Προς το περιεχόμενο

Πληροφορές για το Puppel


monoxromos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγαπητοί φίλοι στο παρελθον προσπαθησα να εγκαταστήσω καποιες εφαρμογες linux βρήκα πιο απλή και πιο γρήγορη την Puppy ή puppel νομίζω το ίδιο πραγμα ειναι στην ελληνική εκδοση.Ομως δεν μπορουσα να κανω δίκτυο με υπολογιστές του εχουν Win XP και άλλες αδυναμίες που για μένα είχε.

Υπαρχει καποιο άλλο πρόγραμμα κάποια νεώτερη έκδοση π.χ.τώρα αρχες 2011 η τελος 2010 του puppel που ομως να προσιδιαζει στα win.XP για πράδειγμα να κανει δικτυο,λειτουργεί το VNC για απομακρυσμένη συνδεση ή καποια άλλη εφαρμογη σε ελληνική έκδοση κλπ.

Αν δεν τα περιγραφω καλά συμπαθάτε με αλλα περι προγραμματων ανοιχτού κωδικα,καλα το λεω; εχω παντελή αγνοια και θελω να μαθω μερικα πραγματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Γεια σου φίλε , κοιτα δεν εχω καταλήξει σε ποιον υπολογιστή θα δοκιμάσω παντως αναφέρομαι για υπολογιστή p4/512/80 giga δίσκο.Σε αυτά τα πλαίσια θα κινηθώ.κυρίως όμως με ενδιαφέρει αν μπορώ να έχω τις λειτουργίες που ανεφερα παραπάνω.Με την ευκαιρια παλαιοτερα είχα δοκιμασει και τα UBUNTU δεν λεω καλό και ελευθερο αλλά σχεδον αργο όπως και τα win XP.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οκ monoxromos, αφού σ'ενδιαφέρει να έχεις ελληνικό περιβάλλον εργασίας το puppy δεν σου κάνει ( και το puppel είναι παλιά έκδοση).

 

Οπότε πας σε Debian π.χ. με LXDE ή κάποια έκδοση Ubuntu όπως το Xubuntu που προτείνει ο jemadux ή το Lubuntu.

 

Τα υπόλοιπα ερωτήματα σου πρέπει να τα σπάσεις σε μικρότερα θέματα γιατί όλα μαζί αποθαρρύνουν κάποιον να απαντήσει. Καλή επιτυχία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν πας σε λινουξ ξέχνα τα xp και τα win γενικά μην περιμένεις να λειτουργούν η να τα ρυθμίζεις με τον ίδιο τρόπο.

 

όσο για το δίκτυο και το pupy με samba θα κάνει αυτό που θες(απλά θα πρέπει να το ρυθμίσεις)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλοι μου γειά σας.

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.

Λοιπόν αν κατεβάσω τα Xubuntu θα έχεω ενα λειτουργικό πιο γρήγορο απο τα Win.XP θα πειτε ισως συγκρινω ανομοια πραγματα,μπορει δεν εχω καμμια γνωση για Linux,ας υποθέσουμε ότι εχω τα Xubuntu σε εναν υπολογιστή,μπορει να συνδεθει με αλλους που δουλευουν σε Win.XP pro;

Γιατι οι άλλοι υπολογιστές εχουν προγραμματα φτιαγμενα για Windows,ειναι προγραμματα ήχου cool ,jazler κλπ.Αλλα ένας υπολογιστής λειτουργεί μονο για αναγνωση internet ,αντιγραφή κειμενων σε περιβαλλον κατι οπως το Word και εκτυπωση σε εκτυπωτή δικτύου,αυτός μπορει να παρει xubuntu και να κανει αυτές τις απλες λειτουργίες;

Τι λετε θα τα καταφέρω όλα αυτά;

Αλλοιώς να επιλεξω καποιο άλλο λειτουργικο της οικογενειας Linux;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπέρα

Μολις γυρισα απο μια "περιπετεια".Εγκατέστησα τα UBUNTU και ως ασχετος με τα linux απογοητεύτηκα.

