ahristos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Η Canon που είχα τότε μόνο με firewire δούλευε. Η Sony αργότερα (πάντα με κασέτα DV) ήταν από τις λίγες που μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και USB για τη μεταφορά του πλήρους σήματος (σε αντίθεση με τις άλλες που απλώς μετέφεραν μια προεπισκόπηση και φωτογραφίες). Η Panasonic HDC-TM700 που έχω τώρα, δεν έχει καν firewire, κάνει τα πάντα μέσω USB, ή βγάζοντας την κάρτα μνήμης, μέσω card reader. Γι' αυτό είπα ότι το firewire δεν έχει πλέον την ίδια σημασία με τότε στα καταναλωτικά προϊόντα. Η σημερινή μητρική μου δεν έχει firewire, αλλά πάντα υπάρχει μια πρόσθετη κάρτα πεταγμένη κάπου, σε περίπτωση που έρθει κάποιος φίλος να του φτιάξω DVD από τη βάφτιση του γιου του που τράβηξε με την παλιά ( ) του βιντεοκάμερα.
ioannnis Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Μιλαμε συγκεκριμενα για την GIGABYTE GA-MA78GM-S2H που είχες πάρει πριν 3 χρόνια, ειχες τοτε να συνδεσεις? Παντως τωρα λες δεν εχεις, οποτε η θυρα σου ειναι αχρηστη
ahristos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Το είπαμε αυτό. Είχα μια Canon και μια Sony. Το σημαντικότερο στις μATX μητρικές είναι να έχουν ενσωματωμένα όσο το δυνατό περισσότερα. Άμα βάλεις μια κάρτα γραφικών που πιάνει 2 θέσεις, σου μένει μόνο 1 θύρα PCI. Τι να πρωτοβάλεις εκεί; Ασύρματο LAN, firewire, κάρτα σύλληψης αναλογικού βίντεο; Όλα αυτά τα χρειαζόμουν σε κάποια στιγμή. Ευτυχώς είχε firewire, μπορούσα να κάνω και με καλώδιο για το δίκτυο, έξτρα κάρτα ήχου δεν χρησιμοποιούσα, κι έτσι έμεινε η κάρτα σύλληψης αναλογικού βίντεο εκεί
cabdik Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 καλα..., η firewire θυρα δεν ειναι μονο για βιντεοκαμερες..!! μπορειςς να βαλεις και εξωτ. σκληρο σε περιπτωση που εχεις γεμισει τις αλλες θυρες!!! http://www.skroutz.gr/c/87/eksoterikoi-sklhroi-diskoi/f/5525/FireWire.html?o=%CE%95%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF+%CE%A3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CE%AF+%CE%94%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%B9
grigoriou Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 revision = εκδοση hardware μητρικης BIOS = εκδοση software μητρικης Το bios του revision 1.0 μπορει να ταιριαξει στο revision 1.3, ή καθε revision εχει το δικο του bios?
cabdik Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 αυτο, νομιζω οτι εξαρταται απο το αν εχει αλλαχτει hardware κομματι στο νεοτερο revision ή οχι.
grigoriou Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Οποτε τι κανουμε? υπαρχει κινδυνος να την καψουμε με λαθος bios?
LouCi4er Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Νομιζω,χωρις να ειμαι και 100% σιγουρος οτι δεν το φλασαρει καθολου το bios αν ειναι αλλου μοντελου ή αν ειναι λαθος γενικα.Αν ομως φλασαρεις λαθος bios ή κατι παει στραβα κατα την διαρκεια,τοτε η μητρικη ειναι για τα σκουπιδια.
grigoriou Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Οχι αλλου μοντελου, ιδιου μοντελου λεμε αλλα αλλου revision.
phanispal Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Για ποια μητρική μιλάμε; Μπας κι έχει Dual BIOS;
grigoriou Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Ναι, dual ειναι. Aυτο σημαινει οτι υπαρχει παντα το εφεδρικο bios και θα μπει αυτοματα αν κατι δεν παει καλα?
koprodogis Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Εγω παντως παλιοτερα πηρα μητρικη και επεξεργαστη απο το πλαισιο και ρωτησα παιδες θα μου κανετε το Bios update αν χρειαστει για να βλεπει η μητρικη εναν Ε8400 και μου ειπαν φυσικα, και τζαμπα!! Απλα για δικη μου ευκολια και δικη τους φυσικα τους πηγα ολο το κουτι (πηρα τα κομματια, απο πλαισιο μονο αυτα τα 2, και σε μια ωρα πισω στο πλαισιο να κανουν το Update)
phanispal Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2011 Είναι πού θα πέσεις βέβαια, άμα έχουν άλλες (και πολλές) δουλειές να κάνουν δε θα κάτσουν να ασχοληθούν με BIOS update.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.