Deathmace Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Case: MS-Tech CA-0300 Hornet SE Midi Tower No PSU Black/Red OR ΚΟΥΤΙ ENERMAX STARAY ECA3170-BL CS-046 OR ΚΟΥΤΙ AEROCOOL RS-9 OR ΚΟΥΤΙ ENERMAX BAHIA NO PSU 25CM FAN BLACK/SILVER MOBO: MSI Socket AM3 880GMA-E45 Vga GLan Audio Raid ή μια άλλη που να υποστηρίζει hybrid crossfire και να έχει USB 3 στα ίδια περίπου λεφτά (ποια προτείνετε?) CPU: AMD Phenom II X4 965 3.4 GHz Quad Core Socket AM3 125W Box Black Edition (HDZ965FBGMBOX) RAM: Corsair XMS3 6GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (CMX6GX3M3A1600C9) (Kit 3 x 2048) OR KINGSTON KHX1600C9D3K2/8GX 8GB (2X4GB) PC12800 HYPERX XMP DUAL CHANNEL KIT (ποιες άλλες προτείνετε μέχρι 90 ευρώ?) VGA: GIGABYTE ATI READON 5750 1GB HD: Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ SATA II 7200rpm 32MB OR Western Digital 1TB Caviar Black WD1002FAEX SATA III 7200rpm 64MB DVD-RW drive: Samsung DVD±RW SH-S223L/RSMS Dual Layer LightScribe SATA Black Retail Monitor: Dell U2311h PSU: ????????? Η κάρτα γραφικών υπάρχει ήδη. Οπότε χωρίς αυτή μιλάμε για budget max 780. Επίσης η επιλογή κουτιού έγινε με δεδομένο ότι μένω Θεσ/νίκη οπότε υπάρχει "θεματάκι" με τα μεταφορικά αν βάλουμε μέσο όρο 7-8 κιλά το βάρος. Δεν είναι 100% ότι θα πάρω αυτό, αλλά υπολογίζω ένα κουτί ποιοτικό, με λίγο θόρυβο,καλη ψύξη και όσο το δυνατόν λίγα τριξίματα. Ποιο τροφοδοτικό να προτιμήσω με δεδομένα τα περισσότερα parts και με δεδομένο budget? Με ένα πρόχειρο υπολογισμό η κατανάλωση είναι 465 watts.Οπότε μάλλον θα χρειαστώ ένα τουλαχιστον 600άρι με efficiency 80%. Να πώ επίσης ότι το PC είναι για average χρήση και όχι για τπτ extreme πράγματα.Ούτε σκοπεύω να clock-άρω τουλάχιστον προς το παρόν. Ευχαριστώ για απόψεις, συμβουλές και προτάσεις.
Drop_Dead Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 +1 στην οθονη. Για την καρτα πιστευω θα πρεπει να βαζες μια δυνατοτερη. Βαλε 2 τετοιες ή πουλα την 5750 και παρε δυνατοτερη. 6-8gb ? Γιατι τοσο πολλα. Με 4 κανεις ανετα την δουλεια σου. Οσο για το βαρος του κουτιου μην σε νοιαζει. Τα περισσοτερα καταστηματα εχουν τζαμπα μεταφορικα για πανω απο ενα ποσο αγορας. Sent from my iPhone using Insomnia
val007 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 απο εμενα ακομα δεις φωτο οθονη Dell U2311H http://www.msystems.gr/index.php?category=2323&product=10596
