Προς το περιεχόμενο

τι συμβαινει στην Ελλαδα

kage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

btw ξέρω δημοσιο υπάλληλο που έχει απολυθει επειδη είχε κλέψει ένα ρούχο απο το hondos center στην ομόνοια. Θα μου πεις "που κολλάει αυτο?". Προβλέπτεται απο τη σύμβαση του ΔΥ οτι θα πρέπει να ειναι υπόδειγμα πολιτη κτλ, αλλιως σε τέτοιες περιπτώσεις απολύεται. Ε!η αστυνομια που κληθηκε να καταφράψει το συμβάν, κατεγραψε την ιδιότητα του, εφτασε το νέο γραπτώς στην υπηρεσία του και πήρε τον πούλο.

Εννοείται πώς κάποιος που είναι χρόνια μπορεί αν όχι να βάλει να βοηθήσει να μπει κάποιος (όσο πιο παλιά τόσο πιο εύκολα). Για το περιστατικό που λες urban legend μου φαίνεται, έχεις δει έγγραφο; Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ήταν πολύ μα πολύ τρόμπας και να έψαχναν αφορμή. Εδώ φαντάσου ο ίδιος ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης (που φαίνεται τσακάλι) έχει πει ότι ενώ κάνει πλήρεις εκθέσεις με πιο σοβαρά πράγματα ποτέ και κανένας δεν έχει απολυθεί.

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Aκομα να σταματησει η κλαψα '' τους ΔΥ ολοι οι υπολοιποι τους ..μισουν'' ? Ακομα με αυτες τις δικαιολογιες ?

Οπως γινεται κριτικη σε οποιοδηποτε αλλους (ιδιωτικο τομεα, ελευθερους επαγγελματιες,παπαδες, βουλευτες ) ετσι γινεται και σε αυτους .Κριτικη για τα κακως κειμενα του δημοσιου τομεα, και η αναλογη υπερασπιση ,''κατανοηση'' (εως αγιοποιηση) απο αλλους...

Είναι το motto της εποχής. Άστο να το χαρούνε όσο υπάρχει ακόμα... Όταν το παίζανε ιστορία ήταν καλά. Έχει ο καιρός γυρίσματα.

Δημοσ.

εγω προσωπικα πιστευω οτι η κατασταση ειναι τραγικη.. δεν διαβασα ολα τα posts αλλα απο οσο ξερω για τα εισητητρια για το λεωφορειο ειναι ελεος... 1) πολλες φορες δεν εχει μελανι το μηχανημα και πληρωνεις ενω δεν φταις καν.. 2) στα περιπτερα που σου λενε οτι τελειωσαν ? τυχαιο ? μετα ερχεται ο εισπρακτορας και δεν ξερεις τι να πεις.. τα εχω συχαθει αυτα τ πραγματα... αλλα ετσι ειναι εχουμε συνηθισει να ζουμε σε μια τετοια κοινωνια και δεν κανουμε τιποτα..

Δημοσ.

Είναι ζήτημα να βρεις περίπτερο να φέρνει εισιτήρια και νομίζω ο λόγος είναι πως ανέκαθεν τους την έσπαγε να δίνουν ρέστα ψιλά από χοντρά για να δώσουν 1-2 εισιτήρια από τα οποία δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο κέρδος. Νομίζω αυτός είναι ο λόγος, δεν έχω τύχει περιπτεράς, αλλά νομίζω.

Περιμένω να διαβάσω το νόμο που φτιάξανε, από περιέργεια τουλάχιστον. Το πήρανε πίσω βέβαια για το πλημμέλημα και το κάνανε πταίσμα, αλλά και πάλι θα είναι τραγικό.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

http://www.youtube.com/watch?v=Pgb71Hxi8hE&feature=player_embedded#at=20

ενας οικονομολογος/αναλυτης/αρθρογραφος στο "ποντικι" προτεινει παυση πληρωμων-διαγραφη χρεους και λεει τι εχει γινει αυτον τον καιρο με το μνημονιο

Ελλάδα, ο παράδεισος του εργολάβου

Τούρκοι για Καστελόριζο: «Εδώ είναι δική μας ΑΟΖ»για να δυσκολεψουν την συμφωνια ισραηλ-τουρκιας

Τι είναι το Fractional reserve banking

Δημοσ.

Μολις το ακουσα στις ειδησεις της ΝΕΤ (δεν το εχω βρει ακομη σε καποιο site)

10 ατομα συνελαβε η διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος για το περιβοητο κειμενο περι χρεωκοπιας στις 25 Μερτιου που κυκλοφορησε πριν καποιες μερες.

