Προς το περιεχόμενο

Το πρώτο αθώο θύμα από την εισβολή των ΜΑΤ στην Κερατέα

nicoc89

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 185
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Απλά πρέπει να χωνέψετε πως η ελευθερία λόγου σημαίνει και κατανοήση διαφορετικών απόψεων από τους γύρω που διαφέρουν με τη δική μας. Η αποχή είναι και μια από αυτές. Αυτά. END OF THE STORY.

Δημοσ.

Λυσεις υπαρχουν παντως, στην Δανια εχουν εργοστασια αποτεφρωσης τα οποια τα μετατρεπουν σε ηλεκτρισμο και θερμοτητα που αυτο τους βοηθησε να γινουν λιγοτερο εξαρτημενοι απο το πετρελαιο κατι που χαροποιησε ολους τους κατοικους επειδη αυξανουν την αξια των ακινητων τους λογω χαμηλου κοστου θερμανσης.

Οι Γαλλοι ανακυκλωνουν το 70% των σκουπιδιων και με εργοστασια αποτεφρωσης μετατρεπουν τα σκουπιδια σε βιοαεριο και θερμανση, συγκεκριμενα το 2004 καταφεραν τα τροφοδοτησουν με ηλεκτρισμο 1 εκατομμυριο σπιτια και 600 χιλιαδες με θερμανση... μερικες επαρχιακες πολεις επιστρατευσαν αμαξακια με αλογα για την αποκομιδη των σκουπιδιων με σκοπο την προστασια του περιβαλλοντος.

Στην Ολλανδια 1.5 εκατομυρια τονοι οργανικων σκουπιδιων μετατρεπονται σε λιπασμα.

Αλλα εμεις κλασικα 50 χρονια πισω απο τις υπολοιπες χωρες της Ε.Ε, τι να πεις οταν σε αυτη τη χωρα φυλακιζονται αυτοι που χρωστανε 5 χιλιαρικα και αλλοι που κλεβουνε εκατομυρια ειναι διακοπες...

Δημοσ.

Απλά πρέπει να χωνέψετε πως η ελευθερία λόγου σημαίνει και κατανοήση διαφορετικών απόψεων από τους γύρω που διαφέρουν με τη δική μας. Η αποχή είναι και μια από αυτές. Αυτά. END OF THE STORY.

Μιλαμε για μια συγκεκριμενη διαδικασια, και οχι γενικοτερα στο "η αποχη ειναι αποψη". Και η αποχη απο το σεξ, απο το ξενυχτι, απο το ποτο κλπ, μπορει να ειναι αποψη, γιατι εκει εχεις δυο επιλογες, ειτε συμμετεχεις ειτε απεχεις κανοντας κατι αλλο.

Η αποχη στη συγκεκριμενη διαδικασια σημαινει μη αποψη. Υπαρχει μια διαδικασια και οι διαφορετικες αποψεις εκφραζονται με την ενεργεια (ψηφο) πανω σε αυτη. Η αποχη απο αυτη την ενεργεια σημαινει μη αποψη, μη συμμετοχη στα κοινα.

Οταν λοιπον εχεις δηλωσει αποχη απο τη διαδικασια, πως ερχεσαι μετα και δηλωνεις συμμετοχη , απαιτωντας να συμμετασχεις στα κοινα;

Απο την αλλη εστω και αν τη θεωρησουμε αποψη, μια αποψη η οποια ακομη και για αυτον που την εχει, ειναι γνωστο οτι οσο αυτος την εχει βοηθα το πρωτο κομμα να ενισχυεται, δειχνει οτι ειτε δεν γνωριζει τι του γινεται, ειτε το κανει εσκεμμενα, βοηθωντας μεν το πρωτο κομμα, εχοντας δε και τη συνειδηση του καθαρη με το "μα εγω δεν τους ψηφισα".

Jeronimo, πηγαινε πες στην Κερατεα οτι δε θα τους κανεις χυτα, αλλα εργοστασιο επεξεργασιας σκουπιδιων με αποτεφρωτηρα κλπ, να δεις αντιδραση...

Δημοσ.