kadaka80 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 CoolerMaster Sileo 500 80€ AMD Phenom II X4 955 3.2 GHz 124€ (Προσοχή να είναι c3 stepping ή με κωδικό που καταλήγει σε Μ :HDZ955FBGM) Asrock Socket AM3 880G Extreme3 Vga GLan Audio Raid 102€ Corsair XMS3 4GB DDR3 46€ ATI Radeon HD5670 1GB DDR5 110€ (Επέλεξα με παθητική ψύξη για μηδέν θόρυβο) Cpu Cooler Corsair Air Series A50 33€ (Τίμια και αθόρυβη) Samsung 1TB SpinPoint F3 58€ LG DVD±RW GH22NS40 Dual Layer SecurDisc Technology SATA 16€ Dell u2311 στα 210-220€ (Δεν την αλλάζουμε) Corsair Power Supply 500W 61€ Σύνολο 840€ με οθόνη Μερικές παρατηρήσεις. Ο 955 είναι ίδιος με τον 965 επί τις ουσίας οπότε δεν χρειάζεσαι να σκάσεις τα 25€ παραπάνω που ζητάει. Με 4Gb είσαι καλυμμένος. Αν δεις πως χρησιμοποιείς απαιτητικά προγράμματα (τύπου cad, 3D κ.α) αναβαθμίζεις αργότερα. Γνώμονας μου στην ανωτέρω σύνθεση ήταν και ο θόρυβος εξου και το case η ψύχτρα και η Gpu. Αν αντέχει ακόμα το πορτοφόλι σου θα σου πρότεινα να περιμένεις τους καινούριους ssd που αναμένονται. Σου συστήνω ανεπιφύλακτα να πάρεις έναν έστω και μικρό (40-60GB) και αν δεν θέλεις να περιμένεις πάρε αυτόν Link Τέλος να πω πως το κατάστημα είναι Θεσσαλονίκη για να μην έχεις και μεταφορικά. Α! Θα το ξέχναγα. Δεν χρειάζονται 600W για αυτό το σύστημα (Με 500w έχεις και το περιθώριο για ακόμα μια 5670 σε crossfire)
Deathmace Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 @ Drop_Dead Την συγκεκριμένη κάρτα τη βρήκα στα 70 ευρώ και από τη στιγμή που δεν ενδιαφέρομαι τόσο για gaming τη θεώρησα καλή ευκαιρία. Για τη RAM ίσως τα 6gb να είναι υπερβολή.Αν κόψω από εκεί μπορεί να τα χώσω πουθενά αλλού. Επειδή κάπως μου "κακοφαίνεται" να δώσω πολλά για κουτί δε νομίζω να φτάνω το όριο των χρημάτων για δωρεάν αποστολή, γι' αυτό και έγραψα για κατάστημα από Θεσ. @ val007 Έχω ενταστασούλες για τροφοδοτικό(θα ήθελα κατι πιο ποιοτικό-αξιόπιστο), σκληρό(θα προτιμούσα κάτι από Samsung ή WD) και ίσως επεξεργαστή(δε νομίζω να χρειάζομαι τόσο δυνατό). Κατά τ'άλλα ωραίος @ kadaka80 Πολύ ωραίες οι προτάσεις σου. Μάλλον θα κόψω τελικά από RAM και θα αυξήσω το budget για το κουτί. Επειδή θα είναι στο δωμάτιο που κοιμάμαι και μάλλον δε θα κλείνει ποτέ το θέλω ήσυχο. Για τις Asrock είμαι λίγο προκατελειμένος. Ίσως λόγω ονόματος τους και λόγω ονόμαtoς ASUS,MSI,GIGABYTE. Μπορεί και να κάνω λάθος και τα τελευταία χρόνια να έχουν ανέβει ποιοτικά και από θέμα υποστήριξης. Όταν είχα ασχοληθεί να ξαναφτιάξω πάντως(4-5 χρονάκια πριν) δεν ήταν από τις καλές επιλογές. Είδα πάντως ότι τις προτείνετε. Για σκληρό και εγώ αυτόν είχα στην αρχική μου σύνθεση αλλά μετά απο προτροπή φίλου μου έβαλα σαν πιθανό τον WD Black Ed. που είναι SATA 3 και έχει 64Mb cache. Θα δω ουσιαστική διαφορά? Τον υπολογισμό τον έκανα στο eXtreme Power Supply Calculator Pro και η αλήθεοα είναι ότι ήμουν λίγο "υπερβολικός" προκειμένου να είμαι σίγουρος και να μη δουλεύει το τροφοδοτικό στα κόκκινα. Το vision είναι 1 λεπτό από το σπίτι μου Πάντως για το κουτάκι και τροφοδοτικό θα ήθελα καμιά πρόταση σε νορμάλ λεφτά και πολύ καλύτερα αν το έχετε δοκιμάσει εσείς ή κάποιος φίλος σας.
