xctaek21 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Γεια σας παιδιά, τώρα που θα τελιωσω με το σχολείο (3η λυκειου) έχοντας σκοπό να πάω σε μια σχολή για να γίνω προφραμματιστης μιας και αυτή είναι η τρέλα μου, λέω να πάρω το καλοκαίρι ένα mac , αν και είμαι 7 χρόνια χρήστης win, και ξέρω όλες τις πτυχές του λειτουργικού, έχω ακούσει πολλά καλά λόγια για τα μακ και θέλω κάτι ποιο καλό απο τα win Για να μπω στο ψητό θέλω να μου πείτε αν αξίζει να αγοράσω ένα μακ λάπτοπ η σταθερό με 2500 ευρώ η να πάρω ένα pc Θέλω ένα πισι Ικανό για να ικανοποιεί με το παραπάνω έναν web developer Να παιζώ κανά game της blizzard (δεν παίζω και πολλά games οπότε δεν θα έχω πρόβλημα) Να βλέπω κανά εργακι που και που Να μπορώ να βάζω cracked προγράμματα (ας είμαστε ρεαλιστές δεν θα δώσω 10000 ευρώ για προγράμματα τύπου Photoshop ) ........ Τέλος εάν συμφωνητε πως πρέπει να αγοράσω μακ, τι προτείνετε σε έναν φοιτητη- web developer , λάπτοπ ή σταθερό;
tr3quart1sta Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Laptop pc (οχι mac) με dual boot (linux της επιλογης σου + windows για blizzard και photoshop) + oθονη και εισαι κομπλε κανενα 1000ρικο βγαινει
xctaek21 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Laptop pc (οχι mac) με dual boot (linux της επιλογης σου + windows για blizzard και photoshop) + oθονη και εισαι κομπλε κανενα 1000ρικο βγαινει Δεν θα είναι ενοχλητικό και χρονοβόρο το να ανοιγοκλεινω το pc για να χρησιμοποιώ προγράμματα τυπου photoshop; ή υπάρχει κάποιος τρόπος να τα έχω και τα δυο ανοιχτά; (edit : και τα δυο λειτουργικα)
TheDevilMayCare Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 ή υπάρχει κάποιος τρόπος να τα έχω και τα δυο ανοιχτά; (edit : και τα δυο λειτουργικα) Υπαρχει! Virtual: εναλλασεις λειτουργικο σε real time. [σε φορητους καλυτερα cpus με virtualization-VT ] Σε σταθερο με 4πυρηνο-4GB ram παει διαβολικα Υπαρχουν αρκετα how-to στο insanelymac: http://www.insanelymac.com/forum/ Οπως επισης, εαν ψαξεις και στο .net, π.χ.: http://www.online-tech-tips.com/mac-os-x/install-snow-leopard-on-pc/
EyeofOne Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 για τις απαιτήσεις που έχεις δεν αξίζει να δώσεις 2500 Ευρο. Ενα καλό desktop pc με μεγάλη οθόνη στα 1000 είναι μια χαρά. Μπορείς να δοκιμάσεις και hackintosh αν ψάχνεσαι για mac...
TwitterLover Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Αναμφισβήτητα MacBook Pro Αφού είσαι φοιτητής !!!!
Palp Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Αναμφισβήτητα MacBook Pro Αφού είσαι φοιτητής !!!! Τρίτη λυκείου πάει το παιδί Αλλά γιατί "αναμφισβήτητα" χρειάζεσαι mbp όταν είσαι φοιτητής;
haHa Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Αν τελικως πας για macbook pro, τσεκαρε αυτο: http://www.insomnia.gr/classifieds/apple/macbook/7349-macbookpro-154-i5-2010-256ssd-mattehires-700e-%CE%BA%CE%AC%CF%84%CF%89/ Ειναι φουλ εξτρα macbook pro με 256GB SSD και matte οθονη υψηλης αναλυσης.
TwitterLover Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Τρίτη λυκείου πάει το παιδί Αλλά γιατί "αναμφισβήτητα" χρειάζεσαι mbp όταν είσαι φοιτητής; Γιατι Αφού θα σπουδάζει και θα χρησιμοποιεί υπολογιστή το πιο λογικό είναι να χρειάζεται να το παίρνει μαζί του στο μάθημα, για του χρόνου δεν είπε ότι το θέλει;
Palp Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Πάνε στο πανεπιστήμιο με υπολογιστές τώρα οι φοιτητές για να κρατάνε σημειώσεις μέσα στο μάθημα στην Ελλάδα; Έχουν περάσει χρόνια από τους καιρούς μου αλλά δεν βλέπω στο δρόμο φοιτητές με laptops...
mdr21 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 TwitterLover μην βλεπεις τις αμερικανικες ταινιες , στα Ελληνικα πανεπιστημια υπαρχει το ασυλο και αν πας στο μαθημα με το λαπτοπ , θα στο κλεψουνε. Εκτος αν εχουν καταληψη , οποτε δεν μπορεις να πας καθολου για μαθημα.