Μεταξυ αυτων ο 45 χρονος απο την Κρητη, χειριστης τορνου στο επαγγελμα, που εμφανιζοταν στο κειμενο ως μεγαλοστελεχος τραπεζας.

Εντιτ: Το βρηκα.

Δικογραφία σε βάρος δέκα ατόμων για διασπορά ψευδών ειδήσεων και φημών σχετικά με χρεοκοπία της χώρας, σχηματίστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Η υπόθεση αφορά την αποστολή ψευδούς μηνύματος για επικείμενη χρεοκοπία της χώρας μέσω ιστολογιών και e-mail στις 9 Μαρτίου. Από την έρευνα εντοπίστηκε ο συντάκτης του ψευδούς μηνύματος ο οποίος το απέστειλε από τον χώρο εργασίας του σε διαδικτυακή ιστοσελίδα (BLOG).

Πηγη ΕΡΤ

Δημοσ.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_9868.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FhyMBI+%28tromaktiko%29 κατι σχετικο με το μαζι τα φαγαμε.θα μπορουσε να ισχυει αλλα οι περισσοτεροι δεν τσιμπησαν καν...

τι συζητησε ο κανταφι με τον παπανδρεου ?

εστειλε τελικα η ελλαδα αποστολη στην λιβυη?!με δανεικα λεφτα?με τα λεφτα που παιρνουν απο τους μισθους?!

Το οικονομικό κόστος της ελληνικής εμπλοκής ποιος το μέτρησε;

Δημοσ.
Μία εβδομάδα πριν, το Σάββατο 12/03 δεν υπήρχε ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού να εμποδίσει την νηοψία-πειρατεία της τουρκικής κορβέτας κατά του ιταλικού σκάφους που δημιούργησε ένα γεωπολιτικό προηγούμενο ανάλογο με αυτό των Ιμίων στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και την δυνητική ΑΟΖ και χθες η κυβέρνηση, ελαφρά τη καρδία, αποφάσισε να στείλει ολόκληρη αεροναυτική δύναμη στην Λιβύη για να κάνουν, τι;

Όλο το άρθρο

Δημοσ.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_9868.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FhyMBI+%28tromaktiko%29 κατι σχετικο με το μαζι τα φαγαμε.εν μερη ισχυει αλλα αρκετοι δεν τσιμπησαν καν...

Το μαζι τα φαγαμε ειναι μεγαλη αληθεια. Απλα δεν γινεται να το εκστομιζει πολιτικος, γιατι προκαλει το κοινο αισθημα.

Αν ομως το λεγα εγω σε ενα τραπεζι και το δικαιολογουσα με μερικα επιχειρηματα σαν αυτα απτο μπλογκ, θα ηταν μια αποδεκτη αποψη.

Ειναι σαν να σπασεις κανα χερι στη γυναικα σου και να σε δικασει ο Κανταφι κρινοντας σε ενοχο για βιαιοπραγια. Ο ιδιος παραλογισμος ακριβως.

Σχετικα με τα εθνικα θεματα και τις διεκδηκησεις των Τουρκων νομιζω πως δεν εχει προηγουμενο η υποχωρητικοτητα και η αδιαφορια των ελληνων πολιτικων. Σε αυτο το θεμα φταιει κατα 50% και ο ελληνικος λαος του οποιου η εθνικη συνειδηση ειναι απλα υποαναπτυκτη και οχι μονο αυτο, αλλα οποιος τολμησει να εκφρασει εθνικη συνειδηση γινεται δακτυλοδεικτουμενους απτους υπολοιπους ως χουντικος και φασιστας. Πατε στην Τουρκια και τσεκαρετε εθνικοφροσυνη και θα καταλαβετε οτι δεν προκειται να διατηρησουμε για πολυ ακομα διαφορα εθνικα εδαφη, ακομα και αν δεν εμπλεκαν στη μεση πολιτικοι και διεθνη συμφεροντα. Απλα λαος με λαο και ΠΟΣΟ ο ενας λαος νοιαζεται για το Καστελοριζο και ποσο ο αλλος.

Και οχι μονο δε θα τα διατηρησουμε (βλεπε Ιμια) αλλα πλεον θα τα παιρνουν οι απεναντι. Τουλαχιστον τα Ιμια απο ελληνικα εγιναν γκριζα ζωνη και οχι Τουρκικα. Κατι ειναι και αυτο μπρος σε αυτα που βλεπω να ακολουθουν αν συνεχισουμε με την ιδια εθνικη τακτικη.

