Προς το περιεχόμενο

τι συμβαινει στην Ελλαδα

kage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ποιο θρόνο ακριβώς κάθεσαι και κουνάς το δάχτυλο σου έτσι αυστηρά; Από πού και ως πού εσύ γνωρίζεις πως οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν νοιάζονται για κανέναν ούτε καν για τα παιδιά τους;

Θαυμάζω, μεταξύ άλλων, την ευφυία σου και την ικανότητα σου να κρίνεις χαρακτήρες. Έτσι ακριβώς είναι όπως τα λες, υπάρχουν δύο πλευρές και τίποτα άλλο, δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπόλοιποι. Σε βολεύει να σκέφτεσαι έτσι, ίσως γιατί αδυνατείς να μετρήσεις πάνω από το δύο.

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σε ποιο θρόνο ακριβώς κάθεσαι και κουνάς το δάχτυλο σου έτσι αυστηρά; Από πού και ως πού εσύ γνωρίζεις πως οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν νοιάζονται για κανέναν ούτε καν για τα παιδιά τους;

Θαυμάζω, μεταξύ άλλων, την ευφυία σου και την ικανότητα σου να κρίνεις χαρακτήρες. Έτσι ακριβώς είναι όπως τα λες, υπάρχουν δύο πλευρές και τίποτα άλλο, δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπόλοιποι. Σε βολεύει να σκέφτεσαι έτσι, ίσως γιατί αδυνατείς να μετρήσεις πάνω από το δύο.

Ελα που πλησιάζει το τέλος όμως.

Δημοσ.

Skiabox, νομίζω η απάντηση του Critter σε καλύπτει. Όσον αφορά το "διαφορετικοί χαρακτήρες" απλά πιστεύω ότι ο κάθε ένας από εμας, αν συνηθίσει σε μία κατάσταση, μετά αρχίζει και τον κουράζει γιατί αποτελεί μέρος της βαρετής καθημερινότητας του. Έχει το προνόμιο να τα ξύνει; Το κάνει!

Για παράδειγμα, έχω κουραστεί να ακούω από μία φίλη μου νηπιαγωγό ότι της βγαίνει ο πάτος με το να παίζει κουκλοθέατρο με τα πιτσρίκια από τις 9 το πρωΐ μέχρι τη 1 το μεσημέρι. Και να πέφτει η χιλιαρού. Και να κάθεται 3 μήνες το καλοκαίρι. κτλ

Δημοσ.

Πιάνει κάποιος μια δουλειά με 800ευρώ.

Σε ένα χρόνο ζητάει αύξηση και του τη δίνει το αφεντικό.

Κάθετε και το ξύνει όλη μέρα και το αφεντικό δεν τον απολύει.

Μετά από δύο χρόνια ζητάει πάρει ξανά αύξηση και το αφεντικό του την ξαναδίνει.

Ζητάει μετάθεση σε υποκατάστημα που είναι κοντά στο σπίτι του και το αφεντικό του λέει πάνε έστω και αν στο συγκεκριμένο υποκατάστημα δεν χρειάζονται άτομα.

Συνεχίζει και τα ξύνει και το αφεντικό δεν λέει τίποτα παρά τον επιβραβεύει για το ξύσιμο δίνοντας του έξτρα δικαιώματα (άδειες κλπ, κλπ.). Στα τρυφερά του το αφεντικό. Από τη τσέπη του τα βάζει? Με δάνεια ζει την επιχείρηση χρόνια τώρα.

Πάρε να έχεις υπάλληλε. Αρκεί να μη γκρινιάζεις.

Μετά από χρόνια τον κάνει και προϊστάμενο.

Παράλληλα προσλαμβάνει και άλλους υπαλλήλους για να μπορεί να εκβιάζει το κράτος ότι θα αφήσει πάρα πολλούς εργαζομένους άνεργους έτσι ώστε να πιστολιάζει ΙΚΑ, σύκα κλπ

Μια μέρα όπως είναι φυσικό η επιχείρηση βαράει λουκέτο.

ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ??...

Ο υπάλληλος ή το αφεντικό? Αν φταίνε και οι δύο τι ποσοστό ευθύνης έχει ο καθένας.

Τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσει ο υπάλληλος. Σωστά και θα πληρώσει στο μερίδιο που του αναλογεί γιατί εκμεταλλεύτηκε τις καταστάσεις.

Το αφεντικό …. Πότε και πόσα?

Δημοσ.

Critter : Υπερασπίζεσαι αυτούς που δε τους καίγεται καρφάκι για τους υπόλοιπους, για τα παιδιά τους και για το τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια, γνωρίζοντας και οι ίδιοι ότι είναι μέρος μιας άρρωστης κατάστασης η οποία επειδή ακριβώς είναι στρεβλή κάποτε θα τελειώσει?

Έχεις κάνει παρέα και με τις 2 πλευρές για να δεις πόσο διαφορετικοί χαρακτήρες είναι?

Μπορεί να μην είσαι ΔΥ αλλά μπορεί με κάποιον τρόπο να εξυπηρετείσαι από την υπάρχουσα κατάσταση.

Όσοι διαβάζουν το forum πιστεύω ότι βγάζουν συμπεράσματα.

Σου επαναλαμβανω λοιπον : Ακόμα και αν το ξέρουν οτι ειναι μέρος μιας άρρωστης κατάστασης :

α) Υπάρχουν άτομα που αξιοκρατικότατα μπήκαν στο δημόσιο και δεν ευθύνονται αυτοι αν για πολιτικές σκοπιμότητες προσελήφθησαν 200.000 παρισσότεροι απο αυτους που χρειάζονται και οι οποίοι πάνε στη δουλεια τους, χτυπάνε την κάρτα και φεύγουνε.

β)Εαν ειχες προσληφθει στο δημοσιο με διαγωνισμο, θα επέστρεφες τα λεφτά του μισθού σου πισω επειδή το δημόσιο δεν σου δίνει τη δυνατότητα να δουλέψεις και συνεπώς δεν τα αξίζεις?. Καλό ειναι να απαντάς στις ερωτήσεις για να γίνεται σωστός διάλογος. Θα παραιτουσουνα? Τι θα έκανες?

γ)Έχω κολλητό φίλο που μπήκε στο δημοσιο με διαγωνισμό, μπήκε με τεράστια όρεξη για δουλεια και σε 2 μήνες τον κοροιδευανε και του κόψανε το βήχα οι συνάδελφοι του. Τι μας δείχνει αυτο? Κατα εσενα μας δείχνει το τι ξύστες ειναι οι ΔΥ. Κατα εμένα μου δείχνει οτι ο διαχειριστής του δημοσίου, δηλαδη το κράτος που δημιουργησε αυτο το τερατούργημα, δεν δίνει τη δυνατότητα σε ένα παιδί με όρεξη να γίνει αποδοτικό. Για σένα δυστυχώς φταίει το δέντρο ενώ για μένα το δάσος. Ο apd το περιγράφει μια χαρά αναλυτικα το ζήτημα.

Επίσης, εγω αγαπητε μου δεν εξηπηρετουμαι με την τρέχουσα κατάσταση καθώς η κατάσταση δεν είναι τρέχουσα αλλα υπήρχε πολά χρόνια και δεν τη στήριζα. Απλα οι περισσότεροι απο εσάς πηγαίνατε σαν Γ-ελλάδια και στηρίζατε τον κρατικό μηχανισμό που δημιουργησε όλα αυτα τα προβλήματα. Προσωπικα λοιπον ειμαι ο τελευταιος που πρέπει να λογοδοτήσω για την τρέχουσα κατάσταση καθως ΠΟΤΕ μου δεν στήριξα κανέναν απο δαυτους, ουτε καν τους συνδικαλισταράδες (που και αυτοι δικοι τους ειναι). Εσυ αληθεια που έχεις τέτοιο μένος για το δεντρο, τι έκανες όλα αυτα τα χρόνια? ή μήπως τώρα ανακάλυψες το πρόβλημα όπως η περισσότεροι? Μάλλον το δεύτερο.

