pappous_soulis Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 ακομα και πριν 30-40 χρονια που ψηφιζαν περισσοτεροι τα ποσοστα ηταν πανω κατω τα ιδια. αρα δεν ειναι το θεμα η αποχη. δες πχ στο usa ,που εχουν να ψηφισουν αναμεσα σε 2 κομματα,τα οποια ειναι τα ιδια. Μιλάς για άλλες εποχές όμως. Όσο για τις ηνωμένες πολιτείες, όπως είπες έχουν δυο κόμματα. Πρέπει να συμβαίνει και δω το ίδιο? Γνωρίζεις τη συντριπτική πλειοψηφία; Δεν αρκεί για να χαρακτηρίσει την απόχη ως πολιτική στάση -γενικά. Όχι, δεν γνωρίζω τη συντριπτική πλειοψηφία. Αλλά από αυτά που ακούω γύρω μου εκεί καταλήγω. Για τη νεολαία τουλάχιστον. Όσο για την αποχή ως πολιτική στάση, μιας και φαίνεται να την ενστερνίζεσαι, θα μπορούσες να μου εξηγήσεις το σκεπτικό πίσω από αυτήν?
De@th L0rd Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Μιλάς για άλλες εποχές όμως. Όσο για τις ηνωμένες πολιτείες, όπως είπες έχουν δυο κόμματα. Πρέπει να συμβαίνει και δω το ίδιο? Ναι πρέπει να συμβαίνει ακριβώς το ίδιο γιατί είμαστε ένα κακό ανατολίτικο αντίγραφό τους.
insomniaK Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 [/font] Το μικρόφωνό του σίγουρα ηλεκτροδοτείται από το κράτος; Δε ξέρω τι είδους παίχτης είναι το κράτος σε αυτό το κομμάτι της οικονομίας -αν είναι ο μοναδικός ή αν είναι ο ισχυρότερος αν δεν είναι μοναδικός. Σίγουρα πάντως, αν ηλεκτροδοτείται από το κράτος, αυτό γίνεται από την αξιοποίηση των φόρων που του παρέχει ο (κάθε) Carlin ως φορολογούμενος να τα διαχειριστεί. Το Σύνταγμα, το κράτος και οι υποψήφιοι για κάποιο ρόλο στον κρατικό μηχανισμό είναι τρία διαφορετικά πράγματα. Και, σε κάθε περίπτωση, από πότε το να μη ψηφίζεις στις εκλογές έγινε συνώνυμο της ηλιθιότητας; Ρίξε κέρμα και προσπάθησε ξανά. [...] Το σύνταγμα το κράτος και οι πολιτικοί είναι 3 αλληλένδετα στοιχεία της δημοκρατίας, όποια και να αφαιρέσεις το σύστημα διακυβέρνησης δε λειτουργεί. Καλή τρίτη γυμνασίου. Ηλιθιότητα είναι από τότε που θεμελιώθηκε η δημοκρατία στην αρχαία Ελλάδα. Δεν τα λέω γω, αυτοί οι τελειωμένοι οι αρχαίοιοιαθηναίοι τα λένε, γω απλά τους αναπαράγω. Μην πάει και χαμένη η πλύση εγκεφάλου που μου καναν στο σχολείο. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι δικαίωμα η μη συμμετοχή στα κοινά, είναι εγκληματική αμέλεια. Τα έχει πει ο παππούς Σούλης πολύ όμορφα, το μόνο που θέλω να συμπληρώσω είναι ότι όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν κάτι καλύτερο, έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι (αν και δεν εξασκούν αυτό του εκλέγειν), έχουν ελευθερία λόγου και τουλάχιστον 7 εκατομμύρια κόσμο πιθανούς αποδέκτες. Ας μας παρουσιάσουν τις απόψεις τους και ας ζητήσουν την ψήφο αυτών που ψηφίζουν. ιδού η ρόδος, ιδού και το πήδημα. Τα λόγια είναι εύκολα, στις πράξεις χωλαίνουμε, ε.
