Προς το περιεχόμενο

Τα εικονιδια των δισκων μου χαθηκαν

JERONIMO888

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα εδω και αρκετες μερες εχω ενα θεμα οπως θα δειτε και απο την εικονα χαθηκαν τα default εικονιδια των δισκων μου και αντικατασταθηκαν απο αυτα iconmissing.png

Εχω εφαρμοσει πολλες πιθανες "λυσεις" που βρηκα απο ψαξιμο στο γοογλε αλλα καμια δεν βοηθησε, να προσθεσω οτι οταν bootaro safe mode τα εικονιδια φαινονται κανονικα.... αλλα οταν μπηκα στο msconfig και σταματησα ολες τις λειτουργιες για να κανω ενα clean boot παλι δεν εμφανιζοταν τα εικονιδια αρα δεν φταιει καποιο προγραμμα απο τα startup.

Δημοσ.

το παθα και εγω πριν κανα μηνα αλλα δεν θυμαμαι καθολου πως το εφτιαξα.

θα ψαξω στα bookmarks μηπως εχω το σαιτ στο οποιο ειχα βρει την λυση.

αν και δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω καποιο προγραμμα εφταιγε το οποιο δημιουργουσε το προβλημα ασχετως αν ετρεχε η οχι με το bootup,και αναγκαστηκα να το βγαλω τελειως.θυμασαι αν εκανες τιποτα install τον τελευταιο καιρο;

για κοιτα και στο www.sevenforums.com νομιζω κατι γραφουν γιαυτο το προβλημα.

Δημοσ.

Τελείως lucky guess αλλά μπας κι έχεις βάλει κανένα «περίεργο» entry στο context menu που εμφανίζεται όταν κάνεις δεξί click στο εικονίδιο κάποιου δίσκου;

Το χα πάθει παλιότερα στα XP με το Alcohol νομίζω...

Δημοσ.

Τα εχω διαβασει στο sevenforum λενε πολλα και διαφορα οπως να κατεβασω ενα προγραμμα για να αλλαξω τα εικονιδια με οποιο θελω κτλπ αλλα εγω θελω να βρω τι εγινε και αλλαξαν ξαφνικα και να τα επαναφερω χωρις να κατεβασω καποιο utility.

Τωρα τελευταια μονο παιχνιδια βαζω τιποτα αλλο δεν εχω εγκαταστησει.. εχουν σβηστει μονο τα εικονιδια των δισκων ενω του dvd οχι και το παραξενο ειναι οτι τα δειχνει κανονικα στο safe mode.

Τελείως lucky guess αλλά μπας κι έχεις βάλει κανένα «περίεργο» entry στο context menu που εμφανίζεται όταν κάνεις δεξί click στο εικονίδιο κάποιου δίσκου;

Το χα πάθει παλιότερα στα XP με το Alcohol νομίζω...

Δεν καταλαβα τι ειναι αυτο για εξηγησε μου λιγο

Δημοσ.

Είχα εγκαταστήσει το Alcohol 120%. Κατά την εγκατάσταση (ή μετά μέσα απ τα settings του προγράμματος), έβαζε στο menu που εμφανίζεται όταν κάνεις δεξί click σ έναν δίσκο, ένα entry (δε θυμάμαι καν τι έλεγε). Αυτό το πράμα είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν τα εικονίδια των δίσκων όπως συνέβη και σε σένα.

Δημοσ.
αλλα εγω θελω να βρω τι εγινε και αλλαξαν ξαφνικα και να τα επαναφερω χωρις να κατεβασω καποιο utility.

Γιατί...?

Τι σε πειράζει αν το κάνεις με utility...?

Επαναφορά συστήματος δοκίμασε.

Δημοσ.

Οκ αλλα δεν ειναι αυτο γιατι δεν εχω εγκαταστησει ακομα ουτε alcohol ουτε daemon.