Σοβαρά τώρα, αν δεν τσουκουμπούκου, σηκωθείτε και ρίξτε λευκό. Αλλά εξασκήστε το δικαίωμά σας γαμώ, επειδή γεννηθήκατε απ' τα 80ς και μετά δε σημαίνει πως πρέπει να το θεωρείτε τόσο δεδομένο. Αισθητικά και μόνο δηλαδή, ως συμβολισμός η δυνατότητα επιλογής, επουσιώδους ή όχι, με πρακτικό ή μη αντίκρυσμα, δεν είναι καλαμπουράκι. Αν δεν καταλαβαίνετε τη διαφορά του "70% λευκά/άκυρα" με το "70% αποχή" τότε καλώς ζείτε στη χώρα που ο μέσος πολίτης είναι κατά 70% "ξύστης δημόσιος υπάλληλος" που για κάθε κρίση ωχαδερφισμού θα υπάρχει και μια δικαιολογία -συνήθως στην άκρη του τεντωμένου του δείκτη. Το λευκό είναι άποψη, η μορταδέλα στο φάκελο είναι άποψη, το "δεν πάω" για μένα θα έπρεπε να ισούται με στέρηση υπηκοότητας. Έχω φοβερό κόλλημα με αυτό το θέμα και θυμάμαι πόσα νεύρα είχα που δεν είχε φροντίσει κανείς να λειτουργεί ως εκλογικό κέντρο η πρεσβεία όταν ήμουν στην Κοπεγχάγη.

Δημοσ.

γιατί το λευκό είναι άποψη, ενώ το απέχω δεν είναι; Αντιθέτως. Αν η αποχή είναι συνειδητοποιημένη, σαφώς και είναι άποψη. Το λευκό σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι άποψη. Σημαίνει "δεν ξέρω, κάντε ότι θέλετε". Η μορταδέλα (παστουρμά βάζανε μπαη δε γουέη, λερώνει περισσότερο) είναι άποψη. Αλλά το πήρανε πρέφα και πλέον ακυρώνουν μόνο τον φάκελο με τον παστουρμά, και έτσι εξαλείφτηκε το φαινόμενο.

Επίσης, είσαι σίγουρος ότι ξέρεις την διαφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα του 70% αποχή με το 70% λευκά/παστουρμάς; Καμία. Απολύτως. Το εκλογικό σύστημα είναι καλά μαγειρεμένο. Κανένα ουσιαστικό πλήγμα στα κόμματα εξουσίας από την αποχή, το λευκό και τον παστουρμά. Επίσης, ελάχιστο πρόβλημα με τις ψήφους στα μικρά κόμματα, αν αυτά δεν μπούν στην βουλή. Γι αυτό και υπάρχει το όριο του 3%. Το οποίο σχεδιάζονταν να ανεβεί σε 5%. Επίσης έχουν βρεθεί κόλπα για να βγαίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση ακόμα και σε 5κομματική βουλή, και επίσης διάβαζα ότι μελετάται και ένα κόλπο για να εκλέγονται περίπου οι μισοί βουλευτές σε μονοεδρικές περιφέρειες, και οι υπόλοιποι σε ένα τεράστιο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Για όποιον καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό.

Την αποχή όμως την φοβούνται. Γι αυτό ξεσκίζονται να παρακαλάνε, να μας πείσουν ότι πρέπει να ασκούμε το δικαίωμα-υποχρέωσή μας. Γι αυτό βάλανε τον Ομπάμια οι αμερικάνοπατέρες. Ο μαυρούκος ξανάδωσε ελπίδα στον λαό ότι κάποιος πολιτικός θα τους σώσει. Και τους ξαναέφερε στην κάλπη. Η Σωτηρία όμως κοιμήθηκε...

Και την φοβούνται την αποχή γιατί, ναι μεν πολλοί απέχοντες το κάνουν γιατί απλά βαριούνται να τρέχουν κυριακάτικα στα σχολεία, να ψάχνουν καταλόγους, να ψάχνουν πουσκαταβάλαν την ταυτότητα, κάποιοι όμως απέχουν γιατί απορρίπτουν το πολιτικό σύστημα, τις εκλογές, τους ίδιους τους πολιτικούς. Αυτοί είναι εν δυνάμει εξεγερμένοι, γιατί δεν ελπίζουν σε τίποτα από τους πολιτικούς. Και αυτοί θα κατεβούν στον δρόμο πρώτοι. Και ο δρόμος είναι το μόνο που μπορεί να φοβάται το αφεντικό.

Τέλος, ερώτηση προς τους πολέμιους της αποχής: έστω ότι είμαι αγανακτισμένος, οργισμένος από τους πολιτικούς, ή έστω από τα δύο κόμματα εξουσίας που στην ουσία είναι το ίδιο, έχω κατεβεί σε πορείες να φωνάξω, και θέλω με την δύναμη της ψήφου μου να αλλάξω τα πράγματα. Τι να ψηφίσω αύριο που έχουμε εκλογές;

Δημοσ.