Lucifer Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Και, σε κάθε περίπτωση, από πότε το να μη ψηφίζεις στις εκλογές έγινε συνώνυμο της ηλιθιότητας; Από την αρχαία Ελλάδα, βασικά. Είναι η ρίζα της λέξης idiot. Και σοβαρολογώ.
antonl Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Από την αρχαία Ελλάδα, βασικά. Είναι η ρίζα της λέξης idiot. Και σοβαρολογώ. Κοίτα τι μαθαίνει κανείς σε τέτοιο topic.
ClouD Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Μία πολλαπλή απάντηση σε όσους βοηθήσαν στο νόημα της λέξης. Κοίτα να δεις που δεν είχα πάρει πρέφα ότι ζω στην Αθηναϊκη Δημοκρατία της αρχαίας ελλάδας. Ευχαριστώ παίδες, δε το ξαναξεχνάω (απορώ πως την πάτησα έτσι...). @insomniaK, δε θα πάψω ποτέ να εκτιμώ τη νοημοσύνη σου και την ικανότητά σου στη συζήτηση. Ούτε όταν δε θα καλύπτεις καλά τα ad hominem. @pappous_soulis, Κατ' αρχήν είναι αυθαίρετο να λες ότι στηρίζω την αποχή. Δες λίγο πιο προσεκτικά τι έκανα. Εκτός αν οι γενικεύσεις είναι πρόβλημα μόνο όταν τις αξιοποιεί αυτός με τον οποίο διαφωνούμε, οπότε πάω πάσο -δικό μου λάθος. Με σεβασμό. edit: και μια και παίζει το αστερίξ -τσεκάρετε λίγο τι νόημα έχει το όνομα του Ιντεφιξ στην αρχική γλώσσα. περαστικά μας.
pappous_soulis Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Κατ' αρχήν είναι αυθαίρετο να λες ότι στηρίζω την αποχή. Δες λίγο πιο προσεκτικά τι έκανα. Εκτός αν οι γενικεύσεις είναι πρόβλημα μόνο όταν τις αξιοποιεί αυτός με τον οποίο διαφωνούμε, οπότε πάω πάσο -δικό μου λάθος. Με σεβασμό. Αυθαίρετο όντως, αλλά αυτό κατάλαβα απ'τα λεγόμενα σου. Επίσης, η ερώτηση μου δεν ήταν προσωπική επίθεση παρά μια ειλικρινής απορία. Φιλικά πάντα.
V for Vagelis Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Κάνεις λάθος. Γιατί το 50% που δεν ψηφίζει μπορεί με μια κίνηση να ανατρέψει όλο το πολιτικό σκηνικό. Διότι από το 50% που ψηφίζουν, το 60% τουλάχιστον είναι κομματικοποιημένα πρόβατα. Είτε ψηφίσεις εσύ, είτε όχι, αυτοί θα είναι εκεί για να βγάζουν στην εξουσία αυτούς που εσύ βρίζεις. Αν συνεχίσεις να ποντάρεις στην δική τους βούληση, πιστεύοντας πως θα ξυπνήσουν μια μέρα και θα γυρίσουν τη πλάτη σε αυτούς που τόσα χρόνια τους ταΐζουν, λυπάμαι. Γιατί αυτή η μέρα θα αργήσει. Και στη τελική, αν πιστεύετε πως δεν έχει νόημα να ρίχνετε την ψήφο σας μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια γιατί η δημοκρατία είναι ένα ψέμα, τι σας κάνει να πιστεύετε πως οι διαδηλώσεις, οι καταλήψεις και οι διαμαρτυρίες έχουν αντίκρισμα? Λίγο αντιφατικό δεν νομίζεις? Εκεί που θέλω να καταλήξω. Είτε ασκείται τα δημοκρατικά σας καθήκοντα σαν σκεπτόμενοι πολίτες, είτε κάνετε μόκο και παρακολουθείτε τις εξελίξεις. Διαλέγετε και παίρνετε. Το πρόβλημα με πολλούς ψηφοφόρους είναι ότι ψηφίζοντας, ρίχνουν το γάντι στη πολιτεία για την επίλυση των προβλημάτων της