nathanas Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Παιδιά καλημέρα, θέλω βοήθεια στο παρακάτω θέμα. Θα το αναλύσω λιγάκι μήπως και μπορέσει να με βοηθήσει κανείς γιατί δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω για να διορθώσω το πρόγραμμα. Καταρχάς ήθελα να μπορώ να ανοίγω το PC από απόσταση, για να μπορώ μετά να χρησιμοποιώ το PC me to Remote Desktop των Windows. Να τονίσω πως χρησιμοποιώ πολλές εφαρμογές στο PC μου μέσω Internet από το κινητό αλλά πρόβλημα έχω αντιμετωπίσει μόνο με το άνοιγμα του PC. Βρήκα ένα πολύ ωραίο app για το κινητό το οποίο κάνει αυτήν ακριβώς την δουλειά μέσω τοπικού δικτύου ή μεσω Internet. Έχω φτιάξει δύο προφίλ, ένα για άνοιγμα μέσω WLAN και ένα για μέσω Internet με χρήση του DynDns.com. Το DynDns λειτουργεί κανονικά διότι χρησιμοποιείται και σε άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιώ. Αν κλείσω το PC μου και συνδεθώ με το κινητό μου μέσω τοπικού δικτύου (WLAN) και χρησιμοποιήσω το προφίλ με την στατική IP μου, τότε το PC ανοίγει κανονικά όση ώρα και αν έχει περάσει από όταν το έκλεισα. Αν προσπαθήσω όμως να το ανοίξω μέσω Internet, ανοίγει μόνο μερικά δευτερόλεπτα από όταν το κλείσω. Αν περάσει μισό λεπτό περιπου και πάνω δεν μπορώ να το ανοίξω παρα μόνο τοπικά. Για να μπορεί να ανοίξει όμως και μερικά δευτερόλεπτα αφού το κλείσω μεσω internet, τότε λειτουργούν τα Port Forwarding, dyndns, και το wake on lan για τη σύνδεση μεταξύ pc και κινητού. Το magic Packet αποστέλλεται σπίτι μου κανονικά, το έχω τεστάρει με ένα προγραμματάκι. Απλώς όταν κλείσει για ώρα το pc δεν ανοίγει. Τώρα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μετά από λίγο δεν μπορεί να "δει" το magic packet που του στέλνω. Κάτι τρέχει με τις ρυθμίσεις στο router μάλλον αλλά δεν ξέρω τι. Αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα ή απλώς ξέρει τι πάει στραβά, ας βοηθήσει.
nikos_gr Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Το πρόβλημα είναι ότι το modem μερικά λεπτά μετά "ξεχνάει" τη mac address της τάδε ΙΡ όπου κάνεις forward. Η λύση είναι να κάνεις port forward στην broadcast διεύθυνση του τοπικού σου δικτύου. Εναλλακτικά και επειδή πολλά κοινά εμπορικά modem δεν το επιτρέπουν αυτό μπορείς να ορίσεις στατικά ότι η τάδε ΙΡ έχει την τάδε mac address (static arp) και να κάνεις forward εκεί.
nathanas Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Να ταν μόνο αυτό το θέμα... Μετα από αυτό αρχίζει το πανηγύρι. Διότι είμαι σε custom firmware και μέσω telnet δίνω τις εντολές για να το κάνει αυτό. Τις έχω περάσει και στο ARP Table εννοείται. Αλλά με την εντολή να τρέχει το scriptaki κατά το boot δεν ξέρω τί κάνω λάθος. Θα έπρεπε να λειτουργεί. Βέβαια μετά από τα παραπάνω δεν έκανα αρκετά τεστ οπότε...από αυριο θα ξέρω περισσότερα...
tarantules Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Αυτό υπάρχει περίπτωση να σε βοηθήσει; (Δεν το έχω δοκιμάσει να δω αν δουλεύει). Επίσης κάτι που σκέφτηκα οτι μπορεί να σε βοηθήσει έστω προσωρινά μέχρι να βρεις κανονική λύση: Κατεβάζεις τη free εφαρμογή WakeupOnStandBy και ρυθμίζεις το pc σου να ανοίγει συγκεκριμένες ώρες και μέρες που σε βολεύουν εσένα.Έτσι θα ξέρεις οτι την τάδε ώρα είναι ανοιχτό το pc και θα δοκιμάσεις να μπεις μέσω του κινητού σου σε αυτό. Επίσης μπορείς να του βάλεις να τρέξει και όποια εφαρμογή θες εσύ όταν θα ανοίξει. Αυτό το προγραμματάκι με είχε σώσει όταν κατέβαζα από RS.To έβαζα να ανάβει το pc στις 3 το πρωί που είχε happy hours,άνοιγε τον IDM ,κατέβαζε αυτά που του είχα βάλει να κατεβάσει και μετά έκλεινε μόνο του.
nikos_gr Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Να ταν μόνο αυτό το θέμα... Μετα από αυτό αρχίζει το πανηγύρι. Διότι είμαι σε custom firmware και μέσω telnet δίνω τις εντολές για να το κάνει αυτό. Τις έχω περάσει και στο ARP Table εννοείται. Αλλά με την εντολή να τρέχει το scriptaki κατά το boot δεν ξέρω τί κάνω λάθος. Θα έπρεπε να λειτουργεί. Βέβαια μετά από τα παραπάνω δεν έκανα αρκετά τεστ οπότε...από αυριο θα ξέρω περισσότερα... Τι modem είναι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.