Ntinaras Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Οταν δεν ψηφιζεις κανεναν ειναι σαν να τους ψηφιζεις ολους
nicoc89 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Όροι χρήσης του ιστοτόπου Insomnia.gr (εφʼ εξής forum) Να παραμένουν εντός του θέματος του forum, των ενοτήτων και των θεμάτων - απαγορεύονται τα αμιγώς πολιτικά μηνύματα Μπορεί κάποιος να εξηγήσει λίγο καλύτερα το συγκεκριμένο κανόνα του forum ? Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που αναλύεται τόσες σελίδες το ποιος είναι χαζός επειδή δεν πήγε να ψηφίσει και ποιος έξυπνος επειδή έριξε στον φάκελο παριζακι , παστουρμά η κασέρι ? Δεν το λέω επικριτικά ρωτάω για να μάθω αν ισχύουν οι κανόνες του forum και στο "μπλα μπλα" η αν μπορούμε να κάνουμε ότι γουστάρουμε.
KilliK Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 μια μικρη παρατηρηση: η συνεχως αυξανομενη αποχη απο τα "κοινα" που παρατηρειται στην ελλαδα τα τελευταια χρονια,δεν αποτελει πολιτικη σταση απο την λαικη μαζα αλλα εκφραση του πολιτικου αδιεξοδου στο οποιο εχει φτασει μια ολοκληρη κοινωνια εξαιτιας της ανεξέλεγκτης διαφθορας της μεσω της οποιας διαιωνιζεται ενα ολοκληρο κατεστημενο. με απλα λογια,σε μια χωρα οπως η ελλαδα οπου η εννοια κρατος και οτι εμπεριεχεται σε αυτην ΔΕΝ υφιστατται πλεον ,ως επακολουθο συμβαινει και η εννοια της ενεργης συμμετοχης στα κοινα μεσω της ψηφου να μην εχει πλεον κανενα νοημα. τι σημασια εχει αν παω να ψηφισω ενα μικρο κομμα,ακομα και οταν ειμαι τελειως σιγουρος οτι τα μελη του εχουν τις καλυτερες διαθεσεις για το μελλον του τοπου,οταν ειναι απολυτα βεβαιο οτι στο τελος το ιδιο το κατεστημενο,το ιδιο το συστημα,η ιδια η κοινωνια θα τους κανιβαλισει επειδη τελικα κανεις δεν θελει να αλλαξει τιποτα;
pournaras Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Θέτω μερικά ερωτήματα στα γρήγορα. Ότι ο συνασπισμός κομμάτων έχει περάσει στον κόσμο σαν εμπόδιο άσκησης πολιτικής δεν λέει σε κανέναν σας τίποτα? Δεν προκαλεί ερωτήματα το γεγονός ότι οι ίδιοι που τα λένε αυτά κράζουν εσένα που δεν ψήφισες? Απο ποιον εχει περασει; Δεν εχουμε πλεον τη λογικη να καταλαβουμε οτι αυτο ειναι το μελλον μας; Αν ακομη και τωρα μας περνανε ενα τετοιο νοημα με αποτελεσμα αντι να αναγκασουμε τα κομματα να κανουν συνασπισμο, απλα δεν παμε να ψηφισουμε, ειμαστε αξιοι της μοιρας μας, και δε βλεπω το λογο που την αλλη μερα των εκλογων θα βγουμε στους δρομους να διεκδικησουμε κατι. Απο τη μια ειμαστε προβατα, ενω απο την αλλη γιναμε αετοι; Για πια δημοκρατία μιλάμε όταν δεν τηρούνται βασικές αρχές της όπως η πολυφωνία σε ένα κυβερνητικό σχηματισμό? Οταν δεχεσαι να μπεις μεσα σε ενα σχηματισμο (σαν υποψηφιος), αποδεχεσαι καποιες αρχες και καποιες θεσεις αυτου του σχηματισμου. Αν στην πορεια κατι αλλαξει το οποιο εσυ δεν αποδεχεσαι, δηλωνεις την αντιθεση σου, και πραττεις αναλογα, ειτε αν ειστε πλειοψηφια θα διαλυσετε τα παντα, ειτε αν ειστε μειοψηφια η απλα μονος σου, φευγεις γιατι δε δεχεσαι τη νεα πορεια. Δε βλεπω κατι το μη δημοκρατικο εδω. Το ότι ψηφίζει ο λαός πάει να πει ότι υπάρχει και δημοκρατία? Ναι, για μενα που ψηφιζω ειναι δημοκρατια, πες μου γιατι δεν ειναι. Το ότι τυχαίνει να συμφωνώ σε απόψεις που ακούγονται από 2-3 διαφορετικά κόμματα και όχι από ένα σημαίνει ότι είμαι αδιάφορος? Αν ψηφισεις το κομμα που σε εκφραζει