Mickey80 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Παιδιά θα ήθελα την γνώμη σας για τα παρακάτω. Η σύνθεση του PC που έχω είναι η εξής: ASUS P5K-PREMIUM BLACK PEARL EDITION (P35 CHIPSET) Q6600 @ 3.41 GHZ, (8 X 426FSB), 1,328 ACTUAL VCORE THERMALRIGHT 120 EXTREME COOLER ME SILENXFAN @ 72CM @ 1500rpm G-SKILL REAPER 1200 DDR2 @ 1135 @ 5-5-5-15 ASUS 8800GTX 80gb INTEL SSD G2 PSU THERMALTAKE 750W TOUGHPOWER MODULAR (ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ ΤΟ 2008 ΚΩΔΙΚΟΣ W0116 - ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700420) THERMALTAKE ARMOR ME SIDE PANEL FAN 240MM ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ (PCI-E TV TUNER, AUZENTECH MERIDIAN ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ, ΑΛΛΟΥΣ ΔΥΟ ΣΚΛΗΡΟΥΣ, BD DRIVE κλπ) 2 ΟΘΟΝΕΣ DELL (3007WFP-HC @ 2560x1600 & 2405 @ 1900x1200) Δυστυχώς χθές όπως ήμουν στο ίντερνετ η κάρτα γραφικών παρέδωσε πνεύμα και έσβησαν οι οθόνες. Αφού έκανα τα γνωστά βήματα cmos reset κλπ έβαλα μια παλιά 7900gs και έπαιξε αμέσως...Οπότε θέλω να αγοράσω μια κάρτα. Σκεφτόμουν την GTX580. Αυτά που με προβληματίζουν είναι τα εξής: 1. Η κάρτα είναι PCI-E v2. x16. H μητρική μου είναι PCI-E v.1.1 x16. Έχω ακούσει ότι στις μονοπύρηνες κάρτες, εάν χρησιμοποιηθεί μια κάρτα pci-e v.2 x16 σε pci-e v.1.1 x16 η διαφορά είναι ελάχιστα fps, περίπου 1 με 2%. Ισχύει; 2. Το τροφοδοτικό μου έχει 2 x 6 pin PCI-e connectors. Βγάζει 60Α combined στα 12V. Η thermaltake σήμερα πουλάει το ίδιο τροφοδοτικό σε άλλη revision και απλώς προσφέρει και έναν αντάπτορα PCI-E power connector 6pin σε 8pin (http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?S=1207&ID=1508). Οπότε και εγώ παρήγγειλα από το ebay έναν αντίστοιχο αντάπτορα απο 6pin σε 8 pin. Θα έχω πρόβλημα λέτε. 3. Η συγκεκριμένη μητρική έχει τις 6 θύρες sata σε σημείο που εάν τα καλώδια SATA είναι τοποθετημένα θα βρίσκουν. Εάν πάρω γωνιακά καλώδια SATA θα βρίσκουν; (δείτε επισυναπτόμενες φώτο). 4. Τέλος ο q6600 @ 3.4ghz είναι σοβαρό bottleneck με δεδομένο ότι πάντα τα παιχνίδια που παίζω είναι στην ανάλυση των 2560 x 1600; Τον συγκεκριμένο επεξεργαστή τον δουλεύω και στα 3.6ghz (8 x 450fsb, 1200 DDR2 5-5-5-15 ) με 1.36v όπου είναι σταθερός σε όλα (PRIME κλπ) εκτός από το intel burn test (λόγω θερμοκρασίας). Θα μπορούσα ίσως να πάρω και ένα corsair h70 αλλά δεν ξέρω εάν αξίζει το κόστος για 200 mhz παραπάνω. Όπως καταλάβατε είμαι αρκετά μπερδεμένος
Sarandis Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 μην ανησυχεις για τα καλωδια,θα εχει μεσα ανταπτορακια η καρτα.οσο για τα amper που σου βγαζει δεν πρεπει να εχεις προβλημα.το μονο που θα ψαξεις λιγο ειναι μην σου την κοβει ο επεξεργαστης
Nikdev Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Αν διαθέτεις τα χρήματα και δεν σε νοιάζει αν χάνει λίγο σε απόδοση πάρτην.. 500+Ε Έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να έχουμε πάντα το ιδανικό. Αν από την άλλη είσαι στενά οικονομικά καλύτερα να προτιμήσεις μια 6950 (6970 unlocked) ή μια GTX570 στα 300+Ε Ανέβασε τον Q6600 στα 3,6-3,8. Έχει διαφορά στη δύναμη από 3,6 και πάνω. Φαντάζομαι με περιορισμό στα φίλτρα θα είσαι εντάξει αν δεν ζητάς το τέλειο.
