Προς το περιεχόμενο

Νέο Κινητό - Νέα εταιρία

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους.

Θα ήθελα γνώμη για επιλογή κινητού.

Είμαι στη Cosmote πολλά χρόνια, αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να φύγω. Επειδή δεν έμεινα ευχαριστημένος από την επιδότηση, η οποία είναι 40Ευρώ και 60Ευρώ αν βγάλω μία πιστωτική κάρτα, έκανα αίτηση φορητότητας σε Vodafone.

Στο σημείο αυτό θα σας περιγράψω τι συσκευή θέλω και τις λειτουργίες της.

- Χρήση Facebook από το κινητό.

- Χρήση Internet, ώστε να μπορώ να μπαίνω σε Forums από το κινητό.

- Χρήση MSN Messenger.

Όλα αυτά με δεδομένο ότι θα υπάρχει WiFi σύνδεση ή κάποια Megabyte μέσω 3G στα προγράμματα Unlimited της Vodafone.

Το πάγιο μου, δεν θα ήθελα να ξεπερνάει τα 30Ευρώ το μήνα.

Περιμένω τις προτάσεις σας.

Ευχαριστώ.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το φθηνότερο που να σε καλύπτει είναι το ZTE Blade (το φέρνει η Wind) στα 150€ περίπου.

Έχει ήδη ανοιχτεί thread για το Blade, ρίξε μια ματιά.

Το αμέσως επόμενο, σε τιμή, κινητό είναι Sony Ericsson XPERIA X8

με ελαφρώς χειρότερα specs, το σημαντικότερο η μικρότερη ανάλυση οθόνης(320x480) σε σχέση

με την ανάλυση οθόνης του Blade(800x480).

Δημοσ.

Το ZTE Blade, μου φάνηκε πού καλό.

Είδα τόσο το Topic στο Forum μας, όσο και Video στο Youtube. Είναι μία πολύ δελεαστική πρόταση μπορώ να πω.

Μάλλον θα το χτυπήσω.

Δημοσ.

Τότε μίλα με κατάστημα Wind ή κάνε προπαραγγελία από ΑΡΜΑΟ(ο οποίος WIND Dealer είναι ο άνθρωπος).

Διαθεσιμότητα, μετά τις 22 Φλεβάρη.

Αν θες οπωσδήποτε "επώνυμο" low budget τότε μόνο το X8 αξίζει με κάτω από 200€.

Απλά έρχεται με το άθλιο κατ'εμέ Android v1.6, αλλά λογικά ήδη θα έχει αναβαθμισρεί σε Eclair 2.1 .

Δημοσ.

Μικρή ο οθόνη το Sony.

Το ZTE όταν λέμε ότι είναι κινέζικο τι εννοούμε?

Φαντάζομαι όχι το Made In China.

Αυτο ενοουμε. Τι άλλο; Παντως πρόκειται για μεγάλη κινέζικη εταιρία, που προσωπικα δε με χαλάει καθόλου. Αν εξαιρέσουμε τα πλαστικά του που ειναι μέτρια, και ότι θέλει πολυ πειράγματα για να δείξει όλες τις δυνατότητες του, πρόκειται για την ποιο άριστη (για τα λεφτά του) συσκευη. Μην περιμένεις βεβαια να ειναι στα επίπεδα των ακριβών κινητών, αλλα ειναι μια χαρα. Έτσι και αλλιως καλύτερο σε αυτα τα λεφτά δεν υπάρχει.

Δημοσ.

Είναι 100% κινέζικο, απλώς η ZTE είναι κολοσσός στην Κίνα που εκτός από κινητά τηλέφωνα, κατασκευάζει 3G εξοπλισμο(modems, gateways, amplifiers) για λογαριασμό μεγάλων εταιριών τηλεπικοινωνιών.

Μην σε ανησυχεί αυτό δηλαδή.

Μόλις πιάσεις το κινητό τηλέφωνο στα χέρια σου, θα καταλάβεις τί εννοώ.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ο δείκτης SAR.

Και το λέω ως μειονέκτημα, γιατί παρόλο που είναι εντός ορίων ΕΕ, είναι περίπου 30% μεγαλύτερος σε σχέση με τον ανταγωνισμό της κατηγορίας του.

