Προς το περιεχόμενο

Pc για επαγγελματία 600 ευρώ

Blazz0r

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα masters των συνθέσεων :-D. Λοιπόν θέλω να συνθέσω pc για τοπογράφο μηχανικό, δηλαδή για χρήση προγραμμάτων όπως Microstation, Autocad, Google Earth κλπ. Σχεδιαστοχαρτικά τέλος πάντων :P. Δηλαδή 0 gaming. 0 ομως. Βασικό κριτήριο είναι το pc να φεύγει γι αυτό θα του βάλω SSD γυρω στα 40gb οπως αυτόν http://www.skroutz.gr/s/285052/Intel-X25-V-Value-SATA-40GB.html αλλα και εναν κανονικό σκληρό με 100-200GB χωριτηκότητα. Κουτι κάτι τελείως απλό και λιτό σε εμφάνιση, βασικά να έχει usb θύρες μπροστα και χωρις super wow leds γιατί θα είναι σε γραφείο. Όπως καταλαβαίνεται βαρύτητα να δωθεί σε cpu και ram. Gpu θέλουμε μία για designing όχι κάτι φοβερό όμως. Αν μπορείτε να φτιάξετε με λιγότερο απο 600 np, θα βάλω κανα mouse/οθόνη αν και υπάρχουν ήδη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

P.S Αν και δεν νομίζω να παίζει κανέναν ρόλο το pc θα είναι σε ethernet συνδεδεμένο και επίσης υπάρχει UPS τη μάρκα του οποίου αγνοώ αλλά αν την χρειάζεστε θα την μάθω

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλησπέρα masters των συνθέσεων :-D. Λοιπόν θέλω να συνθέσω pc για τοπογράφο μηχανικό, δηλαδή για χρήση προγραμμάτων όπως Microstation, Autocad, Google Earth κλπ. Σχεδιαστοχαρτικά τέλος πάντων :P. Δηλαδή 0 gaming. 0 ομως. Βασικό κριτήριο είναι το pc να φεύγει γι αυτό θα του βάλω SSD γυρω στα 40gb οπως αυτόν http://www.skroutz.gr/s/285052/Intel-X25-V-Value-SATA-40GB.html αλλα και εναν κανονικό σκληρό με 100-200GB χωριτηκότητα. Κουτι κάτι τελείως απλό και λιτό σε εμφάνιση, βασικά να έχει usb θύρες μπροστα και χωρις super wow leds γιατί θα είναι σε γραφείο. Όπως καταλαβαίνεται βαρύτητα να δωθεί σε cpu και ram. Gpu θέλουμε μία για designing όχι κάτι φοβερό όμως. Αν μπορείτε να φτιάξετε με λιγότερο απο 600 np, θα βάλω κανα mouse/οθόνη αν και υπάρχουν ήδη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

P.S Αν και δεν νομίζω να παίζει κανέναν ρόλο το pc θα είναι σε ethernet συνδεδεμένο και επίσης υπάρχει UPS τη μάρκα του οποίου αγνοώ αλλά αν την χρειάζεστε θα την μάθω

Kαλά το microstation δεν έχει καμία τρελή απαίτηση όπως και το google earth :rolleyes: ..

Το θέλεις έτοιμο συναρμολογημένο η μπορείς να το συναρμολογήσεις εσύ και να αγοράσεις από διαφορετικά καταστήματα ?

Δημοσ.

sandforce controller ε? Δεν έχω ιδέα τι είναι αλλά θα το κοιτάξω. Ε ναι μάλλον δεν είναι και τόσο απαιτητικά αλλα θεώρησα καλό να τα αναφέρω :-D. Ναι μπορώ να το φτίαξω μόνος και ναι μπορώ να πάρω απο διαφορετικά καταστήματα. Προτιμώ τα eshop,plaisio,visionstudio,pc1,msystems αλλά δεν έχω prob και με τίποτα καινούργιο

Δημοσ.

Λες να είμαι οκ με αυτή? Έχω μια παλιά ATI με 512 μνήμη μοντέλο δεν θυμάμε. Στο φιναλε αν δεν μου κάνει η onboard δοκιμάζω αυτή. Ευχαριστώ πολύ φίλε!

Δημοσ.

Ρε παιδιά να σοβαρευτούμε λίγο, δεν υπάρχει λόγος για SSD των 40GB! Δε θα του φτάσουν πουθενά και αν τα καταφέρει να του φτάσουν θα είναι στο όριο!

40GΒ είναι σα να λέμε 37GB αξιοποιήσιμα, αν βγάλουμε τα 20GB και κάτι περίπου για το λειτουργικό και το AutoCAD μόνο, δε ξέρω τι άλλα προγράμματα μπορεί να θέλει, και τον χώρο που θέλει ένας SSD για να είναι SSD στις ταχύτητές του. Τι μένει?

Γνώμη μου: ή πάει σε ένα μοντέλο των 60GB ή ξεχνάει για την ώρα τον SSD μέχρι να μπορέσει να τον πάρει.

Κατά 90% θα είσαι ΟΚ με την on board.

Δημοσ.