Mickey80 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δεν θα πω οτι δεν θα ζοριστω να συγκεντρωσω τα χρηματα αλλα με δεδομενο οτι παιζω σε αυτην την αναλυση 2560x1600 οι αλλες λυσεις λογικα δεν θα με καλυψουν..Α και τελικα το τροφοδοτικο μου ειναι 850w οποτε λογικα δεν θα εχω προβλημα. Οσο για τον q6600 για να φτασω τα 3.6 intel stress test stable, θα χρειαστω μαλλον το h70...
moldovan20 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Μπορείς να κοιτάξεις και διπλές λύσεις π.χ 2x6850
vasilisga Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Μπορείς να κοιτάξεις και διπλές λύσεις π.χ 2x6850 σε αυτες τις αναλυσεις πιστευω χρειαζεται ram η gpu... πολυ ram...
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Γνώμη μου είναι να μην ξεκινάς ποτέ με SLI/CF.. Πάντα παίρνεις μια δυνατή κάρτα γραφικών και αρκετή για να αντεπεξέλθει στα ongoing Games, κοιτάς τα benches της σε SLI/CF και αν οι αποδόσεις της είναι ικανοποιητικές τότε την αγοράζεις και στο μέλλον με τις νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών πας σε αγορά δεύτερης. Ήμουν και εγώ στη θέση σου, και αποφάσισα να τσιμπήσω την 6870 απ'ότι βλέπεις και στην υπογραφή μου. Graphics whore και power user είμαι.. και αυτή τη στιγμή ούτε 2η κάρτα έχω ανάγκη, ούτε καν άλλο κομμάτι hardware. Να'νε καλά η άψογη χρήση και το overclock. Σίγουρα η 580 είναι overkill για τον q6600, το είχα ψάξει και για εμένα. Πήγαινε σε μια 6870 τώρα, πήγαινε σε sandy/triple 1600ρες/mobo σε κάνα τετράμηνο, και ΌΤΑΝ χρειαστείς περισσότερα frames.. διπλασίασε (σχεδόν) ότι έχεις με μια ακόμα 6870. 2x 6870 > 580GTX. Και σε power και στο οικονομικό, αν πάρουμε υπόψιν πως μέχρι την αγορά της δεύτερης θα έχει παρουσιαστεί πτώση τιμής. Γνώμη μου και Game plan μου.
qsis Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 να ρωτησω κατι ημι-ασχετο.. μεταξυ 570 και 6970 (ή ξεκλειδωτη 6950) ποια ειναι καλυτερη σε επιδοσεις ? edit με μια γρηγορη ματια βλεπω οτι γενικα ειναι καλυτερη η amd σε 1080p+ , βλεπω λαθος?
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 ^ Πας σε ότι υποστηρίζεις.. nVidia ή AMD. Στα ίδια επίπεδα βρίσκονται. Σε Games με δουλεμένο πολύ το tesselation (βλ. HAWX2) να υπερτερεί η nVidia (κλασσικά) και άλλα game benchmarks ή στο ίδιο το 3dmark να κερδίζει η νέα σειρά της AMD.
