Προς το περιεχόμενο

Ubuntu 10.04 αρωγή μετά το setup

johnyb98

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.

Ολοκληρώνοντας σε IDE δίσκο την εγκατάσταση Ubuntu 10.04 LTS desktop i-386, το setup μου ζήτησε restart. Πάτησα restart και έβγαλε μία λίστα με errors του δίσκου. Εκεί κόλλησε το pc και πάτησα το reset button. Παρ' όλ' αυτά μπαίνει linux κανονικά.

Απ' ό,τι θυμάμαι, ο δίσκος είναι αρκετά παλιός, και θέλω να τον τσεκάρω και να γίνει το εξής:να μαρκαριστούν τα bad sectors και να δουλεύω με την υπόλοιπη σωστή περιοχή του δίσκου.

Το disk util που έχει ενσωματωμένο από εγκατάσταση το ubuntu δείχνει το δίσκο healthy (πράσινο λαμπάκι-κουκίδα). Μου κάνει εντύπωση!

Μπορώ μέσα απ' το ίδιο το ubuntu να κάνω αυτό που θέλω:να ελέγξω και να μαρκάρω τις λάθος περιοχές;

Απ' την άλλη (νομίζω) δε μπορώ να βάλω το δίσκο και να τον ελέγξω με κάποιο util σε pc με XP ή 7 που έχω, λόγω του ότι δε θα δουν το δίσκο με το linux (λόγω ext4).

Υ.Γ. Αν και ανέφερα ότι μπαίνει linux, οπότε και η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε, πιστεύετε ότι ολοκληρώθηκε σωστά;

Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απ' την άλλη (νομίζω) δε μπορώ να βάλω το δίσκο και να τον ελέγξω με κάποιο util σε pc με XP ή 7 που έχω, λόγω του ότι δε θα δουν το δίσκο με το linux (λόγω ext4).

Δυστυχώς για αυτό που θες να κάνεις «να μαρκαριστούν τα bad sectors και να δουλεύω με την υπόλοιπη σωστή περιοχή του δίσκου» δεν έχει σημασία το filesystem αφού το πρόγραμμα μεταχειρίζεται απ'ευθείας τον δίσκο σαν υλικό,το δυστυχώς είναι επειδή σε αυτόν τον έλεγχο θα σβηστούν όλα τα δεδομένα από τον δίσκο.

Ένα πολύ καλό πρόγραμμα για αυτήν την δουλειά για windows είναι το HardDiskSentinel.

Καταρχήν, ευχαριστώ για την απάντηση!

Δυστυχώς για αυτό που θες να κάνεις «να μαρκαριστούν τα bad sectors και να δουλεύω με την υπόλοιπη σωστή περιοχή του δίσκου» δεν έχει σημασία το filesystem αφού το πρόγραμμα μεταχειρίζεται απ'ευθείας τον δίσκο σαν υλικό,το δυστυχώς είναι επειδή σε αυτόν τον έλεγχο θα σβηστούν όλα τα δεδομένα από τον δίσκο.

Ένα πολύ καλό πρόγραμμα για αυτήν την δουλειά για windows είναι το HardDiskSentinel.

Αν κατάλαβα καλά:

-βάζω το πρόγραμμα στο pc με τα Windows

-κάνω scan τον IDE

-μαρκάρονται οι λάθος περιοχές

-σβήνονται τα πάντα

-και ξανακάνω εγκατάσταση το Ubuntu;

Γίνεται κάτι σαν l_l_f_?

Γίνεται κάτι σαν l_l_f_?

Όχι μόνο κάτι σαν,LLF κανονικότατο,όπως τα είπες είναι τα υπόλοιπα, τώρα θα έχει και πρόγραμμα για linux για αυτήν την δουλειά αλλά από την στιγμή που θα σβηστεί ούτως ή άλλος ο σκληρός...

Τελικά ο δίσκος δεν έχει τίποτα. Παρ' όλ' αυτά, με το HardDiskSentinel του έκανα ένα LLF και εγκατέστησα εκ νέου το Ubuntu. Μετά την ολοκλήρωση του setup έκανα επανεκκινηση αλλά πάλι το ίδιο πρόβλημα:έβγαλε μία οθόνη σαν DOS με μικρά (shrinked) γράμματα στα οποία εκτελούσε κάποιες εντολές και στο τέλος κάθε εντολής (στα δεξιά) τοποθετούσε το [Ok].

Μετά το τέλος όλων των εντολών, όμως, μου βγάζει μία λίστα, όπως αυτή που βλέπετε παρακάτω, και ο υπολογιστής "παγώνει" και θέλει cold boot.

i1519864_1.jpg

Καμία βοήθεια; Περί τίνος πρόκειται; Αφού και το ίδιο το Ubuntu μέσα από το util που έχει και το HardDiskSentinel μου βγάζουν τον δίσκο 100% healthy, δε μπορώ να καταλάβω τί συμβαίνει!

Το πρόβλημά σου φαίνεται να είναι στο optical medium (CDROM - DVDROM) και οχι στον σκληρό. Δοκίμασε την εγκατάσταση από κάποιο bootable USB ή άν έχεις πρόχειρο άλλαξε drive.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...