nikos66 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Πήρα πριν λίγες μέρες αυτό τον σκληρό http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/External-HDD-DVD-USB/External-HDD/SEAGATE-EXPANSION-BLACK-500GB-EXTERNAL-HDD-2-5inches-ST905004EXD101-RK-ST905004EXD101.htm Η βασική του χρήση είναι για να τον συνδέω με Usb στην τηλεόραση και να βλέπω ταινίες. Ολα καλά, τον βλέπει μια χαρά η τηλεόρασή μου. Το πρόβλημα είναι ότι το καλώδιο usb που είχε η συσκευασία είναι πολύ μικρό και η τηλεόραση κρεμασμένη στον τοίχο, με αποτέλεσμα να μην έχω πού να στηρίξω τον σκληρό (δεν φτάνει το μικρό καλώδιο σε ένα τραπεζάκι κάτω από την τηλεόραση). Σκέφτηκα το απλό, να πάρω ένα μεγαλύτερο καλώδιο. Πήγα σε ένα μαγαζί, πήρα ένα 1,5 μέτρου, το οποίο όμως δεν δούλεψε. Δεν τον βλέπει ούτε η τηλεόραση ούτε το pc. ΟΚ, λέω, μπορεί να μη μου έδωσαν σωστό καλώδιο (αν και μοιάζει ολόιδιο με το μαμίσιο), πάω στο πλαίσιο από όπου πήρα τον σκληρό. Και μου λένε, α, ναι, δεν θα σου δουλέψει με μεγαλύτερο καλώδιο (κάτι μου είπε για την τροφοδοσία του, αλλά δεν κατάλαβα καλά). Θα σου δουλέψει όμως μου λένε αν πάρεις ένα καλώδιο προέκτασης και συνδέσεις κανονικά το μαμίσιο καλώδιο πάνω στον σκληρό και στη συνέχεια με την προέκταση τον συνδέσεις στην τηλεόραση. Το έκανα. Αλλά τζίφος. Δεν τον βλέπει ούτε το πισί ούτε η τηλεόραση. Καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται; Να συνεχίσω να ψάχνω καλώδια ή να σκεφτώ να φτιάξω ένα ραφάκι δίπλα από την τηλεόραση να τελειώνουμε; Υγ. Σόρι για την πολυλογία, αλλά προσπάθησα να εξηγήσω ακριβώς τι γίνεται
probe Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Να φτιάξεις ραφάκι. το πρόβλημα είναι ότι η τροφοδοσία του δίσκου από τη usb είναι οριακή και όταν βάζεις μακρύτερο καλώδιο ή προέκταση ο δίσκος δεν παίρνει αρκετό ρεύμα για να δουλέψει σωστά.
nikos66 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Τόσο απλό, ε; Ευχαριστώ, φίλε μου! ΥΓ. Το γιατί βέβαια δεν μου το είπανε στα δύο μαγαζιά που πήγα και με βάζανε να παίρνω καλώδια είναι άλλη ιστορία...
lexmark Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Που καλύτερα να μην την ψάξεις γιατί θα χαλάσεις τη ζαχαρένια σου. Trust me
joef_gr Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 παρε ενα usb hub που δεχεται και μετασχηματιστη, βαλτου ενα τροφοδοτικο 5v 2Α και βαλτου οτι καλωδιο θες μετα.
manoshahou Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 επειδή δεν μου ανοίγει η σελίδα από το πλαισιο δεν ξέρω ποιος δίσκος ειναι ακριβώς. αν ειναι όμως 2,5" δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα από τα παραπάνω. απλά να πάρεις ένα καλώδιο όπως στην φωτογραφία παρακάτω. http://earthlingsoft.net/ssp/blog/2006/03/double_usb_cable κι εγώ έχω τέτοιον δίσκο αλλά είχε μέσα ενα καλωδιάκι ενώ δεν ανέφερε πουθενά για το ότι χρειάζεται εξτρα ρευμα. ελπίζω να βοήθησα.
probe Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 επειδή δεν μου ανοίγει η σελίδα από το πλαισιο δεν ξέρω ποιος δίσκος ειναι ακριβώς. αν ειναι όμως 2,5" δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα από τα παραπάνω. απλά να πάρεις ένα καλώδιο όπως στην φωτογραφία παρακάτω. http://earthlingsoft.net/ssp/blog/2006/03/double_usb_cable κι εγώ έχω τέτοιον δίσκο αλλά είχε μέσα ενα καλωδιάκι ενώ δεν ανέφερε πουθενά για το ότι χρειάζεται εξτρα ρευμα. ελπίζω να βοήθησα. Δεν διάβασες όμως προσεκτικά το πρόβλημα του. Σε τηλεόραση συνδέει το δίσκο που να τη βρει τη 2η usb (άσε που θα τράβαγε και 2 καλώδια αν υποθέσουμε ότι γινότανε). Στην περίπτωσή του μόνο αυτό που σκέφτηκε ο ίδιος να χρησιμοποιήσει το μικρό καλώδιο του δίσκου(με ραφάκι) κι αυτό που πρότεινε ο joef_gr μπορεί να κάνει.
