DrLo Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Έχουν κλειδωθεί δεκάδες λιγότερο απελπιστικά threads !
papajo_r Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 οπως δικαιολογησες εσυ φανταζομαι ε; εχεις 100 ατομα να σου λενε οτι οταν βγει ενα χρωμα η πιθανοτητα να βγει κοκκινο ή μαυρο στην επομενη ειναι ακριβως 50-50 αλλα εσυ εμμενεις στη λαθος αντιλιψη σου. καλη συνεχεια λοιπον στο δικο σου μαθηματικό συστημα Καταρχήν εδώ να πω πως έβαλες ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από κάτι που έγραψα που ήταν ΜΕΡΟΣ απάντησης στην δήλωση "και ότι και καλά αν αλλάζαμε χρώμα οταν νικήσουμε θα είχε καμια διαφορα" Στην συνεχεια, ναι, καλά τα είπες έχω δει post από μερικά άτομα να ΛΕΝΕ πως είναι 50-50 οι πιθανότητες χωρίς να συγκεκριμενοποιούν γιατί νομίζουν πως γίνεται αυτό (σε αντιθεση με τον Horsepower λιγο παρακάτω που σχηματίζει αποψη).. τώρα εσύ αν είσαι της λογικής ότι, ότι λένε οι περισσότεροι είναι σωστό επειδή εχμμμ.. το λένε οι περισσότεροι.. τότε ok να ρωτήσουμε και τον μπάμπη τον σουγιά και τον κώστα τον τσατσάρα (A.M.A.Ν για όσους δεν θυμούνται) να δούμε αν ειναι σύμφωνοι και αυτοί να τελειώσει μια και καλή το θέμα.. Έχουν κλειδωθεί δεκάδες λιγότερο απελπιστικά threads ! Τα ντεπόν και οι ασπιρίνες για να ενεργήσουν χρειάζονται έναν εγκέφαλο για να επενεργήσουν αν δεν έχεις τότε δεν σου κάνουν τίποτα τα ντεπόν λυπάμαι... Και το θέμα κάθε άλλο παρα απελπιστικό είναι έχω παρατηρήσει κάτι και το ανέφερα στο forum με σκοπό να κάνουμε μια εποικοδομητική συζήτηση πάνω στην παρατήρηση μου αυτή. πράγμα καθόλου μεμτο! Απελπιστικό πάνε να το καταντήσουν κάτι "τρόλλια" σαν και εσένα που σπαμμαρουν με στείρες δηλώσεις και ειρωνείες.. φταίω εγώ κυρίως όμως που απαντάω και σας δίνω την αφορμή να συνεχίσετε την ???????? σας! από εδώ και πέρα σαν να μην υπάρχετε θα απαντάω μονο σε σοβαρά post όπως του horsepower, Για να συνεχίσει το thread την κανονική του πορεία.. papajo_r αναφέρεσαι σε ένα πείραμα τύχης με ανεξάρτητες επαναλήψεις. Δηλαδή κάθε φορά που γυρνάει η ρουλέτα, το αποτέλεσμα είναι ανεξάρτητο από τα προηγούμενα πειράματα. Δεν επηρεάζει η ρίψη ενός ζαριού τις επόμενες ρίψεις, δεν έχει μνήμη το ζάρι ή η ρουλέτα. Κάθε φορά που στρίβουμε το νόμισμα έχουμε πιθανότητα 0.5 να έρθει γράμματα. Οι λέξεις κλειδιά είναι οι ανεξάρτητες επαναλήψεις και το πείραμα με επανατοποθέτηση. Όλα αυτά είναι