anasmzak Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Γειά σας.. Θα 'θελα να βρώ έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, στον οποίο να μπορώ να αποθηκεύσω ολόκληρο το περιεχόμενο του Ovi Suite της Νokia, αλλά, εν γένει, της οποιαδήποτε Suite παρέχει η εκάστοτε μάρκα mobile, προκειμένου να κάνει ο χρήστης, synchronization data μεταξύ pc και mobile... Δοκίμασα, χρησιμοποιώντας ένα usb-stick αρκετά μεγαλύτερης Χωρητικότητας από αυτήν της "Σουΐτας" του Οvi, αλλά το μόνο που αποθηκεύτηκε, ήταν το Shortcut (!!!) του Νokia Οvi Suite... Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την προσοχή σας, και την όποια σκέψη σας..
parsifal Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Εννοείς το εκτελέσιμο .exe αρχείο που περιέχει το setup του Ovi Suite; Ή τα δεδομένα (επαφές, εικόνες, videos, τραγούδια, ρυθμίσεις του κινητού) που διαχειρίζεται το Ovi Suite; Ή και τα δύο; Το εκτελέσιμο δεν πρέπει να είναι τραγικά μεγάλο, μερικές δεκάδες Megabytes θυμάμαι την τελευταία φορά που το εγκατέστησα, άντε να έχει πάει και πάνω από 100 τώρα, σου βάζω. Τα δεδομένα όμως, ειδικά τραγούδια και videos, είναι δύσκολη περίπτωση. Το shortcut όμως πώς κατάφερες και το αντέγραψες στο stick, χωρίς να είναι αυτό που θέλεις; Ποια μεθοδολογία ακριβώς ακολούθησες και πήρες αυτό το αποτέλεσμα... ;
anasmzak Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Εννοείς το εκτελέσιμο .exe αρχείο που περιέχει το setup του Ovi Suite; Ή τα δεδομένα (επαφές, εικόνες, videos, τραγούδια, ρυθμίσεις του κινητού) που διαχειρίζεται το Ovi Suite; Ή και τα δύο; Το εκτελέσιμο δεν πρέπει να είναι τραγικά μεγάλο, μερικές δεκάδες Megabytes θυμάμαι την τελευταία φορά που το εγκατέστησα, άντε να έχει πάει και πάνω από 100 τώρα, σου βάζω. Τα δεδομένα όμως, ειδικά τραγούδια και videos, είναι δύσκολη περίπτωση. Το shortcut όμως πώς κατάφερες και το αντέγραψες στο stick, χωρίς να είναι αυτό που θέλεις; Ποια μεθοδολογία ακριβώς ακολούθησες και πήρες αυτό το αποτέλεσμα... ; Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα. Λοιπόν, το Shortcut, το αντέγραψα απλά, σύνδεσα το usb-stick, και στον "Φάκελο" Desktop, "έβλεπε" και το Ovi Suite.. Κάνοντας απλά, Copy/paste, μού αντέγραψε κάτι.. Αυτό το "κάτι", όταν το άνοιξα, ήταν το Shortcut του Ovi Suite... Το να αποθηκεύσω το εκτελέσιμο αρχείο, αν δεν κάνω λάθος, αυτό που είναι για Installing του Ovi Suite, είναι πανεύκολο, και το έχω κάνει απλά με copy/paste, όπως παραπάνω.. Το θέμα είναι, ακριβώς, όπως μου γράψατε : ""τα δεδομένα (επαφές, εικόνες, videos, τραγούδια, ρυθμίσεις του κινητού) που διαχειρίζεται το Ovi Suite"" Αυτό είναι το ζήτημά μου???... Ευχαριστώ πολύ για την όποια σκέψη σας.. :rolleyes:
parsifal Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα και πάλι. Το να αποθηκεύσω το εκτελέσιμο αρχείο, αν δεν κάνω λάθος, αυτό που είναι για Installing του Ovi Suite, είναι πανεύκολο, και το έχω κάνει απλά με copy/paste, όπως παραπάνω.. Ωραία, από αυτό είσαι καλυμμένος τότε. Το θέμα είναι, ακριβώς, όπως μου γράψατε : ""τα δεδομένα (επαφές, εικόνες, videos, τραγούδια, ρυθμίσεις του κινητού) που διαχειρίζεται το Ovi Suite"" Αυτό εδώ γίνεται μέσα από το ίδιο το πρόγραμμα. Για δες εδώ αναλυτικές οδηγίες στο site της Nokia: Back up and restore your content
anasmzak Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα και πάλι. Ωραία, από αυτό είσαι καλυμμένος τότε. Αυτό εδώ γίνεται μέσα από το ίδιο το πρόγραμμα. Για δες εδώ αναλυτικές οδηγίες στο site της Nokia: Back up and restore your content Γειά χαρά!! Καταρχάς, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το ανθρώπινο ενδιαφέρον σας.. Και, ειλικρινά συγνώμη, που απαντάω κάπως "καθυστερημένα"... Καταλαβαίνω τί λέτε.. Αν όμως, για διάφορους λόγους, θέλω να έχω κι ένα Back up, για παράδειγμα των μηνυμάτων, εκτός pc??... Για παράδειγμα, ένας γνωστός μου, χρησιμοποίησε συγκεκριμένα sms από συγκεκριμένο Αποστολέα, ως αποδεικτικό στοιχείο, σε Δικαστική του Υπόθεση... Δεν θα "βόλευε" να κουβαλάει ολόκληρο το pc σε ειδικό Τμήμα Εμπειρογνωμόνων της Motorola, για να πάει Βεβαίωσή τους... Άρα, αυτό που χρειάζεται, είναι ένας Εξωτερικός Σκληρός, που να μπορείς να τον συνδέσεις με usb-καλώδιο, και να δίνεις την εντολή, ανοίγοντας τον pc, και να επιλέγεις ποιόν Σκληρό θα βλέπει...(*1) Οπότε, κάνεις Install του κατάλληλου Suite Εξωτερικό Σκληρό και τρέχεις το Synchronization στον Εξωτερικό πλέον Σκληρό... Αυτό όμως, είναι εφικτό, το (*1)δηλαδή, με όλους τους Εξωτερικούς Σκληρούς ή μόνο με ορισμένους???... Να 'στε καλά.. :rolleyes:
