Ozone Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 γεια σας είμαι σε σκέψη να αγοράσω το πρώτο μου NAS και θα ήθελα τη γνώμη σας σε αξιοπιστία των δυο προϊόντων. Από θέμα features είμαι καλυμμένος και με τα δυο!
madsc Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Links των προιόντων; Οι ανάγκες σου; Budjet; /sc
Ozone Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Synology DS211j Qnap TS-212 Turbo NAS θα εδεινα μεχρι 250ευρο. οπως ειπα τις αναγκες μου τις καλυβουν και τα δυο. ειναι NAS για σπιτι. με ενδιαφερει η ποιοτητα και αξιοπιστια.
Palp Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Το μεγάλο πλεονέκτημα του Synology σύμφωνα με τα διάφορα reviews είναι το σύστημα διαχείρισης (DiskStation Manager) και η ευκολία με την οποία μπορείς να παραμετροποιήσεις το σύστημα. Μπορείς να δεις ένα Live Demo της έκδοσης 3.1 που είναι σε beta έκδοση έδω (δεν είδα να υπάρχει κάπου demo της 3.0 που είναι η τελευταία release). Έχω αγοράσει το DS210j πριν από μερικούς μήνες από τον αντιπρόσωπο στην Ελλάδα (Data Noesis)σε παρόμοια τιμή με αυτή που έδινε το Amazon και με πολύ καλύ εξυπηρέτηση . Το έχω στο δίκτυό μου με δύο Samsung 2TB 5400rpm και συνεργάζετε άψογα με σταθερούς/φορητούς και ένα WD Live TV. To μόνο που μετάνιωσα ήταν ότι δεν πήρα το DS410j (τώρα έχει βγει το 411j) καθώς με το raid0 έχει ~1.8ΤΒ χώρο ενώ το 411 με raid5 ~5.7ΤΒ αν θυμάμαι καλά, που σου δίνει την άνεση του χώρου και για το μέλλον. Για το Qnap δυστυχώς δεν έχω κάποια εμπειρία, αλλά από τα reviews που είχα διαβάσει κατέληξα στο Synology.
Quiet Storm Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Οποιο και να παρεις δεν θα το μετανιωσεις. Απλα πριν αποφασισεις σκεψου λιγο και τις μελλοντικες σου αναγκες σε αποθηκευση γιατι οι σκληροι δισκοι γεμιζουν γρηγορα.Ισως κατι σε 4 bay με δυνατοτητα Raid 5 να ειναι καλυτερο.Θα υπερβεις λιγο τον προυπολογισμο σου αλλα τα αξιζει τα λεφτα του. 'Θεματακια' υπηρχαν,υπαρχουν και θα υπαρχουν,αλλα και οι 2 εταιρειες τα αντιμετωπιζουν γρηγορα με support,updates κτλ.Για αυτο και θεωρουνται απο τις 'καλες' στον χωρο των NAS. Ως κατοχος των Synology DS410j-4 bay και Qnap TS-210-2 bay ειμαι και απο τα δυο απολυτα ευχαριστημενος,για να μην πω 'ερωτευμενος'.Καλη ποιοτητα κατασκευης,'σταθεροτατα' και με features υπεραρκετα για οικιακη-μεση χρηση.
tr3quart1sta Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 ψαχνομαι τωρα τελευταια για NAS + Media Player synology ή qnap? (4TB μαλλον) wd tv live ή κατι αλλο? ας αφησουμε προς το παρον το χρηματικο στην ακρη... εχω: mac (μικρης σημασιας επειδη ειναι σιγουρα συμβατο με τα NAS), samsung tv ue40c6000, time capsule 1TB (ασχετο αλλα καλου κακου το αναφερω) θελω: να παιζει το media player τις ταινιες που ειναι αποθηκευμενες στο nas στην tv (χωρις την παρεμβαση του mac) σε ολα τα γνωστα φορμα (.avi, .mkv κλπ σε 1080p) - καλο θα ηταν να παιζει μαζι και το .srt αλλα οχι τελειως απαραιτητο... απο DLNA και UPnP ειμαι ασχετος (φωτιστε με!) (στο qnap δεν εχει .mkv). ειναι διαφορετικος τροπος διαβασματος δεδομενων απο το να δει το media player τον NAS σαν απλο σκληρο? πριν την αγορα ενος media player θα δοκιμασω πρωτα εαν μπορει να παιξει και απευθειας απο το NAS καθως η τηλεοραση εχει ενσωματομενο player (τοσο καιρο παιζω απο usb .mkv 1080p με .srt και ολα τζαμι) αλλα στο DLNA του δεν φαινεται να το υποστηριζει ομως δεν εχω να χασω τιποτα αν δοκιμασω... εχω μπερδευτει τελειως με τις συμβατοτητες μεταξυ των συσκευων οσον αφορα τα video formats (.mkv κυριως στα υπολοιπα δεν παιζει προβλημα) και τα file systems (τα media players διαβαζουν ntfs, hfs+, fat32 αλλα τα NAS αποθηκευουν σε ext3/ext4) συμφωνα με τα sites και τα manuals των συσκευων και τις διαφορες αναφορες χρηστων σε διασπαρτα forums που τα κανουν ακομα χειροτερα...