Σαφέστατα και όσοι διαβάζουν το φορουμ και έχουν στοιχειώδη νου, αντιλαμβάνονται ποιος είναι τι. Απο τα Γ-ελλάδια δεν περιμένω κάτι (δεν παει προσωπικά σε σένα το γ-ελλαδι).

Τέλος, επι της ουσίας του πράγματος, η κατάσταση στο δημοσιό και σε πολλά άλλα πράγματα σαφέστατα έπρεπε να αλλάξει αλλα ο τρόπος που γίνεται, είναι κατάφωρα αντιαναπτυξιακός, κατά της υγιους κοινωνικής ευημερίας και με τις οικονομικές μου γνώσεις σου υπογράφω οτι οδηγούν σε συστημικές οικονομικές φαυλότητες και αδιέξοδα ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟ ΠΟΛΙΤΗ. Οι πλούσιοι σίγουρα θα γίνουν πλουσιότεροι και οι φτωχοι περισσότεροι και φτωχότεροι. Αυτα μου έμαθαν στο πανεπιστήμιο και αυτά σου γράφω.

Δημοσ.

Critter, στο μονο που θα διαφωνησω, ειναι σε αυτο που διαφωνω παντα σε αυτες τις συζητησεις. Μεσα στο μυαλο μας, και εμμεσως στην κουβεντα διαχωρισουμε τους δημ. υπαλληλους, εχοντας στο μυαλο μας σαν υπαλληλους τους νεοπροσληφθεντες, ενω αυτοι που κινουν τα νηματα τους εντασσουμε στο κακο "συστημα". Ηδιαφωνια μου λοιπον ειναι οτι υπαλληλοι ειναι ολοι, απο αυτον που προσληφθηκε σημερα μεχρι τον πιο υψηλα ισταμενο διευθυντη, ο οποιος πχ. προχτες κινησε τα νηματα κι εβαλε αλλους 50 απο το παραθυρο. Υπαλληλος ειναι κι αυτος, και απο νεοπροσληφθης ξεκινησε, δεν εγινε κατευθειαν διευθυντης (εκτος ελαχιστων). ΚΑι αυτα θα εκανε και αυτος που προσληφθηκε σημερα, μετα απο 15-20 χρονια αν δεν αλλαζε τιποτε. Θα γινοταν καποιος προισταμενος και θα αλωνιζε.

Αρα λοιπον, ο δημοσιος υπαλληλος που δε δουλευει και δεν απολυεται (αν και προβλεπεται απο τη συμβαση), δεν απολυεται απο καποιον αλλο δημοσιο υπαλληλο που ειναι προισταμενος του και που αυτος τον προσελαβε, και που λογω συναδελφικης αλληλεγγυης δε θα απολυσει ποτε κανεναν.

Ειχε προχτες το κουτι της πανδωρας νομιζω, οπου ειχε θεμα για αυτο ακριβως που συζηταμε, οπου χαρακτηριστικα ειπωθηκε οτι ενω στη θεωρια γινονται αξιολογησεις υπαλληλων, δεν υπαρχει ποτε μια εκθεση που να εχει εστω κι ενα ψεγαδι. Αρα ολοι οι υπαλληλοι (ακομη και αυτοι που ξερουμε οι ιδιοι οτι ειναι οι χειροτεροι) για την υπηρεσια ειναι αψεγαδιαστοι.

Δημοσ.

Αρα λοιπον, ο δημοσιος υπαλληλος που δε δουλευει και δεν απολυεται (αν και προβλεπεται απο τη συμβαση), δεν απολυεται απο καποιον αλλο δημοσιο υπαλληλο που ειναι προισταμενος του και που αυτος τον προσελαβε, και που λογω συναδελφικης αλληλεγγυης δε θα απολυσει ποτε κανεναν.