manoshahou Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δεν διάβασες όμως προσεκτικά το πρόβλημα του. Σε τηλεόραση συνδέει το δίσκο που να τη βρει τη 2η usb (άσε που θα τράβαγε και 2 καλώδια αν υποθέσουμε ότι γινότανε). Στην περίπτωσή του μόνο αυτό που σκέφτηκε ο ίδιος να χρησιμοποιήσει το μικρό καλώδιο του δίσκου(με ραφάκι) κι αυτό που πρότεινε ο joef_gr μπορεί να κάνει. το κατάλαβα ότι θέλει στην τηλεόραση. βέβαια δεν ξέρω μοντέλο αλλά οι hd τηλεοράσεις των τελευταίων 2 χρόνων έχουν 2 usb πάνω. και το δικό μου καλώδιο δεν είναι έτσι όπως στην φωτογραφία. απλά στο κύριο αρσενικό connector έχει και ένα δεύτερο μικρό καλωδιάκι για δεύτερο conecctor. είναι η πιο οικονομική λύση. και δεν ειναι "αν υποθέσουμε οτι γινότανε". εγώ πως το έχω δηλαδή?
probe Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Αν γινότανε εννοώ αν είχε 2ο usb. Το πρόβλημα εδώ δεν είναι ότι ο δίσκος δεν δουλεύει γενικά λόγω υποτροφοδοσίας, με το μικρό καλωδιάκι του δουλεύει μια χαρά. Το πρόβλημα είναι η απόσταση που τον οδήγησε να πάρει προέκταση με αποτέλεσμα να μη δουλεύει. Η λύση που προτείνεις είναι κατάλληλη στην περίπτωση που έχουμε κάποιο δίσκο ο οποίος έχει πρόβλημα ακόμα και με το κοντό μαμίσιο καλώδιο στις usb μας. Γιατί να έχει 2 καλώδια να πάνε στην τηλεόραση και γιατί να δεσμεύσει και τη δεύτερη θύρα αν υπάρχει;
manoshahou Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Αν γινότανε εννοώ αν είχε 2ο usb. Το πρόβλημα εδώ δεν είναι ότι ο δίσκος δεν δουλεύει γενικά λόγω υποτροφοδοσίας, με το μικρό καλωδιάκι του δουλεύει μια χαρά. Το πρόβλημα είναι η απόσταση που τον οδήγησε να πάρει προέκταση με αποτέλεσμα να μη δουλεύει. Η λύση που προτείνεις είναι κατάλληλη στην περίπτωση που έχουμε κάποιο δίσκο ο οποίος έχει πρόβλημα ακόμα και με το κοντό μαμίσιο καλώδιο στις usb μας. Γιατί να έχει 2 καλώδια να πάνε στην τηλεόραση και γιατί να δεσμεύσει και τη δεύτερη θύρα αν υπάρχει; ok probe αστον να κάνει τρύπες στον τοίχο και να κρεμάει ράφια ή να ψάχνει όλη την ώρα μπαταρίες για τον μετασχηματιστή αντι να πάρει ενα καλώδιο που στο κάτω κάτω θα το χρησιμοποιήσεις κάπου αλλού αν δεν βολέψει εκει. Υ.Γ. κι εμένα "δούλευε" (ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα )κανονικά με το καλωδιάκι αλλά δεν το έβλεπε το μηχάνημά μου. και ευτυχώς είχα τέτοιο καλώδιο. best regards
probe Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2011 ok probe αστον να κάνει τρύπες στον τοίχο και να κρεμάει ράφια ή να ψάχνει όλη την ώρα μπαταρίες για τον μετασχηματιστή αντι να πάρει ενα καλώδιο που στο κάτω κάτω θα το χρησιμοποιήσεις κάπου αλλού αν δεν βολέψει εκει. Υ.Γ. κι εμένα "δούλευε" (ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα )κανονικά με το καλωδιάκι αλλά δεν το έβλεπε το μηχάνημά μου. και ευτυχώς είχα τέτοιο καλώδιο. best regards Μην το παίρνεις προσωπικά όλες οι λύσεις, λύσεις είναι. Εγώ προτιμώ την απλούστερη (κατ εμέ για να μη διαφωνήσω άλλο μαζί σου). ΥΣ Μην τα σνομπάρεις και τα ραφάκια βάζεις κι άλλα πράγματα επάνω. Άσε που μπορεί να μην το φτάνει κι ο πιτσιρικάς (λέμε τώρα).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.