεχασα να σου αναφερω προηγουμενως: δοκιμασε διαφορετικο καλωδιο συνδεσης με το πι σι. Δλδ αν εχεις συνδέσει την οθόνη με hdmi δοκίμασε vga ή dvi. Θυμάμαι τότε που έψαχνα λύση για το δικό μου πρόβλημα πολλοί ανέφεραν στον γούγλη πως το vga και το dvi έχουν σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα από το hdmi. Η οθόνη πίσω δεν έχει hdmi, άρα δεν έχω επιλογές Τώρα και λίγη ώρα θέλω να ελέγξω αυτό με το flash που μου είπες, αλλά έχει σταματήσει από τότε να τρεμοπαίζει... Νόμος του Μέρφυ. και επίσης αν ασπούμε έχεις VGA και το κάνεις με αντάπτορα DVI βγάλε τον αντάπτορα, και άσε το καλώδιο καθαρό Έβγαλα και τον αντάπτορα, αλλά δε φταίει ούτε αυτός. Παρέλειψα να το αναφέρω..!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα