Προς το περιεχόμενο

Προβλημα tearing games και video

VALLGOX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσφατα αγορασα ενα pc με ati shphire hd6850,amd phenom x4 3.2,Corsair XMS3 2GB DDR3-1333 Ram Dimm(x2),MSI 870A-G54,windows 7 ultimate και οθονη dell 23u11h (η συνδεση ειναι με τωρα dvi-d)

Ενω εχω κατεβασει κανονικα ολους τους νεους drivers για ολα τα κοματια,καθε φορα που παω να παιξω ενα game ή να δω μια ταινια ανεξαρτητως settings και hd ή normal αναλυσεις,οταν κινειτε η καμερα,μου βγαινουν κατι σαν γραμμες οριζοντιως στην εικονα,σαν να κοβετε-διαστρεβλωνετε καπως η εικονα και ειναι πολυ σπαστικο.

Noμιζω οτι λεγετε tearing το προβλημα και οτι λυνετε αμα ενεργοποιησεις το V-sync στα optons του καθε game αλλα το crysis warhead πχ που παιζω τωρα δεν ειχει τετοια επιλογη.Μου το κανει και σε ολα τα video στο νετ,στις ταινιες,αμα κουνισω ενα παραθυρο κτλ.Εκει πως το λυνω;

Παταω κατι απο το control center του software της καρτας μου; ή ειναι θεμα hardware; ή οθονης;

Επισης οταν συνδεω το displayport καλωδιο,η καρτα δε μου αναγνωριζει την οθονη και ολα γυρνανε σε αναλυση 640χ800 και δεν μπορω να την αλαξω.

Ασε που απο στο ati catalyst control center εχω παντα on το wait for vertical refresh και το triple buffering,αλλα τιποτα...

Εχω ποσταρει σε πολλα φορουμ και δεν απανταει κανεις,δεν μπορω να βρω λυση.Pleaze help!

Δημοσ.

Προσφατα αγορασα ενα pc με ati shphire hd6850,amd phenom x4 3.2,Corsair XMS3 2GB DDR3-1333 Ram Dimm(x2),MSI 870A-G54,windows 7 ultimate και οθονη dell 23u11h (η συνδεση ειναι με τωρα dvi-d)

Ενω εχω κατεβασει κανονικα ολους τους νεους drivers για ολα τα κοματια,καθε φορα που παω να παιξω ενα game ή να δω μια ταινια ανεξαρτητως settings και hd ή normal αναλυσεις,οταν κινειτε η καμερα,μου βγαινουν κατι σαν γραμμες οριζοντιως στην εικονα,σαν να κοβετε-διαστρεβλωνετε καπως η εικονα και ειναι πολυ σπαστικο.

Noμιζω οτι λεγετε tearing το προβλημα και οτι λυνετε αμα ενεργοποιησεις το V-sync στα optons του καθε game αλλα το crysis warhead πχ που παιζω τωρα δεν ειχει τετοια επιλογη.Μου το κανει και σε ολα τα video στο νετ,στις ταινιες,αμα κουνισω ενα παραθυρο κτλ.Εκει πως το λυνω;

Παταω κατι απο το control center του software της καρτας μου; ή ειναι θεμα hardware; ή οθονης;

Επισης οταν συνδεω το displayport καλωδιο,η καρτα δε μου αναγνωριζει την οθονη και ολα γυρνανε σε αναλυση 640χ800 και δεν μπορω να την αλαξω.

Ασε που απο στο ati catalyst control center εχω παντα on το wait for vertical refresh και το triple buffering,αλλα τιποτα...

Εχω ποσταρει σε πολλα φορουμ και δεν απανταει κανεις,δεν μπορω να βρω λυση.Pleaze help!

Φιλε μου,επειδη εχω την ιδια οθονη με σενα και επειδη εχω παιξει αρκετα παιχνιδια στα οποια η 5850 μου εβγαζε πανω απο 60 frames,θα σου πω οτι τετοιο θεμα δεν αντιμετωπισα ποτε.Το V-Sync το ενεργοποιεις για να κραταει κλειδωμενα τα καρε στα 60,οσο δλδ και ο ρυθμος ανανεωσης της οθονης.Να βλεπεις tearing στα παιχνιδια λογω V-Sync μπορει να ισχυει αλλα οταν πας να δεις ταινια δεν νομιζω να ειναι tearing αυτες οι γραμμες που βλεπεις.

