Προς το περιεχόμενο

Win2000 και προβλημα σε HDD

Rabican

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Προχτες μου εφεραν ενα PC εδω στη δουλεια με ενα προβλημα στο Bios. συνεχεια πεταγε ενα unknown bios error code FFFF και δεν μπορουσε να προχωρησει στο μπουταρισμα. επειδη ειχε αλλοπροσαλη συμπεριφορα (ποτε δεν εδινε σημα, ποτε δεν προχωραγε, ποτε προχωραγε κανονικα) ακομη και οταν φλασαρα το bios, περασα καινουργιο και αλλαξα μπαταριουλα, αποφασισα να του αλλαξω board και να αφησω αυτη στην ακρη. Το PC φοραει Win2000. καταφερα καποια στιγμη να φορτωσω λειτουργικο και κοτσαρα εναν εξωτερικο σκληρο για να τραβηξω τα αρχεια του χρηστη προκειμενου να φορμαρω το δισκο και να πεταξω το καινουργιο image της νεας μητρικης. Εκει αρχισαν τα κουλα στον εξωτερικο. κολλαγε αφανταστα τον windows explorer οποτε απο το system log ειδα συνεχη disk error που αφορουσαν τον εξωτερικο(δε θυμαμαι ακριβως κωδικο τωρα). τον βγαζω απο το PC τον κοτσαρω στο δικο μου (Vista Business) και αφου ουτε απο το δικο μου τον εβλεπα (επισης disk error και ακυρο οταν δοκιμασα να ανοιξω το εικονιδιο) εκανα schedule ενα chkdsk οταν κανω restart. ξεκιναει το restart και κανει οντως το chkdsk στο οποιο μου εκανε το παρακατω: (replacing invalid security ids)

http://thedailyreviewer.com/server/view/chkdsk-question-replacing-invalid-security-id-102130889

αφου τελειωσε ο δισκος ηταν κανονικα αναγνωσιμος οποτε ηρεμησα, αφου ειχα και καποια σημαντικα αρχεια. με το που τον κοτσαρω παλι στο αλλο με τα 2000, παλι τα ιδια... ακριβως ιδια συμπεριφορα. το μυαλο μου δεν πηγε στο οτι μπορει να εφταιγε το αλλο PC, ετσι πηρα εναν δευτερο εξωτερικο σκληρο και τον κοτσαρα επανω. ΠΑΛΙ τα ιδια.. τον βγαζω, το βαζω στο δικο μου, κανω restart ξανα-μανα το ιδιο (replacing invalid security ids και στον δευτερο). βαζω ξανα τον πρωτο, ξανα το ιδιο...

οποτε συμπερανα οτι κατι φταιει στο PC με τα 2000, το οποιο εκτος του BIOS πρεπει να σκιζει οτιδηποτε ριχνεις επανω.. σαν να πειραζει τα security ids (πχ αλλαζει το ownership η κοβει το access σε ολους τους χρηστες) με αποτελεσμα να γινεται unreadable ολος ο δισκος. το εχει ξαναδει κανεις αυτο;

Ευχαριστω για το χρονο σας και συγνωμη για το μεγαλο ποστ.

Δημοσ.

Από την στιγμή που άλλαξες την μητρική μόνο η μνήμη ή το τροφοδοτικό μπορεί να ευθύνονται για τέτοια ζημιά.

Κάνε οπωσδήποτε memtest για αρκετή ώρα,αν και όπως τα λες θα σου πετάξει λάθος γρηγορα.

Δημοσ.

φιλε Ελφ δε μου κανει για μνημη αυτο. πως μπορει η μνημη να δημιουργει τετοια θεματα στα security settings ολων των αρχειων. γιατι κατα τ αλλα δεν εχει καποιο αλλο προβλημα. και οι 2 δισκοι οι εξωτερικοι που καρφωσα πανω, εμφανισαν ακριβως το ιδιο προβλημα και αυτο ΜΟΝΟ αν τους συνεδεα πανω στο εν λογω PC. τωρα τους εχω και τους 2 μια μερα πανω στο δικο μου και δεν εχω κανενα προβλημα.. ουτε errors ουτε τιποτα.

Δημοσ.

φιλε Ελφ δε μου κανει για μνημη αυτο. πως μπορει η μνημη να δημιουργει τετοια θεματα στα security settings ολων των αρχειων. γιατι κατα τ αλλα δεν εχει καποιο αλλο προβλημα. και οι 2 δισκοι οι εξωτερικοι που καρφωσα πανω, εμφανισαν ακριβως το ιδιο προβλημα και αυτο ΜΟΝΟ αν τους συνεδεα πανω στο εν λογω PC. τωρα τους εχω και τους 2 μια μερα πανω στο δικο μου και δεν εχω κανενα προβλημα.. ουτε errors ουτε τιποτα.

Οποιαδήποτε εγράφη/ανάγνωση στον pc περνάει από την μνήμη οπότε αν έχει πρόβλημα,μπορεί άνετα να δημιουργήσει προβλήματα σε αρχεία.

Δημοσ.

δεν εχω αλλαξει τροφοδοτικο. θα το δοκιμασω απο δευτερα..

memtest αν τα κατεφερω και δε μου κανει νερα θα το δοκιμασω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...