χώρας, πιστεύοντας ότι έχουν εκπληρώσει το κοινωνικό τους καθήκον. Μια κοινωνία όμως δε διαμορφώνεται μόνο απ τους πολιτικούς και μπορεί να υπάρχουν σημαντικότεροι παράγοντες απ ότι μια ψήφος, όπως ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τους συμπολίτες σου, που εκπαιδεύεις τα παιδιά σου, το επάγγελμα που ασκείς, με λίγα λόγια η γενικότερη συμπεριφορά των πολιτών της. Επίσης, μακάρι να είχε το 100% των ψηφοφόρων το κατάλληλο μορφωτικό επίπεδο και την κριτική ικανότητα ώστε να ψηφίζει συνειδητά. Κάτι τέτοιο δυστυχώς δε συμβαίνει. Επομένως η άποψη ότι όσοι έχουν το εκλογικό δικαίωμα πρέπει και να το εξασκούν είναι για μένα ιδιαίτερα επικίνδυνη. Αλλιώς έχεις ψηφοφόρους που ψηφίζουν για τελείως λάθος λόγους (όπως και συμβαίνει τις τελευταίες δεκαετίες), πχ να ψηφίζουν κάποιο κόμμα μόνο και μόνο για να μην εκλεχθεί κάποιο άλλο. Οπότε εγώ λέω το αντίθετο, καλύτερα να ψήφιζαν μόνο όσοι θεωρούν πως έχουν ενημερωθεί για τις πολιτικές θέσεις των υποψηφίων και που έχουν βρει κάποιο κόμμα που να τους εκφράζει απόλυτα και ας ήταν μόνο το 10% των ψηφοφόρων.
pournaras Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Γιατι παντα πιστευουμε οτι το εκλογικο σωμα δεν εχει τη μορφωση και την ικανοτητα ωστε να ψηφισει συνειδητα και σωστα; Οι ιδιοι δεν ειναι που την αλλη μερα θα βγουν στους δρομους και θα απαιτησουν καποια πραγματα; Ο πολιτης απο την Κερατεα, δεν εχει τη μορφωση να ψηφισει συνειδητα, αλλα εχει τη μορφωση να ξερει ποτε θα τελειωσει το θεμα του Χυτα, αν ειναι καλο η κακο, σε ποσα χλμ αποσταση πρεπει να ειναι, τι κρυβεται πισω απο τις συμβασεις, και για ολα αυτα βγαινει στους δρομους και απαιτει. Δεν ειναι οξυμωρο;
geotri314 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 εγώ πάλι είμαι της άποψης, πως μια δημοκρατική κοινωνία, έχει πάντα την κυβέρνηση που της αξίζει.
pappous_soulis Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Το πρόβλημα με πολλούς ψηφοφόρους είναι ότι ψηφίζοντας, ρίχνουν το γάντι στη πολιτεία για την επίλυση των προβλημάτων της χώρας, πιστεύοντας ότι έχουν εκπληρώσει το κοινωνικό τους καθήκον. Μια κοινωνία όμως δε διαμορφώνεται μόνο απ τους πολιτικούς και μπορεί να υπάρχουν σημαντικότεροι παράγοντες απ ότι μια ψήφος, όπως ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τους συμπολίτες σου, που εκπαιδεύεις τα παιδιά σου, το επάγγελμα που ασκείς, με λίγα λόγια η γενικότερη συμπεριφορά των πολιτών της. Ενώ με το να μην τη ρίχνουν πιστεύουν πως φέρουν ακόμα κοινωνικό καθήκον? Δεν διαφωνώ πως έχει σημασία η κουλτούρα του ανθρώπου γύρω από θέματα όπως αυτά που θίγεις, όμως η ψήφος εξακολουθεί να είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Επίσης, μακάρι να είχε το 100% των ψηφοφόρων το κατάλληλο μορφωτικό επίπεδο και την κριτική ικανότητα ώστε να ψηφίζει συνειδητά. Κάτι