Προς το περιεχόμενο

Αλλαγη ταχυτητων χωρις συμπλεκτη;

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αλλαγή ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη μπορεί να γίνει χωρίς ιδιαίτερες καταπονήσεις.Και ανέβασμα και κατέβασμα.Είναι δύσκολο,θέλει εξοικίωση,πρέπει να έχεις μάθει το αυτοκίνητό σου κάλα,να γίνεσαι ένα με αυτό(άρα να το οδηγείς καίρο εως και χρόνια) και να "τό'χεις".Άλλοι "τό'χουν" κι άλλοι όχι.

Όπως ειπώθηκε παραπάνω,όταν οι στροφές του κινητήρα είναι κατάλληλες για την τρέχουσα ταχύτητα του αυτοκινήτου με την επιθυμητή σχέση κιβωτίου,τότε κατά το "κούμπωμα" της σχέσης τα "συγχρονιζέ" ακουμπάνε γλυκά και η αλλαγή γίνεται αβίαστα σαν να πατάγαμε συμπλέκτη.Έτσι λοιπόν το όλο θέμα είναι ο ακριβής έλεγχος του γκαζιού και γνώση των εκάστοτε καταλλήλων στροφών.Στο ανέβασμα μειώνουμε το γκάζι όσο χρειάζεται ενώ στο κατέβασμα,αφού μειώσουμε το γκάζι για να "ξεκουμπώσει" γλυκά η σχέση,το ξαναπατάμε όσο πάλι χρειάζεται για να πετύχουμε τις κατάλληλες στροφές.Όλα αυτά με σύντομες και αποφασιστικές κινήσεις.

ΟΧΙ, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΚΟΝΤΡΕΣ, θα πάρεις το κιβώτιο στο χέρι!!!(αργά ή γρήγορα)

Η μέθοδος αυτή είναι λιγότερο επικίνδυνη με το "ταξιτζίδικο" στυλ οδήγησης.

Εγώ μετά απο 13 χρόνια οδηγός δεν έχω αντιληφθεί φθορά σε κιβώτιο αυτοκινήτου μου και οδηγώ πολύ συχνά έτσι.

Όσο για το αν υπάρχουν φθορές όταν βάζουμε νεκρά χωρίς συμπλέκτη... θα πω μόνο οτι δεν πατάω ποτέ συμπλέκτη...

Το οτι όλα τα παραπάνω είναι εφικτά ΔΕΝ σημαίνει οτι πρέπει να τα κάνουμε κιόλας.Αν κάποιος δεν έιναι σίγουρος για το αποτέλεσμα θα είναι συνετό να μην το προσπαθήσει(κοινώς να κάτσει στ'αυγά του).

Βέβαια υπάρχει και το MOTORKOTE...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

καποτε ειχα συναντησει ενα ταξιτζη που το εκανα αυτο.οταν τον ρωτησα μου ειπε 'αν δεν ακουγεται τιποτα (και αυτο συμβαινει σε λιγα αυτοκινητα,κυριως παλιας τεχνολογιας)τοτε δεν υπαρχει προβλημα.ισα-ισα που δεν 'τρως'δισκο-πλατο.αν ακους μην το συνεχισεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...