Προς το περιεχόμενο

Ο χρόνος φέρνει στο φως την αλήθεια που σου κρύβουν επιμελώς...

Mykoniatis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

g20_pw4s.jpg

Αποκαλύφθηκε επιτέλους τι πραγματικά κρύβετε πίσω απο τον δανεισμό μας!

Παράλληλα με τις τρέχουσες εξελίξεις και την ανάρτηση προ ημερών με τίτλο ''Πόσα ψέματα ακόμα; Aπλά δείτε τους πίνακες" με τον προβληματισμό που έθεσε γύρω της, προκύπτουν ορισμένα εύλογα ερωτήματα, τα οποία θα προσπαθήσω να αναλύσω όσο το δυνατόν καλύτερα στο παρακάτω άρθρο και θα επιχειρήσω να συνδέσω τα γεγονότα που κατα καιρούς αποκαλύπτονται μεταξύ τους.

Όπως πολύ λογικά μπορεί να κατανοήσει ο καθένας στην παραπάνω προαναφερθείσα ανάρτηση τοποθετείτε το χρέος χωρών όπως η Ιαπωνία κι οι ΗΠΑ σε σύγκριση με αυτό της Ελλάδας, δημιουργώντας έτσι το ερώτημα γιατι σ'αυτές τις χώρες βλέπε ΗΠΑ κλπ...με τεράστιο εξωτερικό χρέος δανείζουν οι αγορές και σε μας βλέπε Ελλάδα όχι.

Δυστηχώς στις μέρες μας πολλοί θεωρούν γραφικότητα, κάποιος να υποστηρίζει ότι τα ΜΜΕ, δημιουργούν, επεξεργάζονται και αλλάζουν στοιχεία . Ακόμη περισσότεροι να θεωρούν, ευφάνταστους όσους αναφέρονται στον ορυκτό πλούτο και την βιώσιμη ανάπτυξη της Ελλάδας...

Ακόμη χειρότερα πιστεύουν μέσα τους ότι η χώρα μας έχει τεράστιο χρέος και αυτό δημιουργήθηκε απο επιλογή μας. Ότι δεν υπάρχει κανένα σκοτεινό κύκλωμα και απλά όλα αυτά που βιώνουμε είναι αποτέλεσμα ενός κράτους σπάταλου, και ενός αντιπαραγωγικού ιδιωτικού τομέα.

Δεν είναι έτσι....

Δεν γίνανε όλα απο επιλογή μας φίλτατοι συνέλληνες.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: http://logioshermes.blogspot.com/2011/02/blog-post_6119.html

ΥΓ. Εφιστώ την αμέριστη προσοχή σας στην παρούσα ανάρτηση.

Γνωρίζω ότι είναι μεγάλη και ίσως σας κουράσει αλλά αξίζει να διαβαστεί, να κατανοηθεί και να διακινηθεί όπως πιστεύει ο καθένας καλύτερα με οποιονδήποτε τρόπο...

Μπορείτε να το δείτε το άρθρο και ως pdf εδώ:Ο χρόνος φέρνει στο φως την αλήθεια που σου κρύβουν επιμελώς...

newlogogeneral1.PNG

Δημοσ.

Εστω οτι εγώ είμαι άνεργος τα τελυταία 5 χρόνια, δεν έχω ακόμα ξεπληρώσει ένα δάνειο 10.000$ και παράλληλα δεν έχω περιουσιακά στοιχεία (σπίτια, εκτάσεις γης). Αντίθετα εσύ έχεις μία επιχείρηση, κάποια χρόνια μπάινεις μέσα, άλλοτε έχεις κέρδος και έχεις απλήρωτα δάνεια 500.000$ τα οποία συνέχεια ανανεώνεις με νέους δανεισμούς. Σε ποιον απο τους δυο μας θα δώσει νέο δάνειο μια τράπεζα; Προφανώς σε εσένα. Βάλε τωρα στη θέση τη δική μου την Ελλάδα και στη δική σου θέση την Αμερική. Αυτή είναι η απάντηση στο γιατί δεν δανείζουν σε εμάς που χρωστάμε 500δις αλλά σε αυτούς που χρωστάνε 14 τρις. Σίγουρα παιχνίδια παίζονται στο παρασκήνιο και πολλοί επωφελούνται αλλά καλό είναι να δόυμε και τις δικές μας ευθυνες. Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι...

