Προς το περιεχόμενο

Οικιακο δικτυο αναμεσα σε PC-PS3 με χρηση Switch/Router

katsikoula

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια.

Εχω ενα Router Netgear (με ενσωματομενο Gigabit Switch) πανω στο οποιο ειναι συνδεδεμενo το PC. επειδη ομως και το PC αλλα και το PS3 (που προς το παρον δεν ειναι συνδεδεμενο πουθενα) ειναι μακρυα απο το Router εχω τραβηξει καλωδιο UTP απο το Gigabit Switch (Netgear Router) μεχρι το PC. και τωρα ειναι που μπενει στο παιχνιδι το PS3. θελω να συνδεσω το PS3 στο PC με UTP για να κανω οικιακο δικτυο για να κανω streaming και τα σχετικα. επειδη ομως δεν μπορω να τραβηξω και δευτερο καλωδιο απο το Switch μεχρι το PS3 (για αισθητικους λογους κυριως) θα αναγκαστω να βαλω κ ενα δευτερο Switch αναμεσα στο πρωτο και στις συσκευες. και ετσι θα εχω ενα οικιακο δικτυο στο οποιο θα συνδεονται μεταξυ τους το PS3 με το PC. επειδη ομως στο αρχικο Switch που εχω, του εχω βαλει πανω ενα Modem, οποια συσκευη συνδεσω στο οικιακο δικτυο θα εχει προσβαση στο internet. το προβλημα τωρα ειναι οτι δεν θελω το PS3 να εχει προσβαση στο internet αλλα μονο το PC. πως μπορω να το κανω αυτο? θελει καποια ρυθμιση το αρχικο Router/Switch ή το νεο Switch ή το PS3?

Υ.Γ. δεν εχω πουθενα ασυρματο και ουτε θελω να χρησιμοποιησω

Δημοσ.

Δεν έχω PS3 οπότε δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό που θα προτείνω γίνεται αλλά σε μένα έχει δουλέψει με τον network player που έχω στο σαλόνι.

Ρύθμισα στον player χειροκίνητα την ip σε μια έγκυρη τιμή για το τοπικό δίκτυο, έβαλα την σωστή subnet mask αλλά σαν gateway kai dns έβαλα ip που δεν αντιστοιχούν πουθενά.

πχ αν οι σωστές ρυθμίσεις είναι

static ip:192.168.1.10

subnet mask:255.255.255.0

gateway:192.168.1.1

dns:192.168.1.1

εγώ τις ρύθμισα σε

gateway:192.168.1.130

dns:192.168.1.131

Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να μοιράζεσαι πόρους του τοπικού δικτύου αλλά χωρίς πρόσβαση στο δίκτυο

Δημοσ.

Δεν έχω PS3 οπότε δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό που θα προτείνω γίνεται αλλά σε μένα έχει δουλέψει με τον network player που έχω στο σαλόνι.

Ρύθμισα στον player χειροκίνητα την ip σε μια έγκυρη τιμή για το τοπικό δίκτυο, έβαλα την σωστή subnet mask αλλά σαν gateway kai dns έβαλα ip που δεν αντιστοιχούν πουθενά.

πχ αν οι σωστές ρυθμίσεις είναι

gateway:192.168.1.1

dns:192.168.1.1

εγώ τις ρύθμισα σε

gateway:192.168.1.130

dns:192.168.1.131

Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να μοιράζεσαι πόρους του τοπικού δικτύου αλλά χωρίς πρόσβαση στο δίκτυο

ευχαριστω πολυ για την προταση σου αλλα μαλλον θα αγορασω μια καρτουλα LAN οπως μου προτινε ενας φιλος που ειχε το ιδιο θεμα με εμενα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...