Καλά τυχαία μου συνέβη με το Alcohol, γενικά δεν είχα πρόβλημα, μια φορά μου τυχε. Εννοούσα οποιοδήποτε πρόγραμμα πειράζει το context menu :)

Δημοσ.

το πρόβλημα οφείλεται στην μη σωστή ενημέρωση της cache των εικονιδίων.

η λύση..

ΕΝΑΡΞΗ->ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ->ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΟΘΟΝΗΣ. Εδώ θα ανοίξουν οι ρυθμίσεις της οθόνης. Στο υπομενού ΧΡΩΜΑΤΑ σημειώστε την τρέχουσα επιλογή. Στη συνέχεια αλλάχτε την (π.χ στη δικιά μου από "Πολύ υψηλή 32bit --> Μέτρια 16bit" και επιλέγεται ΕΦΑΡΜΟΓΗ. Και στην συνέχεια επιλέχτε ΝΑΙ στην εφαρμογή των ρυθμίσεων. Αφου εφαρμοστούν οι νέες ρυθμίσεις περιμένετε 10-20sec και στην συνέχεια ξανακάνετε την όλη διαδικασία για να ξαναθέσετε το υπομενού ΧΡΩΜΑΤΑ στην αρχική του επιλογή.

(η περιγραφή εντολών αφορά Windows Vista, υποθέτω ότι και τα windows 7 πρέπει να έχουν παρόμοια ονοματολογία).

Δημοσ.

το πρόβλημα οφείλεται στην μη σωστή ενημέρωση της cache των εικονιδίων.

η λύση..

ΕΝΑΡΞΗ->ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ->ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΟΘΟΝΗΣ. Εδώ θα ανοίξουν οι ρυθμίσεις της οθόνης. Στο υπομενού ΧΡΩΜΑΤΑ σημειώστε την τρέχουσα επιλογή. Στη συνέχεια αλλάχτε την (π.χ στη δικιά μου από "Πολύ υψηλή 32bit --> Μέτρια 16bit" και επιλέγεται ΕΦΑΡΜΟΓΗ. Και στην συνέχεια επιλέχτε ΝΑΙ στην εφαρμογή των ρυθμίσεων. Αφου εφαρμοστούν οι νέες ρυθμίσεις περιμένετε 10-20sec και στην συνέχεια ξανακάνετε την όλη διαδικασία για να ξαναθέσετε το υπομενού ΧΡΩΜΑΤΑ στην αρχική του επιλογή.

(η περιγραφή εντολών αφορά Windows Vista, υποθέτω ότι και τα windows 7 πρέπει να έχουν παρόμοια ονοματολογία).

Δεν ελυσε τιποτα δυστυχως

Δημοσ.

Δοκίμασες επαναφορά συστήματος που σου είπα..?

το εχω πολλες μερες μπορει και μηνα και θα χασω αρκετα αρχεια δεν μπορω

Δημοσ.

Δοκίμασε και το εξής:

1. Άνοιξε το μητρώο στη θέση HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\explorer

2.Βρες το κλειδί "DriveIcons", διάγραψέ το και κάνε επανεκκίνηση

Πριν από τη διαγραφή κάνε εξαγωγή του κλειδιού ώστε να μπορείς να επαναφέρεις τις παλιές ρυθμίσεις αν κάτι δεν πάει καλά.

Δημοσ.

1. κάνε επανεκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία και πες μου αν εκεί βλέπεις τα εικονίδια.

2. Αν τα βλέπεις κάνε στη συνέχεια μια "καθαρή εκκίνηση ακολουθώντας τις οδηγίες της μαμάς

3. Φώναξε ΠΑΟΚ ολέ! (Reset Desktop icon cache)

a. Click Start, and open Computer.

b. On the Tool bar, click Organize and choose Folder and Search Options.

c. Click the View tab, and check to select the Show hidden files and folders option, and click OK.

d. Then, enter the following directory:

C:\Users\(User Name)\AppData\Local

e. Find the IconCache.db file, and rename it as IconCache.db.old.

f. Close the window, and restart the computer.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...