[...]

Την αποχή όμως την φοβούνται.

[...]

Το χω ξανακούσει αλλά δε μπόρεσα να βρω κάποια λογική απάντηση. Αν έχουμε δηλ. 50-60% αποχή, τι θα φοβάται η κυβέρνηση που θα χει εκλέξει το υπόλοιπο 40-50%; Δηλ. τι φοβούνται αυτοί που χουν εκλεγεί στις προηγούμενες & προπροηγούμενες εκλογές που δε θα το φοβόντουσταν αν είχαν πάει περισσότεροι;

Δημοσ.

[...] Τι να ψηφίσω αύριο που έχουμε εκλογές;

Συγνώμη, αλλά αν απαντήσω αυτήν την ερώτηση, θα γίνω χειρότερος από αυτούς με τους οποίους είσαι αγανακτισμένος, οργισμένος και όλα τα υπόλοιπα και είναι σε αντίθεση με το ζητούμενο της συμμετοχής. Η πολυφωνία, η διαφορετικότητα, η αγανάκτηση, η ελπίδα (σου) πρέπει να εκφραστούν. Κάνε τη βουλή 6κομματική από πριν τις εκλογές (όχι όπως τώρα που έχει 7 κόμματα τα εξής 4), κάνε τη βουλή μπουρδέλο με την ψήφο σου, εξανάγκασε τους να συνεργαστούν, να προσπαθήσουν περισσότερο, να φοβούνται για τη θέση τους στη Βουλή, κάνε τους να νοιώσουν αναλώσιμοι (διότι είναι).

Όλα τα παραπάνω εφόσον συμφωνείς με το πολίτευμα. Αν δε συμφωνείς, υπάρχουν κι άλλου είδους δράσεις.

Δημοσ.

η αλήθεια είναι ότι διαφωνώ και με το πολίτευμα. Ή μάλλον με τον τρόπο εφαρμογής του πολιτεύματος. Και τοις άλλου είδους δράσεις τις γνωρίζω καλά και εκ των έσω. Αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα.

Η βουλή σήμερα έχει 7 κόμματα, το εξής 1. Το όλο εκλογικό σύστημα είναι καλά φτιαγμένο στα μέτρα αυτών που το έφτιαξαν. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι ψηφίζοντας μπορείς να αλλάξεις κάτι. Πώς να κάνεις την βουλή μπουρδέλο; Ψηφίζοντας την Τσιτσιολίνα πχ; Στις αρχιδάρες τους.

Σοβαρά τώρα: έχεις αλήθεια στο μυαλό σου κάπου που θα μπορούσες να δώσεις την ψήφο σου και να βελτιώσει τα πράγματα και απλά δεν θες να το γράψεις; ΠΜ, μπορεί να είναι καλή ιδέα.

Το χω ξανακούσει αλλά δε μπόρεσα να βρω κάποια λογική απάντηση. Αν έχουμε δηλ. 50-60% αποχή, τι θα φοβάται η κυβέρνηση που θα χει εκλέξει το υπόλοιπο 40-50%; Δηλ. τι φοβούνται αυτοί που χουν εκλεγεί στις προηγούμενες & προπροηγούμενες εκλογές που δε θα το φοβόντουσταν αν είχαν πάει περισσότεροι;

φοβούνται την συνειδητοποιημένη άρνηση και απόρριψη. Όπως οι παπάδες. Φοβούνται αυτούς που συνειδητά τους απορρίπτουν γιατί είναι εν δυνάμει πολέμιοί τους.

Τέλος πάντων, εγώ πιστεύω πως η συνειδητή αποχή - απόρριψη του όλου συστήματος είναι ένα από τα πρώτα βήματα για την επανάσταση.

Δημοσ.

[...]

φοβούνται την συνειδητοποιημένη άρνηση και απόρριψη. Όπως οι παπάδες. Φοβούνται αυτούς που συνειδητά τους απορρίπτουν γιατί είναι εν δυνάμει πολέμιοί τους.

Τέλος πάντων, εγώ πιστεύω πως η συνειδητή αποχή - απόρριψη του όλου συστήματος είναι ένα από τα πρώτα βήματα για την επανάσταση.

Ναι, απλά δε βλέπω κάποιον να φοβάται ή έστω δε βλέπω τ αποτελέσματα του φόβου του τώρα.