πιο πολυ απο τα αλλα δυο (εστω κι αν συμφωνεις σε αρκετα και με τα αλλα δυο) τοτε δεν εσαι αδιαφορος. Αν δεν ψηφισεις, γιατι "δεν θα επρεπε να εχουν τα κομματα συγκλινουσες αποψεις" πας στις παραπανω ερωτησεις που ενω αναρωτιεσαι γιατι δεν γινονται συνασπισμοι, στην ουσια δεν τους αποδεχεσαι. Το ότι αρνούμαι να συμμετάσχω στο καραγκιοζλίκι που ένα κόμμα με 1/3 των ψήφων βγαίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση σημαίνει ότι είμαι αδιάφορος? Αυτο το καραγκιοζιλικι εμμεσα μονοι μας το δημιουργησαμε. Οταν απο τη μεταπολιτευση και μετα αρχισε να φθινει η συμμετοχη του κοσμου, οι πολιτικοι ειδαν οτι αυτοι που ψηφιζουν, πλειοψηφικα ειναι των δυο μεγαλων κομματων, αρα ενας τετοιος νομος (που οσο παει και σφιγγει), τους ηδη ψηφοφορους δεν τους ενδιαφερει. Αν το 70% (που δεν ειναι βεβαια τοσο αλλα χαρην της κουβεντας), που θεωρητικα δεν δεχεται τα δυο πρωτα κομματα, ψηφιζε καποιο απο τα μικρα, θα εμπαιναν στη βουλη με 3% πανω απο 10 κομματα, και η αυτοδυναμια θα πηγαινε περιπατο. Το ότι δεν έχω εμπιστοσύνη κανέναν από δαύτους σημαίνει ότι είμαι αδιάφορος? Αν δεν εχεις εμπιστοσυνη, μαζεψε και τους υπολοιπους του 70% και ειτε αναιμακτα (το πολιτευμα ακομη το δεχεται αυτο), ειτι αιματηρα, βαλε πανω αυτους που εμπιστευεσαι (ακομη και τον εαυτο σου). Το να καθεσαι απλα να το αναφερεις (γενικα το λεω), περιμενοντας να "νιωσουν" οι υπευθυνοι και να πουν "δεν μας εμπιστευονται μωρε, ας φυγουμε" ειναι τουλαχιστον αστειο. Εχεις καποιον που να εμπιστευεσαι να σε κυβερνησει; Στο ένα μαγαζί τραγουδάει ο Καράς και στο άλλο ο Γονίδης τους οποίους δε γουστάρω. Αυτό τη σημαίνει? Ότι θα πρέπει να πάω στη Σούλα Μπούλα για να πω ότι βγήκα?Όχι ρε φίλε ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΩ. Όταν έρθει ο Τερλέγκας θα βγω. Δεκτο, αλλα οπως ειπα και σε αλλο μηνυμα πιο πανω, δεν ειναι το ιδιο. Αν τυχει και ολοι δε γουσταρουμε τον Καρρα, δε θα παει κανενας, οποτε και δε θα ανοιξει το μαγαζι του. Αν τυχει ομως και ολη η υπολοιπη παρεα σου γουσταρει τον Καρρα, αυτοι θα πανε κι εσυ η θα πας αλλου, η θα πας σπιτι σου, θα μεινεις δηλαδη χωρις παρεα, πραγμα φυσιολογικο. Στην συνυπαρξη ομως των ανθρωπων σε μια κοινωνια δε ειναι τοσο απλο, πρεπει να συνυπαρξεις με το διπλανο σου και με τον παραδιπλα, κλπ ακομη και αν δεν μπορεις, αλλιως παιρνεις τα βουνα να μεινεις μονος. Αν τυχει και ολοι δεν παμε να ψηφισουμε, η χωρα θα χρειαστει με καποιο τροπο να κυβερνηθει, ειτε πας ειτε δεν πας. Όροι χρήσης του ιστοτόπου Insomnia.gr (εφʼ εξής forum) Να παραμένουν εντός του θέματος του forum, των ενοτήτων και των θεμάτων - απαγορεύονται τα αμιγώς πολιτικά μηνύματα Μπορεί κάποιος να εξηγήσει λίγο καλύτερα το συγκεκριμένο κανόνα του forum ? Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που αναλύεται τόσες σελίδες το ποιος είναι χαζός επειδή δεν πήγε να ψηφίσει και ποιος έξυπνος επειδή έριξε στον φάκελο παριζακι , παστουρμά η κασέρι ? Δεν το λέω επικριτικά ρωτάω για να μάθω αν ισχύουν οι κανόνες του forum και στο "μπλα μπλα" η αν μπορούμε να κάνουμε ότι γουστάρουμε. Ισως θα επρεπε να αλλαχτει η λεξη "πολιτικα"με την "κομματικα". Στην ουσια απαγορευεται να αναφερεσαι συγκεκριμενα σε καποιο πολιτικο κομμα (και στην πολιτικη του σταση, δειχνοντας ομως ξεκαθαρα για ποιο κομμα μιλας), η σε καποιο προσωπο καποιου κομματος.