qsis Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 δεν εχω καποια ιδιαιτερη προτιμηση σε αυτα τα πραγματα (εξαντλω αλλου τις προτιμησεις μου και το φανμποισμο μου ) , αρα θα παρω ο,τι βρω πιο φθηνα οταν ερθει η ωρα
Mickey80 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Γνώμη μου είναι να μην ξεκινάς ποτέ με SLI/CF.. Πάντα παίρνεις μια δυνατή κάρτα γραφικών και αρκετή για να αντεπεξέλθει στα ongoing Games, κοιτάς τα benches της σε SLI/CF και αν οι αποδόσεις της είναι ικανοποιητικές τότε την αγοράζεις και στο μέλλον με τις νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών πας σε αγορά δεύτερης. Ήμουν και εγώ στη θέση σου, και αποφάσισα να τσιμπήσω την 6870 απ'ότι βλέπεις και στην υπογραφή μου. Graphics whore και power user είμαι.. και αυτή τη στιγμή ούτε 2η κάρτα έχω ανάγκη, ούτε καν άλλο κομμάτι hardware. Να'νε καλά η άψογη χρήση και το overclock. Σίγουρα η 580 είναι overkill για τον q6600, το είχα ψάξει και για εμένα. Πήγαινε σε μια 6870 τώρα, πήγαινε σε sandy/triple 1600ρες/mobo σε κάνα τετράμηνο, και ΌΤΑΝ χρειαστείς περισσότερα frames.. διπλασίασε (σχεδόν) ότι έχεις με μια ακόμα 6870. 2x 6870 > 580GTX. Και σε power και στο οικονομικό, αν πάρουμε υπόψιν πως μέχρι την αγορά της δεύτερης θα έχει παρουσιαστεί πτώση τιμής. Γνώμη μου και Game plan μου. Συμφωνώ με όλα όσα λες με μία όμως επισήμανση. Η 6870 δεν νομίζω ότι μπορεί να τρέξει τα τωρινά και τα στο κοντινό μέλλον παιχνίδια στην ανάλυση 2560 x 1600, κυρίως επειδή δεν έχει την απαιτούμενη GPU horsepower. Η μόνη μονοπύρηνη κάρτα που το κάνει αυτό σε αυτήν την ανάλυση είναι η GTX580 (βάσει benchmarks). Διπύρηνη κάρτα δεν θα έβαζα ποτέ στο σύστημα που έχω τώρα λόγω limitation στο p35 chipset, όπου η δεύτερη pci-e 16x slot δουλεύει μόνο σε 4x αλλά και επειδή η cpu θα το καθυστερεί. Εγώ εάν φτιαχτεί το πρόβλημα μου και βάλω μία κάρτα γραφικών δεν σκοπεύω να κάνω upgrade διότι σε ό,τι κάνω με καλύπτει απόλυτα. Σαν δεύτερο pc έχω έναν imac i7 16gb ram για επεξεργασία video κλπ. Πολύ μελλοντικά θα χτυπήσεω ένα εξαπύρηνο σύστημα αλλά τώρα δεν μου χρειάζεται. Όσο για το bottleneck του overclocked q6600 αυτό σίγουρα υφίσταται σε αναλύσεις 1680x1050 ή 1920x1200 αλλά δεν ξέρω κατά πόσον πρέπει να με απασχολήσει δεδομένης της αναλύσεως (2560 x 1600) γιατί όπως εγώ το καταλαβαίνω, ακόμη και η gtx580 με πολλά eye candy ενεργοποιημένα σε αυτήν την ανάλυση αρχίζει και ζορίζεται. Εάν επομένως ο q6600 μπορεί να τροφοδοτήσει την κάρτα πες μέχρι 40fps (τυχαίο νούμερο ανάλογα το παιχνίδι κλπ), τότε σε σχέση με έναν i7 σε αναλύσεις μικρότερες από 2560 x 1600, υπάρχει σημαντικό bottleneck γιατί η κάρτα μπορεί να απεικονίσει πχ. 60fps και ο αργός q6600 την καθυστερεί ένω ο i7 όχι. Στην ανάλυση όμως των 2560 x1600 η κάρτα ζορίζεται περισσότερο και άρα μια διαφορά των 20fps (τυχαίο νούμερο βάσει του ανωτέρω παραδείγματος) που υπάρχει μεταξύ q6600 και i7 σε μικρότερες αναλύσεις, εδώ εξανεμίζεται άλλως είναι πολύ μικρή για να μας απασχολήσει. Και βεβαίως ουδόλως μας ενδιαφέρει, εφόσον έχουμε 60hz LCD μόνιτορ (όπως εγώ), εάν η κάρτα βγάζει 65fps ή 120fps διότι μέχρι 60fps απεικονίζει. Εάν όμως κάποιος έχει ένα 120hz μόνιτορ που έχει ανάλυση 1080p κλπ όλα αλλάζουν, υπάρχει bottleneck, σε νοιάζουν και τα περισσότερα fps κ.ο.κ.
