Waldo_Vrs Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάπιος έχει να μου πει πόσα χιλιόμετρα βγάζει ένα diesel!!!. Επειδή βγάζω 60,000χιλ το χρόνο πλέον αφήνω τα γούστα του αυτοκινήτου μου και κοιτάω καθαρά το συμφέρον μου. Βλέπω κάτι μεταχειρισμένα σχετικά 3-4 χρονών και σκέφτομαι να πάρω κανένα. Συγκεκριμένα είδα ένα Octavia και ένα Hunday Elantra dieselάκια 2λιτρα... Και θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κανείς πόσα χιλ. βγάζουν εν τέλη???. Αξίζει? ή μήπως επειδή είναι 2άρια καίνε επίσης και πετραίλαιο τα άντερα τους?. Εγώ με το αυτοκίνητό μου τώρα βγάζω 550χιλ. με 54 λίτρα βενζίνη.Αυτά πόσα χιλ. θα βγάζουν?..Έχει κανείς εμπειρία απο τέτοια αυτοκίνητα να μου πεί πληροφορίες?.
lary7 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Τι αμαξι εχεις τωρα? Κατα τα αλλα , ναι για την χρηση σου αξιζουν και με το παραπανω. Υπολογιζε χοντρικα με ενα diesel θα καις 2 λιτρα λιγοτερο ανα 100 χλμ τουλαχιστον κινουμενος με ιδιους ρυθμους.Επισεις τα diesel χρειαζονται λιγοτερη συντηρηση και οι μηχανες βγαζουν παραπανω χλμ μεχρι να παραδωσουν πνευμα.. Τωρα για το oktabia, πανε παρε ενα ταξι και ρωτα τον ταριφα ποσα χλμ βγαζει, πολλοι εχουν octavia. Απο δικια μου εμπειρια να σου αναφερω ενα παραδειγμα, Citroen C4 1.6 diesel, με γεμισμα εβγαζε 1000χλμ φορτωμενο με 4 ατομα+αποσκευες.Τετοιο νουμερο σε βενζινη ουτε με σφαιρες. Απλα τα diesel ειναι ευαισθητα σε νοθευμενα πετρελαια οποτε πρεπει να βρεις καποιο βενζιναδικο αξιοπιστο. Κατα τα αλλα παρε diesel να σωθεις, κανεις πολλα χλμ για να παραμενεις σε βενζινη.
Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Η πετρελαιοκινηση που επιτρεπεται στην Ελλαδα ? Αν καποιος εχει νομιμα πετρελαιο και ερθει Αθηνα που απαγορευεται τι γινεται ? Εχω ακουσει οτι και το κοστος κτισης ενος τετοιου αμαξιου ειναι μεγαλυτερο απο ενος ιδιου με βενζινοκινητηρα.
Waldo_Vrs Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Ναι ξέρει κανείς αν έχει παραπάνο τέλη ασφάλιστρα ή οτιδήποτε?...εμένα με ενδιαφέρει κυρίως αν ξέρει κάποιος για 2λιτρες μηχανές τι κατανάλωση έχουν?. Επίσης με την Γ...την εφορία θέλω να δω και τι παίζει. Για Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν επιτρέπετε απο όσο ξέρω...αλλά ποσός με ενδιαφέρει..έχω ένα κάρο γνωστούς που κυκλοφοράνε χρόνια. Ο άλλος ενεπλάκη μέχρη και σε ατύχημα και δεν έγινε τίποτα επειδή είχε diesel, ούτε καν αναφέρθηκε.
kanesaxo Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Ενδιαφέρεσαι για τοσο μεγάλο κινητήρα? Περι τελών, πρέπει να δείς του ρύπους, εφοσον ταξινομηθεί ως καινούργιο. Παντως ειναι πολύ οικονομικά, και με τα χλμ που κανεις θα σωθεις.Μη σου πω καλύτερα να βάλεις αέριο...θα το κανεις αποσβεση αμεσα. Εντελως ενδεικτικά, φιλος με 2.0λτ γκολφ 5ρι, σε ταξιδι με 150-160χλμ καιει μολις 4.5-5λ/100χλμ (μπορει και λιγοτερο,πρεπει να τον ρωτήσω ξανά). Βέβαια μπορει να θυμάμαι και λάθος,γιατί μου φάνηκε "καπως" το νουμερο.