leftermann Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 παριζάκι, παστουρμά, ή κασέρι, Στο μπλαμπλά. Ότι γουστάρουμε. Ουγκ.
paschalia Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Κοιτα κανεις δε στελνει απο το πρωτο λεπτο τα ΜΑΤ. Ειναι μια κατασταση που κλιμακωνεται συνεχως με βαση τις κινησεις εκατερωθεν. Αποφασιζει το κρατος να γινει ενα εργο καπου, οι κατοικοι αντιδρουν φραστικα, το κρατος δεν αλλαζει γνωμη για την τοποθεσια και αρχιζει να στελνει μηχανικους για μελετες σχεδια κλπ οπω επισης και μηχανηματα για να ξεκινησει η δουλεια, οι κατοικοι δεν τους αφηνουν να περασουν, το κρατος στελνει την αστυνομια ωστε να γινει η δουλεια, οι κατοικοι εξαγριωνονται και κλιμακωνουν την ενταση και τις ενεργειες τους, το κρατος στελνει τα ΜΑΤ. Tα ΜΑΤ ήρθανε από την 1η στιγμή. Μαζί με 3-4 μηχανήματα -τα οποια ήταν ΧΩΡΙΣ πινακίδες- που βρίσκονται ακόμα φυλαγόμενα. Αυτή την στιγμή είναι ακόμα εδώ και ύστερα από 2 δικαστήρια και με απόφαση ειρηνοδικείου που τους λέει ότι είναι παράνομο να είναι εκεί και παρ'όλ'αυτά είναι ακόμα εδώ. Και όταν ρωτάμε τι θέλουν και είναι ακόμα εδώ,παίρνουμε την απάντηση ότι είναι για να μας προστατεύσουν. Από ποιον? ξαναρωτάμε. ''Δεν ξέρουν'' είναι η απάντηση. Υ.γ. Ένα ακόμα βιντεάκι με εκπομπή που έγινε την επομένη της ''Μαύρης Τρίτης'' .
Luxx Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Κερατιωτισα εισαι πασχαλια; Το θεμα ειναι δεν ερχονται απο μονα τους. Αλλοι ορεξη δεν ειχαν να κανουν καθημερινα 12ωρα. Εχουν και οικογενειες. Η υπηρεσια τους στελνει εκει και η διοικηση λαμβανει εντολες απο τον ΠΡΟΠΟ. Οσο για αυτους που δε τους αρεσει η αποχη και προτρεπουν τον κοσμο να ψηφισει, μαλλον θα ανηκουν σε καποιο ακρο κομμα και θα θελουν ψηφους. Λεω εγω τωρα..