Κάτσε, τι εννοεις οτι ένας δημόσιος υπάλληλος προσλαμβάνεται απο έναν δημόσιο υπάλληλο και δεν απολύεται απο έναν δημόσιο υπάλληλο; Η προσληψη μπορει να γίνει ΜΟΝΟ με παρέμβαση πολιτικού (είτε απευθειας απο τον δυνητικο ΔΥ είτε απο κάποιον ανώτερο) και η απόλυση απο το διευθυντή (που ειναι ΔΥ) ο οποίος όμως δεν το κάνει γιατι δεν έχει τετοιες εντολές απο τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ του προιστάμενο. Εκτός αν εννοείς τους πολιτικούς ως ΔΥ (που στην πραγματικότητα ειναι). Αλλα αν εννοείς τους πολιτικούς, τοτε τι να κάνουμε? Ιδιωτικές κυβερνήσεις - χούντες?

Πλακα θα έχει να εννοεις αυτο που συχνά ακουω και δεν μπορω να καταλάβω πως έχει βγει, του στυλ : "Τι? είναι ο πατέρας σου στο δημόσιο?Τυχερε θα σε βάλει και σενα". Ακυρότατη σκέψη, εκτος αν ο πατέρας σου έχει βύσμα, οποτε και πάλι στον πολιτικό πέφτει το μπαλάκι.

Δημοσ.

Το θέμα είναι να φύγει το κίνητρο.

Δηλαδή να τιμωρηθούνε αυστηρά όσοι μπήκανε μαζικά στο δημόσιο μετά το 80 και να δοθεί από το κράτος η σιγουριά που δινότανε όλα αυτά τα χρόνια στους δημοσίους, στις επιχειρήσεις με σταθερά φορολογικά πλαίσια 10ετίας, ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας και άλλα πολλά.

Πρέπει δηλαδή ο Έλληνας πολίτης να προτιμάει τον ιδιωτικό τομέα από τον Δημόσιο.

Και επειδή αυτές οι αλλαγές μόλις ξεκίνησαν και γίνονται με αργούς ρυθμούς μάλλον η πείνα των 'αποκλεισμένων' θα μας οδηγήσει σε απίστευτα σκηνικά από εδώ και πέρα.

Δημοσ.

Κάτσε, τι εννοεις οτι ένας δημόσιος υπάλληλος προσλαμβάνεται απο έναν δημόσιο υπάλληλο και δεν απολύεται απο έναν δημόσιο υπάλληλο; Η προσληψη μπορει να γίνει ΜΟΝΟ με παρέμβαση πολιτικού (είτε απευθειας απο τον δυνητικο ΔΥ είτε απο κάποιον ανώτερο) και η απόλυση απο το διευθυντή (που ειναι ΔΥ) ο οποίος όμως δεν το κάνει γιατι δεν έχει τετοιες εντολές απο τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ του προιστάμενο. Εκτός αν εννοείς τους πολιτικούς ως ΔΥ (που στην πραγματικότητα ειναι). Αλλα αν εννοείς τους πολιτικούς, τοτε τι να κάνουμε? Ιδιωτικές κυβερνήσεις - χούντες?

Πλακα θα έχει να εννοεις αυτο που συχνά ακουω και δεν μπορω να καταλάβω πως έχει βγει, του στυλ : "Τι? είναι ο πατέρας σου στο δημόσιο?Τυχερε θα σε βάλει και σενα". Ακυρότατη σκέψη, εκτος αν ο πατέρας σου έχει βύσμα, οποτε και πάλι στον πολιτικό πέφτει το μπαλάκι.