Και δεν ξέρω τι ακριβώς θα περίμενα να δω. Να ασκούν συνειδητοποιημένα πολική προς όφελος των πολιτών που τους εξέλεξαν; Δε ξέρω αλλά μου μοιάζει αδύνατο κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

όχι, δεν είπα ότι θα βελτιωθεί η ζωή μας αν δεν ψηφίσουμε. Είπα ότι η άρνηση και η απόρριψη είναι το πρώτο βήμα. Η συνειδητοποίηση δηλαδή ότι οι πολιτικοί δεν είναι η λύση του προβλήματος ούτε μπορούν να γίνουν. Είναι το ίδιο το πρόβλημα, ή τουλάχιστον μέρος αυτού. Τα επόμενα βήματα μάλλον θα πρέπει να γίνουν στον δρόμο, και ίσως να κάνουν και πλατς σε αίμα.

Δημοσ.

Την αποχή όμως την φοβούνται.

...

Τέλος, ερώτηση προς τους πολέμιους της αποχής: έστω ότι είμαι αγανακτισμένος, οργισμένος από τους πολιτικούς, ή έστω από τα δύο κόμματα εξουσίας που στην ουσία είναι το ίδιο, έχω κατεβεί σε πορείες να φωνάξω, και θέλω με την δύναμη της ψήφου μου να αλλάξω τα πράγματα. Τι να ψηφίσω αύριο που έχουμε εκλογές;

Πρώτων, η αποχή τους συμφέρει και την θέλουν. Είναι απλά μαθηματικά. Αν θες δες τι λέει η στατιστική.

Έχεις πες 5 κόμματα.

3 στους 10 ψηφίζουν το Α κόμμα - ποσοστό 30%

3 στους 10 ψηφίζουν το Β κόμμα - ποσοστό 30%

2 στους 10 ψηφίζουν το Γ κόμμα - ποσοστό 20%

1 στους 10 ψηφίζουν το Δ κόμμα - ποσοστό 10%

1 στους 10 ψηφίζουν το Ε κόμμα - ποσοστό 10%

Ας πούμε πως ένας που θα ψήφιζε το κόμμα Γ αποφασίσει να κάτσει σπιτάκι του.

3 στους 9 ψηφίζουν το Α κόμμα - ποσοστό 33%

3 στους 9 ψηφίζουν το Β κόμμα - ποσοστό 33%

1 στους 9 ψηφίζουν το Γ κόμμα - ποσοστό 11%

1 στους 9 ψηφίζουν το Δ κόμμα - ποσοστό 11%

1 στους 9 ψηφίζουν το Ε κόμμα - ποσοστό 11%

Παίζεις το παιχνίδι τους και δε το παίρνεις πρέφα. (γενικώς μιλώ πάντα, δεν αναφέρομαι προσωπικά) Και δυστυχώς για να αλλάξει η κατάσταση μέσα από τους δρόμους θα πρέπει να μαζέψετε πολύ περισσότερους από τους συνειδητοποιημένους που απέχουν.

Όσο για το τι να ψηφίσεις, δεν έχει τόσο σημασία πλέον. Αρκεί να ρίξεις τη ψήφο σε μικρό κόμμα. Περισσότερες φωνές, πιο αδύναμη κυβέρνηση, μικρότερη αυθαιρεσία από το κράτος. Ακόμα και σάπιες απόψεις να έχουν, άπ'τη στιγμή που δε θα τα βρίσκουν μεταξύ τους δε θα μπορούν να περάσουν ένα νομοσχέδιο, εμείς μόνο ωφελημένοι θα βγαίνουμε.

Δημοσ.

Όσο για το τι να ψηφίσεις, δεν έχει τόσο σημασία πλέον. Αρκεί να ρίξεις τη ψήφο σε μικρό κόμμα. Περισσότερες φωνές, πιο αδύναμη κυβέρνηση, μικρότερη αυθαιρεσία από το κράτος. Ακόμα και σάπιες απόψεις να έχουν, άπ'τη στιγμή που δε θα τα βρίσκουν μεταξύ τους δε θα μπορούν να περάσουν ένα νομοσχέδιο, εμείς μόνο ωφελημένοι θα βγαίνουμε.

ίσως δεν θυμάσαι ότι πριν καμιά 20ετία είχαν κάνει κυβέρνηση συνασπισμού η ΝΔ με το ΚΚΕ ε; (!!!)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...