Προς το περιεχόμενο

Q6600 @3.4ghz P35 & GTX580

Mickey80

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για παιγνίδια FPS σε 2560Χ1600 με φίλτρα ενεργοποιημένα και μονή κάρτα είναι λίγες οι επιλογές που μπορείς να έχεις.

Πας είτε σε nvidia GTX 570/580 είτε σε ATI 6970/6990.

Η 6990 θα κυκλοφορήσει περί τα τέλη Φλεβάρη, οπότε αν ενδιαφέρεσαι για τόσο high-end λύση θα σου πρότεινα να περιμένεις λίγο για να δεις τα συγκριτικά της με την 580.

Πάντως σε τόσο ψηλές αναλύσεις δεν θα έχεις bottleneck από τον επεξεργαστή σου.

Για να τρέχουν ομαλά απαιτητικά FPS του τύπου Crysis ή Metro 2033 χρειάζεσαι μια high-end VGA με μνήμη πολύ πιό πάνω από 1GB.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Απλά πιθανότατα του ρουφάς τη ζωή. Θα την πληρώσει αυτός που θα του τον φορτώσεις μέσω αγγελίας.

Define "τρέξει" τύπε.. Και εγώ είμαι πολύ κομπλεξική με τα details. Χωρίς να βλέπω διαφορά στην αλλαγή AA από x6 σε x8 (βλ. Conviction), αν δεν το τρέχω σε x8 (π.χ) δεν νιώθω καλά. (τότε πέταξα και την 8800GT μου)

ΑΛΛΑ από τα ~150 games που έχω εγκατεστημένα στο PC μου αυτή τη στιγμή.. Στο AVP3 στα Advanced DX11 βάζω x4 αντί για x6, για να είναι πιο smooth και στο Metro 2033 χαλαρά ρίχνω μερικά graphic options. Στο τρίτο και τελευταίο που χάνω frames είναι το Spiderman: Shattered dimensions, αλλά είμαι πεπεισμένη πως κάτι δε πάει καλά με το Game (ή τον τρόπο που γράφτηκε) αφού και πριν το τέλος του tutorial crashάρει κιόλας.

Με τα πιο βαριά που μου έρχονται στο μυαλό: NFS:HP, DiRTια, Bioshock2, LostPlanet2, BF: Bad company2, C9, Mabinogi, TERA Online, Avatar, Darksiders, Nail'd, SF4, Conviction και HAWX είμαι στο MAX επίπεδο σε κάθε detail. Παίζω σε 1920x1080 σε 32" HD Monitor. Δηλαδή τι άλλο να θέλω; Το +2AA σε ένα ported κακογραμμένο τίτλο και μερικές ρυθμίσεις του Metro για να ρίξω 260€ ακόμα για 580gtx; Μιλάμε για 2 ψωρορυθμίσεις θα σου κοστίσει 260€! Αυτό το βρίσκω πολύ ηλίθιο, και με συγχωρείς κιόλας αλλά για να το αποκαλείς "δεν τρέχει τα σημερινά παιχνίδια" είσαι μεγάλο θύμα του marketing.

Συμπέρασμα μου από αυτά που μου γράφεις. Δεν σε ξέρω.

Ψάξου, ώριμα.. Όχι για τα κωλό-λεφτα, αλλά για την αυτοεκτίμησή σου. Μόνο αυτό έχω να σε συμβουλέψω.

Επειδή και εγώ δεν σε ξέρω, να διευκρινίσω κάποια πράγματα:

1. Δεν θα πουλήσω τον επεξεργαστή θα τον χαρίσω σε φιλαράκι και θα του τον στήσω κιολας γιατί γουστάρω.

2.Όταν λέω να τρέχει παιχνίδια στην ανάλυση αυτή εξυπακούεται ότι προτίθεμαι να κάνω κάποιες παραχωρήσεις σε άχρηστα για αυτήν την ανάλυση θέματα (όπως λχ το 4xAA διότι σε τέτοια ανάλυση δεν χρειάζεται κλπ).

Εντούτοις, από τα όσα αναφέρεις, η εμπειρία στου στο gaming είναι αποκλειστικά και μόνο σε 1080p monitor γεγονός που έχει τεράστια διαφορά ως προς τις απαιτήσεις της κάρτας σε σχέση με την ανάλυση που σου αναφέρω. Για να καταλάβεις, στην αναλυση 1080p θα ήμουν πολύ ΟΚ με μια 6950.