Ntinaras Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Κερατιωτισα εισαι πασχαλια; Το θεμα ειναι δεν ερχονται απο μονα τους. Αλλοι ορεξη δεν ειχαν να κανουν καθημερινα 12ωρα. Εχουν και οικογενειες. Η υπηρεσια τους στελνει εκει και η διοικηση λαμβανει εντολες απο τον ΠΡΟΠΟ. Οσο για αυτους που δε τους αρεσει η αποχη και προτρεπουν τον κοσμο να ψηφισει, μαλλον θα ανηκουν σε καποιο ακρο κομμα και θα θελουν ψηφους. Λεω εγω τωρα.. μμμμμμμμ ναι οσοι απεχουν ειναι πολιτικα ορθοι και ενημερωμενοι,και οσοι ψηφιζουν ανηκουν στα κομματα εξουσιας
antonl Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 @^: Ναι και ενα ακομα συμπερασμα με την ιδια "λογικη" ειναι πως οσοι δεν ψηφιζουν ανηκουν σε καποιο απ τα μη "ακρα" κομματα.
pappous_soulis Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Οσο για αυτους που δε τους αρεσει η αποχη και προτρεπουν τον κοσμο να ψηφισει, μαλλον θα ανηκουν σε καποιο ακρο κομμα και θα θελουν ψηφους. Λεω εγω τωρα.. Μα φυσικά. Διότι αν δεν είσαι κομματικοποιημένο πρόβατο δεν έχεις λόγο να ψηφίζεις.
insomniaK Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Κερατιωτισα εισαι πασχαλια; Το θεμα ειναι δεν ερχονται απο μονα τους. Αλλοι ορεξη δεν ειχαν να κανουν καθημερινα 12ωρα. Εχουν και οικογενειες. Η υπηρεσια τους στελνει εκει και η διοικηση λαμβανει εντολες απο τον ΠΡΟΠΟ. Οσο για αυτους που δε τους αρεσει η αποχη και προτρεπουν τον κοσμο να ψηφισει, μαλλον θα ανηκουν σε καποιο ακρο κομμα και θα θελουν ψηφους. Λεω εγω τωρα.. Δώσε μου πίσω, αυτά που έφαγες μαζί με τον Πάγκαλο. Τώρα.-
apd453 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Απο ποιον εχει περασει; Δεν εχουμε πλεον τη λογικη να καταλαβουμε οτι αυτο ειναι το μελλον μας; Αν ακομη και τωρα μας περνανε ενα τετοιο νοημα με αποτελεσμα αντι να αναγκασουμε τα κομματα να κανουν συνασπισμο, απλα δεν παμε να ψηφισουμε, ειμαστε αξιοι της μοιρας μας, και δε βλεπω το λογο που την αλλη μερα των εκλογων θα βγουμε στους δρομους να διεκδικησουμε κατι. Απο τη μια ειμαστε προβατα, ενω απο την αλλη γιναμε αετοι; Προφανώς και δεν έχεις παρακολουθείς τα πολιτικές συζητήσεις και ομιλίες. Έχει ειπωθεί πάρα πολλές φορές και από τα δύο μεγάλα κόμματα. Δεν αναγκάζεις κανέναν να κάνει συνασπισμό. Στη δημοκρατία κάνει κουμάντο το 50% + ένας. Αυτό σημαίνει ότι πάση θυσία θα πρέπει το μεγαλύτερο μέρος του λαού να έχει ψηφίσει την εκάστοτε κυβέρνηση. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και σε παραπέμπω στα αποτελέσματα τον βουλευτικών του 2009 αλλά και των προηγούμενων ( με ελάχιστες εξαιρέσεις ). Εφόσον είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου (πληρώνω κοινός) έχω δικαίωμα να λέω και να διεκδικώ. Οταν δεχεσαι να μπεις μεσα σε ενα σχηματισμο (σαν υποψηφιος), αποδεχεσαι καποιες αρχες και καποιες θεσεις αυτου του σχηματισμου. Αν στην πορεια κατι αλλαξει το οποιο εσυ δεν αποδεχεσαι, δηλωνεις την αντιθεση σου, και πραττεις αναλογα, ειτε αν ειστε πλειοψηφια θα διαλυσετε τα παντα, ειτε αν ειστε μειοψηφια η απλα μονος σου, φευγεις γιατι δε δεχεσαι τη νεα πορεια. Δε βλεπω κατι το μη δημοκρατικο εδω. Όπως τα λες είναι "κάποιες αρχές". Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνείς με όλα. Αν για τον α, β λόγο δεν συμφωνείς σε κάτι παίρνεις μπούλο. Πολύ δημοκρατικό μου φαίνεται. Αν είναι έτσι ποιος ο λόγος ύπαρξης των βουλευτών. Ας βγάζει ένας το νόμο από την κυβέρνηση ας τον ψηφίζει και μόνος του και όλα οκ. Ναι, για μενα που ψηφιζω ειναι δημοκρατια, πες μου γιατι δεν ειναι. Για μένα όταν κυβερνάν οι λίγοι τους πολλούς δεν είναι δημοκρατία. Αν είναι για εσένα οκ. Αν ψηφισεις το κομμα που σε εκφραζει πιο πολυ απο τα αλλα δυο (εστω κι αν συμφωνεις σε αρκετα και με τα αλλα δυο) τοτε δεν εσαι αδιαφορος. Αν δεν ψηφισεις, γιατι "δεν θα επρεπε να εχουν τα κομματα συγκλινουσες αποψεις" πας στις παραπανω ερωτησεις που ενω αναρωτιεσαι γιατι δεν γινονται συνασπισμοι, στην ουσια δεν τους αποδεχεσαι. Είναι λογικό να μην συμφωνώ σε όλα που λέει ένα κόμμα. Το θέμα είναι ότι διαφωνώ σε βασικές αρχές κάποιων κομμάτων και όχι ένα νομοσχέδιο που έχει περάσει πχ. Εκτός και αν δεν έχω το δικαίωμα να έχω μια άλλη άποψη αλλά είμαι υποχρεωμένος να ψηφίσω έστω και αν διαφωνώ. Αυτο το καραγκιοζιλικι εμμεσα μονοι μας το δημιουργησαμε. Οταν απο τη μεταπολιτευση και μετα αρχισε να φθινει η συμμετοχη του κοσμου, οι πολιτικοι ειδαν οτι αυτοι που ψηφιζουν, πλειοψηφικα ειναι των δυο μεγαλων κομματων, αρα ενας τετοιος νομος (που οσο παει και σφιγγει), τους ηδη ψηφοφορους δεν τους ενδιαφερει. Αν ψήφιζα θα μου έλεγες "εσύ τους ψήφισες". Τώρα που δεν ψηφίζω μου λες ότι εγώ ευθύνομαι επειδή δεν ψήφισα. Είναι ο γνωστός ο παπάς που μας ταΐζουν. Όπως τους συμφέρει. Μη πέφτετε στη λούμπα. Αν το 70% (που δεν ειναι βεβαια τοσο αλλα χαρην της κουβεντας), που θεωρητικα δεν δεχεται τα δυο πρωτα κομματα, ψηφιζε καποιο απο τα μικρα, θα εμπαιναν στη βουλη με 3% πανω απο 10 κομματα, και η αυτοδυναμια θα πηγαινε περιπατο. Το 70% ισχύει. Σε παραπέμπω ξανά στα αποτελέσματα των βουλευτικών 2009. Εκεί που το 30κάτι % γίνεται 160 έδρες. Είμαι πεπεισμένος ότι αν υπήρχε περίπτωση να γίνει αυτό που λες θα άλλαζε ο εκλογικός νόμος. Η πλάκα είναι ότι πολύ πιθανό θα σε εύρισκε σύμφωνο. Αν δεν εχεις εμπιστοσυνη, μαζεψε και τους υπολοιπους του 70% και ειτε αναιμακτα (το πολιτευμα ακομη το δεχεται αυτο), ειτι αιματηρα, βαλε πανω αυτους που εμπιστευεσαι (ακομη και τον εαυτο σου). Το να καθεσαι απλα να το αναφερεις (γενικα το λεω), περιμενοντας να "νιωσουν" οι υπευθυνοι και να πουν "δεν μας εμπιστευονται μωρε, ας φυγουμε" ειναι τουλαχιστον αστειο. Εχεις καποιον που να εμπιστευεσαι να σε κυβερνησει; Μπα δεν μπαίνω σε αυτό το τρυπάκι. Τέτοια χάρη δεν τους κάνω. Αυτοί που ψηφίζουν τα τελευταία χρόνια (και πιο πριν) χωρίς να γνωρίζουν καν τις θέσεις του κόμματος που ψηφίζουν θα πρέπει να τιμωρηθούν. Πιστεύω καλύτερη τιμωρία είναι να αφήσω εγώ και οι υπόλοιποι αυτή τη χώρα να ρημάξει. Μπορεί να μαμηθώ και εγώ μαζί από την άλλη "η βλακεία είναι ανίκητη". Η βασική διαφορά μας είναι ότι για εμένα η ψήφος είναι δικαίωμα με ότι αυτό συνεπάγεται ενώ για εσένα είναι υποχρέωση.