Luciddream Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 4. Τέλος ο q6600 @ 3.4ghz είναι σοβαρό bottleneck με δεδομένο ότι πάντα τα παιχνίδια που παίζω είναι στην ανάλυση των 2560 x 1600; Τον συγκεκριμένο επεξεργαστή τον δουλεύω και στα 3.6ghz (8 x 450fsb, 1200 DDR2 5-5-5-15 ) με 1.36v όπου είναι σταθερός σε όλα (PRIME κλπ) εκτός από το intel burn test (λόγω θερμοκρασίας). Θα μπορούσα ίσως να πάρω και ένα corsair h70 αλλά δεν ξέρω εάν αξίζει το κόστος για 200 mhz παραπάνω. δεν θέλω να το παίξω εξυπνάκιας αλλα δεν νομίζω να είσαι σταθερός με 1.36v... όσο για τις θερμοκρασίες εγώ είμαι εδώ και μήνες με μια "απλή" prolimatech και ένα fan και είμαι μια χαρά... (τώρα που είναι χειμώνας) ... το καλοκαίρι η θα βάλω και το δεύτερο ανεμιστηράκι να δουλεύει η θα τον ρίξω λίγο στην χειρότερη...
Mickey80 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 δεν θέλω να το παίξω εξυπνάκιας αλλα δεν νομίζω να είσαι σταθερός με 1.36v... όσο για τις θερμοκρασίες εγώ είμαι εδώ και μήνες με μια "απλή" prolimatech και ένα fan και είμαι μια χαρά... (τώρα που είναι χειμώνας) ... το καλοκαίρι η θα βάλω και το δεύτερο ανεμιστηράκι να δουλεύει η θα τον ρίξω λίγο στην χειρότερη... Δεν έκανα εξαντλητικά τεστ στα 3.6ghz εκτός από ώρες gaming, 2 ώρες PRIME και μισή ώρα 4 instances του CPUburn4. Εκτος από το stepping GO παίζει ρόλο και το VID. Σύμφωνα με το CoreTemp το VID μου είναι 1.265V. Δες και εδώ άλλους με καλές q6600 cpus @ 3.6GHZ @ 1.36v (http://forums.extremeoverclocking.com/showthread.php?t=333440) . Σε κάθε περίπτωση, μόλις πάω να τρέξω το intelburntest χτυπάω 80+ και έχω blue screen, οπότε σίγουρα δεν είναι σταθερός ο υπολογιστής, ακόμα και με 1.4v (το δοκίμασα) λόγω θερμοκρασίας. Φαντάσου τον είχα 2 εβδομάδες στα 1.36v και δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα, έτρεχα τα παιχνίδια μου κλπ και όλα οκ. Μέχρι που κατέβασα αυτό το πρόγραμμα (http://majorgeeks.com/IntelBurnTest_d5987.html) και . Τρέξτο και εσύ 20 φορές (παίρνει περίπου 13 λεπτά) και δες, εάν θες να είσαι 100% σταθερός.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Φαντάσου τον είχα 2 εβδομάδες στα 1.36v και δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα, έτρεχα τα παιχνίδια μου κλπ και όλα οκ. Απλά πιθανότατα του ρουφάς τη ζωή. Θα την πληρώσει αυτός που θα του τον φορτώσεις μέσω αγγελίας. Συμφωνώ με όλα όσα λες με μία όμως επισήμανση. Η 6870 δεν νομίζω ότι μπορεί να τρέξει τα τωρινά και τα στο κοντινό μέλλον παιχνίδια στην ανάλυση 2560 x 1600, κυρίως επειδή δεν έχει την απαιτούμενη GPU horsepower. Define "τρέξει" τύπε.. Και εγώ είμαι πολύ κομπλεξική με τα details. Χωρίς να βλέπω διαφορά στην αλλαγή AA από x6 σε x8 (βλ. Conviction), αν δεν το τρέχω σε x8 (π.χ) δεν νιώθω καλά. (τότε πέταξα και την 8800GT μου) ΑΛΛΑ από τα ~150 games που έχω εγκατεστημένα στο PC μου αυτή τη στιγμή.. Στο AVP3 στα Advanced DX11 βάζω x4 αντί για x6, για να είναι πιο smooth και στο Metro 2033 χαλαρά ρίχνω μερικά graphic options. Στο τρίτο και τελευταίο που χάνω frames είναι το Spiderman: Shattered dimensions, αλλά είμαι πεπεισμένη πως κάτι δε πάει καλά με το Game (ή τον τρόπο που γράφτηκε) αφού και πριν το τέλος του tutorial crashάρει κιόλας. Με τα πιο βαριά που μου έρχονται στο μυαλό: NFS:HP, DiRTια, Bioshock2, LostPlanet2, BF: Bad company2, C9, Mabinogi, TERA Online, Avatar, Darksiders, Nail'd, SF4, Conviction και HAWX είμαι στο MAX επίπεδο σε κάθε detail. Παίζω σε 1920x1080 σε 32" HD Monitor. Δηλαδή τι άλλο να θέλω; Το +2AA σε ένα ported κακογραμμένο τίτλο και μερικές ρυθμίσεις του Metro για να ρίξω 260€ ακόμα για 580gtx; Μιλάμε για 2 ψωρορυθμίσεις θα σου κοστίσει 260€! Αυτό το βρίσκω πολύ ηλίθιο, και με συγχωρείς κιόλας αλλά για να το αποκαλείς "δεν τρέχει τα σημερινά παιχνίδια" είσαι μεγάλο θύμα του marketing. Συμπέρασμα μου από αυτά που μου γράφεις. Δεν σε ξέρω. Ψάξου, ώριμα.. Όχι για τα κωλό-λεφτα, αλλά για την αυτοεκτίμησή σου. Μόνο αυτό έχω να σε συμβουλέψω.
Luciddream Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δεν έκανα εξαντλητικά τεστ στα 3.6ghz εκτός από ώρες gaming, 2 ώρες PRIME και μισή ώρα 4 instances του CPUburn4. Εκτος από το stepping GO παίζει ρόλο και το VID. Σύμφωνα με το CoreTemp το VID μου είναι 1.265V. Δες και εδώ άλλους με καλές q6600 cpus @ 3.6GHZ @ 1.36v (http://forums.extremeoverclocking.com/showthread.php?t=333440) . Σε κάθε περίπτωση, μόλις πάω να τρέξω το intelburntest χτυπάω 80+ και έχω blue screen, οπότε σίγουρα δεν είναι σταθερός ο υπολογιστής, ακόμα και με 1.4v (το δοκίμασα) λόγω θερμοκρασίας. Φαντάσου τον είχα 2 εβδομάδες στα 1.36v και δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα, έτρεχα τα παιχνίδια μου κλπ και όλα οκ. Μέχρι που κατέβασα αυτό το πρόγραμμα (http://majorgeeks.com/IntelBurnTest_d5987.html) και . Τρέξτο και εσύ 20 φορές (παίρνει περίπου 13 λεπτά) και δες, εάν θες να είσαι 100% σταθερός. και πάλι δεν με πείθεις με το thread... και εμένα το vid μου είναι 1.2375.. 1.36 είναι απλά πολύ λίγα... οι θερμοκρασίες πάντως είναι πολύ μεγάλες, στα 71 αρχίζει και τα φτύνει η cpu οπότε μακριά απο αυτό το νούμερο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.