Εστω οτι ο διευθυντης του ταδε οργανισμου (βαλε ικα, δου, δεκο οτι θες), δεν μπορει να βαλει ΠΛΕΟΝ απο το παραθυρο καποιο υπαλληλο (αν και εγω δε θα εβαζα το χερι μου στη φωτια). Δεν μπορει ομως να κανει μια σωστη αξιολογηση; Πως γινεται και δεν εχουμε δει να απολυεται κανενας; Τι σημαινει "δεν εχει τετοιες εντολες"; Δεν εχει υπαρξει δηλαδη κανενας πολιτικος προισταμενος μεχρι τωρα που να μην εδωσε εντολη "μην κανεις κακες αξιολογησεις " και να αφησε τον διευθυντη να λειτουργησει σωστα; Δεν μπορω να το πιστεψω. Υπαρχουν εκαντονταδες διευθυντες και εκατονταδες πολιτικοι προισταμενοι, δεν μπορει να ειναι τοσο συντονισμενη η κινηση.

Δημοσ.

Το θέμα είναι να φύγει το κίνητρο.

Δηλαδή να τιμωρηθούνε αυστηρά όσοι μπήκανε μαζικά στο δημόσιο μετά το 80 και να δοθεί από το κράτος η σιγουριά που δινότανε όλα αυτά τα χρόνια στους δημοσίους, στις επιχειρήσεις με σταθερά φορολογικά πλαίσια 10ετίας, ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας και άλλα πολλά.

Πρέπει δηλαδή ο Έλληνας πολίτης να προτιμάει τον ιδιωτικό τομέα από τον Δημόσιο.

Και επειδή αυτές οι αλλαγές μόλις ξεκίνησαν και γίνονται με αργούς ρυθμούς μάλλον η πείνα των 'αποκλεισμένων' θα μας οδηγήσει σε απίστευτα σκηνικά από εδώ και πέρα.

Εγω διαφωνω στο να τιμωρηθούνε αυστηρά οσοι μπηκανε μαζικα στο δημόσιο. Τι θα πει μπήκανε? Μονοι τους μπήκανε? Τους βάλανε. Είναι υποκρισια να καταφέρεσε ενάντια σε αυτους που "μπήκανε" και όχι σε αυτους που τους βάλανε. Δηλαδη εσύ απαιτείς την τιμωρία του υπάλληλου την ώρα που τον έβαλε ο πολιτικός για να εξαγοράσει την ψήφο του?

Και για να λέμε τα σύκα συκα και τη σκάφη σκάφη, φυσικα και έχει και το μερίδιο ευθύνης του αυτός που ζήτησε να προσληφθει και όταν ακούω για άτομα που μπήκαν με πολιτικό βύσμα κάπου, θέλω να τους σπάσω τα μούτρα. Το θέμα όμως είναι οτι όταν ένα μωρό σου ζητάει σοκολάτα κάθε μέρα, αν του τη δίνεις και το κάνεις τόφαλο, το μωρό θα φταίει ή ο μαλάκας ο γονέας; Το μαχαιρι και το πεπόνι το έχει ο γονέας. Το ιδιο στο δημόσιο και ο πολιτικός. Ότι και να ζητάει ο βυσματίας, αν ο πολιτικός πει όχι, δεν θα πραγματοποιηθει. Στο χέρι του είναι.

Εστω οτι ο διευθυντης του ταδε οργανισμου (βαλε ικα, δου, δεκο οτι θες), δεν μπορει να βαλει ΠΛΕΟΝ απο το παραθυρο καποιο υπαλληλο (αν και εγω δε θα εβαζα το χερι μου στη φωτια). Δεν μπορει ομως να κανει μια σωστη αξιολογηση; Πως γινεται και δεν εχουμε δει να απολυεται κανενας; Τι σημαινει "δεν εχει τετοιες εντολες"; Δεν εχει υπαρξει δηλαδη κανενας πολιτικος προισταμενος μεχρι τωρα που να μην εδωσε εντολη "μην κανεις κακες αξιολογησεις " και να αφησε τον διευθυντη να λειτουργησει σωστα; Δεν μπορω να το πιστεψω. Υπαρχουν εκαντονταδες διευθυντες και εκατονταδες πολιτικοι προισταμενοι, δεν μπορει να ειναι τοσο συντονισμενη η κινηση.