pournaras Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Προφανώς και δεν έχεις παρακολουθείς τα πολιτικές συζητήσεις και ομιλίες. Έχει ειπωθεί πάρα πολλές φορές και από τα δύο μεγάλα κόμματα. Δεν αναγκάζεις κανέναν να κάνει συνασπισμό. Στη δημοκρατία κάνει κουμάντο το 50% + ένας. Αυτό σημαίνει ότι πάση θυσία θα πρέπει το μεγαλύτερο μέρος του λαού να έχει ψηφίσει την εκάστοτε κυβέρνηση. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και σε παραπέμπω στα αποτελέσματα τον βουλευτικών του 2009 αλλά και των προηγούμενων ( με ελάχιστες εξαιρέσεις ). Εφόσον είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου (πληρώνω κοινός) έχω δικαίωμα να λέω και να διεκδικώ. Όπως τα λες είναι "κάποιες αρχές". Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνείς με όλα. Αν για τον α, β λόγο δεν συμφωνείς σε κάτι παίρνεις μπούλο. Πολύ δημοκρατικό μου φαίνεται. Αν είναι έτσι ποιος ο λόγος ύπαρξης των βουλευτών. Ας βγάζει ένας το νόμο από την κυβέρνηση ας τον ψηφίζει και μόνος του και όλα οκ. Για μένα όταν κυβερνάν οι λίγοι τους πολλούς δεν είναι δημοκρατία. Αν είναι για εσένα οκ. Είναι λογικό να μην συμφωνώ σε όλα που λέει ένα κόμμα. Το θέμα είναι ότι διαφωνώ σε βασικές αρχές κάποιων κομμάτων και όχι ένα νομοσχέδιο που έχει περάσει πχ. Εκτός και αν δεν έχω το δικαίωμα να έχω μια άλλη άποψη αλλά είμαι υποχρεωμένος να ψηφίσω έστω και αν διαφωνώ. Αν ψήφιζα θα μου έλεγες "εσύ τους ψήφισες". Τώρα που δεν ψηφίζω μου λες ότι εγώ ευθύνομαι επειδή δεν ψήφισα. Είναι ο γνωστός ο παπάς που μας ταΐζουν. Όπως τους συμφέρει. Μη πέφτετε στη λούμπα. Το 70% ισχύει. Σε παραπέμπω ξανά στα αποτελέσματα των βουλευτικών 2009. Εκεί που το 30κάτι % γίνεται 160 έδρες. Είμαι πεπεισμένος ότι αν υπήρχε περίπτωση να γίνει αυτό που λες θα άλλαζε ο εκλογικός νόμος. Η πλάκα είναι ότι πολύ πιθανό θα σε εύρισκε σύμφωνο. Μπα δεν μπαίνω σε αυτό το τρυπάκι. Τέτοια χάρη δεν τους κάνω. Αυτοί που ψηφίζουν τα τελευταία χρόνια (και πιο πριν) χωρίς να γνωρίζουν καν τις θέσεις του κόμματος που ψηφίζουν θα πρέπει να τιμωρηθούν. Πιστεύω καλύτερη τιμωρία είναι να αφήσω εγώ και οι υπόλοιποι αυτή τη χώρα να ρημάξει. Μπορεί να μαμηθώ και εγώ μαζί από την άλλη "η βλακεία είναι ανίκητη". Η βασική διαφορά μας είναι ότι για εμένα η ψήφος είναι δικαίωμα με ότι αυτό συνεπάγεται ενώ για εσένα είναι υποχρέωση. 50% +1 αυτων που συμμετεχουν στη διαδικασια. Δεν γινεται απο τη μια να λεμε οτι δεν παμε να συμμετασχουμε στη διαδιασια, δεν δεχομστε τη διαδικασια κλπ, και απο την αλλη να απαιτουμε να μας συμπεριλαβουν ως ποσοστο σε αυτη. Απο κει και περα, το οτι ακομη και απο τους ψηφησαντες δεν βγαζει το 50% κυβερνηση αλλα το 40%, σε αυτο οπως ειπα φταιει το οτι τα κομματα πλεον ξερουν οτι αυτοι που θα ψηφισουν ειτε εχουν προσωπικο οφελος ειτε ειναι κολημενοι με καποιο κομμα, οποτε ουτε φοβουνται ουτε τους νοιαζει μη χασουν τους ψηφοφορους. Αυτους τους εχουν σιγουρους. Οι αλλοι ετσι κι αλλιως χαμενοι ειναι. Το 70% δεν ξερω πως το εκλαμβανεις, εγω αυτο που βλεπω στις του 2009 που μου δειχνεις ειναι: Εγγεγραμμένοι: 9.933.385 Ψηφίσαντες: 7.044.479 Αποχή: 29,08% Έγκυρα: 6.858.342 (97,36%) Άκυρα: 143.658 (2,04%) Λευκά: 42.479 (0,60%) Αφου λοιπον δεν μπαινεις σε αυτο το τρυπακι, πες μου τι ειναι αυτο που θα επρεπε να γινει κατα τη γνωμη σου; Γιατι καλως η κακως, κατι πρεπει να γινει.