στη πρώτη σελίδα οποιουδήποτε βιβλίου θεωρίας πιθανοτήτων και να ανοίξεις. Παράδειγμα: Έχω ένα δοχείο με 7 λευκές και 5 μαύρες σφαίρες. Η πιθανότητα να βγάλω μαύρη σφαίρα είναι Ρ(Μ)=5/(7+5)=0.417 και λευκή Ρ(Λ)=7/(7+5)=0.583 ή Ρ(Λ)=01-0.417=0.583(καθώς το βγάζω λευκή σφαίρα και το βγάζω μαύρη σφαίρα είναι γεγονότα συμπληρωματικά). Τώρα την σφαίρα που έβγαλα την επανατοποθετώ μέσα στο κουτί (πείραμα με επανατοποθέτηση). Επαναλαμβάνω το πείραμα. Πάλι η πιθανότητα να βγάλω λευκή σφαίρα είναι 0.583 και η πιθανότητα να βγάλω μαύρη είναι 0.417, δηλαδή ακριβώς όπως πριν (ανεξαρτήτως αποτελέσματος του προηγούμενου πειράματος). Αν χρησιμοποιήσουμε την θεωρία της δεσμευμένης πιθανότητας έχουμε ότι Ρ(Λ2/Λ1)=Ρ(Λ1Λ2)/Ρ(Λ1), δηλαδή θέλω την πιθανότητα να βγάλω λευκή την δεύτερη φορά που θα τραβήξω δεδομένου ότι την πρώτη φορά έβγαλα λευκή. Είναι Ρ(Λ2/Λ1)=Ρ(Λ1)Ρ(Λ2)/Ρ(Λ1)=Ρ(Λ2) καθώς τα Λ1,Λ2 είναι ανεξάρτητα ενδεχόμενα και η τομή τους μας κάνει απλά γινόμενο τον πιθανοτήτων τους. Βλέπουμε λοιπόν ότι και λευκή να βγήκε στην πρώτη δοκιμή η πιθανότητα να βγει και στη δεύτερη είναι ίδια. Ελπίζω να καταλαβαίνεις το λάθος στον συλλογισμό σου. Συμφωνω απόλυτα μαζί σου στην θεωρία.. αλλα μάλλον διάβασες μονο το παραπάνω απόσπασμα και δεν κατάλαβες για τι πράγμα μιλάω. θεωρητικά σε μια περίπτωση ιδανικού νομίσματος ναι η πιθανότητα είναι πάντα 50%-50% και σωστά όπως είπες η πιθανότητα δεν αλλάζει δεν έχει μνήμη. Πράγμα που σημαίνει ότι να βγούνε 60 κορόνες στην σειρά είναι το ίδιο πιθανό με το να βγούν 60 γράμματα στην σειρά η οποιοσδήποτε ενδιάμεσα συνδυασμός... Μονο που αν πάρουμε ένα κανονικό νόμισμα(που είναι ζυγισμένο ) και κάνουμε 3 set των 1000 προσπαθειών το κάθε set γιατί δεν πρόκειται να συμβεί αυτό? (να βγούνε 60 κορόνες στην σειρά) (Εδώ θα με συγχωρήσεις αλλα επειδή δεν είμαι μαθηματικός και γενικά δεν είναι το αντικείμενο μου η στατιστική δεν γνωρίζω καλά την ελληνική ορολογία) Αυτό συμβαίνει γιατί στα set αυτά δεν μιλάμε πια για πιθανότητα (change) αλλα για -δεν ξέρω την ελληνική έκφραση στα μαθηματικά γιαυτο θα το προσπαθήσω να το περιγράψω- τείνουσα πιθανότητα (likelihood) Σε αυτό το σημείο επειδή αφενός δεν γίνετε στο insomnia να γραφουν μαθηματικοί συμβολισμοί αφετέρου και να γινόταν θα χρειαστώ αρκετές ώρες (αν όχι μέρες) για να καλλωπίσω μια ολοκληρωμένη απάντηση θα σε παραπεμψω στο εξής link