Ρε συ, άμεσα δεν μπορει να βάλει κάποιον απο το παράθυρο. Έμμεσα φυσικα και μπορει. Το έμμεσο είναι οτι θα πάει σε αυτον που τον έβαλε διευθυντη (είναι πολιτική θέση ο διευθυντης-διοικητης στο δημόσιο) και θα του πει : "Έχω 2 οικογένειες με 10 μέλη, βάλε 4 απο αυτους στο δημόσιο και έχεις 10 ψήφους". Και έτσι θα μπουν στο δημόσιο. Εδώ μιλάμε για στρατιες βολεμενων.

Ποια αξιολόγηση?Πλακα κανεις έτσι? Φυσικα και θα επρεπε να υπάρχει αξιολόγηση και όποιος δεν έκανε θα έπρεπε να παίρνει τον πουλο (αν και μπορει να υπάρχει μια υποκειμενικοτητα στο θέμα...ακομα και πολιτική σκοπιμότητα θα έλεγα..αλλα ας μην το εξετάσουμε). Δεν διωχνουν ρε συ κανέναν και ΝΑΙ δεν έχουν εντολές γιατι μιλάμε για ψηφοφόρους. Ξερεις τι είναι ψηφοφόρος?Μη κοιτας οτι πχ το πρωτο κομμα μπορει να έχει 10% διαφορά απο το δεύτερο. Σε επίπεδο βουλευτών, η μάχη είναι σώμα με σώμα. Ασε που με τους συνδικαλιστές που έχουν δημιουργήσει, αν απολυθεί κανείς θα γίνει το σώσε.

btw ξέρω δημοσιο υπάλληλο που έχει απολυθει επειδη είχε κλέψει ένα ρούχο απο το hondos center στην ομόνοια. Θα μου πεις "που κολλάει αυτο?". Προβλέπτεται απο τη σύμβαση του ΔΥ οτι θα πρέπει να ειναι υπόδειγμα πολιτη κτλ, αλλιως σε τέτοιες περιπτώσεις απολύεται. Ε!η αστυνομια που κληθηκε να καταφράψει το συμβάν, κατεγραψε την ιδιότητα του, εφτασε το νέο γραπτώς στην υπηρεσία του και πήρε τον πούλο.

Δημοσ.

Επειδή μιλάτε για αξιολογήσεις να πω ότι με τη μηχανοργάνωση που άρχισε τώρα με καθυστέρηση 30 χρόνων, ουσιαστικά θα παρακάμπτεται όλο το σύστημα, οπότε οι άνθρωποι δε θα χρειάζονται.

Όλο το κόλπο εκεί είναι.

Να περάσουν όλα τα έγγραφα σε ηλεκτρονική μορφή οπότε να τα κάνεις όλα από το σπίτι σου.

Νομίζω ότι αυτό θα γίνει φέτος από ότι υποσχέθηκε ο Ραγκούσης( σε συνδυασμό με κάρτα του πολίτη και ηλεκτρονική υπογραφή).

Συνεπώς αντί να προτείνετε αξιολογήσεις καλύτερα να προτείνετε μηχανογραφήσεις σε όλα τα επίπεδα (τα οποία πρέπει να επικοινωνούν αρμονικά μεταξύ τους, να μην έχουμε δηλαδή νησίδες πληροφορίας αποκλεισμένες η μία από την άλλη).

Δημοσ.

Skiabox λυπαμαι που θα σε δυσαρεστησω, αλλα μιας και ειμαι ολη μερα λογω δουλειας μεσα στις δημοσιες υπηρεσιες, μπορω να σου πω οτι αντι να μειωθει η χαρτουρα, αυξανεται.

