Επισκέπτης Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Στήνω μια ιστοσελίδα σε wordpress στο MAMP (το αντίστοιχο WAMP για υπολογιστές Mac), δηλαδή offline. Έχω βάλει επιλογή τα άρθρα να παίρνουν αυτόματα URL την κατηγορία τους και το όνομά τους. Για τις κατηγορίες έχω βάλει ειδικά μικρά ονόματα με λατινικούς χαρακτήρες (δεν είμαι σίγουρος αν είναι απαραίτητο). Οπότε έχω URL του τύπου: www.onomasite.gr/onomakathgorias/όνομα-ποστ ...και λειτουργούν κανονικά. Όταν τώρα δημιουργώ μια σελίδα, το URL που παίρνει είναι το εξής: www.onomasite.gr/όνομα-σελίδας/ Και δεν την ανοίγει. Μου βγάζει πως η σελίδα που ψάχνω δε βρίσκεται εδώ (το default μήνυμα που βγάζει το wordpress). Δοκίμασα και το εξής format (κάνοντας υποσελίδα): www.onomasite.gr/prwthselida/δεύτερη-σελίδα ...μήπως είχε να κάνει με το ότι στα ποστ υπάρχει φάκελος με λατινικούς χαρακτήρες. Γνωρίζω ότι υπάρχει plugin που μετατρέπει σε greeklish τους τίτλους, αλλά αφενός έχω μεγάλη αντιπάθεια για τα greeklish, αφετέρου έχω διαβάσει πως είναι καλύτερα για το SEO οι τίτλοι να είναι επίσης στα ελληνικά. Τι ισχύει με το τελευταίο; Και εδώ ανοίγω και μια γενική συζήτηση: πού έχει φτάσει η κατάσταση με τα ελληνικά στα URL; Τα αναγνωρίζουν πλέον όλοι οι browser, δε δημιουργούν προβλήματα (εκτός από μένα) κτλ; Ή είναι ακόμα μακριά η εποχή που θα καθιερωθούν;
_tasos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Οι browsers πλέον χειρίζονται σωστά τα ελληνικά. Όμως, έχω παρατηρήσει ότι υπάρχει θέμα με το facebook, όταν κάνεις share ένα link με ελληνικούς χαρακτήρες. Για αυτό βγήκε και plugin για wordpress που αυτόματα μετατρέπει τους ελληνικούς τίτλους σε greeklish. Σίγουρα το url καλό είναι μην έχει greeklish αλλά το url δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο στο SEO, έτσι κι αλλιώς. Θέλω να πω, πως ο τίτλος της σελίδας / άρθρου υπάρχει σε <h1> και στον τίτλο του παραθύρου. Οπότε το να μην υπάρχει στο url δεν είναι κ τόσο κακό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.