Οπότε τα όσα αναφέρεις εδράζονται επί της εσφαλμένης προυποθέσεως ότι η 1920 x 1080p είναι περίπου ίδια φάση με 2560 x 1600. Ε λοιπόν δεν είναι. Και πραγματικά, επειδή το έζησα με την 8800Gtx που είχα, είναι σπαστικό να μην παίζεις σε native ανάλυση, ή να παίζεις σε χαμηλή λεπτομέρεια. Πολλώ μάλλον εφόσον, μπαίνεις στο τρυπάκι να αγοράσεις μια καινούργια κάρτα γραφικών. Και αυτό γιατί τα 2560x1600 monitors θέλουν και τροπον τινα απαιτουν τέτοια καρτα. Για εμενα υπερβολή είναι τα sli και τα crossfire. Καλυτερα μονοπυρηνη, χωρις μικροstuttering και δίχως να εξαρτάται το utilization της δεύτερης κάρτας από driver updates κλπ.

Όσο για τους κακογραμμένους τίτλους και τα ports, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τους αποστερηθούμε και να μην τους παίζουμε. Το να έχεις πολύ καλή κάρτα σου δίνει αυτήν την δυνατότητα, το να μην έχεις τα ρίχνεις στο κακογραμμένο port κλπ αλλά τελικώς το παιχνίδι δεν το παίζεις.

3. Από όλες τις απαντήσεις στο συγκεκριμένο thread η δική σου ήταν η μόνη αγενής. Πίσω από τα πληκτρολόγια και τους υπολογιστές και τα ωραία avatar υπάρχουν προσωπικότητες που πρέπει να γίνονται σεβαστές δίχως να εκτοξεύονται χαρακτηρισμοί επί προσωπικού. Ανταλλάσσουμε γνώμες και απόψεις και αυτό είναι. Το να αραδιάζεις εξυπνακισμούς, να κάνεις εσύ μάθημα σε εμένα για την αυτοεκτίμηση μου, να με συμβουλεύεις (!!!) δίχως να με ξέρεις, είναι όχι μόνο τραγικό, εάν το καλοσκεφτείς, αλλά δηλοποιητικόν του ποιός έχει θέματα αυτοεκτιμήσεως και ποιός 'ψάχνεται'. Πάντως εάν μπορείς να καταλάβεις και να ψυχογραφήσεις έναν άνθρωπο με βάση το τί κάρτα γραφικών ψάχνει, τότε congrats είσαι αξιοποιήσιμη ως ψυχολόγος αλλά και στον τομέα του marketing... Άκου εκεί να ψαχτώ για μια κάρτα γραφικών γιά την ....αυτοεκτίμηση μου :eek: Δηλαδή φαντάσου να ψαχνόμουν για έναν ολόκληρο υπολογιστή σε τι αναζητήσεις θα είχα επιδοθεί...

Α κάτσε να γράψω και αυτό για να φαίνομαι καλούλης και να κοιμηθώ καλά το βράδυ "Συμπέρασμα μου από αυτά που μου γράφεις. Δεν σε ξέρω."

Τέσπα, πάω να κλοκάρω τον q6600 του έβαλα corsair h70 και θέλω να δώ τί κάνει.

Καληνύχτα

και πάλι δεν με πείθεις με το thread... και εμένα το vid μου είναι 1.2375.. 1.36 είναι απλά πολύ λίγα...

οι θερμοκρασίες πάντως είναι πολύ μεγάλες, στα 71 αρχίζει και τα φτύνει η cpu οπότε μακριά απο αυτό το νούμερο...

λοιπον επειδή έχω κάνει κάποια τεστ με το corsair h70 που έβαλα επάνω η cpu περνά 20 runs intelburntest v2.50 που αντιστοιχούν σε πολλές ώρες PRIME 95. Τα settings ειναι τελικά CPU Voltage 1.385 actual. 9x400FSB, DDR2 1200 G SKILL RIPJAW @ 5,5,5,15 @ 2.0V, NB Voltage 1.40V κλπ. Δυστυχώς εξακολουθεί να μην μου παίζει σταθερά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα στα 8x450 καίτοι στα 7x450 όλα είναι οκ.

Στα 3.6 ghz πάντως με το συγκεκριμένο πρόγραμμα η cpu φτάνει πάλι τους 77 βαθμούς, ίσως και να φταίει αυτό. Σε όλα τα άλλα heavy load πάει 60 κάτι.. Απορώ η δικιά σου πως και δεν έχει θέμα θερμοκρασίας πάντως με αυτό το voltag + αερόψυξη και είναι και stable. Μάγος είσαι; :mrgreen:

Για παιγνίδια FPS σε 2560Χ1600 με φίλτρα ενεργοποιημένα και μονή κάρτα είναι λίγες οι επιλογές που μπορείς να έχεις.