http://www.quantwolf.com/doc/cointoss/cointoss.html όπου μιλάει γενικότερα για το στοίχημα με το νόμισμα αλλα μέσα στις ιδέες που αναπτύσσονται υπάρχει και η μαθηματική απόδειξη του "likelihood" μέσα σε ένα set δοκιμων. Εκεί που θέλω εγώ να καταλήξω είναι ότι η μεγαλύτερη διαφορα που κάνει την δήλωση μου να ισχύει είναι ότι δεν μιλάμε για νόμισμα! αλλα για την ρουλέτα και μάλιστα περισσότερο για μια ηλεκτρονική ρουλέτα που ΔΕΝ βγάζει ακριβώς τυχαία αποτελέσματα αλλα βασίζεται σε μαθηματικές πράξεις για να βγει ένα συγκεκριμένο χρώμα (βασικά αριθμός) Στην ρουλέτα αυτή λοιπόν ΥΠΑΡΧΕΙ μνήμη (γιατί το νέο αποτέλεσμα της εξαρτάται από το παλαιότερο στις περισσότερες των περιπτώσεων) Οποτε αν αναλύσουμε έναν μεγάλο αριθμό παρτίδων (πχ 40.000)μπορούμε να καταλήξουμε σε συμπέρασμα. Βεβαια το ίδιο για διαφορετικούς όμως λόγους γίνετε και στην κανονική ρουλέτα γιατί η ρουλέτα δεν μηδενίζει σε κάθε παρτίδα αλλα ξεκινάει από διαφορετικό σημείο η μπίλια από την άλλη έχει περίπου την ίδια δύναμη κάθε φορα. Το θέμα είναι ότι με ένα αρκετά ικανοποιητικό δείγμα Μπορεί κάποιος να κατανείμει τα αποτελέσματα σε ένα γράφημα που γενικά περιγράφεται απο f(x)= 1/{(sqr(2π)^e)^(-(x^2/2))} με το ορισμένο ολοκλήρωμα (άκρα 0 και 1 -0 μαύρο 1 κόκκινο ) f(x) dx =1 που περιγράφει την πιθανότητα για ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα μέσα σε μια ορισμένη συνθήκη που εξαρτάται από την σωρεία των προηγουμένων αποτελεσμάτων (η αποδειξη εδω: http://pdfcast.org/pdf/theoremcopylikel αποτελεί αποσπασμα απο το βιβλιο "Multivariable Calculus, Linear Algebra, and Differential Equations in a Real and Complex World" ) βεβαια με το 0 στο παιχνίδι αλλάζει ο τύπος αλλα η ουσία είναι η ίδια. EDIT: Εδώ να επισημάνω ότι όλοι σχολιάζουν αλλα κανένας δεν δοκίμασε για ΠΛΑΚΑ (πχ να πάει σε αληθινό καζίνο και ΧΩΡΙΣ να ποντάρει απλά με την φαντασία του να βάζει ψεύτικα στοιχήματα στο μυαλό του και να δει το αποτέλεσμα ή σε ηλεκτρονική ρουλέτα να δοκιμάσει την επιλογή δωρεάν πονταρισμάτων) Όλοι ειρωνεύονται αλλα κανένας δεν δοκίμασε για πλακα έστω να δει αν μια στο εκατομμύριο δουλεύει αυτό το συστημα... Τέλος όπως είπα και στις 2 τελευταίες παραγράφους του post μου στην σελίδα 7 δεν λέω πως με αυτό το σύστημα θα γίνετε πλούσιοι ή πως δεν θα χάσετε ποτε κτλ απλά λέω ότι είναι πολύ καλύτερη επιλογή από οποιαδήποτε άλλη τυχαία μέθοδος πονταρίσματος που ακολουθείτε!