lary7 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Εν συντομια χωρις ομως να παιρνω ορκο. Τελη συμφωνα με τα καυσαερια εκτος αν ταξινομηθηκε παλαιωτερα. Ασφαλεια και εφορια συμφωνα με τα κυβικα. Για την καταναλώση, φιλος με vitara turbo diesel 2litro me 135 αλογα, 8,5-9,5 λιτρα/100 με μονιμη τετρακινηση,1,5 τονους και φαρδια λαστιχα.Σε ενα απλο 2κινητο θα ειναι αρκετα λιγοτερο. Εγω με το C4 που ανεφερα παραπανω ειχα 6-6,5λιτρα/100 με φορτιο και φουλ air-condition. Γιαννη οντος το κοστος κτισης ειναι μεγαλυτερο γιατι το κοστος κατασκευης ενος κινητηρα diesel ειναι μεγαλυτερο.Ρεφαρεις ομως συντομα απο την καταναλωση και το κοστος συντηρησης που ειναι μικροτερο.
Waldo_Vrs Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Για το αέριο δεν θέλω γιατί μέσα σε λίγους μήνες πήρε αύξηση πολύ μεγάλη. Το τζίπ ξέρω ότι καίει πολύ απλά επειδή δεν θέλω μικρό και θέλω κούρσα κοιτούσα Octavia φάση, ή ένα Elantra που βρήκα. Το θέμα είναι να μην μου καίει 9-10 λίτρα αλλά λιγότερο. Για απόσταση 300χιλ Θεσσαλονίκη Καβάλα και γυρισμός πήγαινε έλα με 140χιλ/ώρα εγώ καίω τώρα 50ευρώ βενζίνα δλδ κοντά στα 25-28 λίτρα βενζίνα με το δικό μου αμάξι 1.800cc Xsara(φτιαγμένο μοτέρ). Το Corsa της μάνας μου 1.200cc καίει 22-25 εεε δεν το βρίσκω μεγάλη διαφορά τελικά για μένα, και σε σχέση με το δικό μου βγάζει απλά 700χιλ αντί 550 του δικού μου αυτοκινήτου. Οπότε θέλω να δω τι διαφορές θα έχω καθαρά αλλά με μεγάλο κινητήρα diesel (2λιτρο). Επίσης υπάρχει κανένα τζίπ που να καίει λιγότερο?. Μου άρεσε η ιδέα του diesel τζίπ αλλά απο ότι βλέπω σχεδόν όλα "ρουφάνε" το πετρέλαιο μια χαρά με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο συμφέρον. Θέλω να πάω μια εκδρομή μιλάμε εδώ και 2 χρόνια και δεν μπορώ γιατί θέλω πολύ απλά μιλάμε 100-150 ευρώ μόνο για βενζίνα. Αυτό το Μέτσοβο που έλεγα να ανέβω μου έχει γίνει όνειρο πλέον.