Δημοσ.
Εστω οτι εγώ είμαι άνεργος τα τελυταία 5 χρόνια, δεν έχω ακόμα ξεπληρώσει ένα δάνειο 10.000$ και παράλληλα δεν έχω περιουσιακά* στοιχεία (σπίτια, εκτάσεις γης).

όταν όμως έχεις περουσιακά στοιχεία;

απλά στα πέρνουν ! :mrgreen:

*η ψωροκώσταινα, είναι πλούσια

.

Δημοσ.

ρε παιδια εγω εχω την απορια που εχει και ο λιακοπουλος. βεβαια μου ειχε κανει εντυπωση πολυ πριν το αναφερει αυτος.

αφου χρωστανε ολοι και αμερικες και ρωσιες και κινες και οι παντες. ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ? και αν οντως χρωστανε πως δεν εχει βαλει ακομα κανενας ομπαμα η κανενας πουτιν η καποιος απαυτους τους "πλανηταρχες" την οποια CIA να καθαρισει τους δανειστες του?

να μην εχει γινει απο καλοσυνη δεν παιζει, να μην μπορουν να βρουν αφορμη δε παιζει οποτε ΤΙ? το μονο λογικο συμπερασμα που μπορω να καταληξω εγω τουλαχιστον ειναι οτι απλα ο κοσμος δεν ελεγχεται απο αυτους που ειναι μπροστα στα φωτα της δημοσιοτητας

Δημοσ.

Το άρθρο είναι παραπλανητικό - ορίστε ποια είναι η κατάσταση του ελληνικού δημοσίου σε σχέση με άλλες χώρες:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_public_debt

Και μπορεί η Ιαπωνία να έχει μεγάλο χρέος σαν ποσοστό του ΑΕΠ, έχει όμως και τεράστια αποθέματα σε ξένο συνάλλαγμα (πάνω από ένα τρις δολάρια σε χρυσάφι και ξένα νομίσματα). Το βασικό κριτήριο για τις αγορές είναι το χρέος να μην έχει φτάσει στο σημείο όπου είναι αδύνατο πλέον να παραμείνει σταθερό, διότι οι τόκοι είναι τεράστιο νούμερο σαν ποσοστό του ΑΕΠ.

Όσο για το σε ποιον χρωστάει το ελληνικό δημόσιο - σε τράπεζες, ελληνικές και μη, σε ασφαλιστικά ταμεία, ελληνικά και μη και σε χώρες πιθανόν. Όχι σε φυσικά πρόσωπα, για να τα "καθαρίσει" η CIA - εξάλλου, οι τίτλοι δεν χάνονται και να πεθάνει το πρόσωπο.

Μου κάνει εντύπωση πόσο μεγάλη καχυποψία υπάρχει στην ελλάδα - ότι και να πει κάποιος, για οποιοδήποτε θέμα θα σχολιαστεί όχι για την ουσία του, αλλά για τα υποτιθέμενα κίνητρα αυτού που το είπε. Καιρός να σχολιάζουμε την ουσία και όχι τα κίνητρα.

ρε παιδια εγω εχω την απορια που εχει και ο λιακοπουλος. βεβαια μου ειχε κανει εντυπωση πολυ πριν το αναφερει αυτος.

αφου χρωστανε ολοι και αμερικες και ρωσιες και κινες και οι παντες. ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ? και αν οντως χρωστανε πως δεν εχει βαλει ακομα κανενας ομπαμα η κανενας πουτιν η καποιος απαυτους τους "πλανηταρχες" την οποια CIA να καθαρισει τους δανειστες του?

