jimm13 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Θα ηθελα εναν λεπτομερη οδηγο για να το κανω αυτο...αλλα και να μου πειτε πως μπορω να απεγκαταστησω μετα το λινουξ!(εαν το βαρεθω )
jim_p Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Για να ψαχνεσαι με partitions, bootloaders και επαναφορες, το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να πας σε λυση virtualization, δηλαδη να το εγκατασταστησεις σε ενα "ψευτικο" pc το οποιο θα ανοιγεις μεσα απο τα windows. Στα υπερ του ειναι οτι δεν μπλεκεις με τα παραπανω, οποτε αν το βαρεθεις απλα το σβηνεις. Στα κατα ειναι το οτι χρησιμοποιεις ενα μερος της μνημης που εχεις, ενα μερος της επεξεργαστικης ισχυος που εχεις, εισαι με virtual hardware, δηλαδη ακομα και αν εχεις μια high end καρτα γραφικων στο virtual pc θα εχεις μια low low end. Aυτη η λυση καθε αλλο παρα dual boot ειναι, αλλα ειναι η λιγοτερο επιπονη.
popeye68 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Θα ηθελα εναν λεπτομερη οδηγο για να το κανω αυτο...αλλα και να μου πειτε πως μπορω να απεγκαταστησω μετα το λινουξ!(εαν το βαρεθω ) Ο πιο εύκολος τρόπος για να εγκαταστήσεις Linux είναι μέσω Wubi. Δηλαδή το εγκαθιστάς σαν μια οποιαδήποτε εφαρμογή μέσω των Windows. Το ίδιο και στην απεγκατάσταση. Κι έτσι ούτε partitions ούτε τίποτα. Kατέβασε το Wubi από εδώ και κάψε το σε ένα cd.
jimm13 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Ο πιο εύκολος τρόπος για να εγκαταστήσεις Linux είναι μέσω Wubi. Δηλαδή το εγκαθιστάς σαν μια οποιαδήποτε εφαρμογή μέσω των Windows. Το ίδιο και στην απεγκατάσταση. Κι έτσι ούτε partitions ούτε τίποτα. Kατέβασε το Wubi από εδώ και κάψε το σε ένα cd. Μπορεις να μου το εξηγησησεις λιγο ακομη γιατι ειμαι πολυ αρχαριος πανω σε αυτα τα θεματα..Δηλαδη θα ανοιγω αυτο την εφαρμογη και θα εχω linux μετα??? :rolleyes:
N0tisOO7 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 To Wubi είναι μια εφαρμογή (.exe) που εγκαθιστά το Ubuntu Linux ενώ το Windows σου (για σένα το Vista) είναι ανοιχτό σε λειτουργία. Αυτή η μέθοδος δεν συνηστάται καθώς προκαλεί προβλήματα αστάθειας στα 2 λειτουργικά όταν αυτό τελικά εγκατασταθεί. Ο προτιμότερος τρόπος είναι κατεβάσεις την εικόνα (.iso) του Linux, το γράφεις σε ένα CD με κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα εγγραφής εικόνων (CDBurnerXP, ImgBurn). Στη συνέχεια το Live CD που δημιούργησες, το κανείς boot από τον υπολογιστή σου. Στο μενού έχει τη 2 δυνατότητες χρήσης του Ubuntu: Εγκατάσταση (μπορείς να το έχεις παράλληλα με το Vista) αυτό δηλαδή που θέλεις. ή Δοκιμή (δουλεύεις το Ubuntu σαν να ήταν στον υπολογιστή σου, χωρίς να το έχεις εγκαταστήσεις) στη περίπτωση που δεν επιθυμείς να το έχεις, αλλά να το εξετάσεις. Οτιδήποτε και να δοκιμάσεις, καθώς είσαι αρχάριος με το συγκεκριμένο θέμα, θα σε συνιστούσα, καλού κακού, να κάνεις back up των αρχείων σου. Διάβασε τον αυτόν τον , είναι αναλυτικός και κατανοητός.
kentasg Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 noti ο οδηγός που δίνεις δεν είναι για dual boot. Μπορείς να δεις αυτό τον οδηγό http://www.dedoimedo.com/computers/dual-boot-windows-7-ubuntu.html Είναι πολύ κατατοπιστικός αλλά χρειάζεται καλό διαβασμα πρωτα! Αφου είσαι και αρχάριος σε αυτά πολύ σημαντικό είναι πριν δοκιμάσεις να κάνεις οτιδήποτε είναι να κάνεις backup τα αρχεία που χρειάζεσαι!!
jimm13 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 αν γινεται στα καποιος οδηγος στα ελληνικα με dualboot vista και λινουξ αλλα για αρχη μαλλον θα το γραψω σε ενα cd και θα το κανω για δοκιμη(δευτερη επιλογη)
kentasg Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=455. Λίγο παλιός οδηγός αλλά η φιλοσοφία είναι η ιδια.
popeye68 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Μπορεις να μου το εξηγησησεις λιγο ακομη γιατι ειμαι πολυ αρχαριος πανω σε αυτα τα θεματα..Δηλαδη θα ανοιγω αυτο την εφαρμογη και θα εχω linux μετα??? :rolleyes: Είναι πολύ απλό. Με το wubi κάνεις εγκατάσταση το Ubuntu (ή όποα άλλη διανομή θέλεις) όπως εγκαθιστάς μια εφαρμογή στα Windows. Δεν σου αρέσει; Πηγαίνεις πίνακας ελέγχου > προγράμματα και δυνατότητες (προσθαφαίρεση προγραμμάτων) και σβήνεις το Linux. Κοίτα και ένα video. (Ας λέει για 9.10. Και στην έκδοση 10.10 είναι η ίδια διαδικασία).
pisio Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Γιατί να μπλέκεσαι με dualboot και δεν κάνεις αυτό που λέει ο jim_p ή δοκίμασε μια live διανομή και άμα σου αρέσει την κάνεις εγκατάσταση μετά.
warlock9_0 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 το wubi δεν είναι και τόσο καλή επιλογή τις περισσότερες φορές μετά το πρώτο update δε δουλεύει ξανά και θέλει ψάξιμο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.