moldovan20 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Τι αμαξι εχεις τωρα? Κατα τα αλλα , ναι για την χρηση σου αξιζουν και με το παραπανω. Υπολογιζε χοντρικα με ενα diesel θα καις 2 λιτρα λιγοτερο ανα 100 χλμ τουλαχιστον κινουμενος με ιδιους ρυθμους.Επισεις τα diesel χρειαζονται λιγοτερη συντηρηση και οι μηχανες βγαζουν παραπανω χλμ μεχρι να παραδωσουν πνευμα.. Τωρα για το oktabia, πανε παρε ενα ταξι και ρωτα τον ταριφα ποσα χλμ βγαζει, πολλοι εχουν octavia. Απο δικια μου εμπειρια να σου αναφερω ενα παραδειγμα, Citroen C4 1.6 diesel, με γεμισμα εβγαζε 1000χλμ φορτωμενο με 4 ατομα+αποσκευες.Τετοιο νουμερο σε βενζινη ουτε με σφαιρες. Απλα τα diesel ειναι ευαισθητα σε νοθευμενα πετρελαια οποτε πρεπει να βρεις καποιο βενζιναδικο αξιοπιστο. Κατα τα αλλα παρε diesel να σωθεις, κανεις πολλα χλμ για να παραμενεις σε βενζινη. To c4 έχει και 60άρι ντεπόζιτο +5lt ρεζέρβα όμως , σε αντίθεση με άλλα αυτοκίνητα που έχουν 40άρη .
NickTG Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 To c4 έχει και 60άρι ντεπόζιτο +5lt ρεζέρβα όμως , σε αντίθεση με άλλα αυτοκίνητα που έχουν 40άρη . Έχει 60 λίτρα εκ των οποίων τα 5 είναι ρεζέρβα. Δεν έχει 60+5. Ξέρεις κάποιο αυτοκίνητο της κατηγορίας του C4 με 40αρι ρεζερβουάρ;
kanesaxo Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 το αέριο μέχρι 2018 (ας με διορθώσει καποιος αν κανω λαθος στην ημ/νια) θα εχει φιξ τιμη.Την μισή απ'οτι της βενζίνης. Εχει μια κατανάλωση 10% παραπάνω (ισως και περισσοτερο). Οσο για τα τζιποειδη που αναφέρεις, ρουφάνε ολα...Εδω ως και το τζιμνι που ειναι κουβαδακι με 15ρι μοτερ, καιει κοντά στα 7.5λιτρα/100. Θα πας σε κάτι...κουρσοειδές ωστε να εχεις καταναλώσεις κάτω απο 7 λίτρα.Θα ποστάρω αργότερα πληροφορίες για το γκολφ που σου λεγα με ακριβέστερα νουμερα.
moldovan20 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 To fiat punto και το suzuki swift έχουν 45άρι και είναι και άλλα τώρα δε τα έχω ψάξει όλα ...
NickTG Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Αυτά είναι μια κατηγορία κάτω. Επίσης άλλο 40 άλλο 45 λίτρα. Με τα +5 μπορείς να κάνεις 80-100χλμ παραπάνω στην εθνική.
lary7 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 To c4 έχει και 60άρι ντεπόζιτο +5lt ρεζέρβα όμως , σε αντίθεση με άλλα αυτοκίνητα που έχουν 40άρη . Ναι αλλα φανταζομαι και το βενζινοκινητο c4 εχει ιδιο ντεποζιτο.Και δεν πιστευω κανενα βενζινοκινητο C4 να βγαζει 1000-1100 χλμ εμβελεια.
Waldo_Vrs Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Ναι αλλα φανταζομαι και το βενζινοκινητο c4 εχει ιδιο ντεποζιτο.Και δεν πιστευω κανενα βενζινοκινητο C4 να βγαζει 1000-1100 χλμ εμβελεια. lary αυτά τα χιλ. που λές τα 1000-1100 τα έχεις βγάλει? δηλαδή το μηδένισες και είδες να στεγνώνει στα 1000χιλ ξανά?...ή βλέπεις ότι σου λέει το computer του αυτοκινήτου σου και λες???..
lary7 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Τα νουμερα αυτα τα εβλεπα στο trip computer καθε φορα που γεμιζα.Αλλα δεν απεχουν απο την πραγματικοτητα γιατι εκανα παρα πολλα χλμ, πηγα απο μαδριτη βαρκελωνη και το ντεποζιτο ηταν περιπου στο 1/3. Την ιδια περιπου εμβελεια μου εβγαζε σε αλλο ταξιδι ενα Megane 1.5 TD.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα