Προς το περιεχόμενο

Επιλογή οθόνης για PC.Παρaκαλώ μονο όσοι ξέρουν.

Panostheone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

αλλα εντονα χρωματα που σου αρεσουν ποσο πιο εντονα απο της HP?

τα έντονα χρώματα δεν είναι τα σωστά όμως...

• Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

τα έντονα χρώματα δεν είναι τα σωστά όμως...

Το θεμα κατα την αποψη μου για καποιον που θελει μια οθονη για gaming ταινιες browsing δεν ειναι τα 'σωστα' χρωματα..Μια χαρα σωστα ειναι για καποιον που απλα θελει μια καλη multimedia οθονη..

Και ας παω το θεμα λιγο πιο μακρυα..Νομιζεις ποσα ατομα απο τα 100 που θα βαλεις μπροστα σε μια οθονη με σωστα χρωματα και σε μια εντονα και ζεστα οπως λες θα σου πει..' Ξες αυτη εχει σωστα χρωματα '

20 ατομα το πολυ..Οι αλλοι θα σου πουν μου αρεσει αυτη με τα εντονα χρωματα..

Που θελω να καταληξω οτι αν καποιος θελει επεγεργασια φωτογραφιών ναι μπορει να δει τα σωστα χρωματα στον απλο χρηστη ολα σωστα ειναι..

Και οταν λεω απλο χρηστη δεν εννοω 15χρονα που μονη ασχολια τους ειναι το facebook wow και το counter strike..

Δεν μπροει δηλαδη ενα καλο TN (οπως αυτο της ΗP) να δωσει οσο το δυνατον σωστα χρωματα αλλα και εντονα ?

Αποψη μου ειναι τα περισσοτερα ΤΝ πλεον ειναι αρκετα καλα και δίνουν και καλο οπτικο σωστο αποτελεσμα για καποιον που δεν ειναι επεγγελματιας..

Ps Και σιγουρα αυτοι οι 20 που θα σου πουν οτι τους αρεσουν τα σωστα χρωματα δεν ειναι πιο γνωστες απο τους αλλους..

Απλα γουστα ειναι αυτα ..

Να ξεκαθαρισω οτι δεν μιλαω για ποιοτητα panel ΤΝ vs ips (που σιγουρα το ips υπερτερει ξεκαθαρα) αλλα για τα εντονα χρωματα..

Δημοσ.

Mα οποιονδηποτε και να βαλεις μπροστα σε μια u24 και μια 24αρα TN δεν υπαρχει περιπτωση

να μην καταλαβει διαφορα στην αποδοση των χρωματων ειτε ειναι εντονα ειτε οχι

Δεν νομιζω πως χρειαζεται να εισαι επαγγελματιας (δεν ειμαι) ωστε να διαπιστωσεις

το οφθαλμοφανες :rolleyes:

• Super Moderators
Δημοσ.

Το θεμα κατα την αποψη μου για καποιον που θελει μια οθονη για gaming ταινιες browsing δεν ειναι τα 'σωστα' χρωματα..Μια χαρα σωστα ειναι για καποιον που απλα θελει μια καλη multimedia οθονη..

ναι αλλά αυτός ο κάποιος συνήθως δέχεται γνώμες από άλλους, δεν παίρνει στο λαιμό του κόσμο και προτείνει οθόνες...

Ps Και σιγουρα αυτοι οι 20 που θα σου πουν οτι τους αρεσουν τα σωστα χρωματα δεν ειναι πιο γνωστες απο τους αλλους..

αν τους αρέσουν τα έντονα και δεν λένε ότι είναι τα σωστά, τότε ναι συμφωνώ, αλλά αν τους αρέσουν και ισχύριζονται ότι είναι τα σωστά προφανώς είναι λιγότερο "γνώστες"...

Αποψη μου ειναι τα περισσοτερα ΤΝ πλεον ειναι αρκετα καλα και δίνουν και καλο οπτικο σωστο αποτελεσμα για καποιον που δεν ειναι επεγγελματιας..

αρκεί να πέσει καλό calibration, επίσης αν το μάτι έχει συνηθίσει χρόνια σε καλό panel το TN μετά σου κακοφαίνεται...

Δημοσ.

αν τους αρέσουν τα έντονα και δεν λένε ότι είναι τα σωστά, τότε ναι συμφωνώ, αλλά αν τους αρέσουν και ισχύριζονται ότι είναι τα σωστά προφανώς είναι λιγότερο "γνώστες"...

