zanzavar Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Με αφορμή τα 2-3 τελευταία post μού ήρθε η εξής ερώτηση: Πάντα είχα απορία γιατί να σκάω ένα σωρό λεφτά για ακριβά τροφοδοτικά. Προσωπικά δεν έχω πληρώσει ποτέ πάνω από 45€ για τροφοδοτικό. Είμαι επί το πλείστον αγοραστής των no-name. Τη μόνη βλάβη που έχω αντιμετωπίσει μέχρι τώρα είναι να χρειαστεί να αλλάξω fan μετά από 4-5 χρόνια. Δε μου έχουν πάρει τίποτε μαζί τους, δεν μου έχει καεί κανένα ποτέ. Και τώρα είμαι σε ένα υπολογιστή με ένα Premier 450W νομίζω με κόστος 19€ σε προσφορά παλιά από Πλαισιο. Και η ερώτηση ποιά είναι... Τι έχω να χάσω αν επιλέξω ένα τροφοδοτικό σαν αυτό αντί αυτό για παράδειγμα. Εκτός ίσως της κατανάλωσης (Efficiency)
val007 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 σουπερ ειναι Allied http://www.skroutz.gr/c/30/psu-trofodotika.html?keyphrase=allied
xristoforos89 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Με αφορμή τα 2-3 τελευταία post μού ήρθε η εξής ερώτηση: Πάντα είχα απορία γιατί να σκάω ένα σωρό λεφτά για ακριβά τροφοδοτικά. Προσωπικά δεν έχω πληρώσει ποτέ πάνω από 45€ για τροφοδοτικό. Είμαι επί το πλείστον αγοραστής των no-name. Τη μόνη βλάβη που έχω αντιμετωπίσει μέχρι τώρα είναι να χρειαστεί να αλλάξω fan μετά από 4-5 χρόνια. Δε μου έχουν πάρει τίποτε μαζί τους, δεν μου έχει καεί κανένα ποτέ. Και τώρα είμαι σε ένα υπολογιστή με ένα Premier 450W νομίζω με κόστος 19€ σε προσφορά παλιά από Πλαισιο. Και η ερώτηση ποιά είναι... Τι έχω να χάσω αν επιλέξω ένα τροφοδοτικό σαν αυτό αντί αυτό για παράδειγμα. Εκτός ίσως της κατανάλωσης (Efficiency) Αν το no name τροφοδοτικο καει/τα φτυσει μετα απο λιγο καιρο, υπαρχει περιπτωση να παρει μαζι του κανεναν σκληρο,μητρικη και παει λεγοντας. Αναφερεις οτι παλιοτερα σου ειχε χαλασει και δεν πηρε κατι μαζι του.. Αν επαιρνε ομως; Μια φορα γινονται αυτα!! Για αυτο προσπαθεις να εισαι καλυμμενος σε αυτο το θεμα για να μην βρεθεις προ δυσαρεστων εκπληξεων..
zanzavar Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Αν το no name τροφοδοτικο καει/τα φτυσει μετα απο λιγο καιρο, υπαρχει περιπτωση να παρει μαζι του κανεναν σκληρο,μητρικη και παει λεγοντας. Αναφερεις οτι παλιοτερα σου ειχε χαλασει και δεν πηρε κατι μαζι του.. Αν επαιρνε ομως; Μια φορα γινονται αυτα!! Για αυτο προσπαθεις να εισαι καλυμμενος σε αυτο το θεμα για να μην βρεθεις προ δυσαρεστων εκπληξεων.. Δεν αναφέρω κάτι τέτοιο... Το αντίθετο λέω, διάβασε ξανά το post μου. Δεν μου έχει καεί κανένα! Συγκεκριμένα έχω 1 τροφοδοτικό που λειτουργεί πάνω από 9 χρόνια (230W)!! Να το πω πάλι λοιπόν: δεν μου έχει καεί κανένα τροφοδοτικό ούτε μου έχει κάψει κάτι κάποιο. Υποψιάζομαι ότι για επίπεδο 400-500W δεν υπάρχουν και μεγάλες διαφορές όταν η τιμή δεν υπερβαίνει ένα όριο. Δλδ ότι περισσότερο πληρώνω το όνομα και το efficiency, και η αναλογία απόδοση προς τιμή πέφτει κατακόρυφα. Προς θεού όμως, μην ερμηνευτεί αυτό που λέω ώς: Δεν έχει νόημα/αξία ένα τροφοδοτικό 650W με συστήματα ασφαλείας/αποσπώμενα καλώδια/ 82+ efficiency και άλλα καλούδια, οπότε αγοράστε ένα no name! Μιλάω για μικρότερα επίπεδα όπου οι απαιτήσεις σε Watt είναι το πολύ στα 350-400W.
probe Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 @ zanzavar. Τράβα τα 350w που αναφέρεις από το premier 450w και θα αλλάξεις γνώμη. Δεν είμαι υποστηρικτής των ακριβών τροφοδοτικών αλλά τα περισσότερα noname είναι πραγματικά απαράδεκτα. Και η πιθανή ζημιά δεν γίνεται μόνο αν σου καεί το τροφοδοτικό. Μπορεί εύκολα πχ να χαλάσει ένας δίσκος από υποτροφοδοσία και το premierάκι να χαίρει άκρας υγείας.
xristoforos89 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δεν αναφέρω κάτι τέτοιο... Το αντίθετο λέω, διάβασε ξανά το post μου. Δεν μου έχει καεί κανένα! Συγκεκριμένα έχω 1 τροφοδοτικό που λειτουργεί πάνω από 9 χρόνια (230W)!! Να το πω πάλι λοιπόν: δεν μου έχει καεί κανένα τροφοδοτικό ούτε μου έχει κάψει κάτι κάποιο. Υποψιάζομαι ότι για επίπεδο 400-500W δεν υπάρχουν και μεγάλες διαφορές όταν η τιμή δεν υπερβαίνει ένα όριο. Δλδ ότι περισσότερο πληρώνω το όνομα και το efficiency, και η αναλογία απόδοση προς τιμή πέφτει κατακόρυφα. Προς θεού όμως, μην ερμηνευτεί αυτό που λέω ώς: Δεν έχει νόημα/αξία ένα τροφοδοτικό 650W με συστήματα ασφαλείας/αποσπώμενα καλώδια/ 82+ efficiency και άλλα καλούδια, οπότε αγοράστε ένα no name! Μιλάω για μικρότερα επίπεδα όπου οι απαιτήσεις σε Watt είναι το πολύ στα 350-400W. Eγραψες ''μου χαλασε το fan'' και ειχα την εντυπωση πως αναφεροσουν στον ανεμιστηρα του τροφοδοτικου! Γραψε λαθος!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.