Προς το περιεχόμενο

[INFO] Enlightenment E17


redLizard

Προτεινόμενες αναρτήσεις

logo.png

 

Το Enlightenment είναι ένα γραφικό περιβάλλον (κυρίως) για συστήματα GNU/Linux. Είναι μικρότερο (συνεπώς ελαφρύτερο) από τα συνηθισμένα συστήματα γραφικών του Linux όπως το KDE και το GNOME αλλά παρέχει πολύ περισσότερα από έναν απλό διαχειριστή παραθύρων. Το Enlightenment παρέχει όλα τα συστατικά που χρειάζεται κανείς για να φτιάξει όχι μόνο εύκολες στη χρήση, αλλά και όμορφες εφαρμογές (εκτεταμένη χρήση θεμάτων, animations κτλ), εξάλλου αυτός είναι ο σκοπός των γραφικών διεπαφών... να δημιουργούν ένα όμορφο περιβάλλον εργασίας για το χρήστη.

 

Στο παρόν thread θα σας παρουσιάσω έναν εύκολο τρόπο εγκατάστασης του στο σύστημα σας ανεξαρτήτα από τη διανομή που έχετε κάνοντας compile από τον πηγαίο κώδικα και τοποθετώντας τα αρχεία στο /opt/e (ώστε να είναι εύκολη η αφαίρεση του αργότερα με απλή διαγραφή του φακέλου)

 

Για διευκόλυνση της παραπάνω διαδικασίας έγραψα ένα bash script που αναλαμβάνει το κατέβασμα, το compile και την εγκατάσταση των βασικών βιβλιοθηκών (Enlightenment Foundation Libraries) και στο τέλος ρωτά το χρήστη αν θέλει να εγκαταστήσει και τον διαχειριστή παραθήρων.

 

 

Κάτι που πρέπει να τονήσω είναι ότι το script δεν αναλαμβάνει την εύρεση και εγκατάσταση εξαρτήσεων πέρα των βασικών βιβλιοθηκών του project (μιας και τα ονόματα των πακέτων σε κάθε διανομή διαφέρουν αρκετά). Για αυτό πρέπει χειροκίνητα να εγκαταστήσετε από το διαχειριστή πακέτων της διανομής σας τα εξής πακέτα:

 

>
   * libc
   * libm
   * libpthread
   * zlib
   * freetype
   * fontconfig
   * opengl2.0
   * libpng
   * libjpeg
   * libtiff
   * libgif
   * librsvg (if you want SVG support in Evas)
   * libx11
   * libxext
   * libxrender
   * libxcomposite
   * libxdamage
   * libxfixes
   * libxrandr
   * libxinerama
   * libxss
   * libxtest
   * libxdpms
   * libxcursor
   * libxprint
   * openssl
   * curl
   * libudev
   * lua
   * libtool

+ τις -dev εκδοχές τους (πχ libpng-dev) και βέβαια ότι άλλο πακέτο χρειάζεται για το compile προγραμμάτων γραμμένων σε C (σε debian based συστήματα το πακέτο build-essential).

Για την αφαίρεση όλων των παραπάνω έχω δημιουργήσει ένα ακόμη script:

 

 

Σημείωση: Το script έχει εγκαταστήσει επιτυχώς το Enlightenment και στα 3 PC μου (με διανομές Ubuntu, openSUSE και Fedora) ΑΛΛΑ δεν φέρω καμία ευθύνη αν πάει κάτι στραβά στη διανομή σας ή στον υπολογιστή σας. Επιπλέον το script είναι καθαρογραμμένο και με σχόλια (σε περίπτωση που θέλει κάποιος να το τροποποιήσει ή αν κάποιος δεν το εμπιστεύεται πριν δεί πως λειτουργεί)

 

 

e17_efenniht.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειδα βιντεακια στο tube και φαινεται πολυ ενδιαφερον καποια στιγμη θα το τσεκαρω λογικα σε debian ,ειναι τοσο ελαφρυ/γρηγορο οσο δειχνει;

Μπραβο για τον κοπο σου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε για τον κόπο σου πρώτα απ' όλα. Δεν είχα σκοπό να το δοκιμάσω, αλλά με το scriptάκι σου θα είναι κρίμα να μην το κάνω. Δοκιμάζω τώρα σε Ubuntu μηχάνημα και αύριο σε Debian και θα ξαναγράψω για να πω εντυπώσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Βγήκε το Eeze 1.0.1 (η βιβλιοθήκη που αναλαμβάνει τη διαχείρηση συσκευών μέσω του udev κτλ) οπότε αύριο θα ανέβει updated script με την προσθήκη του νέου Eeze και κάποιες διορθώσεις σε λάθη που αναφέρθηκαν.

 

UPDATE: Στο ίδιο link υπάρχει πλέον το updated script.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...