Πας είτε σε nvidia GTX 570/580 είτε σε ATI 6970/6990.

Η 6990 θα κυκλοφορήσει περί τα τέλη Φλεβάρη, οπότε αν ενδιαφέρεσαι για τόσο high-end λύση θα σου πρότεινα να περιμένεις λίγο για να δεις τα συγκριτικά της με την 580.

Πάντως σε τόσο ψηλές αναλύσεις δεν θα έχεις bottleneck από τον επεξεργαστή σου.

Για να τρέχουν ομαλά απαιτητικά FPS του τύπου Crysis ή Metro 2033 χρειάζεσαι μια high-end VGA με μνήμη πολύ πιό πάνω από 1GB.

Αυτές έιναι και εμένα οι απόψεις μου. Με την διαφορά ότι δεν μπορώ να πάω σε πολυπύρηνη γιατί θα μου κάνει saturate το pci-e 16x v1.1 bus, οπότε δώρον άδωρον..

Δημοσ.

Εγώ παλι θα σταθώ σε κάτι άλλο. Απ'οτι βλέπω, εχεις στην κατοχή σου μια hi-end κάρτα γραφικών παλιότερης εποχής, αλλα "εκανες" τη δουλειά σου μέχρι πρότινος.

Συνεπώς προτείνω μια νέα hi-end κάρτα αυτής της εποχής, ώστε να ασχοληθείς ξανά με αγορά μετά απο 1,2,Χ χρόνια.

Εφόσον λοιπόν θες να παιζεις ο,τι κυκλοφορεί,με τέρμα τα πάντα σ'αυτή την ανάλυση θα ψωνίσεις ο,τι δυνατότερο υπάρχει.Το αν αξίζει,το ξέρεις φυσικά μόνο εσύ και η τσέπη σου!

Συμφωνώ λοιπόν με τον "ατίθασος" πιο πάνω,αλλά σε μονοπύρηνη λύση.

Υ.Γ. ας με διορθώσουν οι ειδικότεροι.Νομιζω πως σε αναλύσεις τέτοιου μεγέθους ο επεξ δεν παίζει τοσο σημαντικό ρολο ώστε να εμφανίζεται bottleneck.

Καλές αγορές!

Δημοσ.
Για εμενα υπερβολή είναι τα sli και τα crossfire. Καλυτερα μονοπυρηνη, χωρις μικροstuttering και δίχως να εξαρτάται το utilization της δεύτερης κάρτας από driver updates κλπ.

Αλλάζουν οι εποχές, αυτά ίσχυαν στις αρχές και ήμουν πολύ κατά του SLI/CF. Τώρα πια όμως με μια 2η identical card οι επιδόσεις σχεδόν διπλασιάζονται.. και αυτό το κάνει πολύ καλή κίνηση.

Πραγματικά, δεν ήθελα να σε προσβάλω αλλά να σε συμβουλέψω..

Τώρα περί "εξυπνακισμών", "χαρακτηρισμών" και τα συναφή που λες.. αφού τα κατάλαβες ότι τα έκανα, δε βαριέσαι. Ο καθένας με τα απωθημένα του είναι εδώ μέσα, δεν θα κάτσω να σκάσω. ^_^

Πις άουτ.

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους :-)

Τελικά σταθεροποίησα την cpu @ 3.6ghz (το άφησα να τρέχει όλο το βράδυ prime 95 και περνάει και 20 passes intelburntest). Οι ρυθμίσεις είναι:

CPU voltage 1.425 στο bioς που στο CPUID εμφανίζεται ως 1.408 idle και 1.425 load.

8 x 450FSB

DDR2 1200 @ 5, 5, 5, 15, 3, 52, 6, 3, 3 @ 2.0V

NB voltage 1.4V

Το corsair h70 είναι καλούτσικο, με δεδομένο ότι η cpu είναι στα 170w load, αλλά για fans χρησιμοποίησα δυο silenx @1500RPM@ 72cm aurflow @ 14db γιατί με τους άλλους είχε πολύ φασαρία..

Εάν επιλέξω mainstream λύση (και δεν αγοράσω την gtx580 :fear: ) για να μην δώσω πολλά χρήματα και πάρω μια 6950, υπάρχει κάτι να προσέξω (SKU κλπ) ώστε να επιχειρήσω να την moddaρω σε 6970 (bios soft mod) ή είναι ό,τι μου κάτσει; Και τέλος 6950 ή GTX-560 TI;

Δημοσ.

