SpirosLouis Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα, Σκέφτομαι για ανανέωση του υπολογιστή μου. Ψάχνοντας βλέπω ότι ο εξαπύρηνος intel έχει ~1000€ σε αντίθεση με τον AMD που έχει ~250€. Γιατί τέτοια διαφορά; Και γενικότερα mobo βρίσκεις πολύ ποιο φθηνές των amd socket από των intel επεξεργαστών. Υστερεί σε τίποτα τόσο πολύ ο AMD;
antonl Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Ο κορυφαίος intel της κάθε γενιάς πάντα κάπου κει κοστίζει. Η τιμή του δεν αντικατοπτρίζει την απόδοσή του σε σχέση με τους υπόλοιπους της σειράς του.
SpirosLouis Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Έμενα κάτι μου βρωμάει όμως για να είναι 750€ φθηνότερος ο AMD. Δεν μπορεί κάτι γίνεται.
antonl Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Τι να βρωμάει; Ο i7-980X στοιχίζει 400% παραπάνω αλλά δεν αποδίδει 400% παραπάνω. Είναι ταχύτερος αλλά όχι τόσο. Επίσης υποστηρίζει HT οπότε έχει 12 threads κι όχι 6.
Stavrakas13 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Μην σου βρωμαει τιποτα...η amd απλα προσφερει σε πιο λογικες τιμες και εκτος αυτου τα ακριβα προιοντα της ιντελ ειναι ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ δυνατοτερα απο αυτα της AMD
Herculess Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Εγώ είμουν και είμαι της άποψης να αγοράζω πάντα ένα προιόν με καλύτερο δείκτη απόδοσης/χρημάτων. Η Amd σίγουρα έχει τον υψηλότερο δείκτη και στην νέα μου πλατφόρμα τον προτύμησα. Η Intel λόγο ότι έχει τον καλύτερο επεξεργαστή στην αγορά μέχρι τώρα (αν και πάντα είχε τον καλύτερο) μπορεί για λόγους μάρκετινγκ να διαμορφώσει τις τιμές τις όπως θέλει χωρίς να εξαρτάται από τον ανταγωνισμό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.