Επισης η προπαγανδα πυο στηνουν οι Τουρκοι στο ιδιο το εσωτερικο τους για τα εδαφη που διεκδικουν, ειναι μακροχρονια, συστηματικη, μεθοδικη και οπου ναναι θα εχει αποτελεσματα. Πχ αν παει ο Ελληνας να πιασει τη Σμυρνη, ο Ελληνας πολιτης θα ξερει οτι η Σμυρνη ειναι διεθνως αναγνωρισμενο Τουρκικο εδαφος και την πιασαμε με το ετσι θελω. Αν ο Τουρκος ερθει και πιασει το Αγαθονησι, τοτε ο Τουρκος πολιτης θα ξερει οτι το Αγαθονησι ειναι Τουρκικο και τελουσε υπο Ελληνικη κατοχη και απλως αποκατασταθηκε η δικαιοσυνη, γιατι αυτο τους καλλιεργουν εδω και χρονια στο εσωτερικο.

Οσο για τους Ελληνες, στρωνουν το εδαφος για τους Τουρκους το ιδιο μεθοδικα. Το κοκκινο χαλι λειπει απτο Καστελοριζο, το Αγαθονησι, τον Εβρο, τους Καλογηρους κλπ. Eνας μιλιταριστης και λιγο τρελος Τουρκος στρατηγος αρκει και οι Τουρκοι θα γινουν ακομα πιο κοντινοι γειτονες στον αδιαφορα εθνικα μεσο-Αθηναιο. Τοσο απλα.

Δημοσ.

Το μαζι τα φαγαμε ειναι μεγαλη αληθεια. Απλα δεν γινεται να το εκστομιζει πολιτικος, γιατι προκαλει το κοινο αισθημα.

Αν ομως το λεγα εγω σε ενα τραπεζι και το δικαιολογουσα με μερικα επιχειρηματα σαν αυτα απτο μπλογκ, θα ηταν μια αποδεκτη αποψη.

Όχι άλλο κάρβουνο μ' αυτή την αθλιότητα...

Όσο και να θες να εκλογικεύσεις αυτή τη μπούρδα, δεν εκλογικεύεται με τίποτα. Οι χαρακτηρισμοί πηγαίνουν στην πηγή ε.

Δημοσ.

Όχι άλλο κάρβουνο μ' αυτή την αθλιότητα...

Όσο και να θες να εκλογικεύσεις αυτή τη μπούρδα, δεν εκλογικεύεται με τίποτα. Οι χαρακτηρισμοί πηγαίνουν στην πηγή ε.

Ακου. Στο ρουσφετι υπαρχουν 2 πλευρες. Ειναι ο αλητης διεφθαρμενος πολιτικος και ειναι και ο πολιτης. Τουλαχιστον οι μισοι γνωστοι μου εχουν παραδεχθει οτι με ρουσφετι μπηκαν δημοσιο.

Αλλο. Το κρατος παρεχει σε μια δημοσια υπηρεσια διαφορα αγαθα. Λογου χαρη κολλες Α4 για το φωτοτυπικο. Οταν ο καθε δημοσιος υπαλληλος παιρνει κανα 4-5 πακετα κολλες Α4 για το σπιτι και ειδοποιει την υπηρεσια οτι χρειαζεται Α4 και παει λεγοντας, παλι χρεωνεται το κρατος απο τον πολιτη.

Τετοια παραδειγματα 1000δες και δεν αφορουν μονο τους δημοσιους υπαλληλους. Πχ στη φοροδιαφυγη ειναι πρωταθλητες οι επιχειρηματιες και οι ελευθεροι επαγγελματιες.

Θελουμε δε θελουμε, ναι μαζι τα φαγαμε. Απλα δεν ειναι συγκρισιμα τα μεγεθη αυτων που τρωει ενας πολιτικος με αυτα που τρωει ενας απλος πολιτης. Και ο απλος πολιτης ομως χρεωνε διαχρονικα το κρατος με παγαποντιες. Ρουσφετια, κλοπη/ιδιοποιηση δημοσιας περιουσιας, φοροδιαφυγη κλπ.

Ετσι ειναι, ειτε μας αρεσει ειτε οχι. Στην τελικη αν ολοι ηταν καθαροι και μη βολεμενοι και ειχαμε μονο τους πολιτικους να κλεβουν, ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι θα ειχαν επαναστατησει οι παντες με αυτα τα αδιανοητα που συμβαινουν. Για να καθονται στα αυγα τους, ειναι κι αυτοι βολεμενοι πλαγιως. Αλλοι περισσοτερο κι αλλοι λιγοτερο. Μερικοι δεν ειναι βολεμενοι καθολου απο ολη αυτην την κατασταση, πχ ο γραφων που μεταναστευσε εκτος χωρας εξαιτιας οσων τρωγανε τοσα χρονια. Και ξερω οτι τρωγανε συγγενεις, φιλοι, πολιτικοι και αν μπορουσα θα ετρωγα κι εγω γιατι δεν υπαρχουν πολλοι εναλλακτικοι τροποι "επιβιωσης" στη συγκεκριμενη χωρα.

