Προς το περιεχόμενο

AMD Phenom II 555 & DDR3 8GB RAM αλλα ποιο MB?

A3TeRnuS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλε μου, καθότι έχω κάνει μια ενδελεχη έρευνα πάνω σε μητρικές, θα σου πρότεινα να πας στην ακόλουθη:

ASUS M4A88TD-V EVO/USB3 και εξηγουμαι:

1ον) Συνδυασμός 880G + SB850 (6 θυρες SATA III, 2 θυρες USB 3.0)

2ον) Πάρα πολυ καλό layout (οι θυρες sata βρίσκονται κάτω από τις υποδοχές μνημης και δεν εμποδίζουν καμία pci-e θυρα. Πράγμα που δε συναντάς ουτε στην Gigabyte με το 880G ουτε στις ASrock. Καμία θυρα pci-e δεν εμποδίζεται από άλλη θυρα, π.χ. η pci-e 1x είναι πάνω από την pci-e 16x

3ον) Λόγω του SB850 όλες οι pci-e θυρες είναι γενιάς 2, pci-e 2.0, αυτό σημαίνει διπλάσιο bandwidth και true usb 3.0, αντίθετα με το SB710 όπου οι pci-e 1x είναι 1.1 και με μισό bandwidth.

4ον) Υποστηρίζει crossfire 16x/4x, στην περίπτωση που το χρειαστείς.

5ον) Φοράει καλους controllers πάνω, όπως o AL892 για audio (και έχει και θυρα optical out), που θεωρείται ο καλυτερος integrated controller για audio και επιπλέον έχει lossless audio 24bit για bluray. Έχει τον τελευταίο controller της Via για firewire, τον 6330Ν (αντί για τον 6315Ν που ηταν ο παλιότερος), έχει τον controller της iTe για τα i/o devices και έξτρα controller της Via για PATA legacy devices (που είναι πολυ καλυτερος από τον ΧΑΛΙΑ controller της jMicron που φορον τωρα οι gigabyte) και τον τελευταίο controller της realtek για ethernet.

Γενικά, φαίνεται πως η ASUS τον τελευταίο καιρό έχουν βελτιωσει τους controllers τους, ενσωματωνοντας ποιοτικους controllers και αφηνοντας τα λαθη του προσφατου παρελθόντος με controllers τυπου jmicron, Agere, κτλ...Βέβαια οι gigabyte και οι Intel συνεχίζουν να ενσωματωνουν τους καλυτερους controllers συνολικά (π.χ. controllers της Texas Instruments για firewire, η οι intel έχουν τον καλυτερο controller για ethernet), αλλά για AM3 οι gigabyte πάσχουν από κακό lay-out με θυρες sata III που πεφτουν πανω στην 2η η και στην 1η ακόμα θυρα pci-e ενω οι Intel δε σε ενδιαφέρουν στην περιπτωση ενός συστηματος AMD.

6ον) 8+2 phases, 8φασικό συστημα τάσης + 2 φάσεις αποκλειστικά για τις μνημες, ποιοτικοί πυκνωτες (solid capacitors), όχι βαρυφορτωμένο με πυκνωτες και αντιστάσεις socket, ωστε να μπορείς να χρησιμοποιησεις αργότερα δικο σου cooling, γενικα καλο cooling των northbridge και των southbridge

7ον) Επιτυγχάνει καλό overclocking, επίσης η gigabyte με το 880G τα καταφέρνει περίφημα στο overclocking. Οι ASrock είναι πολυ τίμιες υλοποιησεις και σχετικά φθηνότερες, επίσης οι μοναδικές με crossfire 8x/8x στο 880 και 870 northbridge, αλλά δεν ανεβαίνουν τόσο στο overclocking και δεν έχουν τόσο καλό layout με τις sata θυρες και πάλι να πέφτουν πανω στην 2η pci-e θυρα. Επίσης έχουν λίγο χειρότερους πυκνωτές, αν και αυτό μπορεί να έχει αρνητικό αποτέλεσμα μόνο στο electronic noise από την κάρτα audio. Σε αυτό έπασχαν στο παρελθόν οι ASUS που είχαν υλοποιησεις audio της ADi (Analog Devices).