slygeo87 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Από ποιον? ξαναρωτάμε. Καλά ναι, αυτά πες τα στον Τούφα πού λέει ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά ή κάτι τέτοιο γραφικό. ΠΡΟΦΑΝΩΣ και ψάχνονται για φασαρία. ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ. ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ.
apd453 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 50% +1 αυτων που συμμετεχουν στη διαδικασια. Δεν γινεται απο τη μια να λεμε οτι δεν παμε να συμμετασχουμε στη διαδιασια, δεν δεχομστε τη διαδικασια κλπ, και απο την αλλη να απαιτουμε να μας συμπεριλαβουν ως ποσοστο σε αυτη. Απο κει και περα, το οτι ακομη και απο τους ψηφησαντες δεν βγαζει το 50% κυβερνηση αλλα το 40%, σε αυτο οπως ειπα φταιει το οτι τα κομματα πλεον ξερουν οτι αυτοι που θα ψηφισουν ειτε εχουν προσωπικο οφελος ειτε ειναι κολημενοι με καποιο κομμα, οποτε ουτε φοβουνται ουτε τους νοιαζει μη χασουν τους ψηφοφορους. Αυτους τους εχουν σιγουρους. Οι αλλοι ετσι κι αλλιως χαμενοι ειναι. Το 70% δεν ξερω πως το εκλαμβανεις.... Αφου λοιπον δεν μπαινεις σε αυτο το τρυπακι, πες μου τι ειναι αυτο που θα επρεπε να γινει κατα τη γνωμη σου; Γιατι καλως η κακως, κατι πρεπει να γινει. Ξανά γράφω λοιπόν: Τη σημερινή κυβέρνηση (αντίστοιχα τα ίδια ισχύουν και για τις προηγούμενες) ψήφισαν 3.012.373 από 9.933.385 εγγεγραμμένους. Τα 3 εκατομμύρια κάνουν κουμάντο τα υπόλοιπα 7 που δεν ήθελαν για τον α, β λόγο το εν λόγο κόμμα. Πολύ έξυπνα περνάει σαν ποσοστό στην συγκεκριμένη περίπτωση το 43,92% το όποιο και πάλι όμως ακόμη πιο έξυπνα μεταφράζετε σε 160εδρες. Αν αυτό λέγετε δημοκρατία τότε πια η διαφορά με την ολιγαρχία? Ποια η διαφορά του να απέχω από το να ρίχνω λευκό? Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν προσμετρούμε στο εκλογικό αποτέλεσμα. Για το ότι δεν προσμετρούμε δεν ευθύνομαι εγώ αλλά αυτοί που ψήφισαν τον εν λόγο εκλογικό νόμο. Γιατί τον ψήφισαν? Γιατί έτσι τους συνέφερε. Απλά είναι τα πράγματα. Αντί να παρακαλάνε και καλά να πάμε να ψηφίσουμε έστω και λευκό θα μπορούσαν την αποχή να την εκ λάβουν σαν λευκό εξ αρχής. Πραγματικά η υποκρισία σε αυτή τη χώρα περισσεύει. Κανείς όμως δεν μιλάει γιατί κάτι τέτοιο συμφέρει και τα μικρά κόμματα εκτός από τα μεγάλα. Το 3% φαντάζει κοντινότερος στόχος με αποχή κοντά στο 30%. Αν αυτό δεν καραγκιοζιλίκι τότε πιο είναι? Από τη στιγμή που πληρώνω και είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου μπορώ να εκφέρω άποψη για τα πάντα. Αλλιώς να εξαιρεθώ από τις υποχρεώσεις μου ως πολίτης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.