Λοιπον καταρχην για το crysis,υπαρχει επιλογη στο ccc για V-Sync,για οποια παιχνιδια δεν εχουν στο μενου τους επιλογη.Ποια εκδοση οδηγων εχεις?

Εγω πιστευω πως κατι αλλο φταιει και οχι το V-Sync.Μπορει να φταινε οι drivers της καρτας,μπορει και η ιδια η καρτα.

Δημοσ.

Eχω την 11.1 εκδοση.Την εβγαλα,εβαλα και πιο παλιες,τα ιδια.

Τι ειναι το ccc?

Δε ξερω τι να κανω ρε γαμωτο...Τοσα λεφτα εδωσα τζαμπα? Ειναι παρα πολυ σπαστικο!

Εστειλα mail και στην amd αμα δε βρω ακρη θα ζητησω αντικατασταση της καρτας απο το πλαισιο.

Δημοσ.

Τι ειναι το ccc?

Catayst Control Center.Η εφαρμογή για τη ρύθμιση της κάρτας γραφικών σου

Σε αυτό που ρώτησες τώρα.Δεξί κλικ στη επιφάνεια εργασίας και επιλέγεις Catayst Control Center.

Στην εφαρμογή που θα ανοίξει θα επιλέξεις στην αριστερή πλευρά ''παιχνίδια''

Απο το menu που θα ανοίξει επιλέγεις ρυθμίσεις εφαρμογών 3d

Στην δεξια πλευρα τώρα θα σου εμφανιστούν διάφορες ρυθμίσεις.Εσύ θα βρείς το ''αναμονή για την κατακόρυφη ανανέωση'' και θα μετακινήσεις το slider στο always on

Δημοσ.

Eχω την 11.1 εκδοση.Την εβγαλα,εβαλα και πιο παλιες,τα ιδια.

Τι ειναι το ccc?

Δε ξερω τι να κανω ρε γαμωτο...Τοσα λεφτα εδωσα τζαμπα? Ειναι παρα πολυ σπαστικο!

Εστειλα mail και στην amd αμα δε βρω ακρη θα ζητησω αντικατασταση της καρτας απο το πλαισιο.

Λοιπον τρεξε κανενα furmark και παραλληλα να ελεγχεις και την θερμοκρασια της καρτας.Εγω παντως εχω μια υποψια,λογω του οτι εχουν αναφερθει μερικα περιστατικα με 6850,οτι μπορει να εχει προβλημα η καρτα.Τρεξε το furmark κανενα μισαωρο να δεις πως θα συμπεριφερθει.

ccc: catalyst control center.

Δημοσ.

fortenick αυτο που λες το εχω κανει και δεν επιασε(δε τα λεει στα ελληνικα εμενα),κοιτα το πρωτο μου ποστ...

LouCi4er τι ειναι το furmark και πως το χειριζομαι και απο που το κατεβαζω;(σορυ,εδω ασχετος!)

Δημοσ.

LouCi4er τι ειναι το furmark και πως το χειριζομαι και απο που το κατεβαζω;(σορυ,εδω ασχετος!)

Λοιπον το furmark ειναι αυτο.Δεν ειναι δυσκολο να το χειριστεις.Το κανεις εγκατασταση,με το που ανοιξει απο αριστερα επιλεγεις stability test,απο δεξια τικαρεις extreme burning mode,βαλε και κανενα MSAA αμα θες και πατας start.

Δημοσ.

Tην θερμοκρασια δηλαδη θελουμε να δουμε;

Δε νομιζω οτι φταιει αυτο αφου το κανει και οταν ειναι κρυα.Παιζει κανενα ρολο η θερμοκρασια στο vsync?

Ασε που τα φοβαμε κιολας αυτα extreme για κανα μισαωρο που λες...

Δημοσ.

