Panostheone Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα τελειωσα το καινούριο μου "σιστιματακι" και είπα να κάνω OC τον επεξεργαστή με τον αυτόματο τρόπο τις MOBO μου. με 2-3 click τον πήγα από 3.4 στα 3.9 πειράζοντας μονο το Multiplier και πηγαίνοντας το στο 19.5 έκανα καλά λέτε? μπορώ να δοκιμάσω και παραπάνω ? ορίστε και η εικόνα....επίσης θα δω διαφορα τώρα p τον πήγα στα 3.9? Ευχαριστώ πολύ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Απο θερμοκρασιες πως πας?σε full load παντα. Εχω την εντυπωση οτι του εχεις δωσει και αρκετο ρευμα αλλα ειναι safe.Για δοκιμασε να το κατεβασεις χειροκινητα μεσω του bios μεχρι στο σημειο που θα περνας stress test σταθερα. Ενδεικτικα εμενα ξεκινησε στα 3.6 με 1.34 ρευμα και ανακαλυψα υστερα απο δοκιμες οτι δουλευει χαλαρα στα 3.7 με 1,296. Θα μου πεις οτι αλλος επεξεργαστης ο ενας και αλλο ο αλλος αλλα για δοκιμασε..... Αλλα τωρα προσεξα οτι εχεις stepping 2.κριμα.οχι οτι παιζει και πολυ μεγαλο ρολο αλλα εαν ειχες 3 θα ηταν λιγο καλυτερα τα πραγματα και σε ρευματα και σε θερμοκρασιες και σε maximum overclock.διαφορες φυσικα και θα δεις αλλα μην περιμενεις να δεις πχ εαν εκανες 15% overclock,15% παραπανω επιδοσεις. Και επισης που την βρηκες αυτη την version του cpuz?απο το site η τελευταια που βρισκω ειναι η 1.56 October 2010 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panostheone Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Γεια δες εδώ....τώρα είναι στα 4.0....δεν έχω ιδέα από χειροκίνητε OC...το μονο p έκανα είναι να ανεβάσω το multiplier και απλά μου έγραψε 4.0 έτρεξα το prime95 και μετά από 2 sec μου έκανε restart το PC....σ exw και μια εικόνα πως είναι σε normal στα 3.4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Για αρχη ασε το προγραμμα της μητρικης και πιασε να το κανεις απο το bios.γυρνα τα ολα οπως ηταν στην αρχη.εαν δεν θυμασαι κανε ενα reset to bios. το οτι σου εκανε restart εχει να κανει με το overclocking που του εχεις κανει.δεν ειναι σταθερο.πολλα μπορουν παιζουν. κατεβασε αυτο hw monitor και τρεξε το και πες τι θερμοκρασιες εχεις και στους core Και στον πυρινα σε Load και σε idle. και σε τι ρευματα. Τι ψυξη εχεις?????? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panostheone Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Για αρχη ασε το προγραμμα της μητρικης και πιασε να το κανεις απο το bios.γυρνα τα ολα οπως ηταν στην αρχη.εαν δεν θυμασαι κανε ενα reset to bios. το οτι σου εκανε restart εχει να κανει με το overclocking που του εχεις κανει.δεν ειναι σταθερο.πολλα μπορουν παιζουν. κατεβασε αυτο hw monitor και τρεξε το και πες τι θερμοκρασιες εχεις και στους core Και στον πυρινα σε Load και σε idle. και σε τι ρευματα. Τι ψυξη εχεις?????? ψύξη έχω αυτήν http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/CoolerMaster-Hyper-212-Plus-Cpu-Cooler-RR-B10-212P-GP.htm Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Ωραια εχουμε την ιδια οποτε μπορω να εχω και μια αποψη.... Γυρνα τα ολα στοκ και κατεβασε το προγραμμα που σου ειπα και δωσε τους αριθμους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panostheone Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Για δες....αυτό πρέπει να εννοείς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Ναι αυτο αλλα κατεβασε την καινουργια version και δειξε τα.γιατι εαν η πρωτη φωτογραφια ειναι οταν τον εχεις overckock και σε idle τοτε εχεις υψηλες θερμοκρασιες για idle.