40 gb είναι.Και για να λέει ότι χρειάζεται τόσο τόσο θα του φτάνει.Που να μυρίσουμε τα νύχια μας;Αν δεν μπεί παιχνίδι γνώμη μου είναι πως φτάνουν και περισσεύουν 40gb.Θα βάλει άνετα όλα τα προγράμματά του και θα του μείνουν και 15gb ελεύθερα.Κομπλέ θα είναι.

Δημοσ.

Δες ακόμα μία σύνθεση .

CPU

MOBO

RAMx2

PSU

SSD

HDD

OPTICAL

CASE

Σύνολο 583,77€ ..(Στην αρχή την είχα κάνει αλλιώς με gpu gts450 αλλά μου φάνηκε πολύ μεγάλη υπερβολή ,ειδικά αν δε δουλεύεις 3d)

Ρε παιδιά να σοβαρευτούμε λίγο, δεν υπάρχει λόγος για SSD των 40GB! Δε θα του φτάσουν πουθενά και αν τα καταφέρει να του φτάσουν θα είναι στο όριο!

40GΒ είναι σα να λέμε 37GB αξιοποιήσιμα, αν βγάλουμε τα 20GB και κάτι περίπου για το λειτουργικό και το AutoCAD μόνο, δε ξέρω τι άλλα προγράμματα μπορεί να θέλει, και τον χώρο που θέλει ένας SSD για να είναι SSD στις ταχύτητές του. Τι μένει?

Γνώμη μου: ή πάει σε ένα μοντέλο των 60GB ή ξεχνάει για την ώρα τον SSD μέχρι να μπορέσει να τον πάρει.

Κατά 90% θα είσαι ΟΚ με την on board.

To autocad2010 μαζί με το raster design πιάνουν 1gb μόνο ^_^

Εγώ ακόμα δε βάζω ssd πρώτον γιατί δε μου περισσεύουν και δεύτερων στο C χωρίς κανένα παιχνίδι έχω 178gb δεσμευμένα :-(

Ανάλογα τη χρήση που κάνει ο καθένας ..

Δημοσ.

Πίστεψέ με είναι οριακά. Κάνε τις πράξεις και δες τι μένει. Στο πρώτο post αναφέρει την χρήση και εγώ υπολόγισα μόνο windows/autocad. Το Microstation είναι περίπου 1,5GB.

Επιπλέον ο υπολογιστής δεν είναι του ιδίου του ts αλλά για άλλον. Και με την αναφορά και μόνο του Google Earth στο σύνολο των απαραίτητων προγραμμάτων ενός τοπογράφου φαίνεται ότι δεν είναι δικό του.

To autocad2010 μαζί με το raster design πιάνουν 1gb μόνο ^_^

Δεν αναφέρομαι στο μέγεθος που φαίνεται στο Prog Files αλλά στις απαιτήσεις του προγράμματος.

Και το 2007 πιάνει 330ΜΒ αλλά δε θα το βάλω σε ένα partion του 1GB. Και η αλήθεια είναι ότι θέλει χώρο περισσότερο από ότι καταλαμβάνει στον σκληρό.

Και εσύ έβαλες 60GB, σωστά κατ' εμέ και αρκετά.

Θέλει λεφτά ακόμα για να πεις ότι φτιάχνεις ένα pc στημένο σε SSD (πέρα από την αποθήκευση) για χρήση με μεγάλα αρχεία. Ας μη μετράμε τα GB μας γιατί είναι πολλά!

Δημοσ.

Πίστεψέ με είναι οριακά. Κάνε τις πράξεις και δες τι μένει. Στο πρώτο post αναφέρει την χρήση και εγώ υπολόγισα μόνο windows/autocad. Το Microstation είναι περίπου 1,5GB.

Επιπλέον ο υπολογιστής δεν είναι του ιδίου του ts αλλά για άλλον. Και με την αναφορά και μόνο του Google Earth στο σύνολο των απαραίτητων προγραμμάτων ενός τοπογράφου φαίνεται ότι δεν είναι δικό του.

Αν εννοείς ότι είναι δεν είναι απαραίτητο κάνεις πάρα πολύ μεγάλο λάθος . Το google earth είναι καθημερινό εργαλείο και από τότε που βγήκε έχει διευκολύνει τραγικά τη δουλειά των τοπογράφων/χαρτογράφων ..

Δημοσ.

Αν εννοείς ότι είναι δεν είναι απαραίτητο κάνεις πάρα πολύ μεγάλο λάθος . Το google earth είναι καθημερινό εργαλείο και από τότε που βγήκε έχει διευκολύνει τραγικά τη δουλειά των τοπογράφων/χαρτογράφων ..

Και όχι μόνο αυτών, αλλά αν θες να κάνουμε αυτή τη κουβέντα θα πρέπει να ανοίξουμε άλλο thread. Θα πρέπει να αναφέρουμε και άλλα προγράμματα, δωρεάν και μη, ιστοσελίδες, υπηρεσίες. Εξ' άλλου δεν είναι απαραίτητη η εγκατάσταση του πάντα, τις περισσότερες φορές αρκεί η πρόσβαση από την ιστοσελίδα.

Χωρίς να αναφέρω τα GIS. Βασικά εργαλεία τοπογραφικής/πολεοδομικής δουλειάς...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...