kadaka80 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Για τις Asrock είμαι λίγο προκατελειμένος. Ίσως λόγω ονόματος τους και λόγω ονόμαtoς ASUS,MSI,GIGABYTE. Μπορεί και να κάνω λάθος και τα τελευταία χρόνια να έχουν ανέβει ποιοτικά και από θέμα υποστήριξης. Όταν είχα ασχοληθεί να ξαναφτιάξω πάντως(4-5 χρονάκια πριν) δεν ήταν από τις καλές επιλογές. Είδα πάντως ότι τις προτείνετε. Δεν υπάρχει κανένας φόβος για την μάρκα. Όντως το όνομα της τα τελευταία χρόνια έχει φτιάξει καθώς βγάζει ποιοτικά προϊόντα σε καλές τιμές σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Ο μόνος λόγος που την πρότεινα έναντι της Msi (που είναι πολύ καλή λύση και αυτή) είναι για τις παραπάνω θύρες ( 2 pci-X και 2 pci) και τις eSerial ATA3 και 2 που προσφέρει (πολύ χρήσιμες με αντίστοιχους εξ. δίσκους). Για σκληρό και εγώ αυτόν είχα στην αρχική μου σύνθεση αλλά μετά απο προτροπή φίλου μου έβαλα σαν πιθανό τον WD Black Ed. που είναι SATA 3 και έχει 64Mb cache. Θα δω ουσιαστική διαφορά? Ο Wd έχει παραπάνω χρόνια εγγύησης. Τα αξίζει τόσα λεφτά παραπάνω μόνο για αυτό ? Δεδομένου πως η εγγύηση δεν καλύπτει τα πολύτιμα δεδομένα που θα χαθούν αν γίνει το μοιραίο, πιστεύω πως όχι. Οι επιδόσεις είναι παραπλήσιες (με τον Samsung να προηγείται ελαφρά Link)και εν πας περιπτώσει και οι δύο δεν συγκρίνονται καν με έναν ssd. Για το sata 3 ,ένα κατηγορηματικό όχι. Κανένας από τους δύο δίσκους δεν εκμεταλλεύεται στο έπακρο καλά καλά το sata2 πόσο μάλλον το 3. Το sata3 είναι χρήσιμο μόνο για τους νέους ssd που έρχονται καθώς και για τους κορυφαίους ssd του τώρα (όπως ο crucial c300 256GB) Πάντως για το κουτάκι και τροφοδοτικό θα ήθελα καμιά πρόταση σε νορμάλ λεφτά και πολύ καλύτερα αν το έχετε δοκιμάσει εσείς ή κάποιος φίλος σας. Πιστεύω πως το κουτί τα βγάζει τα λεφτά του καθώς είναι από τα πιο αθόρυβα της αγοράς και όπως και να το κάνουμε ακόμα και σε μια μελλόντική αναβάθμιση το κουτί θα σου μείνει. Για το Psu μην κάνεις το λάθος και πας σε no-name καταστάσεις. 60€ σου φαίνονται πολλά για corsair? skroutz. Μόνο το όνομα η ποιότητα κατασκευής και η εγγύηση του τα αξίζουν για 500αρι psu. Εφόσον βλέπω έχεις ήδη πάρει gpu αφαιρείς τη κάρτα που προτείνω (-110€) Να υποθέσω έχεις ήδη πληκτρολόγιο ,ποντίκι ,ηχεία κ.τ.λ Υ.Γ Τον υπολογισμό τον έκανα στο eXtreme Power Supply Calculator Pro και η αλήθεοα είναι ότι ήμουν λίγο "υπερβολικός" προκειμένου να είμαι σίγουρος και να μη δουλεύει το τροφοδοτικό στα κόκκινα. Εμένα γιατί μου βγάζει το ελάχιστο 250w και προτεινόμενο 300w. Με ένα ποιοτικό 350αρι o ο υπολογιστής σου είναι O.K . Να το θυμάσαι αυτό.