Critter με το τελευταιο συμφωνουμε.

Δημοσ.

Aκομα να σταματησει η κλαψα '' τους ΔΥ ολοι οι υπολοιποι τους ..μισουν'' ? Ακομα με αυτες τις δικαιολογιες ?

Οπως γινεται κριτικη σε οποιοδηποτε αλλους (ιδιωτικο τομεα, ελευθερους επαγγελματιες,παπαδες, βουλευτες ) ετσι γινεται και σε αυτους .Κριτικη για τα κακως κειμενα του δημοσιου τομεα, και η αναλογη υπερασπιση ,''κατανοηση'' (εως αγιοποιηση) απο αλλους...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

1.σχετικα με το δημοσιο..που παρολο που ειναι 1ο-2ο τι ειναι σε δημοσιους υπαλληλους στην ευρωπη συνεχιζουν οι παντες να λενε οτι εχουν ελλειψεις προσωπικου!!!!!!!!!!!!!!<<Με στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το 70% των κρατικών δαπανών πηγαίνει σε μισθούς του δημοσίου τομέα και σε συντάξεις. Το 20% σε εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους της χώρας (τόκοι, χρεωλύσια κλπ) Και μόλις το 10% για δραστηριότητες του κράτους (δαπάνες υπουργείων, εργολαβίες, έργα, φαρμακευτικές δαπάνες, προμήθειες οπλικών συστημάτων κλπ). Από το 10% αυτό έγιναν και έργα βέβαια (δρόμοι, τραίνα, Αττική Οδός, στάδια, Προαστιακός, επιδοτήσεις αγροτών και χρηματοδοτήσεις ΔΕΚΟ κλπ). Κι από εκεί έγιναν, όπου έγιναν, κλεψιές και λοβητούρες. Αρα, η διαφθορά είναι ένα μικρό ποσοστό αυτού του 10%. Αυτό το ποσοστό λοιπόν έχει ευθύνη για την οικονομική κατάρρευση, κι όχι το 70% των μισθών και των συντάξεων; Που δόθηκαν βέβαια με γενναιοδωρία (αυξήσεις το 1981-1982 του Α. Παπανδρέου, «Τσοβόλα δώστα όλα» λίγο αργότερα) για εξασφάλιση εκλογικής εύνοιας κι’ από χρήματα που η ελληνική οικονομία ουδέποτε είχε κερδίσει.>>

2.το blogτου ανθρωπου που εστειλε ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ για εσχατη προδοσια

3.ΜΕ (ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΑ) ΟΜΟΛΟΓΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ!(το ειπε ο βουλευτης Λαφαζάνη)

4.ενα πρωι πετυχα στα πρωιναδικα εναν οικονομολογο που ελεγε οτι μεχρι τωρα υπαρχουν ηδη αρκετα κορεσμενα επαγγελματα π.χ. γιατροι,δικηγοροι,δημοσιοι υπαλληλοι.αυτοι που εχουν ξεμεινει θα πρεπει να βρουν δουλεια στα μη εμπορευσιμα επαγγελματα/αγαθα(καπως ετσι το πε)δηλ. να δωθει βαση στον τομεα τουρισμου,αγροτων,ναυτιλια..

(βεβαια αυτα τα 3 που στην ουσια ειναι κερδοφορα δεν εχουν σωστες υποδομες αθλιες σχολες και τα παιδια που πανε δεν το χουν.Για τους αγροτες ενταξει η λυση ειναι απλη .συνεταιρισμους και εξαγωγες ή απευθειας συζητηση με τα εργοστασια.τι περιμενουν να πανε σπιτι τους να τους το πουν?)

Μεχρι τωρα αρκετοι μη πετυχημενοι επιχειρηματιες ζουσαν με δανεια,εσπα και κοινοτικα/ευρωπαικα κονδυλια...

http://www.rednotebook.gr/details.php?id=1301

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...