Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 (επεξεργασμένο) Η πρόοδος και η εξέλιξη πάντοτε συνοδεύονται από αλλαγές ώστε όχι μόνο να γίνονται κατανοητές, αλλά και να περνάνε με εντελώς διαφορετικό τρόπο στο μυαλό του υποψήφιου αγοραστή. Μέχρι τώρα η AMD χώριζε τιμολογιακά τους επεξεργαστές της σε τρεις κατηγορίες, κάθε μία από τις οποίες είχε και διαφορετική ονομασία: Sempron, Athlon και Phenom. Τα ονόματα αυτά, που χρόνια τώρα αντιπροσώπευαν τους επεξεργαστές της Advanced Micro Devices, σύντομα θα μας αποχαιρετήσουν για να ξεκινήσει επιτυχώς μια νέα γενιά. Ως συνέπεια του προηγουμένου, όταν η AMD ολοκληρώσει πλήρως τις φρέσκιες οικογένειες μικροεπεξεργαστών με κωδικές ονομασίες LIano και Zambezi, θα τις διαιρέσει σε τρεις Vision κλάσσεις. Έτσι λοιπόν αντί για τα παραδοσιακά Phenom, Athlon και Sempron ονόματα, το ανανεωμένο lineup AMD CPUs θα περιλαμβάνει τις σειρές FX, A και E. Οι Zambezi επεξεργαστές που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Bulldozer, θα καταφθάσουν στα ράφια των Ελληνικών καταστημάτων με τέσσερις, έξι, ή οχτώ πραγματικούς πυρήνες και θα ανήκουν στην FX Series. Οι ετικέτες που θα τους δοθούν ακούνε στο όνομα AMD Vision Black και AMD Vision Ultimate. Τα Accelerated Processing Units γνωστά και ως LIano, θα γίνουν η Α Series επεξεργαστών και θα αποτελέσουν κινητήρια δύναμη στις πλατφόρμες AMD Vision Ultimate και AMD vision Premium. Όπως μάλιστα έχουμε αναφέρει πολλάκις στο παρελθόν, οι LIano επεξεργαστές διαθέτουν δύο ή τέσσερις πραγματικούς πυρήνες και ενσωματωμένη κάρτα γραφικών Radeon HD 6000. Τελειώσαμε με τα High-end και Mainstream CPUs. Τι γίνεται όμως με την low-end αγορά; Οι αντιπρόσωποι που θα στείλει η AMD στην συγκεκριμένη αγορά θα ανήκουν στην σειρά E και θα απαρτίζονται από μονοπύρηνους ή διπύρηνους επεξεργαστές και ενσωματωμένη κάρτα γραφικών Radeon HD 6000. Ως γνωστόν η κωδική τους ονομασία είναι Zacate και θα πωλούνται ως AMD Vision CPUs. Η μετάβαση σε μια εντελώς καινούρια ονοματολογία χρειάζεται χρόνο προκειμένου να αφομιωθεί από τους καταναλωτές, οπότε στην αρχή ίσως είναι δύσκολο να καταλάβετε την διαφορά μεταξύ ενός high-end AMD Vision Ultimate FX συστήματος και ενός AMD Vision Ultimated A-based ηλεκτρονικού υπολογιστή. Πηγή: HWBox Πηγή: Xbitlabs Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2011 από ThReSh
moldovan20 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Ίσως αυτό να σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την AMD
nemesiskp Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Και ποτε βγαινουνε ειπαμε;Παντως μπλεξιμο μου φαινονται τα νεα ονοματα.
JohnVani18 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Ολο ονοματα καταργει/αλλαζει.. Στην αρχη ATi και τωρα Phenom/Athlon/Sempron.. Οχι και τοσο μπλεξιμο θα λεγα.. Phenom = FX Athlon = A Sempron = E (σε γενικες γραμμες)
kadaka80 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δεν είναι δυνατόν να εξακολουθούν να βγάζουν μονοπύρηνους επεξεργαστές. Έλεος... Αναρωτιέμαι η Ίντελ είναι χαζή που το ελάχιστο που διαθέτει στην αγορά είναι dual core ?