8ον) Προσωπικα, αισθητικά είναι πολυ καλυτερη από τα χρωματα που χρησιμοποιουν οι gigabyte και οι ASrock, αλλα αυτό είναι μόνο από αισθητικης πλευράς.

edit: Μιας και πας για phenom II X4 Black edition, δε σε ενδιαφερει τόσο να κλοκάρει ψηλά το MCH, αφου θα χρησιμοποιησεις τον ξεκλείδωτο multiplier για overclocking.

Ελπίζω να σε πρόλαβα στην παραγγελία, τέλος πάντων, δες εδω μια photo της μητρικης (η και για όσους άλλουν ενδιαφερονται για μια πολυ καλη μητρικη AM3, γυρω στα 100 ευρω).

http://www.guru3d.com/imageview.php?image=25343

Πρόσεξε το clean layout, τις sata III θυρες κατω από τις μνημες σε χωρο που δεν "κοβουν" τις pci-e, επίσης οι μνημες είναι σε σημείο που δεν χρειάζεται να αφαιρέσεις την πρωτη κάρτα pci-e 16x για να τις αλλάξεις.

Δες πως απέχουν οι 2 pci-e 16x (electrical 4x η δευτερη με άσπρο χρωμα), επίσης τους πυκνωτές και το 8φασικό συστημα τάσης στα αριστερα του socket. Τέλος δες τα headers για extra ports usb 2.0, firewire, serial,οργανωμένα στο κάτω δεξί μέρος της μητρικης.

Ξέχασα να αναφέρω πως έχει και μία θυρα e-sata III, που συνδέεται ηλεκτρικά με το SB850 και είναι η 6η θυρα (μαζί με τις 5 sata III).

απο οτι λεει τα εχει ηδη παραγγειλει...

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Φίλε μου, καθότι έχω κάνει μια ενδελεχη έρευνα πάνω σε μητρικές, θα σου πρότεινα να πας στην ακόλουθη:

ASUS M4A88TD-V EVO/USB3 και εξηγουμαι:

...

ΟΚ,οντως καλυτερη και με διαφορα 7€,αλλα απ την αλλη δεν την εχει το PC1GR και αντε τωρα ν αλλαζω παραγγελια κτλ.

Στο μελλον εχω σχεδια για περισσοτερη μνημη και δευτερη ΑΤΙ καρτα για Crossfire.Τιποτα παραπανω.

Αντε μετα απο 2 χρονια να αλλαξω CPU αν βρω καλη τιμη σε κατι ποιο νεο απο Phenom II X4.

Επομενως οκ με καλυπτει και το Asus-M4A88T-V-EVO.Ας παραβλεψουμε το ενα D διαφορα! :-D

Μια γρηγορη συγκριση των 2 μητρικων

Εκει που δεν εχω καταληξει με σιγουρια ειναι το CPU Cooler.

O καθενας λεει το μακρυ και το κοντο του (λογικο,δεν το λεω επικριτικα)

και ολα αντικρουομενα μου ακουγονται στο τελος!

Συγκεκριμενα ξανα αναφερω οτι ειτε κλειστο ειτε ανοιχτο το PC το ιδιο ειναι σχεδον.

Εχω καλομαθει να μην το ακουω σχεδον καθολου ακομα και σε απολυτη ησυχια.

Αρα δεν ξερω κατα ποσο το Alpenföhn Matterhorn ειναι η καλυτερη λυση.

Η μαλακ*α ειναι οτι αυτο που εχω πανω δεν εχω ιδεα ποιο ειναι.

Εχω ξεχασει και δεν το γραφει καπου απ οσο κοιταξα βιαστικα το κουτι μου.

Ν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...