Προς το περιεχόμενο

Αλλαγη ταχυτητων χωρις συμπλεκτη;

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μου το ειχε πει ενας φιλος μου και δε τον πιστευα, μεχρι που το εκανα και στο δικο μου αμαξι. Βεβαια πολλες φορες δε το πετυχαινω, και ακουγεται ενας παραξενος θορυβος! Ειναι επιζημιο για το αμαξι αυτο το πραμα ή οχι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Τοσο κουραστικο ειναι ποια να πατας τον συμπλεκτη οταν αλλαζεις ταχυτητα?

Για οσους ειναι κουραστικο σαν εμενα και ειδικα στο σταματα ξεκινα επιλεγουμε αυτοματο !!! Το δικο μου μαλιστα Civic isift μπορει να ανεβοκατεβαζει καποιος ταχυτητες απο τον μοχλο ή απο τις πεταλουδες στο τιμονι χωρις συμπλεκτη και χωρις συνεπειες,

Το να αλλαζεις χωρις συμπλεκτη φθειρει τα γραναζια του συγχρονιζε οποτε ναι προκαλει καποια ζημια αλλα μονο αμα το κανεις συνεχεια και οχι μερικες φορες για πειραματισμο.Στα σειριακα κιβωτια (μηχανες) αντιθετα το να βαζεις καρφωτες δεν προκαλει καμια σημαντικη φθορα.

Παντος καλη ειναι η εξασκηση που κανεις γιατι καποια φορα μπορει να μεινεις απο συμπλεκτη και οι καρφωτες ειναι ο μονος τροπος να γυρισεις σπιτι σου.

Το να αλλαζεις χωρις συμπλεκτη φθειρει τα γραναζια του συγχρονιζε οποτε ναι προκαλει καποια ζημια αλλα μονο αμα το κανεις συνεχεια και οχι μερικες φορες για πειραματισμο.Στα σειριακα κιβωτια (μηχανες) αντιθετα το να βαζεις καρφωτες δεν προκαλει καμια σημαντικη φθορα.

Παντος καλη ειναι η εξασκηση που κανεις γιατι καποια φορα μπορει να μεινεις απο συμπλεκτη και οι καρφωτες ειναι ο μονος τροπος να γυρισεις σπιτι σου.

Αν ειναι για να γυρισει σπιτι του πιο οικονομικα θα του βγει με οδικη βοηθεια απο την ζημια που θα κανει με την εξασκιση με καρφωτες.Ασε που δεν ειναι και σιγουρο οτι παντα θα κατορθωνει καρφωτα να αλλζει ταχυτητα.

Το οτι ειναι εφικτο να αλλαζεις ταχυτητες χωρις συμπλεκτη δε σημαινει οτι επιτρεπεται να το κανουμε, εκτος αν ψηνεσαι να παρεις στα χερια το κιβωτιο και να ξοδεψεις εναν μισθο στην επισκευη του.

Αν ειναι για να γυρισει σπιτι του πιο οικονομικα θα του βγει με οδικη βοηθεια απο την ζημια που θα κανει με την εξασκιση με καρφωτες.Ασε που δεν ειναι και σιγουρο οτι παντα θα κατορθωνει καρφωτα να αλλζει ταχυτητα.

Μη νομιζεις οτι χαλαει και με τη μια, απλα η παρατεταμενη χρηση προξενει την φθορα.Τωρα απο το να περιμενεις οδικη....κουμπωνεις μια ταχυτητα και φτανεις σπιτι σου.

Είναι επιζήμιο. Και πάρα μα πάρα πολύ.

Και την πόρτα του σπιτιού σου μπορείς να την ανοίγεις με λοστό αντί για τα κλειδιά σου, αλλά δε θα το κάνεις.

:P

Sent from my iPhone using Insomnia

Μη νομιζεις οτι χαλαει και με τη μια, απλα η παρατεταμενη χρηση προξενει την φθορα.Τωρα απο το να περιμενεις οδικη....κουμπωνεις μια ταχυτητα και φτανεις σπιτι σου.

Λίγο δύσκολο να κουμπώσεις μια ταχύτητα μόνο μέχρι να φτάσεις σπίτι.

Λίγο δύσκολο να κουμπώσεις μια ταχύτητα μόνο μέχρι να φτάσεις σπίτι.

Δε λεμε να το βαλεις και στην αυλη σου, απλα να γυρισεις απο εκει που εμεινες και να το φτασεις σε ενα συνεργειο της πολης σου.Αλλο αμα μενεις Αθηνα και θες να το φτασεις στο κεντρο.Τωρα ο καθενας αναλογος την εμπιστοσυνη που εχει στις ικανοτητες του πρατει αναλογως.

Κι όμως δεν είναι τόσο δύσκολο. Βάζεις μια τρίτη ενώ είναι σβηστό το αυτοκίνητο και απλά το πατάς μόλις βάλεις μπρος. Στην αρχή θα σκορτσάρει και θα "κωλώνει" αλλά μόλις ανεβάσεις στροφές θα είσαι οκ. Μετά οδηγείς σταθερά μέχρι το σπίτι.

:P

Βέβαια άμα μπλέκεις με φανάρια, κίνηση, κλπ, αλλάζουν τα πράγματα.

Μου το ειχε πει ενας φιλος μου και δε τον πιστευα, μεχρι που το εκανα και στο δικο μου αμαξι. Βεβαια πολλες φορες δε το πετυχαινω, και ακουγεται ενας παραξενος θορυβος! Ειναι επιζημιο για το αμαξι αυτο το πραμα ή οχι;

φιλε μου εισαι σοβαρος?

ο,τι σου λεει ο καθε φιλος σου εσυ το κανεις?

αν εγω σου πω να βαλεις οπισθεν οταν πηγαινεις με 100 ή να τραβηξεις χειροφρενο θα το δοκιμασεις δηλαδη?

μην ξανακανεις αυτο το πραγμα :mad:

(και φυσικα τιποτα απο τα παραπανω)

ηδη μπορει να εχεις πηδηξει τα συγχρονιζε και τα γραναζια με τους πειραματισμους σου , αν δε θες να ανοιγεις κιβωτια και να τρεχεις στα συνεργεια ουτε καν να το ξανασκεφτεις

ποσο νομιζεις οτι θελει ενα κιβωτιο μεχρι να πεταχτει, μεχρι να μη δουλευουν τα συγχρονιζε και να γρατζουναει σε καθε αλλαγη και μεχρι να αρχισει να σου πεταει τις ταχυτητες (και να πρεπει μετα να κρατας το λεβιε για να πας) ?

οχι τοσο πολυ οσο φανταζεσαι :rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...