Προς το περιεχόμενο

Αγορά iMac ή MacBook pro

xctaek21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ πάντως θεωρώ τη λύση με το macbook pro 15" τέλεια μιας και πολλές φορές θα χρειαστεί να κάνεις κάποιες εργασίες μαζί με φίλους επομένως η φορητότητα είναι απαραίτητη... ( Επίσης θα μπορείς να δουλέψεις ακόμα και όταν δεν είσαι σπίτι και απλώς δεν περναει η ώρα :devil: ).Όλα αυτά από προσωπική εμπειρία καθώς είμαι φοιτητής πληροφορικής και έχω macbook pro 13" (αλλά να ξέρεις ότι ένα virtual machine ή το parallels θα σου είναι απαραίτητο...)

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις..

Ξέχασα να αναφέρω το γεγονός οτι με ενδιαφερει στο μελλον η κατασκευη apps για iphone μιας και εχω καποιες ιδεες που θα ηθελα να υλοποιησω...

Απο τις απαντήσεις σας μεχρι στιγμής με κόβω για Macbook Pro 15

Δημοσ.

Για να πουλήσεις ένα app πρέπει εκτός από macbook να αγοράσεις και ετήσια συνδρομή σαν iOS developer στο app store που κάνει 99 δολάρια.

Επίσης να πω επειδή είδα κάτι νούμερα για 2 με 2.5 χιλιάρικα ότι εγώ τώρα γράφω σε ένα 17άρι (1920χ1200) mbp i5 το οποίο το αγόρασα 1739 ευρώ (με τα μεταφορικά μέσα) από www.ebay.co.uk.

Είναι το τελευταίο μοντέλο και καινούριο.

Επίσης η γλώσσα που θα κάνεις το development θα είναι πιθανότατα η objective-c 2.0 η οποία είναι διαφορετική από όλες τις άλλες γλώσσες (ειδικά στη σύνταξη) οπότε θέλει ένα διάστημα να τη συνηθίσεις.

Δημοσ.

Για να πουλήσεις ένα app πρέπει εκτός από macbook να αγοράσεις και ετήσια συνδρομή σαν iOS developer στο app store που κάνει 99 δολάρια.

Επίσης να πω επειδή είδα κάτι νούμερα για 2 με 2.5 χιλιάρικα ότι εγώ τώρα γράφω σε ένα 17άρι (1920χ1200) mbp i5 το οποίο το αγόρασα 1739 ευρώ (με τα μεταφορικά μέσα) από www.ebay.co.uk.

Επίσης η γλώσσα που θα κάνεις το development θα είναι πιθανότατα η objective-c 2.0 η οποία είναι διαφορετική από όλες τις άλλες γλώσσες (ειδικά στη σύνταξη) οπότε θέλει ένα διάστημα να τη συνηθίσεις.

Θα συμφωνήσω δεν σύγκρινεται με c,java και τις υπόλοιπες είναι τελείως διαφορετική...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το εψαξα λίγο το θέμα και μάλλον με κόβω για mbp

Απλά θα ήθελα να το πάρω στα 8 gb και να χωσω και μια ssd 256gb

Αυτο βγαίνει 3200 dollars δηλαδή κάπου 2300 ευρώ απο αμερικα

Συμφέρει απο Αμερική η απο eBay; ΕΣΥ το πήρες καινούργιο 1700€;

(έχω έναν φίλο που πήρε mbp 13 απο Αμερική και γενικά πηγαινοερχετε λόγο επαγγέλματος και ίσως τον βάλω να κάνει την αγγαροδουλεια )

Δημοσ.

Ειμαι κατοχος και mac και pc. Το macbook μου το πηρα προσφατα αναζητωντας μια αλλαγη απο τα windows. Και πραγματικα δεν το εχω μετανοιωσει ουτε στο ελαχιστο. Ισα ισα που με κερδισε απολυτα η απλοτητα του λειτουργικου και πλεον σκεφτομαι να πουλησω το σταθερο μου και να χτυπησω εναν imac για το σπιτι.

Βεβαια για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους, με τα λεφτα που θα δωσεις να παρεις ενα mbp 15 θα μπορουσες να παρεις και κατι σε σταθερο custom made τερας σε επιδοσεις και hardware. Τη διαφορα την κανει το OS και μολις συνηθισεις την απλοτητα του OSX (θα σου παρει λιγο καιρο) τοτε δε θα θες να γυρισεις σε windows.

Και φυσικα μην ξεχνας οτι αν καποια στιγμη χρειαστει να δουλεψεις windows ως απαιτηση απο καποιο software της σχολης που θα περασεις, μπορεις χρησιμοποιωντας λογισμικο virtual machine στο mac και πολυ ευκολα μαλιστα!

Δημοσ.

Με 1000 ευρώ, μπορείς να έχεις ένα laptop με καλό hardware και windows 7. Όμως, στα μισά της σχολής σου θα πρέπει να του κάνεις format και να βρεις ένα τρόπο να ξανά αρχειοθετήσεις ό,τι έχεις μαζέψει έως τότε....

Αυτά τα αυθαίρετα επιχειρήματα πολύ μου αρέσουν...

Δημοσ.