Αν πάρεις 6950 με προοπτική να φλασάρεις σε 6970 κάντο.Απ'οτι γράφεται,όλες moddaρονται,μέχρι το σημείο που έχω παρακολουθήσει τα διάφορα τόπικς.

Αν θέλεις να κλοκάρεις όμως, συμβουλεύσου τα ανάλογα τοπικς ώστε να δείς αν γινεται να κλοκαριστεί μια modded 6970 στα επίπεδα μιας κανονικής 6970.

Δημοσ.

Η 570 είναι καλύτερη, ποιο σταθερή και οικονομική.. η 6950 ξέχνα το ξεκλείδωμα, όσοι το έκαναν έχασαν τα λεφτά τους. Καίγετε.. Αν ψάξεις στο τομέα με της κάρτες γραφικών, υπάρχουν πολλά θέματα με χαλασμένες 68χχχ κάρτες από το κουτί.

Εγώ στην θέση σου θα πήγαινα για 2χ 560.. ανώτερα από 580 και ποιο οικονομικά.

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους :-)

Τελικά σταθεροποίησα την cpu @ 3.6ghz (το άφησα να τρέχει όλο το βράδυ prime 95 και περνάει και 20 passes intelburntest). Οι ρυθμίσεις είναι:

CPU voltage 1.425 στο bioς που στο CPUID εμφανίζεται ως 1.408 idle και 1.425 load.

8 x 450FSB

DDR2 1200 @ 5, 5, 5, 15, 3, 52, 6, 3, 3 @ 2.0V

NB voltage 1.4V

τι θερμοκρασίες έχεις σε load..?? τελικά γιατι έδωσες τόση τάση δεν έπαιζε πιο χαμηλά...? έτσι πληροφοριακά ρωτάω .. τις μνημούλες σου ζηλεύω :rolleyes: :rolleyes:

Δημοσ.

Σε load που; σε παιχνίδια 50 κάτι, σε ΟCCT και Prime 95 μέχρι το πολύ μέχρι 63, σε intelburntest μετα απο 20 loops high 70s. H cpu άλλοτε ηταν σταθερη με 1.38v μέχρι 1.4V και άλλοτε όχι. Τώρα στα 1.425v στο bios (actual 1.4v idle, 1.420v load) είναι μια χαρα. Βέβαια για 8x400 θέλει λιγότερο ρεύμα από ότι στα 8χ450 που το έχω τώρα. Idle είμαι 37-38. Μπορεί να μην χρειάζεται τόσο ρεύμα εάν απενεργοποιήσω το C1E (κάτι σαν το speedstep) αλλά δεν βρίσκω το λόγο.Από όσο ξέρω το Voltage αυτό είναι μέσα στα όρια που θέτει η Intel για την cpu.

Τις μνημες τις πήρα από το memory.com και είναι αυτές: http://www.memoryc.com/products/description/4GB_G_Skill_DDR2_PC2_9600_Ripjaw_Series-6_6_6-Dual_Channel_kit/index.html . Λένε 6 6 6 18 αλλά παίζουν και στα 5 5 5 15.

Καλά σήμερα έριξα πολύ γέλιο. Έβαλα την καμμένη (καημένη) 8800gtx στο φούρνο στους 200c και τώρα παίζει μια χαρά :whistle: . Τελικά δουλεύει το κόλπο.

Δημοσ.

ναι δεν υπάρχει λόγος μια χαρά είναι τα volt άλλοι για να είναι σταθεροί θέλουν γύρω στο 1.5 ... μια χαρά το έχεις το συστηματάκι :) :) :)

Δημοσ.

Καλά σήμερα έριξα πολύ γέλιο. Έβαλα την καμμένη (καημένη) 8800gtx στο φούρνο στους 200c και τώρα παίζει μια χαρά :whistle: . Τελικά δουλεύει το κόλπο.

:shock: :shock:

Ελπίζω τουλάχιστον να τη γύρισες να πάρει χρωματάκι και από την άλλη μεριά........

Δημοσ.

Η 570 είναι καλύτερη, ποιο σταθερή και οικονομική.. η 6950 ξέχνα το ξεκλείδωμα, όσοι το έκαναν έχασαν τα λεφτά τους. Καίγετε.. Αν ψάξεις στο τομέα με της κάρτες γραφικών, υπάρχουν πολλά θέματα με χαλασμένες 68χχχ κάρτες από το κουτί.