Tony_Montana Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Πάνε στο πανεπιστήμιο με υπολογιστές τώρα οι φοιτητές για να κρατάνε σημειώσεις μέσα στο μάθημα στην Ελλάδα; Έχουν περάσει χρόνια από τους καιρούς μου αλλά δεν βλέπω στο δρόμο φοιτητές με laptops... Μπορείς να δεις άπειρους φοιτητές με laptop σε αιθουσες, σε εργαστήρια,σε εστίες, σε παγκάκια,σε βιβλιοθήκες ,σε κυλικεία, να σαπίζουν στο Facebook, παρά για εργασίες
TwitterLover Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Πάνε στο πανεπιστήμιο με υπολογιστές τώρα οι φοιτητές για να κρατάνε σημειώσεις μέσα στο μάθημα στην Ελλάδα; Έχουν περάσει χρόνια από τους καιρούς μου αλλά δεν βλέπω στο δρόμο φοιτητές με laptops... Δεν ξερω τι κανουν γενικοτερα οι φοιτητες αλλα αυτος ειπε πως θελει να σπουδασει κατι σε σχεση με υπολογιστες, οποτε....
Palp Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δεν ξερω τι κανουν γενικοτερα οι φοιτητες αλλα αυτος ειπε πως θελει να σπουδασει κατι σε σχεση με υπολογιστες, οποτε.... Οπότε χρησιμοποιεί τους υπολογιστές της σχολής στη σχολή και αγοράζει ένα iMac για το σπιτι. Καλύτερες επιδόσεις και μεγαλύτερη οθόνη για τις εργασίες της σχολής και τα παιχνίδια που θέλει να παίξει. Άλλο να προγραμματίζεις σε 27" και άλλο σε 15"/17".
Timonkaipumpa Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Καταρχάς, εφόσον θα είσαι φοιτητής σε ενδιαφέρει η φορητότητα παρά οι επιδόσεις. Εάν θες επιδόσεις θα τις βρεις σε κάποιο dedicated για επιδόσεις μηχάνημα της σχολής - εργαστηρίου σου. Οπότε, laptop. Με 1000 ευρώ, μπορείς να έχεις ένα laptop με καλό hardware και windows 7. Όμως, στα μισά της σχολής σου θα πρέπει να του κάνεις format και να βρεις ένα τρόπο να ξανά αρχειοθετήσεις ό,τι έχεις μαζέψει έως τότε.... Οπότε, σου προτείνω τον MacBook Pro 15'' με i5 στα 2000 κοντά. Έτσι, θα έχεις ένα μηχάνημα που θα κρατήσει χωρίς format ακόμα και αφού θα έχεις τελειώσει την σχολή σου αλλά θα έχει και επιδόσεις... Θα έχεις επίσης οθόνη 15'' για να δεις κάποια ταινία με φίλους αλλά και ψηφιακές εξόδους ήχου για να ακούς μουσική σε κάποιο ενισχυτή που θα αγοράσεις και θα έχει ψηφιακές εισόδους. Ακόμα, θα έχεις και TimeMachine για να μπορείς να κάνεις εύκολα "return" σε κάποια προηγούμενη κατάσταση... Windows θα μπορείς να έχεις με virtual machine. Π.χ. VMWare αλλά μπορείς και να κάνεις dual boot το MacBook και να ανοίγεις το λειτουργικό στο partition από το "virtual machine" (δηλαδή χωρίς να κάνεις restart). Επίσης, θα είσαι με UNIX "υπόβαθρο"... πράγμα που, είναι αρκετά πιθανό ότι, θα σε βοηθήσει σε αρκετά μαθήματα (εάν περάσεις πληροφορική). Και αργότερα.. .εάν θες... καταργείς τα Windows και βάζεις Linux (όποια έκδοση σου "πάει" ή "πρέπει"). Υ.Γ. Να μην αναφέρω ότι θα μπορείς να κάνεις και iOs/Mac OS App development Υ.Γ.2 Το ότι το MAC OS είναι αρκετά καλύτερο σε ευχρηστία και θα είσαι "άνετος" σε αντίθεση με όσους έχουν μη Apple φορητό να μην το αναφέρω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.