tarantules Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Και γιατί να ξοδευτεί κάποιος να πάρει ένα ακριβό NAS και να μην πάρει ένα network usb hub και να συνδέσει πάνω του όποιον-ους εξωτερικούς δίσκους (και όχι μόνο) θέλει;
tr3quart1sta Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Και γιατί να ξοδευτεί κάποιος να πάρει ένα ακριβό NAS και να μην πάρει ένα network usb hub και να συνδέσει πάνω του όποιον-ους εξωτερικούς δίσκους (και όχι μόνο) θέλει; -Ταχυτητα! -Κατεβαστηρι (torrent,rapidshare κλπ..) -RAID (=ασφαλεια) κλπ: File Browser File Station FTP Server Bandwidth Control Custom FTP Passive Port Range Anonymous FTP Transfer Log Web Station Virtual Host (up to 30 websites) PHP/MySQL Alternative HTTP Error Page 3rd-Party Applications Support Surveillance Station Default IP cam #: 1 MAX IP cam # (licenses required): 84 (See All Supported IP Cameras) Total Frames per Second (FPS): 80 FPS @ D112 Recording Modes:Manual, Continuous, Motion Detection, Alarm, Motion Detection and Alarm Event Playback:Sync Mode (4 Channels), Time Slicing Mode Centralized Management Compression Formats:MJPEG, MPEG-4, H.264 Photo Station Supported Image Format: BMP, JPG (jpe, jpeg), GIF, RAW (arw, srf, sr2, dcr, k25, kdc, cr2, crw, nef, mrw, ptx, pef, raf, 3fr, erf, mef, mos, orf, rw2, dng, x3f) Supported Video Format5: 3G2, 3GP, ASF, AVI, DAT, DivX, FLV, M4V, MOV, MP4, MPEG, MPG, QT, WMV, XviD, RM, RMVB, VOB, RV30, RV40, AC3, AMR, WMA3 Download Station Supported Download Protocols: BT/HTTP/FTP/NZB/eMule Custom BitTorrent Port Range BitTorrent / eMule Bandwidth Control Audio Station Supported Audio Format: (USB Mode) AAC, FLAC, M4A, MP3, Ogg Vorbis, WMA, WMA VBR; (Streaming Mode) MP3, M4A, M4B Supported Playlist Format: M3U, WPL Internet Radio: SHOUTcast, Radioio DLNA/UPnP Media Server PS3/Xbox 360 Support Supported Audio Format: AAC, FLAC, M4A, MP3, Ogg, Vorbis, PCM, WAV, WMA, WMA VBR, WMA PRO, WMA Lossless Supported Video Format:3GP, 3G2, ASF, AVI, DAT, DivX, DVR-MS, ISO, M2T, M2TS, M4V, MKV, MP4, MPEG1, MPEG2, MPEG4, MTS, MOV, QT, SWF, TP, TRP, TS, VOB, WMV, XviD, RV30, RV40, AC3, AMR, WMA3 Supported Image Format: BMP, JPG (jpe, jpeg), GIF, ICO, PNG, PSD, TIF (tiff), UFO, RAW (arw, srf, sr2, dcr, k25, kdc, cr2, crw, nef, mrw, ptx, pef, raf, 3fr, erf, mef, mos, orf, rw2, dng, x3f) Supported Subtitles Format: srt, psb, smi, ass, ssa, sub, idx, ifo iTunes Server Supported Audio Format6: MP3, M4A, M4P, WAV, AIF Supported Video Format: M4V, MOV, MP4 Supported Playlist Format: M3U, WPL Printer Server7 Max Printer #: 2 Printing Protocols: LPR, CIFS, AppleTalk Synology Packages Squeezebox Server Mail Station Webalizer phpMyAdmin Time Backup iPhone/Android Applications DS photo+ DS audio DS cam
tarantules Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Χμμ μάλλον ξεχνάμε τη βασική λειτουργεία ενός NAS που δεν είναι άλλη από το να έχουμε πρόσβαση σε εξωτερικούς δίσκους μέσω δικτύου κυρίως για backup και δευτερευόντως για άλλες εργασίες... Όσον αφορά την ταχύτητα δεν νομίζω να μην σε καλύπτουν οι ταχύτητες που προσφέρει το USB 2.0... Όσον αφορά την ασφάλεια , μπορείς άνετα να κάνεις mirror έναν δίσκο.Δεν σε περιορίζει κάποιος... Κατεβαστήρι torrent κλπ,κλπ 1ον μπορείς να πάρεις ένα οποιοδήποτε media player που έχει τέτοια δυνατότητα και να το έχεις μόνιμα στο σαλόνι σου... 2ον εαν θες κατεβαστήρι υπάρχουν άλλες συσκευές που είναι για αυτή τη δουλειά... Όσον αφορά το κατεβατό από το ΚΛΠ και μετά, και πάλι όλα αυτά μπορεί να τα κάνει ένα media player...(Η τουλάχιστον τα περισσότερα...)