Καθόλου αυθαίρετο επιχείρημα.το λάπτοπ που είχα σαν φοιτητής το έκανα φορματ κάθε εξάμηνο σχεδόν (και χωρίς να είμαι σε Σχολη πληροφορικής και χωρίς να έχω κολλήσει ποτέ ιό.) κακά τα ψέμματα αλλα μέσα σε ένα εξάμηνο με βάλε βγάλε προγράμματα κτλ το πισι γινόταν όλο και πιο δυσκινητο.

Το iMac που πήρα πέρσι το Νοέμβριο αυτή τη στιγμή μετράει 15 μήνες και δεν έχω κάνει φορματ ούτε μια φορά.

Δημοσ.

Καθόλου αυθαίρετο επιχείρημα.το λάπτοπ που είχα σαν φοιτητής το έκανα φορματ κάθε εξάμηνο σχεδόν (και χωρίς να είμαι σε Σχολη πληροφορικής και χωρίς να έχω κολλήσει ποτέ ιό.) κακά τα ψέμματα αλλα μέσα σε ένα εξάμηνο με βάλε βγάλε προγράμματα κτλ το πισι γινόταν όλο και πιο δυσκινητο.

Το iMac που πήρα πέρσι το Νοέμβριο αυτή τη στιγμή μετράει 15 μήνες και δεν έχω κάνει φορματ ούτε μια φορά.

Οι προσωπικές εμπειρίες δεν είναι ο κανόνας για κάποιο λειτουργικό, είτε αυτό είναι Windows, είτε είναι MacOS, είτε είναι Linux. Επειδή εσύ έκανες ή δεν έκανες format, δεν σημαίνει ότι και όλοι οι υπόλοιποι θα κανουν το ίδιο. Μην κάνουμε γενικεύσεις βάση του τι είδαμε στο δικό μας υπολογιστή.

Δημοσ.

Tι να πω κι εγω με το δικο μου Macbook pro... 3,5 χρονια , ουτε ενα format !

Ακριβως το ιδιο με τα vista μου. Δεν εχω χρησιμοποιησει mac οποτε δε μπορω να εκφερω οποιαδηποτε αντικειμενικη γνωμη. Ωστοσο κι εγω πιστευω οτι σε αυτο ενας mac εχει προβαδισμα για ποικιλους λογους. Δεν το κανω για flame ισως καποια στιγμη αποφασισω την αγορα ενος mac

Η αγορα ενος mac λυνει πολλα προβληματα κυριως επειδη η ελευθερια του χρηστη περιοριζεται, (δεν το θεωρω κακο αντιθετως σωτηριο). Ωστοσο η απαντηση μου εφ οσον θες να παιζεις παιχνιδια ειναι pc. Αλλα αφου φαινεται απο χιλιομετρα οτι θες mac παρε mac αλλα μονο εφ οσον εχεις την οικονομικη δυνατοτητα και δε μενεις ταπι

Δημοσ.

Κάτι έλεγες για αυθόρμητα συμπεράσματα...

Να συμπληρώσω.. πως εμένα μου αρέσουν πολύ οι αυθόρμητες αντιδράσεις για την ποιότητα του MAC OS και των μηχανημάτων Apple εν γένει :)

Cheers!

Οι προσωπικές εμπειρίες δεν είναι ο κανόνας για κάποιο λειτουργικό, είτε αυτό είναι Windows, είτε είναι MacOS, είτε είναι Linux. Επειδή εσύ έκανες ή δεν έκανες format, δεν σημαίνει ότι και όλοι οι υπόλοιποι θα κανουν το ίδιο. Μην κάνουμε γενικεύσεις βάση του τι είδαμε στο δικό μας υπολογιστή.

Φυσικά και έχεις δίκιο για τις προσωπικές εμπειρίες. Όμως, η μαγεία του MAC OS είναι ότι και μαμακία να κάνει ο χρήστης, όπως τις τόσες που κάνουν/με καθημερινά όλοι τους/μας τότε το MAC OS έχει δείξει (μέχρι τώρα) ότι είναι πιο "ανθεκτικό". Και το έχει δείξει από το κατά πόσο υπάρχει η ανάγκη για format στο ένα λειτουργικό και στο άλλο.

Στις περισσότερες φορές που θα κάνει κάποιος install κάποιο crackαρισμένο software (εάν θες.. αυτό είναι μία πρώτη μαμακία), και δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα... στα windows είναι "πιο φανερό" και "πιο δύσκολο" να αντιμετωπιστεί και, συνήθως, οδηγεί σε format μετά από κάποιο χρονικό διάστημα (προσωπικά, το σχετίζω με την χρήση που γίνεται και που αφενός οδήγησε στο πρώτο πρόβλημα και αφετέρου θα οδηγήσει και στα άλλα με αποτέλεσμα το format).

Χωρίς να έχω επίσημα στοιχεία από έρευνα... πιστεύω πως οι περισσότεροι χρήστες windows (σίγουρα όλοι όσοι έχω συναναστραφεί εγώ) μπορούν να βεβαιώσουν ότι η πορεία για το format ξεκινάει από μία πρώτη "αστοχία" στην οποία πετάγονται παραθυράκια για κάποιο αρχείο που λείπει ή είναι κατεστραμμένο.

Δεν διαφωνώ ότι υπάρχουν χρήστες που έχουν O.S. Windows και δεν έχουν κάνει format για αρκετά χρόνια. Ακόμα και με XP. Όπως υπάρχουν χρήστες MAC OS που έχουν κάνει format. Αυτό για το οποίο λέω είναι οι αναλογίες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...