τέτοιο δυστυχώς δε συμβαίνει. Επομένως η άποψη ότι όσοι έχουν το εκλογικό δικαίωμα πρέπει και να το εξασκούν είναι για μένα ιδιαίτερα επικίνδυνη. Όσο επικίνδυνη κι αν τη θεωρείς, χειρότερα από τώρα δεν γίνεται. Η αδιαφορία είναι το χειρότερο πράγμα. Αλλιώς έχεις ψηφοφόρους που ψηφίζουν για τελείως λάθος λόγους (όπως και συμβαίνει τις τελευταίες δεκαετίες), πχ να ψηφίζουν κάποιο κόμμα μόνο και μόνο για να μην εκλεχθεί κάποιο άλλο.Οπότε εγώ λέω το αντίθετο, καλύτερα να ψήφιζαν μόνο όσοι θεωρούν πως έχουν ενημερωθεί για τις πολιτικές θέσεις των υποψηφίων και που έχουν βρει κάποιο κόμμα που να τους εκφράζει απόλυτα και ας ήταν μόνο το 10% των ψηφοφόρων. Διαφωνώ. Οι πολιτικές θέσεις των υποψηφίων δε μου λένε τίποτα. Δηλώνει ο άλλος αριστερός και μας βγαίνει πιο δεξιός κι από δεξιό. Για αρχή προτιμώ να αλλάξουν οι φάτσες εντός της βουλής, και μετά ας κοιτάξουμε τις βιτρίνες. Είναι πιο σημαντικό να ακούγονται πολλές διαφορετικές φωνές απ'το να συμφωνήσω με ένα κόμμα απόλυτα. (που το θεωρώ αδύνατο να σε εκφράζει κάποιος απόλυτα)
KilliK Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Το σύνταγμα το κράτος και οι πολιτικοί είναι 3 αλληλένδετα στοιχεία της δημοκρατίας, όποια και να αφαιρέσεις το σύστημα διακυβέρνησης δε λειτουργεί. Καλή τρίτη γυμνασίου. Ηλιθιότητα είναι από τότε που θεμελιώθηκε η δημοκρατία στην αρχαία Ελλάδα. Δεν τα λέω γω, αυτοί οι τελειωμένοι οι αρχαίοιοιαθηναίοι τα λένε, γω απλά τους αναπαράγω. Μην πάει και χαμένη η πλύση εγκεφάλου που μου καναν στο σχολείο. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι δικαίωμα η μη συμμετοχή στα κοινά, είναι εγκληματική αμέλεια. Τα έχει πει ο παππούς Σούλης πολύ όμορφα, το μόνο που θέλω να συμπληρώσω είναι ότι όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν κάτι καλύτερο, έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι (αν και δεν εξασκούν αυτό του εκλέγειν), έχουν ελευθερία λόγου και τουλάχιστον 7 εκατομμύρια κόσμο πιθανούς αποδέκτες. Ας μας παρουσιάσουν τις απόψεις τους και ας ζητήσουν την ψήφο αυτών που ψηφίζουν. ιδού η ρόδος, ιδού και το πήδημα. Τα λόγια είναι εύκολα, στις πράξεις χωλαίνουμε, ε. ελα τωρα που ειναι εγκληματικη αμελεια: http://www.youtube.com/watch?v=xIraCchPDhk
insomniaK Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Υπάρχει κάποιο παράλληλο φορουμ που διδάσκουν τι πρέπει να απαντάται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις;;; Νοιώθω πεπερασμένος ρε γαμώτο. Έχω ήδη σχολιάσει το συγκεκριμένο βίντεο όταν είχε πρωτομπεί στο παρόν θέμα, βαριά 40 μηνύματα πριν.
leftermann Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 μόνο εμένα μου φαίνεται ότι μιλάει ειρωνικά στο "δεν ψηφίζω γιατί...(μπλα μπλα)"; Δεν έχω ξανακούσει τόσες μπούρδες μαζεμένες πάντως...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.