Ozone Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 το ποιο επικαιρο και σημαντικο του nas ειναι και η καταναλωση ηλεκτιρκου. αυτα τα features μπορεις να τα κανεις και με ενα windows/linux/unix συστημα αλλα το τροφοδοτηκο καει πανω απο 350watt. ενα μοντερνο ετοιμο nas δεν ειναι πανω απο 20watt. δωρεαν λειτουργηκα που μπορεις να κανεις ενα pc nas ειναι το FreeNAS , OpenFiler. αλλα με διαβαζμα αρκετο
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 το ποιο επικαιρο και σημαντικο του nas ειναι και η καταναλωση ηλεκτιρκου. αυτα τα features μπορεις να τα κανεις και με ενα windows/linux/unix συστημα αλλα το τροφοδοτηκο καει πανω απο 350watt. ενα μοντερνο ετοιμο nas δεν ειναι πανω απο 20watt. κόψε κάτι μάστορα, το ότι είναι ένα τροφοδοτικό πχ 350W δεν σημαίνει ότι καίει και 350W, μόνο όσα του ζητηθούν... γιατί λοιπόν ένα κατεβαστήρι/fileserver/"nas" PCάκι να καίει τόσα πολλά?
Ozone Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 κόψε κάτι μάστορα, το ότι είναι ένα τροφοδοτικό πχ 350W δεν σημαίνει ότι καίει και 350W, μόνο όσα του ζητηθούν... γιατί λοιπόν ένα κατεβαστήρι/fileserver/"nas" PCάκι να καίει τόσα πολλά? σε καμια περιπτοση δεν μπορει να φτασει την οικονομια ενως NAS! δεν λεω οτι ναι καιει 350w αλα δεν μπορεις να πεις οτι μπορει να καψει λιγοτερα απο 30watt! δες π.χ τα qnap
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 20 Μαρτίου 2011 ναι σίγουρα δεν φτάνει τα 30watt αλλά άνετα πέφτει κάτω από 100! ειδικά με τα καινούρια Bobcat platform της AMD...
Palp Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 θελω: να παιζει το media player τις ταινιες που ειναι αποθηκευμενες στο nas στην tv (χωρις την παρεμβαση του mac) σε ολα τα γνωστα φορμα (.avi, .mkv κλπ σε 1080p) - καλο θα ηταν να παιζει μαζι και το .srt αλλα οχι τελειως απαραιτητο... Από ότι βλέπω η τηλεόραση έχει σύνδεση ethernet και υποστηρίζει DLNA οπότε θα μπορεί να παίζει απευθείας μέσω δικτύου τα αρχεία του NAS. Το WD Live μπορεί να παίζει και αυτό αρχεία (και ελληνικά srt) αλλά αν η TV το κάνει ήδη δεν έχει νόημα να ξοδεύεις εξτρά χρήματα. Το UPnP είναι ένα πρωτόκολο για να βλέπουν οι συσκευές η μία την άλλη στο δίκτυο. Το DLNA είναι ένα πρωτόκολο για να μοιράζονται αρχεία συσκευές μέσω δικτύου - νομίζω όλες οι NAS συσκευές υποστηρίζουν και τα δύο, δεν ξέρω οι απλοί δικτυακοί δίσκοι το κάνουν και για αυτό είναι καλύτερα τα NAS. Για το File System μην ανησυχείς, μέσω DLNA θα μπορεί να παίζει η τηλεόραση ή το WD Live τα βιντεο αρχεία.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 μην βάζεις και το χέρι σου στη φωτιά ότι θα παίζει μέσω DLNA από το NAS...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.