PCharon Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2011 Εκεί που θέλω εγώ να καταλήξω είναι ότι η μεγαλύτερη διαφορα που κάνει την δήλωση μου να ισχύει είναι ότι δεν μιλάμε για νόμισμα! αλλα για την ρουλέτα και μάλιστα περισσότερο για μια ηλεκτρονική ρουλέτα που ΔΕΝ βγάζει ακριβώς τυχαία αποτελέσματα αλλα βασίζεται σε μαθηματικές πράξεις για να βγει ένα συγκεκριμένο χρώμα (βασικά αριθμός) δε μπορείς να νικήσεις ένα διαδικτυακό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε για να βγάζει χρήματα και όχι για να μοιράζει. Μια πραγματική ρουλέτα χωρίς περιορισμούς ίσως τη νικήσεις, ένα πρόγραμμα όχι. Μήπως τυχαίνει να αντιλαμβάνεσαι πως η έννοια του προγραμματισμού εμπεριέχει αυτόματα σκοπιμότητα; Όλα αυτά που αναφέρεις και τα links με τις θεωρίες και τα Μαθηματικά και τα όλα υπόλοιπα ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.
horsepower Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Σόρρυ αλλά δεν έχω χρόνο στην διάθεσή μου να απαντήσω εκτενώς ούτε αφιέρωσα χρόνο στο link που πόσταρες. Αύριο ίσως το προσπαθήσω. Αλλά νομίζω αναφέρεσαι σε νόμο μεγάλων αριθμών. Οι παρτίδες που θα παίξει κάποιος σε real-time δεν ικανοποιούν τις συνθήκες όμως για να ακολουθούν αυτή την θεωρία. Έχουμε πεπερασμένο αριθμό παρτίδων τις οποίες θα παίξει κάποιος πριν φύγει από το e-καζίνο κρατώντας βαρέλι αντί φορώντας ρούχα. Όντως το λογισμικό των καζίνο χρησιμοποιεί γεννήτρια αριθμών μη-πραγματικά-τυχαίων (ε?), συμφωνώ εδώ, εξάλλου δεν υπάρχει υπολογιστικό σύστημα που να γεννά πραγματικά τυχαίους αριθμούς (τώρα τελευταία κάτι κατάφεραν νομίζω), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ένα τέτοιο λογισμικό είναι και επιρρεπές και "ξεγελάσιμο" (ουάου) σε τέτοιου είδους τακτικές. Άλλωστε δεν γνωρίζω κατά πόσο εφαρμόζονται οι ανωτέρω θεωρίες σε λογισμικό και προγραμματισμό. Ούτε εγώ είμαι μαθηματικός και πάνε κάτι χρόνια που έχω να ασχοληθώ με εφαρμοσμένη στατιστική (αν και σε λίγο καιρό θα χρειαστώ για το διδακτορικό κάποιες λίγες γνώσεις, αν μέχρι τότε δεν έχει λυθεί το ζήτημα θα επιστρέψω ) οπότε αν κάνω κάπου λάθος ας με διορθώσει κάποιος.
