Προς το περιεχόμενο

Εντελως αθορυβος υπολογιστης

bardos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γινεται?

για αρχη να πω οτι ειναι σταθερος οχι φορητος. εχω ενα κουτι "αθορυβο" δε θυμαμαι μαρκα, αθορυβο δεν ειναι αλλα δεν κανει και τον θορυβο εργοστασιου που κανουν αλλοι.

το κουτι εχει 2 ανεμιστηρακια. επισης ειχα παρει και μια "αθορυβη" ψυκτρα με φαν για τον επεξεργαστη. η καρτα γραφικων δεν εχει ανεμιστηρα μονο ψυκτρα. επισης εχει και το τροφοδοτικο ανεμιστηρες που προφανως και αυτοι κανουν καποιο θορυβο

αυτο που θελω αν κατεχει κανενας ειναι να μου προτεινει ενα φουλ σετακι (υδροψυξης?) για να κανω τον υπολογιστη μου ΕΝΤΕΛΩΣ αθορυβο. να προσθεσω οτι οβερκλοκινγκ δε κανω και ο επεξεργαστης ειναι p4 3.00 ghz.

ειμαι διατεθημενος να αλλαξω οποιοδηποτε κοματι του υπολογιστη χρειαζεται αν ειναι απαραιτητο

ακουω τις γνωμες σας!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πες μας ακριβώς από τι αποτελείται το pc αυτή τη στιγμή, πλήρη κατάλογο όλων των κομματιών, από κουτί μέχρι τον τελευταίο ανεμιστήρα (και με λινκ αν είναι δυνατόν)!

ΑΠΟΛΥΤΩΣ αθόρυβο pc γίνεται, όπως αν είναι όλα με παθητική ψύξη (ακόμη και το PSU). Υπάρχει βέβαια και η λύση της καλής (πλην ακριβής) αερόψυξης ή της υδρόψυξης με αθόρυβη αντλία/ανεμιστήρες. Και στις δύο περιπτώσεις, μπορεί κάποιος να επιτύχει απίστευτα χαμηλά επίπεδα θορύβου, ώστε πρακτικά το pc να θεωρείται αθόρυβο.

Πριν έρθουν οι πιο έμπειροι στο waltercooling και σου προτείνουν λύσεις να πω ότι καλό θα ήταν να εντοπίσεις πρώτα τι είναι αυτό που κάνει θόρυβο. Αυτό το πετυχαίνεις σταματώντας ένα-ένα τα fans για μικρό χρονικό διάστημα.

Επίσης έχω την άποψη πως ακόμα και με υδρόψυξη, 0db δύσκολα θα δεις. Τα fans του ψυγείου δε θα περιστρέφονται; Συν ότι θα η υδρόψυξη θα χει αξία μεγαλύτερη απ αυτή του υπολογιστή.

Τέλος, ακόμα κι όλα τα fans να βγαζες με κάποιον μαγικό τρόπο, στο τέλος είναι βέβαιο πως θα σ ενοχλούσαν οι HDD οπότε θα πρεπε να αντικατασταθούν με SSD...

Γι αυτό προτείνω να δεις τι είναι αυτό που δημιουργεί τον ενοχλητικό θόρυβο και να δεις με τι μπορείς να το αντικαταστήσεις. Αν ο στόχος είναι τα 0db απλά ξέχνα το, η μόνη λύση είναι να τον πας σε άλλο δωμάτιο...

λοιπον ευχαριστω για τις απαντησεις μεχρι τωρα. οι ανεμιστηρες που λειτουργουν ειναι: 2 του κουτιου (μη ενοχλητικοι)

του επεξεργαστη που μουγκριζει παροτι και καλα αθορυβος

και του τροφοδοτικου που δε καταφερα να τον δοκιμασω αλλα πιστευω οτι θα κανει και αυτος θορυβο (του τροφοδοτικου ηταν μαζι με το κουτι που ειναι υποτιθεται αθορυβο. μοιαζει ετσι http://www.silentpcreview.com/article216-page1.html αλλα δε ξερω αν ειναι ακριβως αυτο το μοντελο)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...