Εγώ στην θέση σου θα πήγαινα για 2χ 560.. ανώτερα από 580 και ποιο οικονομικά.

υπαρχει καποιο link που να λεει οτι καιγονται ολες οσες ξεκλειδωσαν σε 6970?

Δημοσ.

υπαρχει καποιο link που να λεει οτι καιγονται ολες οσες ξεκλειδωσαν σε 6970?

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο πάντοτε αλλά υπάρχει μια πάντοτε η πιθανότητα να μην παίξει σωστα:

http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=138511

Δεν εχω ασχοληθεί με το mod 6950 σε 6970 βάσει όμως των όσων διαβάζω εδώ http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/vidcard/159 :

Η αύξηση της θερμοκρασίας από 6950 σε 6970 είναι μόνο +3c περίπου.

Επίσης:

"If your card boots fine but does not work reliably in 3D, you can just boot the card and flash back the original BIOS of your card (that's why you should always save your BIOS before doing any flashing experiments).

In case your card does not boot at all you can use AMD's new backup BIOS feature:

1. Set the BIOS switch (pictured above) in the 2 position to enable the recovery BIOS and restart the computer. This will let you boot the card without problems.

2. Boot into Windows/DOS prompt and get ready to flash the card - do not start the flashing process just yet.

3. Set the BIOS switch in the 1 position with the system running and ready to flash.

4. Flash your saved BIOS to the card.

5. Reboot, done.

The dual BIOS feature is just an added convenience for easier recovery, it is not a requirement for this kind of modding, nor is it evidence that AMD has planned their cards with unlocking in mind."

Για περισσότερες πληροφορίες καλύτερα κοίτα στα αντίστοιχα threads για κάρτες γραφικών εδώ στο Forum.

Mickey80... τελικα την "εψησες" να δουλεψει...

Τεσπα αφου δουλευει και δεν επαθε κατι... παλι καλα να λες.

Βασικά ήταν καμμένη οπότε δεν είχα τίποτε να χάσω.

Για μια καλοψημένη 8800gtx :devil: :

1. Βάζουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο στον φούρνο και προζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200c για δέκα λεπτά.

2. Aφού έχουμε αφαιρέσει cooler και έχουμε καθαρίσει το thermal paste, βάζουμε την κάρτα μέσα στο ταψί με το gpu die να κοιτάει κάτω και την κάρτα να στερεώνεται σε 4 μπαλίτσες από αλουμινόχαρτο.

3. Αφήνουμε την κάρτα στους 200c στον φούρνο για 10 λεπτά max.

4. Σβήνουμε τον φούρνο και αΦήνουμε την κάρτα να κρυώσει για κανένα 20 λεπτο. Κατόπιν, συναρμολογούμε τον cooler.

5. Καίτοι δεν μυρίζει καθόλου ο φούρνος αφήνεις ανοιχτή την πόρτα του μετά just in case για να αεριστεί και να φύγουν ενδεχομένως τοξικά αέρια. Σημείωση, η κάρτα είναι RoHs compliant (http://en.wikipedia.org/wiki/Restriction_of_Hazardous_Substances_Directive)

H λογική πίσω από αυτό είναι ότι μια σε μια failed κάρτα έχουν χαλάσει κάποια soldered joins τα οποία λόγω της εκθέσεως σε αυτην την θερμοκρασία λιώνουν και ξαναδημιουργούν τα απαιτούμενα paths, κατάστασις η οποία μονιμοποιείται όταν κρυώσει η κάρτα που παγώνουν τα solders. Ό,τι ακριβώς συμβαίνει και με το soldering. Επίσης έχω ακούσει ότι η παραπάνω διαδικασία εφαρμόζεται και σε άλλες κάρτες αλλά και σε μητρικές.

Εξυπακούεται ότι όλα αυτά τα κάνεις με αποκλειστικά δική σου ευθύνη, όταν δεν έχεις τίποτε να χάσεις, είσαι εκτός εγγυήσεως και η κάρτα είναι dead κλπ.

Όλα τα ανωτέρω υπάρχουν στο ίντερνετ. Είναι γνωστό το κόλπο, δες σχετικό videaκι εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=SCxc0bxk_1U .

Σημείωση: ο τύπος αυτός εσφαλμένα την έχει βάλει με το gpu die επάνω, εγώ διάβασα ότι είναι καλύτερα να κοιτάει κάτω το gpu die.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...