hammerd Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 FX..παντα σημαινε κατι πραγματικα δυνατο για την amd...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Οι αντιπρόσωποι που θα στείλει η AMD στην συγκεκριμένη αγορά θα ανήκουν στην σειρά E και θα απαρτίζονται από μονοπύρηνους ή διπύρηνους επεξεργαστές και ενσωματωμένη κάρτα γραφικών Radeon HD 6000. Ως γνωστόν η κωδική τους ονομασία είναι Zacate και θα πωλούνται ως AMD Vision CPUs. Δεν είναι δυνατόν να εξακολουθούν να βγάζουν μονοπύρηνους επεξεργαστές. Έλεος... Αναρωτιέμαι η Ίντελ είναι χαζή που το ελάχιστο που διαθέτει στην αγορά είναι dual core ? οι Zacate θα είναι low power mobile cpus αν δεν κάνω λάθος και σε αυτή την κατηγορία η Intel βγάζει ακόμα single core cpus πχ τους Atom
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Ως συνέπεια του προηγουμένου, όταν η AMD ολοκληρώσει πλήρως τις φρέσκιες οικογένειες μικροεπεξεργαστών με κωδικές ονομασίες LIano και Zambezi, θα τις διαιρέσεις σε τρεις Vision κλάσσεις. Εγω? Οntopic: Ωραια, και θα μας μπλεξει χειροτερα...!
moldovan20 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Εμένα πάντως μ'αρέσει αυτή η ενοποίηση AMD-ATI και οι αλλαγές ονομάτων ..Καλά θα ήταν να είχαμε αντίστοιχο στρατόπεδο ΙNTEL-NVIDIA αλλά η απληστία τους φαίνετε τους οδήγησε σε ανταλαγή τεχνολογίας
JohnVani18 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Εμένα πάντως μ'αρέσει αυτή η ενοποίηση AMD-ATI και οι αλλαγές ονομάτων ..Καλά θα ήταν να είχαμε αντίστοιχο στρατόπεδο ΙNTEL-NVIDIA αλλά η απληστία τους φαίνετε τους οδήγησε σε ανταλαγή τεχνολογίας Η αφαιρεση της ATi απο τις καρτες ηταν μεγαλη ξενερα, και πιστευω πως ειναι πολλοι που συμφωνουν μαζι μου..
kadaka80 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 οι Zacate θα είναι low power mobile cpus αν δεν κάνω λάθος και σε αυτή την κατηγορία η Intel βγάζει ακόμα single core cpus πχ τους Atom Αν δεν κάνω λάθος και εγώ οι atom έχουν περάσει σε διπύρηνα μοντέλα (Ακόμα και οι ARM), αλλά το σχόλιο μου αφορούσε το desktop κομμάτι της αγοράς. Γνώμη μου μου είναι πως δεν νοείτε εν έτη 2011 να υπάρχουν ακόμη σε παραγωγή μονοπύρηνοι επεξεργαστές όταν ακόμα και το browsing έχει καταστεί multi threaded. Το κατώτατο όριο της αγοράς πρέπει να φτάσει να είναι οι τετραπύρηνοι τύπου Athlon 630-640 και όχι να μιλάμε για νέους επεξεργαστές κλάσης απόδοσης Athlon Xp 3200. Για εμένα αυτό αποτελεί τεχνολογικό πισωγύρισμα καθώς τι να τους κάνω τους 8 cores ( ή 4 modules ) όταν όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας δεν μπορούν πια παρά να κοιτάξουν συστήματα παρά με το κατώτατο δυνατό budget κάτι που αντανακλάτε νομίζω και στο section "αναβαθμίσεις" όπου βλέπουμε όλο και συχνότερα για συστήματα 300€ το πολύ.
zanzavar Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Η κατάντια είναι στο software όχι στο hardware. Τα προγράμματα έχουν μείνει πίσω αρκετά χρόνια.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 η συντριπτική πλειοψηφία των netbooks είναι με single core Atom πάντως και οι Zacate θα είναι είτε για "netbooks" είτε για mini-itx μητρικές με ενσωματωμένους CPUs όπως αυτές που βγαίνουν με Atom...
gaig Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 τι μας νοιαζει πως θα τους λενε....? Να βγουνε να δουμε πως θα τα πηγαινουν και ποσο θα κοστιζουν. (δεν αναφερομαι στον αρθρογραφο προφανως, αλλα στην amd.. x3s+|k4m3)
VirusX2gr Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Το κατώτατο όριο της αγοράς πρέπει να φτάσει να είναι οι τετραπύρηνοι τύπου Athlon 630-640 και όχι να μιλάμε για νέους επεξεργαστές κλάσης απόδοσης Athlon Xp 3200. Αφου το λες ετσι πρεπει.. παρε τηλ στην amd να το πεις.. οχι τιποτα αλλο να ξερουν πως να κινηθουν οι ανθρωποι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα