Προς το περιεχόμενο

προβλημα με το Photoshop

salamalekum

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε παιδιά παιδεύομαι με αυτό το πρόβλημα εδώ και μια ώρα !

δουλεύω το photoshop χρόνια, το ανοίγω σήμερα και φτιάχνω ενα νέο layer , κάνω ενα selection, κάνω δεξί κλικ στο layer > blending options KAI ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ APPLY ΚΑΝΕΝΑ LAYER STYLE ΣΤΟ SELECTION !!!

ας πούμε οτι κάνω ενα selection (δε θέλω ολο το layer) και θέλω να του δώσω ενα PATTERN OVERLAY .. ε λοιπόν δεν γίνεται.. ενώ πριν γινόταν στάνταρ! το έχω κάνει χιλιάδες φορές. μου εμφανίζει το παράθυρο με τα Layer styles, επιλέγω αυτό που θέλω ( με το preview ενεργοποιημένο ) αλλά στο αρχείο που δουλεύω δεν εμφανίζει τπτ στο selection!!

το θέμα είναι οτι αν βάλω με fill κάποιο χρώμα στο selection, τότε παίρνει τα Layer styles. αλλά εγώ θυμάμαι οτι γινόταν με ΑΠΛΟ SELECTION χωρίς να χρειάζεται να βάλω κάποιο χρώμα μέσα ή να κάνω ctrl+J.. τώρα απλά κάνει το εφφέ σε ΟΛΟ το Layer και οχι στο selection Που θέλω..

βρήκα μέσω νετ αλχημείες με κάτι shortcut αλλα το θέμα είναι οτι παλια ( χτες δλδ) το έκανα έτσι απευθείας! μέχρι και uninstall το photoshop έκανα αλλά πάλι τα ίδια..

έχω το CS2. βοήθεια θα μου στρίψει! λετε να πάτησα κανένα κουμπί κατα λάθος ? :/

Παράδειγμα. αυτό ΔΕΝ μπορώ να το κάνω σε ενα selection, μου βγαίνει σε ΟΛΟ το layer

Δημοσ.

Εννοείς ότι θέλεις να δώσεις pattern overlay σαν layer style σε μια κενή επιλογή; Αυτό δεν γινόταν ποτέ απ' ότι ξέρω. Δεν μπορείς να εφαρμόσεις layer style σε ένα κενό layer.

Μπορείς να κάνεις fill pattern (με τον κουβά), αλλά τα styles εφαρμόζονται μόνο όταν υπάρχει κάτι στο layer.

Αν κάνεις το selection στο background θα δουλέψει, το ίδιο και αν κάνεις fill στο selection (όπως το διαπίστωσες).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...