να μην εχει γινει απο καλοσυνη δεν παιζει, να μην μπορουν να βρουν αφορμη δε παιζει οποτε ΤΙ? το μονο λογικο συμπερασμα που μπορω να καταληξω εγω τουλαχιστον ειναι οτι απλα ο κοσμος δεν ελεγχεται απο αυτους που ειναι μπροστα στα φωτα της δημοσιοτητας

Δημοσ.

η αμερικη η ρωσσια και η κινα σε ποιον χρωστανε? και ποιος θα τους πιεσει να τα δωσουνε? εκτος πια αν το εχουν στησει ετσι το παιχνιδι ωστε να χρωστανε η μια στην αλλη

Δημοσ.

Όσο για την καχυποψία. Είναι ΦΥΣΗΣ ΑΔΥΝΑΤΟ κάποιος που έχει μεγαλώσει μες την ελληνική κοινωνία, να μην είναι καχύποπτος. Είναι η άμυνα επειδή μεγαλώνεις μες την λαμογιά και την απατεωνιά. Αν δεν είσαι καχύποπτος αυτομάτως γίνεσαι έρμαιο κάθε απάτης. Όχι ότι η καχυποψία είναι αρετή (ίσα ίσα είναι αρνητικότατο χαρακτηριστικό)αλλά είναι απαραίτητη.

Δημοσ.

Όσο για την καχυποψία. Είναι ΦΥΣΗΣ ΑΔΥΝΑΤΟ κάποιος που έχει μεγαλώσει μες την ελληνική κοινωνία, να μην είναι καχύποπτος. Είναι η άμυνα επειδή μεγαλώνεις μες την λαμογιά και την απατεωνιά. Αν δεν είσαι καχύποπτος αυτομάτως γίνεσαι έρμαιο κάθε απάτης. Όχι ότι η καχυποψία είναι αρετή (ίσα ίσα είναι αρνητικότατο χαρακτηριστικό)αλλά είναι απαραίτητη.

+1

και συνήθως σπαταλάμε τον περισσότερο χρόνο και δυνάμεις ψάχνοντας ψεύτικους εχθρούς, βρίσκουμε στοιχεία να "αποδείξουμε" ότι αυτοί φταίνε για όλα και μετά κοιμόμαστε ήσυχοι μέχρι την επόμενη μέρα.....

Δημοσ.

Μήπως είναι λίγο μούφα οι πίνακες?

http://www.economist.com/content/global_debt_clock

Δεν διαφωνώ ότι δεν χρεωκοπούμε από το κλέψιμο αλλά από οικονομικά παιχνίδια αλλά τα στοιχεία σου τα βρίσκω λάθος.

Δημοσ.

Μήπως είναι λίγο μούφα οι πίνακες?

http://www.economist.com/content/global_debt_clock

Δεν διαφωνώ ότι δεν χρεωκοπούμε από το κλέψιμο αλλά από οικονομικά παιχνίδια αλλά τα στοιχεία σου τα βρίσκω λάθος.

Τους πίνακες τους δανείστηκα από την πολύ καλή έρευνα της cynical για το δημόσιο όπως και από άρθρο έρευνα του Ν.Μπογιόπουλου στο Ριζοσπάστη.

Οι πίνακες περιληπτικά αφορούν τα στοιχεία απο το 2007 εως το β τρίμηνο του 2010.

Δημοσ.

Οι πίνακες που έχεις περιλαμβάνουν το χρέος των νοικοκυριών - αλλά οι αγορές κοιτάν μόνο το χρέος του δημοσίου - στο δημόσιο δανείζουν, όχι στα νοικοκυριά.

Τους πίνακες τους δανείστηκα από την πολύ καλή έρευνα της cynical για το δημόσιο όπως και από άρθρο έρευνα του Ν.Μπογιόπουλου στο Ριζοσπάστη.

Οι πίνακες περιληπτικά αφορούν τα στοιχεία απο το 2007 εως το β τρίμηνο του 2010.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...