stavrakas112 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Παιδιά έχω πρόβλημα με εξωτερικό WD Passport 320gb kai ζητάω απεγνωσμένα βοήθεια να σώσω τα αρχεία μου. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν τα win7 χωρίς κανένα προφανή λόγο (πέσιμο δίσκου,χτύπημα κτλ) άρχησαν να ζητάνε διαμόρφωση για τον εξ. δίσκο χωρίς βέβαια να μπορώ να μπω στα αρχεια.Τότε βέβαια τον δίσκο τον βλέπανε τα win7 κανονικά απο την διαχείρηση δίσκων. Μετά από αρκετό ψάξιμο στο forum και πειραματισμό με recovery προγράμματα κατέληξα στο testdisk το οποίο φαινόταν να μου κάνει την δουλεία καθώς έβλεπε κανονικά τον εξ.σκληρό με όλα τα partitions και ξεκινησα με αργους ρυθνούς την αντιγραφη. Απο κάποια στιγμή και μέτα όμως χωρίς πάλι να έχει γίνει κατι προφανές ξεκίνησαν τα προβλήματα, τα win7 δεν βλέπουν καθόλου τον δίσκο στην διαχείρηση συσκευών το έχει στις άλλες συσκευές με?(WD SES Device USB Device) ενω στην διαχειρηση δίσκων η ανανέωση κολάει.Πάμε τώρα στο testdisk το οποίο ναι μεν βλέπει τον εξ.δίσκο μετα απο αρκετή ώρα αλλά μου βγάζει read error κ δεν βλέπει τα partitions. Είμαι σε αδιέξοδο παιδία, αν έχει κάποιος καμιά ιδέα να διασώσω τα αρχεία μου είναι καλοδεχούμενη (sorry αν κούρασα)
lexmark Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δοκίμασε με κάποιο live cd να δεις αν μπορείς να πάρεις τα αρχεία σου από μέσα σαν πρώτο βήμα. Ο δίσκος είναι ακόμα στην εγγύηση;
stavrakas112 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δοκίμασε με κάποιο live cd να δεις αν μπορείς να πάρεις τα αρχεία σου από μέσα σαν πρώτο βήμα. Ο δίσκος είναι ακόμα στην εγγύηση; τι εννοείς Live-cd κατι σε Linux? Είναι εντος εγγύησης αλλα δεν με ενδιαφέρει να την χασω αμα ανοιχτει, τα αρχεια μου θέλω.
lexmark Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Αν δεν σε ενδιαφέρει μπορείς να ανοίξεις το κουτί του και να τον βάλεις εσωτερικό. Και αν είσαι και προσεκτικός στην διαδικασία του ανοίγματος, παίζει και να μην χάσεις την εγγύηση. Ναι για linux μιλάω, πχ ubuntu
stavrakas112 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Αν δεν σε ενδιαφέρει μπορείς να ανοίξεις το κουτί του και να τον βάλεις εσωτερικό. Και αν είσαι και προσεκτικός στην διαδικασία του ανοίγματος, παίζει και να μην χάσεις την εγγύηση. Ναι για linux μιλάω, πχ ubuntu Σε ένα cd με ubuntu που ετρεξα δεν τον έβλεπε καθόλου. Την διαδικασία απο εξωτερικό σε εσωτερικό δισκο δεν ξέρω καθόλου και να σου πω ότι έχω μόνο Laptop k οχι desktop
washcloud Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Είπες βέβαια πως η εγγύση δε σε πολυνοιάζει, αλλά) ...όπως ειπώθηκε, αν είσαι ακόμη εντός εγγύησης και σ' ενδιαφέρει (αυτή), θέλει πολλή μαγκιά για να ανοίξεις το κουτί του εξωτερικού χωρίς ν' αφήσεις εμφανή σημάδια του ανοίγματος (κι επακόλουθη ακύρωση της εγγύησης, αν το κουτί δεν ανοίγει "κανονικά", "από τη μάνα του"). Και μιλάμε κυρίως για περίπτωση που ο περιεχόμενος σκληρός είναι 3.5 ιντσών (αν είναι 2.5, παίζει να μην υπάρχει καν κάτι ν' ανοίξεις...). Πάντως, η ενδεδειγμένη τακτική στην περίπτωσή σου, στην ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ να ξαναποκτήσεις πρόσβαση στ' αρχεία που θες -και με βάση τα όσα αναφέρεις- ΕΙΝΑΙ η απόπειρα σύνδεσης του δίσκου ως εσωτερικού σε "desktop" υπολογιστή, με την ελπίδα ότι το "εξωτερικό κουτί" έχει πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά του. Αν και, για να πω την αλήθεια, δεν το πολυκόβω, και πιθανολογώ (και πάλι με βάση όσα περιγράφεις) πως αυτό που φταίει είναι ο ίδιος ο δίσκος, οπότε το όποιο ρίσκο (=χάσιμο εγγύησης, αν την έχεις αλλά θες ν' αποπειραθείς να σώσεις αρχεία), να την κάνεις "τζάμπα". Τεσπα, η περίπτωσή σου περιλαμβάνει τον μονόδρομο του να βρεις desktop pc στο οποίο αρχικά απλά θα δοκιμάσεις τον εξωτερικό σκληρό (ναι, μπορεί "ως δια μαγείας" σε άλλο pc να δουλεύει οκ), και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσεις το εν λόγω desktop (αν χρειαστεί), ως ξενιστή του δίσκου που είπαμε πως ίσως μπορείς να βγάλεις από την θήκη, για να τον δοκιμάσεις μπας και δουλεύει ως εσωτερικός, εκεί. Τα παραπάνω όπως είπα, αποτελούν μονόδρομο, αν αποφασίσεις να πας παρακάτω στην προσπάθεια να ξαναδείς τ' αρχεία σου *. Scout's honor. * μετά τη σύνδεση ως εσωτερικό, απλά θα τρέξεις το Active File Recovery, κι αν αυτό βλέπει δίσκο και αρχεία, καλώς (θα χρειαστεί να τ' ανακτήσεις σε οποιονδήποτε ΑΛΛΟΝ πέραν του προβληματικού, δίσκο)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.