Tην θερμοκρασια δηλαδη θελουμε να δουμε;

Δε νομιζω οτι φταιει αυτο αφου το κανει και οταν ειναι κρυα.Παιζει κανενα ρολο η θερμοκρασια στο vsync?

Ασε που τα φοβαμε κιολας αυτα extreme για κανα μισαωρο που λες...

Οχι,δεν ειναι η θερμοκρασια το θεμα μας.Απλα να την ελεγχεις για σιγουρια,για να δουμε αν δουλευει στα κανονικα επιπεδα.furmark σου ειπα να τρεξεις διοτι στρεσαρει αρκετα την καρτα ετσι ωστε αν υπαρχει hardware προβλημα να το βρουμε.Δεν προκειται να παθει τπτ η καρτα,μην το αφηνεις μισαωρο,αστο 10 λεπτα.

Το v-sync σου ειπα οτι κλειδωνει τα καρε (frames) στα 60,οσο δηλαδη και ο ρυθμος ανανεωσης της οθονης.Αυτο γινεται για να αποφευγθουν τα σπασιματα (tearing) που βλεπουμε μερικες φορες σε διαφορα games.Καμια σχεση ομως οι γραμμες που βέπεις σε ταινιες και βιντεο που ειπες.

Δοκιμασε και μια απεγκατασταση των οδηγων που ηδη εχεις,driver sweeper και εγκατεστησε τους 10,12.Ειπες οτι δοκιμασες και με αλλους οδηγους αλλα δεν ειπες αν ακολουθησες διαδικασια driver sweeper.Παντως το furmark για ενα 10λεπτο τρεξτο,δεν προκειται να παθει τπτ η καρτα,στο εγγυωμαι.

Μηπως γινεται να τραβηξεις ενα βιντεο οταν βγαινουν οι γραμμες?

Δημοσ.

Παρακολουθούσα το Thread για να μάθω εγκυκλοπαιδικά πως λύνεται αυτό το issue. Το είχα κάποτε, και δεν θυμάμαι πως το είχα ξεπεράσει.

Πιθανότατα ο τύπος το έφτιαξε και απλά μας παράτησε..

Δημοσ.

Εγώ αυτό το πρόβλημα το είχα με την 5850 όταν πρωτοβγήκανε και αφορούσε πρόβλημα με τα ρολόγια GPU και VRAM στις 2D εφαρμογές όπου η κάρτα κυριολεκτικά σερνότανε. Μιλάμε για απόδοση κατώτερη από κάρτες δεκαετίας.

Μέχρι να βγούνε σωστοί drivers ήμουν αναγκασμένος όλες τις 2D εφαρμογές και ειδικά τις ταινίες να τις βλέπω σε άλλον υπολογιστή, όπου μιά ταπεινή Geforce 9500 κυριολεκτικά ισοπέδωνε την προβληματική 5850.

Μετά από 2 μήνες βγήκαν σωστοί drivers και το πρόβλημα λύθηκε.

Δημοσ.

Μια άσχετη σχετική ερώτηση.. το fumark είναι όμοιο με το OCCT ? και εγώ είχα με το wow πρόβλημα (solved; Έκανε conflict το game με τους οδηγούς της κάρτας και μετά από repair του παιχνιδιού έφτιαξε..) αλλά από το extreme μου πρότειναν το OCCT αντί φουμαρκ… ήταν και η πρώτη φορά που είδα την κάρτα μου στους 91 βαθμούς.

Δημοσ.

φιλε και εγω θα ηθελα μια απαντηση αν ειναι ευκολο.ετρεξα το τεστ που ειπες για μιση ωρα και σου παραθετω τα αποτελεσματα.clocks core:860mhz memory 1200mhz temerature:59c frames:36000 fps 21.ειναι λογικα αυτα τα νουμερα?η καρτα γραφικων μ ειναι ι 5770 ατι και το προβλημα που εχω ειναι στα παιχνιδια τα οποια δεν μ ου τρεχουν καλα.σα να ψιλοκολανε σε καποια διαστηματα.εχω catalyst 11.2.eyxaristw!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...