Μα αυτο ακριβως λεω..Αλλο σωστα αλλο εντονα..Εμενα πχ μου αρεσουν να ειναι εντονα και ας μην ειναι τοσο σωστα..

Επεξεργασια φωτο δεν κανω..Αν παρω ips θα το παρω για τις γωνιες θεασης και για την ξεκουραστη οθονη που προσφερει και λιγοτερο για τα σωστα χρωματα και για το gamut που προσφερει..

Να δω τις ταινιες μου ανετα χωρις να κουναω 10 ωρες το monitor ωστε να βρω σωστη θεση και να χρειαζετε να μην κουνιεμαι απο το μαξιλαρι καθολου ωστε να μην χαλασω την γωνια :mrgreen: ..

Γιαυτο πιο πανω ειπα στον φιλο να κρατησει το Hp μιας και αναφερθηκε μονο στα εντονα χρωματα ..

Τωρα για φιλους που εχουν crt ή ενα παλιο μικρο TN ναι με την dell θα δουν μεγαλη διαφορα σε ολα..

Αν δεν ειχα και εγω καλο ΤΝ για τις αναγκες μου και εψαχα μονιτορ στο dell θα πηγαινα..

Αν και οπως ξαναειπα αυτο το εντονο coating που ειχε δεν μου αρεσε..Μπορει με την χρηση να συνηθίζετε αλλα αρχικα με

ξενισε..

Mα οποιονδηποτε και να βαλεις μπροστα σε μια u24 και μια 24αρα TN δεν υπαρχει περιπτωση

να μην καταλαβει διαφορα στην αποδοση των χρωματων ειτε ειναι εντονα ειτε οχι

Δεν νομιζω πως χρειαζεται να εισαι επαγγελματιας (δεν ειμαι) ωστε να διαπιστωσεις

το οφθαλμοφανες :rolleyes:

Δεν διαφωνω σε κατι αλλωστε δεν ειπα κατι αντιθετο ..Ειπα τι θα προτιμήσουν αν το μονο που ενδιαφερει καποιον ειναι τα εντονα χρωματα..

Μην ξεχναμε και την διαφορα στην τιμη ..Τα 450 ευρω δεν θα τα δωσει ευκολα ο απλος χρηστης..

Δημοσ.

Xμμ, κάπου διαβασα στο φορουμ για ένα 23 με Χ1200, εξού και η ερώτηση.

Νομίζω σε αγγελία πώλησης,δε παίρνω κι όρκο.

Οκ πάντως και πάλι θενκς.

• Super Moderators
Δημοσ.

Xμμ, κάπου διαβασα στο φορουμ για ένα 23 με Χ1200, εξού και η ερώτηση.

Νομίζω σε αγγελία πώλησης,δε παίρνω κι όρκο.

Οκ πάντως και πάλι θενκς.

τα 23αρια ειναι 16:9, και το x1200 ειναι 16:10...

προφανώς ήταν typo

Δημοσ.

Μπορεί να χεις δίκιο...

Ολα τα 23ρια μονιτορ ειναι 16:9 ανεξαιρέτως ? Φαντάζομαι πως ναι μιας και 1920/1080 = 16/9

• Super Moderators
Δημοσ.

η συντριπτική πλειοψηφία (99.99%) των 23" είναι 16:9

αλλά είχες δίκιο, υπάρχει ΜΙΑ 23αρα που είναι 16:10...

http://www.eizo.com/global/products/coloredge/cg232w/index.html

http://www.skroutz.gr/s/75189/Eizo-ColorEdge-CG232W.html αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να την αγοράσει κάποιος :P

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχω μια Samsung T220 και βλέπω πως η Dell U2410 κυκλοφορεί πλέον σε σχετικά καλή τιμή. DELL U2410 @ Skroutz

Δεν ήταν στα σχέδιά μου η αγορά οθόνης, όμως αξίζει η επένδυση λέτε, έχοντας κατά νού μια οθόνη που θα με καλύψει κι επαγγελματικά, καθότι πολ. μηχανικός, για αρκετά χρόνια;

Επίσης, αν και προτιμώ τις 24' βλέπω πως υπάρχει σημαντική διαφορά με την U2311, παρόλο που και οι δυο έχουν IPS panel (DELL U2311 @ MSystems). Υπάρχει κάποιος λόγος πέραν του ανταγωνισμού;

Δεκτές κι άλλες προτάσεις για καλές οθόνες. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...