Deathmace Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Σε καμία περίπτωση δεν θα πήγαινα σε no-name τροφοδοτικό. Θέλω οπωσδήποτε αξιόπιστο. Δεν είπα ότι θεωρώ πολλά τα 60 για τροφοδοτικό. Ίσα ίσα που είναι μια χαρά τιμή αυτή Για το κουτί περισσότερο δεν θέλω να ξεφύγω πάνω απο τα 80 που λες. Το προηγούμενο που είχα ήταν ένα Chieftec Aegis και δεν ήμουν ευχαριστημένος από θέμα "ηχομόνωσης". Θα το κοιτάξω καλύτερα και για Asrock. Αυτά για τους δίσκους δεν τα ήξερα και ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Από περιφερειακά είμαι κομπλέ. Ειδικά από ηχεία. Logitech Z 5500 στην απίστευτα καλή τιμή των 269 από e-shop. Για τα Watt έβαλα πως θα έχει crossfire (θεώρησα το hybrid σαν κανονικό) και έβαλα 4 fans.Δεν ξέρω κατά πόσο επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα :/ Θα κάτσω να φτιάξω πάλι τη σύνθεση σε μια πιο "τελική μορφή" να αρχίσω να βγάζω άκρη.
kadaka80 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Για τα Watt έβαλα πως θα έχει crossfire (θεώρησα το hybrid σαν κανονικό) και έβαλα 4 fans.Δεν ξέρω κατά πόσο επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα :/ Θα έχεις δύο κάρτες γραφικών ? Αυτό σημαίνει crossfire και προφανώς αυτό επηρέασε το αποτέλεσμα μιας και η κάρτα είναι το πιο ενεργοβόρο συστατικό και την υπολόγισε επί δύο. Για κάθε fan υπολόγισε + 1-2 watt Μιας και είσαι κοντά στο vision ,εκμεταλλεύσου το. Ξέρω άτομα από Αθήνα (σαν εμένα) που παραγγέλνουν από αυτό μιας και έχει πολύ καλές τιμές σε κάποια προϊόντα. Υ.Γ Η corsair ίσως να είναι η καλύτερη μπράντα σε psu που κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Παλιότερα υπήρχαν και τα Pc-power and cooling. Αλλές ποιοτικές μάρκες είναι οι enermax, Antec, beQuiet, Hec, κτλ
Deathmace Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Θα έχεις δύο κάρτες γραφικών ? Αυτό σημαίνει crossfire και προφανώς αυτό επηρέασε το αποτέλεσμα μιας και η κάρτα είναι το πιο ενεργοβόρο συστατικό και την υπολόγισε επί δύο. Για κάθε fan υπολόγισε + 1-2 watt Μιας και είσαι κοντά στο vision ,εκμεταλλεύσου το. Ξέρω άτομα από Αθήνα (σαν εμένα) που παραγγέλνουν από αυτό μιας και έχει πολύ καλές τιμές σε κάποια προϊόντα. Όχι, μία θα έχω. Απλά επειδή σκοπεύω να πάρω μητρική με onboard κάρτα γραφικών και να τις βάλω μαζί να δουλεύουν σε hybrid crossfire έβαλα στην επιλογή ότι θα έχω crossfire. Δικό μου λάθος αυτό μιας και θεώρησα ότι θα έχει παραπάνω κατανάλωση ρεύματος.
kadaka80 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Να σου πω δεν νομίζω να δεις κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα από μια τέτοια κίνηση, μην σου πω πως μπορεί να δεις και πτώση των επιδόσεων. Η 5750 είναι ίσως και πάνω από δέκα φορές πιο δυνατή από την onboard οπότε στην καλύτερη των περιπτώσεων να έχεις μια αύξηση κοντά στο 5-7% Στην χειρότερη με κακογραμμένους drivers να έχεις μια μικρή πτώση. Πειραματίσου λίγο και βλέπεις. Πάντως όχι αυτό δεν αυξάνει πολύ την κατανάλωση μιας και η ενσωματωμένη το πολύ να χρειάζεται 10-15w και όπως και να έχει το calculator την προϋπολογίζει σαν συστατικό του mobo.