Δημοσ.

Τουλαχιστον οι μισοι γνωστοι μου εχουν παραδεχθει....

Οταν ο καθε δημοσιος υπαλληλος παιρνει κανα 4-5 πακετα κολλες Α4 για το σπιτι...

Πχ στη φοροδιαφυγη ειναι πρωταθλητες οι επιχειρηματιες και οι ελευθεροι επαγγελματιες...

Δεν μπορούμε να συζητάμε σε τέτοια βάση. Αν κάποιος πολιτικός διόρισε με ρουσφέτι να βγει να το παραδεχτεί και να κατονομάσει τους διορισθέντες. Η (sic) δικαιοσύνη θα αναλάβει τα υπόλοιπα.

Όλα τα άλλα είναι πανάθλιες πολιτικές τακτικές. Εδώ παραδέχονται την εισροή μαύρου χρήματος και δε γίνεται τίποτα.

Είναι μια φράση χωρίς λογική, με μπόλικη δόση ξεφτίλας και θράσους, χαρακτηριστικά του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Έχεις δει τους λόγους για τους οποίους παραιτούνται βουλευτές στο εξωτερικό; Για 500 και 1000 ευρώ.

Δημοσ.

Δεν μπορούμε να συζητάμε σε τέτοια βάση. Αν κάποιος πολιτικός διόρισε με ρουσφέτι να βγει να το παραδεχτεί και να κατονομάσει τους διορισθέντες. Η (sic) δικαιοσύνη θα αναλάβει τα υπόλοιπα.

Το ξερεις και το ξερω οτι στην Ελλαδα συμβαινει αυτο κατα κορον και συνεβαινε σε ακομα μεγαλυτερο βαθμο παλιοτερα.

Δεν εχει η Ελλαδα τυχαια μεγαλυτερο αριθμο δημοσιων υπαλληλων αποτι το Λουξεμβουργο το Βελγιο και η Ολλανδια μαζι. Καποιες συναλλαγες εγιναν, και στις συναλλαγες αυτες υπαρχουν 2 πλευρες. Αυτη του πολιτικου και αυτη του πολιτη. fact.

Όλα τα άλλα είναι πανάθλιες πολιτικές τακτικές. Εδώ παραδέχονται την εισροή μαύρου χρήματος και δε γίνεται τίποτα.

Είναι μια φράση χωρίς λογική, με μπόλικη δόση ξεφτίλας και θράσους.

Nαι, οπως προανεφερα, το απαραδεκτο στην υποθεση ειναι οτι την φραση αυτη την ειπε πολιτικος, εκ των πραγματων ειναι πολυ προκλητικο και μη αποδεκτο. Το οτι ο Ελληνας πολιτης ειναι ΕΝΕΡΓΑ συνενοχος στην κατασταση στην οποια περιηλθε η χωρα -ακομα και σε μικροτερο βαθμο απτους πολιτικους- δεν γινεται να το αρνηθει κανεις. Η καθημερινοτητα γυρω μας μιλαει μονη της..

Δημοσ.

Nαι, οπως προανεφερα, το απαραδεκτο στην υποθεση ειναι οτι την φραση αυτη την ειπε πολιτικος, εκ των πραγματων ειναι πολυ προκλητικο και μη αποδεκτο.

Αφού συμφωνείς τόσο πολύ με τη φράση τότε γιατί είναι απαράδεκτο που το είπε πολιτικός;

Επειδή ίσως αυτά που λέει είναι συνήθως ψέμματα, αποποίηση ευθυνών και προπαγάνδα;

Ξέρεις, αν αγοράσουμε μια pizza και φας εσύ ένα μανιτάρι ενώ εγώ όλη την pizza, δε σημαίνει ότι τη φάγαμε μαζί, ούτε ότι θα την πληρώσουμε από μισή, πόσο μάλλον ότι θα την πληρώσεις εσύ. Την pizza την έφαγα εγώ και δε θα πω ποτέ ότι τη φάγαμε μαζί, γιατί αυτό θα είναι μια μεγάλη μαλακία, ειδικά όταν το μανιτάρι το τσίμπησες επειδή σε άφησα εγώ.

Πλήρωνε όλη την pizza τώρα. Αυτή είναι η τάξη μεγέθους και το μερίδιο ευθύνης είναι αυτό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...