Arkoudelos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα, Απέχω αρκετά χρόνια απο τα καθέκαστα στους υπολογιστές και θα παρακαλούσα για τη συμβουλή σας. Έχω ένα pc (Link)και πρόσφατα μου κάηκε η κάρτα γραφικών. Την αναβάθμισα σε μια Connect 3D 5770 1GB GDDR5 μαζί με καινούργιο τροφοδοτικό 600αρι. Δυστηχώς λόγω κουτιού δε μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο απο θέμα ψύξης/ροής αέρα με αποτέλεσμα να μη μπορώ να μειώσω το θόρυβο απο τη κάρτα. Έψαξα κάτι σε παθητική επιπλέον ψύξη για τη κάρτα γραφικών αλλά δε βρίσκω κάτι για 5770. Οπότε είμαι σε φάση να την αλλάξω με την link για την οποία έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Επίσης θα ήθελα να αλλάξω επεξεργαστή. Το pc υποστηρίζει Ιntel Core 2 Quad (Y) Q9xxxx, Intel Core 2 Duo (W) E8xxx, Intel Core 2 Quad (K) up to Q6600, Core 2 Duo E6x00 © up to E6700, Core 2 Duo E4x00 © up to E4400. Αυτή τη στιγμή φοράει Intel Core Quad Q9300. Δέχομαι σχόλια και προτάσεις! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Xristaras12 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 γνωμη μου ειναι να κλοκαρεις τον επεξεργαστη μιας και δεν αξιζει να παρεις core 2 χχχχ επεξεργαστη αυτες τις εποχες. Ποιο κουτι εχεις;Με την παθητικη ψυξη θα ειχες ακομη χειροτερα αποτελεσματα στην θερμοκρασια. Θα σου προτεινα μια Nvidia 560Ti η μια 6870,6950 Αν εχεις 800αρες μνημες η παραπανω θα πας στα 3GHz χωρις να ανεβασεις ρευματα και ιστοριες(ελπιζω) Τελος αν μπορεις να διαθεσεις και ποσο για νεο επεξεργαστη και δεν θες να αλλαξεις Μητρικες κλπ μπορεις να βρεις μεταχειρισμενους Q9XXX καθως δεν αξιζει η αγορα νεου.Στα ιδια χρηματα υπαρχουν νεοι καλυτεροι επεξεργαστες. Αυτα απο εμενα,οι περισσοτερο γνωστες ισως προτεινουν και κατι αλλο!
pano Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Arkoudelos καταρχήν καλώς ήρθες(ως ενεργό μέλος). Στο θέμα μας τώρα,τον επεξεργαστή κατά την γνώμη δεν υπάρχει κανένας λόγος αλλάξεις είναι πολύ καλός. Η κάρτα σου είναι αυτή; http://www.testfreaks.co.uk/graphics-cards/connect3d-hd-5770-1gb-gddr5-hdmi/ Το κουτί σου τι ανεμιστήρες δέχεται και πού; Και όταν λες να την αλλάξεις,πως ακριβώς θα το κάνεις αυτό;
Arkoudelos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Η κάρτα σου είναι αυτή; http://www.testfreak...1gb-gddr5-hdmi/Το κουτί σου τι ανεμιστήρες δέχεται και πού; Και όταν λες να την αλλάξεις,πως ακριβώς θα το κάνεις αυτό; Αυτή είναι η κάρτα μου --> Link Το κουτί μου φαίνεται σε αυτή τη σελίδα (Link). Λίγο που κοίταξα το εσωτερικό δεν είδα κάποια διαθέσιμη θέση για xtra ανεμιστήρα. Λέει στις οδηγίες ότι πέρνει κάποιο slot fan αλλά δεν είδα κάτι τέτοιο ή τελος πάντων δε πήρα χαμπάρι =S. Λέω να πουλήσω την Connect 3D και να αγοράσω την άλλη. EDIT: Σόρρυ μπερδεύτηκα με τη κάρτα. Στο λινκ ειναι η σωστή!
TheDevilMayCare Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Η Accelero S2 Rev1 δεν πρεπει να μπαινει ευκολα και η S1 δε βρισκεται σε shops... Ισως η Αuras Fridge να ειναι μια λυση -την κρατας και μετα, για επομενη σου vga: http://www.eworld.com.gr/front/details/188
kadaka80 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Το twin frozR της Msi έχει πολύ καλές επιδόσεις σε θόρυβο - ψύξη http://www.skroutz.gr/s/262569/MSI-Radeon-HD5830-1GB-Twin-Frozr-II.html Στο λινκ που έδωσες λέει προϊόν Στοκ. Οσον αφορά τον επεξεργαστή, συμβουλή μου είναι να μην δώσεις λεφτά για νέο σε αυτή την πεθαμένη πλατφόρμα. Θα δεις μικρή διαφορά σε επιδόσεις δυσανάλογη των χρημάτων που θα δώσεις. Μια καλή λύση είναι να πάρεις μια καλή ψύχτρα όπως αυτή Link ή αυτήν Link και θα έχεις άμεσα απότελέσματα τόσο στον θόρυβο όσο και στις θερμοκρασίες με απότέλεσμα να μπορείς να κάνεις ένα καλό O.C και να πάρεις τις επιδόσεις που επιθυμείς σχετικά ανέξοδα
Arkoudelos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σας παίδες. Η Connect 3D πάει για πώληση, τσιμπάω τη Twin και το Link. Θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα μόλις τα βάλω. Να έχω κάτι να κάνω το σαββατοκύριακο =Ρ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.