Και το Galaxy S που έχω made in China/Taiwan είναι. Μην «κολλάς» στην χώρα προέλευσης/κατασκευής. ;)

Δημοσ.

Λοιπον εγω εχω το x8. Το κινητο για τα λεφτα του (180ευρο) φυσαει. Εχει πολυ χαμηλο Sar εχει android 2.1. Αμα εισαι λιγο πιο ψαγμενος παιρνει και froyo 2.2 αλλα και gingerbread 2.3 ;-) η οθονη δεν ειναι τελεια αλλα εχει πολυ καλη φωτεινοτητα, τις αναγκες που εχεις νομιζω οτι στις υπερρρκαλυπτει.

Τωρα για το blade καλο μεν ΚΙΝΕΖΙΚΟ δε, το SAR του στα υψη, η τεχνικη υποστηριξη απο την wind ειναι μηδενικη...

Δημοσ.

Τωρα για το blade καλο μεν ΚΙΝΕΖΙΚΟ δε, το SAR του στα υψη, η τεχνικη υποστηριξη απο την wind ειναι μηδενικη...

Όταν έχεις χρόνο άνοιξε το κάλυμμα της μπαταρίας του κινητού σου(Χ8) και δες 2 αυτοκόλλητα.

Το πρώτο της μπαταρίας και το δεύτερο αυτό που είναι κολλημένο επάνω στο κινητό που αναγράφει το μοντέλο.

Στα 2 αυτά αυτοκόλλητα θα γράφει στο κάτω μέρος:

"Made in ..."

"Assembled in ..."

"Finished in ..."

και πες μας για τις χώρες που θα δεις.

Επίσης αυτό για την "μηδενική" τεχνική υποστήριξη της WIND, από που το συμπέρανες;

Δημοσ.

Για τον φίλο μου τον αρχάγγελο:

xperia-x10-disassembly-8-1.jpg

Σε καμιά περίπτωση δεν υπονοώ πως η αγορά του Χ8 ήταν epic fail.

Άλλωστε η φωτογραφία που επισυνάπτω είναι από Χ10.

Δημοσ.

Για το αν είναι κινέζικο ή όχι ήθελα να πω ότι όλα τα προϊόντα κινέζικα είναι αν κοιτάμε το Made In.

iPhone, μητρικές, κάρτες γραφικών και σχεδόν όλα τα gadgets είναι Made In China.

Αυτό δεν τα κάνει κινέζικα.

Κινέζικο είναι το χαμηλής ποιότητας, συνήθως αντιγραφή κάποιας εταιρίας που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στη Κίνα χωρίς την επίβλεψη της μαμάς εταιρίας.

Το ZTE με λίγα λόγια είναι κινέζικο, αλλά λέτε ότι είναι καλής ποιότητας.

Ο δείκτης SAR πραγματικά δεν με απασχολεί ούτε στο ελάχιστο. Μιλάω πάντα με Hands Free.

Πως γίνεται να έχει GPS το κινητό?

Κάποιος δηλαδή που δίνει 200Ευρώ για GPS είναι βλάκας? Μήπως πρέπει να αγοράσω και κάτι άλλο για να είναι GPS?

Δημοσ.

Το GPS κύκλωμα είναι πολύ μικρό, έτσι το συναντάμε σε σχεδόν όλα κινητά. Σε σύγκριση με μια συσκευή GPS (που τα φθηνά ξεκινάνε από 50-60€) όμως δεν έχεις Πρόγραμμα πλοήγησης (το ZTE Blade και κάθε Android έχει Google Maps) και δεν έχει πρόβλημα με την έκθεση στον ήλιο.

Δλδ το κινητό έχει GPS δέκτη αλλά θέλεις και πρόγραμμα πλοήγησης

• Moderators
Δημοσ.

Πως γίνεται να έχει GPS το κινητό?

Κάποιος δηλαδή που δίνει 200Ευρώ για GPS είναι βλάκας? Μήπως πρέπει να αγοράσω και κάτι άλλο για να είναι GPS?

Γινεται. Συμβαινει εδω και αρκετα χρονια. Η πρωτη συσκευη που ειχα με GPS ηταν το N95 της Νοκια.

Δεν χρειαζεται να αγορασεις τιποτα παραπανω εκτος απο το Software (βλ. Νavigon, Sygic Aura, Destinator, Igo κλπ). Αλλα και αυτο παιζεται ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...