parsifal Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Καταλαβαίνω τί λέτε.. Αν όμως, για διάφορους λόγους, θέλω να έχω κι ένα Back up, για παράδειγμα των μηνυμάτων, εκτός pc??... Μόνο των μηνυμάτων; Έχω καιρό να χρησιμοποιήσω τη σουίτα της Nokia (το τωρινό μου κινητό είναι πλέον άλλης εταιρείας), αλλά νομίζω πως όταν επιλέγεις να κάνεις backup το περιεχόμενο του τηλεφώνου, σε ρωτάει ποια στοιχεία ακριβώς θέλεις να γίνουν backup (επαφές, μηνύματα, εφαρμογές, εικόνες, video, τραγούδια, ρυθμίσεις) και μπορείς να επιλέξεις μόνο τα μηνύματα αν θέλεις. Όταν τελειώσει η διαδικασία, το backup περιέχεται σε ένα αρχείο δεδομένων που έχει κατάληξη .nbu. Αυτό το αρχείο μπορεί να αντιγραφεί με copy/paste σε έναν οποιονδήποτε εξωτερικό σκληρό δίσκο (δεν χρειάζεται ειδικός δίσκος γι' αυτήν τη δουλειά) ή σε φλασάκι USB ή να γραφτεί σε ένα άδειο δισκάκι CD ή DVD. Οπότε, να ένας τρόπος να βρίσκεται το backup μας εκτός PC!
alpo Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Αυτό που χρειάζεσαι ουσιαστικά, είναι να βρεις μαι portable (φορητή) έκδοση του Nokia Ovi Suite. Δοκίμασε να κάνεις μια αναζήτηση στο Google και κάτι θα βρεις. Απλά δε θα είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σου. Θα το αποθηκεύσεις σε ένα φάκελο σε έναν εξωτερικό δίσκο ή ακόμα και φλασάκι και κάθε φορά θα το τρέχεις από εκεί. θα πρέπει να ρυθμίσεις να συγχρονίζονται τα αρχεία του κινητού με φακέλους που είναι στον ίδιο δίσκο για να μην έχεις πρόβλημα. θα μπορείς έτσι να το τρέχεις από κάθε υπολογιστή, χωρίς να δεσμεύεται ουσιαστικά στο σύστημά σου. Απ ότι κατάλαβα μάλλον κάτι τέτοιο χρειάζεσαι....
anasmzak Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Μόνο των μηνυμάτων; Έχω καιρό να χρησιμοποιήσω τη σουίτα της Nokia (το τωρινό μου κινητό είναι πλέον άλλης εταιρείας), αλλά νομίζω πως όταν επιλέγεις να κάνεις backup το περιεχόμενο του τηλεφώνου, σε ρωτάει ποια στοιχεία ακριβώς θέλεις να γίνουν backup (επαφές, μηνύματα, εφαρμογές, εικόνες, video, τραγούδια, ρυθμίσεις) και μπορείς να επιλέξεις μόνο τα μηνύματα αν θέλεις. Όταν τελειώσει η διαδικασία, το backup περιέχεται σε ένα αρχείο δεδομένων που έχει κατάληξη .nbu. Αυτό το αρχείο μπορεί να αντιγραφεί με copy/paste σε έναν οποιονδήποτε εξωτερικό σκληρό δίσκο (δεν χρειάζεται ειδικός δίσκος γι' αυτήν τη δουλειά) ή σε φλασάκι USB ή να γραφτεί σε ένα άδειο δισκάκι CD ή DVD. Οπότε, να ένας τρόπος να βρίσκεται το backup μας εκτός PC! Αυτό που χρειάζεσαι ουσιαστικά, είναι να βρεις μαι portable (φορητή) έκδοση του Nokia Ovi Suite. Δοκίμασε να κάνεις μια αναζήτηση στο Google και κάτι θα βρεις. Απλά δε θα είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σου. Θα το αποθηκεύσεις σε ένα φάκελο σε έναν εξωτερικό δίσκο ή ακόμα και φλασάκι και κάθε φορά θα το τρέχεις από εκεί. θα πρέπει να ρυθμίσεις να συγχρονίζονται τα αρχεία του κινητού με φακέλους που είναι στον ίδιο δίσκο για να μην έχεις πρόβλημα. θα μπορείς έτσι να το τρέχεις από κάθε υπολογιστή, χωρίς να δεσμεύεται ουσιαστικά στο σύστημά σου. Απ ότι κατάλαβα μάλλον κάτι τέτοιο χρειάζεσαι.... Καταρχάς, σας ευχαριστώ, πραγματικά ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, και τους δυό σας!!! :rolleyes: Και η ιδέα του "Back up", αλλά ίσως, πολύ περισσότερο του "portable Nokia Ovi Suite", είναι η καλύτερες Λύσεις!!! Σας ευχαριστώ πραγματικά..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.