dark_banishing Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 πήγα να διαβάσω πριν από λίγο και τα παλιότερα post αλλα σταμάτησα γιατί θα συγχυζόμουνα μάλλον ακόμη περισσότερο γιατί με το που γύρισα την σελίδα 6 βρήκα τα γνωστά nobrain trolls τύπου "equals three" (οποιος κατάλαβε κατάλαβε) να λένε τις εξυπνάδες τους Έλα μην συγχύζεσαι ! Τα τόπικ σου είναι κορυφαία !! Μόλις διάβασα και το άλλο τόπικ που έχεις ανοίξει και κατάλαβα ότι έχεις ταλέντο. Τέλος όπως είπα και στις 2 τελευταίες παραγράφους του post μου στην σελίδα 7 δεν λέω πως με αυτό το σύστημα θα γίνετε πλούσιοι ή πως δεν θα χάσετε ποτε κτλ απλά λέω ότι είναι πολύ καλύτερη επιλογή από οποιαδήποτε άλλη τυχαία μέθοδος πονταρίσματος που ακολουθείτε! Η μέθοδος που ακολουθούμε είναι να μην παίζουμε και άρα να μην χάνουμε και είναι η καλύτερη μέθοδος που έχει φτιαχτεί μέχρι τώρα στο σύμπαν (), ειδικά όταν παίζεις σε παιχνίδια που έχουν φτιαχτεί να σου πάρουν τα λεφτά. "στείλτε μου PM" <-- Τώρα δεν είμαι σίγουρος σε πoιο ακριβώς post έχω αναφέρει κάτι τέτοιο ΑΝ έχω αναφέρει βασικά και βαριέμαι να ψάξω! "στείλτε μου PM" στο πρώτο ποστ τελευταία σειρά. Φυσικά δεν αμφιβάλω ότι κανείς στο ινσόμνια δεν είναι τόσο αφελής για να την πατήσει. Εκεί που θέλω εγώ να καταλήξω είναι ότι η μεγαλύτερη διαφορα που κάνει την δήλωση μου να ισχύει είναι ότι δεν μιλάμε για νόμισμα! αλλα για την ρουλέτα και μάλιστα περισσότερο για μια ηλεκτρονική ρουλέτα που ΔΕΝ βγάζει ακριβώς τυχαία αποτελέσματα αλλα βασίζεται σε μαθηματικές πράξεις για να βγει ένα συγκεκριμένο χρώμα (βασικά αριθμός) Στην ρουλέτα αυτή λοιπόν ΥΠΑΡΧΕΙ μνήμη (γιατί το νέο αποτέλεσμα της εξαρτάται από το παλαιότερο στις περισσότερες των περιπτώσεων) Οποτε αν αναλύσουμε έναν μεγάλο αριθμό παρτίδων (πχ 40.000)μπορούμε να καταλήξουμε σε συμπέρασμα. Ούτε η ηλεκτρονική ούτε η κανονική ρουλέτα έχουν μνήμη. Επιπλέον στην ηλεκτρονική μπορώ να φτιάξω ότι αλγόριθμο γουστάρω ή και να έχω παραπάνω από έναν και να τους χρησιμοποιώ εναλλάξ ανάλογα με το πως ξύπνησα σήμερα.. Εσύ δεν μπορείς να ξέρεις τι έχω κάνει και ακόμα και ένα τρισεκατομμύριο παρτίδες να μαζέψεις τα δεδομένα σου είναι άχρηστα.... Όλοι ειρωνεύονται αλλα κανένας δεν δοκίμασε για πλακα έστω να δει αν μια στο εκατομμύριο δουλεύει αυτό το συστημα... Γιατί έχουμε καλύτερα πράγματα να κάνουμε από το να προσπαθούμε να αποδείξουμε σε έναν φυσικό στο ινσόμνια ότι η πιθανότητα για κορώνα η γράμματα είναι ακριβώς 50% ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα προηγούμενων ρίψεων.... Έχουν κλειδωθεί δεκάδες λιγότερο απελπιστικά threads ! Αμήηηηηηηηηηηηηηηηην
Herculess Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Λοιπόν σε πληροφορώ οτι ήρθε μια ωραία σειρά από 13 συνεχόμενα μαύρα όταν εγώ ήμουν σταθερός στο κόκκινο... Είπες τίποτα; Η πιθανότητα να έρθει 13 φορές συνεόμενα το ίδιο χρώμα είναι :(18/37)^13 δηλαδή 0.000085 % οπότε τα ηλεκτρονικα σε κλεβουν και λογικό μου ακουγεται γιατι δεν ξερουμε τι αλγόρυθμοι παίζουν απο πισω! Το σύστημα κάτω απο ιδανικές συνθήκες μπορεί να κερδιζει αλλά κερδιζει 1 ευρώ σε κάθε νίκη, και δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.
Mika Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2011 ok, τωρα διαπιστωσα οτι ειναι ο ιδιος που ανοιξε και το τοπικ με τα κομμενα κεφαλια σκυλων. pop corn time
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.