egio13 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα,μπορεί κανείς να μου προτείνει κανένα πρόγραμμα δημιουργίας υπότιτλων ,που να έχει τη δυνατότητα να κάνει και εφέ στους υπότιτλους;
micos000 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Το Aegisub ή το Jubler. Θα πρέπει να σώσεις σε μορφή ass (Advanced Substation Alpha). Τα srt δεν υποστηρίζουν εφέ.
egio13 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 micos000,ποιο νομίζεις ότι είναι πιο εύχρηστο από τα δύο ; Υ.Γ.Το Subtitle Workshop δεν υποστηρίζει εφέ;
micos000 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Το aegisub το χρησιμοποιούν πολύ στο funsubbing των γιαπωνέζικων anime ενώ το jubler είναι πιο καινούργια δημιουργία. Δεν έχω δουλέψει πολύ με κανένα από τα δύο γιατί δεν μου χρειάστηκε. Το sw έχει μόνο δύο εφέ, typing effect και flash. Τι ακριβώς χρειάζεσαι από εφέ και για που θα το χρησιμοποιήσεις;
egio13 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Σκέφτομαι για εισαγωγή υποτίτλων σε 2D (και ανάμεικτο δηλ.2D KAI 3D )animation βιντεάκια που έχω βρει,και μπορεί να χρειαστεί να εμφανίζονται π.χ.λίγο πλάγια ή με ελαφρό "γέμισμα" κλπ.
micos000 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Έπρεπε να το πεις από την αρχή αυτό. Είναι άσχετο το θέμα των υπότιτλων με αυτό που θέλεις να κάνεις. Εδώ πας στην κατηγορία video editing και photoshop. Θα πρέπει να δημιουργήσεις το κείμενο σε μορφή εικόνων και να τις υπερθέσεις πάνω στο video. Το after effects έχει επίσης τέτοια δυνατότητα. Θέλει όμως πολύ ψάξιμο το θέμα. Δεν θα ξεμπλέξεις με ένα απλό πρόγραμμα υπότιτλων. Για δωρεάν προγράμματα δες το gimp για 2D και το blender για 3D. Ένα απλό πρόγραμμα δημιουργίας 3d text είναι το Xara 3D. Έχει πολλές έτοιμες μακέτες και εξάγει σε εικόνες με alpha channel για το "τρύπημα". Για απλά πράγματα δοκίμασε με το aegi που υποστηρίζει περιστροφές και σκιές στο κείμενο. Δεν είναι ακριβώς για αυτή την δουλειά αλλά μπορεί να καταφέρεις κάπως αυτό που θέλεις.
micos000 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Άντε και καλές δημιουργίες. Ελπίζω να τα καταφέρεις. Αν ασχοληθείς λίγο με τα παραπάνω προγράμματα, το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.