Για full load κανενα μισαωρο ειναι πολυ καλες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panostheone Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 η πρώτη photo είναι στα normal του επεξεργαστή χωρίς OC αλλα σε full load...και η δεύτερη είναι πάλι χωρίς OC και σε idle Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 η πρώτη photo είναι στα normal του επεξεργαστή χωρίς OC αλλα σε full load...και η δεύτερη είναι πάλι χωρίς OC και σε idle Ωραια αυτο που βλεπω ειναι οτι εχεις σχετικα καλες θερμοκρασιες αλλα και θεωρητικα πολυ ρευμα για στοκ.φανταζομαι οτι στο εχεις το auto το ρευμα εεε? Πηγαινε στο bios και βαλε το ρευμα στο manual και βαλε το για αρχη 1.40 και τον πολλαπλασιαστη στο 18.5 για να παει στα 3.7 Μετα δοκιμασε να τρεξεις το Prime και δωσε θερμοκρασιες οταν δεις οτι σε full load δεν ανεβαινουν παραπανω.δηλαδη ειτε στα 5 λεπτα ειτε στα 10 ειναι πχ 45 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
agg_man Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δεν νομίζω ότι θα μπορέσεις να πας πάνω από 3.9 GHz. Στα 3.9 δεν πάει πατώντας το X την ώρα που ξεκινάει το POST (BIOS); Άφησέ το εκεί μια χαρά είναι. Μπές στα windows και τρέξε το prime95 (64bit) για μισή με 2 ώρες. http://mersenneforum.org/gimps/p64v2511.zip Αν δεν βγάλει πρόβλημα και η θερμοκρασία μείνει γύρω στους 45 είσαι OK. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zanzavar Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Και επιπλέον κοίταξε λίγο τις ρυθμίσεις στο BIOS για τον ανεμιστήρα της ψήκτρας. Είναι αδύνατο να γυρίζει σε ταχύτητες 16000 rpm!! Κάτι τρέχει... Και πολύ πιθανό να μην λειτουργεί σωστά --> αποτελεσματικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LouCi4er Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα τελειωσα το καινούριο μου "σιστιματακι" και είπα να κάνω OC τον επεξεργαστή με τον αυτόματο τρόπο τις MOBO μου. με 2-3 click τον πήγα από 3.4 στα 3.9 πειράζοντας μονο το Multiplier και πηγαίνοντας το στο 19.5 έκανα καλά λέτε? μπορώ να δοκιμάσω και παραπάνω ? ορίστε και η εικόνα....επίσης θα δω διαφορα τώρα p τον πήγα στα 3.9? Ευχαριστώ πολύ Κανε χειροκινητο oc.Για στρεσαρισμα τρεχεις το Prime95.Ενα τριωρο ειναι υπεραρκετο διοτι το συγκεκριμενο μετα τις 2 ωρες αρχιζει και στρεσαρει παρα πολυ τον IMC του επεξεργαστη.Μετα το τριωρο ξεκιναει απο την αρχη οποτε ανουσιο να το αφησεις περα απο 3 ωρες.Δοκιμες με ρευματα και στρεσαρισμα και θα δεις που φτανεις.Παντως πιστευω οτι λιγο πολυ οι 955 γυρω στο 3,8-3,9 εχουν την καλυτερη σχεση GHz-Volt-Temps οποτε για παραπανω ειναι μονο για ψυχολογικους λογους. btw η μητρικη τι λεει,καλη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panostheone Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Κανε χειροκινητο oc.Για στρεσαρισμα τρεχεις το Prime95.Ενα τριωρο ειναι υπεραρκετο διοτι το συγκεκριμενο μετα τις 2 ωρες αρχιζει και στρεσαρει παρα πολυ τον IMC του επεξεργαστη.Μετα το τριωρο ξεκιναει απο την αρχη οποτε ανουσιο να το αφησεις περα απο 3 ωρες.Δοκιμες με ρευματα και στρεσαρισμα και θα δεις που φτανεις.Παντως πιστευω οτι λιγο πολυ οι 955 γυρω στο 3,8-3,9 εχουν την καλυτερη σχεση GHz-Volt-Temps οποτε για παραπανω ειναι μονο για ψυχολογικους λογους. btw η μητρικη τι λεει,καλη? τώρα μονο k μονο από το boost που δίνει η μητρική τρέχει στο ρελαντί στα 3.6 ο επεξεργαστής. η μητρική SUPER. αφού με το αυτόματο OC μπορώ να τον πάω γύρο στα 3.8 γιατί να μην το κάνω ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.