pano Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Η corsair ίσως να είναι η καλύτερη μπράντα σε psu που κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Παλιότερα υπήρχαν και τα Pc-power and cooling. Αλλές ποιοτικές μάρκες είναι οι enermax, Antec, beQuiet, Hec, κτλ Έχεις δίκιο σ'αυτά που λες φίλε kadaka80,αλλά το συγκεκριμένο corsair που πρότεινες μόνο το όνομα έχει την χάρη δυστυχώς όχι.Για corsair όχι κάτι λιγότερο από αυτό http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=17887&cat=17&sub=165&pmanuf=undefined&sort=3&step=2 Υ.Γ Deathmace μάλλον κάτι έχεις μπερδέψει με το crossfire και το hybrid crossfire.To hybrid crossfire στην περίπτωσή σου δεν πρέπει να σε απασχολεί αφού δεν μπορεί να γίνει με την 5750. (http://en.wikipedia.org/wiki/ATI_Hybrid_Graphics )
Deathmace Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Οπότε σωστά λες, πως το 500άρι θα είναι μια χαρά και θα καλύπτει τις απαιτήσεις του συστήματος Για τις κάρτες θα δοκιμάσω και αν δω κάποια ουσιαστική διαφορά με την onboard ενεργοποιημένη θα τις λειτουργώ και τις 2, αλλιώς μόνο την 5750. Το προηγούμενο τροφοδοτικό μου ήταν ένα σκυλί Heroichi 375 watt. Μωρέ καλά τις γράφεις τις μάρκες και μια χαρά τις ξέρω. Δυστυχώς οι τιμές των περισσοτέρων είναι στα ύψη. Θα μου πεις ό,τι πληρώνεις παίρνεις (όχι πάντα βέβαια). Γι' αυτό και ο σκοπός του τόπικ που έκανα. Οι τιμές πάρα πολλές φορές διαμορφώνονται από διάφορα μαρκετίστικα κόλπα. Και μη μπορώντας να τα ψάξουμε όλα ζητάμε συμβουλές από καλύτερους γνώστες του αντικειμένου
kadaka80 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Έχεις δίκιο σ'αυτά που λες φίλε kadaka80,αλλά το συγκεκριμένο corsair που πρότεινες μόνο το όνομα έχει την χάρη δυστυχώς όχι.Για corsair όχι κάτι λιγότερο από αυτό http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=17887&cat=17&sub=165&pmanuf=undefined&sort=3&step=2 Υ.Γ Deathmace μάλλον κάτι έχεις μπερδέψει με το crossfire και το hybrid crossfire.To hybrid crossfire στην περίπτωσή σου δεν πρέπει να σε απασχολεί αφού δεν μπορεί να γίνει με την 5750. (http://en.wikipedia.org/wiki/ATI_Hybrid_Graphics ) Δυστυχώς τα χρήματα που ζητάει η HX series ξεφεύγουν. Παρόλαυτα δεν θα συμφωνήσω καθόλου ότι τα cx μόνο το όνομα έχουν Link. Το πρότεινα γιατί νομίζω πως σε αυτή την κατηγορία τιμής είναι από τα καλύτερα σε value for money τροφοδοτικά. Παραθέτω δυο reviews για το 430cx που είναι συγγενικό με το 500 και κατασκευασμένο από την CWT. http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=214 http://www.hardwaresecrets.com/article/Corsair-CX430-Power-Supply-Review/1200/1 Για την 5750 δεν είμουν σίγουρος αν γίνεται και ευχαριστώ που το διευκρίνισες. Ακόμα και να γινόταν τα οφέλη θα ήταν πολύ μικρά. Υ.Γ Το προηγούμενο τροφοδοτικό μου ήταν ένα σκυλί Heroichi 375 watt. Το τωρινό μου είναι το 385 της Heroichi και ναι, εξακολουθεί και γαβγίζει χαρούμενο... Y.Γ 2 Φίλε pano για κάποιο λόγο το πρώτο λινκ που παρέθεσες δεν μου ανοίγει Άνοιξε τελικά και ναι είναι και αυτό εξαιρετικό (και κατασκευασμένο από seasonic) + 5 χρόνια εγγύηση, efficiency - 12€ παραπάνω, 10-20W λιγότερα στην 12ν
moldovan20 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Στα 60€ τροφοδοτικό πας εδώ και σου μένει ..
Deathmace Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Σωστός kadaka80. Το Windmill έχω κι εγώ απλά δεν θυμόμουν καλά. @ pano Όντως είχα μπερδευτεί με το θέμα. Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Οπότε δεν χρειάζεται να ασχολούμαι με hybrid crossfire οπότε δεν περιορίζονται οι επιλογές στις μητρικές για να έχουν onboard.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.