Εκανα σχεδον μια ωρα για να εγκαταστήσω τις διάφορες ενημερώσεις και μετά ο υπολογιστής σχεδον σερνονταν πιο αργα και απο τα Windows.Δεν εχω καμμια προθεση να απαξιωσω το λειτουργικό αυτό αλλα ως άσχετος τα έπαιξα!

Οσον αφορα στα xubuntu καταρχην η ελληνικη κοινοτητα linux δεν τα έχει αν γνωρίζετε πως ειναι πιο γρήγορα και ευχρηστα απο τα UBUNTU ευχαριστως να τα δοκιμασω μονο δωστε μου ενα λινκ να κανω άμεσα και απευθείας download.Σε αλλη περίπτωση σας παρακαλω προτείνετε μου καποιο άλο λειτουργικο της οικογενειας ελευθερου κωδικα αλλα με τις δυνατοτητες που προανεφερα.

και παλι τις εγκαρδιες ευχαριστίες μου για την βοήθειά σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

monoxrome το xubuntu είναι πιο γρήγορο απο το κλασσικό ubuntu διότι είναι μια ελαφρότερη έκδοση του. Πιο συγκεκριμένα το γραφικό περιβάλλον είναι ελαφρύτερο οπότε και το όλο λειτουργικό xubuntu ειναι πιο ελαφρυ απο το ubuntu. Σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ πρέπει να πτοείσαι ή να απογοητεύεσαι. Τι είναι το καλύτερο για την περίπτωση σου. Να κατεβάσεις διάφορες διανομές, να τις βάλεις σε cd (τα λεγόμενα linux live cds) και να δεις ποια έκδοση σηκώνει άνετα το μηχάνημα σου, σε συνδυασμό με τη χρήση που κάνεις. Αυτή που σε ικανοποιεί την κάνεις εγκατάσταση

 

Θα σου δώσω μια λίστα με κατάλληλες διανομές και κάνε τις δοκιμές σου.

Η σειρά είναι τυχαία

xubuntu 10.04 (link)

Monomaxos lite edition (link)

antiX (link)

slax (link)

slitaz (link) Για παλιά μηχανήματα είναι το αγαπημένο μου.

mint 9 xfce (link)

mint 9 fluxbox (link)

dreamlinux xfce(link) Για αυτό μου είπανε καλά λόγια, δεν το έχω δοκιμάσει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα,

έχω κατεβάσει το ultra iso έγραψα το xubuntu σε ενα δίσκο αλλα δεν μπορώ να το εγκαταστήσω με τίποτα,εκτός να πειράζει που το έγραψα σε επανεγγράψιμο CD.

Με το ultra iso γίνεται;

Και ποιές επιλογές χρεάζονται,εχω μπερδευτεί και θέλω τη βοήθεια σας.

Σας ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχει σημασία το πρόγραμμα (πχ Ultra ISO ή imgburn ή κάποιο άλλο), ούτε αν το έγραψες σε επανεγγράψιμο. Έχει σημασία να το έγραψες στη χαμηλότερη δυνατή ταχύτητα.

 

Αυτό που έγραψες κάνει boot ή όχι; Είναι σημαντική ερώτηση για να καταλάβουμε αν έκανες λάθος στη διαδικασία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκεί είναι το προβλημά μου ότι δεν κανει....

Άρα ξεκινάμε απο εκεί. Προφανώς δεν έκανες σωστή διαδικασία εγγραφής του iso. Ακολούθησε τη διαδικασία που σου υπέδειξε ο twiner. Είναι η ίδια διαδικασία για οποιοδήποτε iso διανομής.

 

Επιμένω σε αυτό που σου έγραψα νωρίτερα. Δοκίμασε αρκετές διανομές από τα live cd και σίγουρα θα βρεις αυτή που σε καλύπτει περισσότερο, την οποία κάνεις και εγκατάσταση. Τέλος να ξέρεις ότι ΟΛΕΣ οι διανομές θα τρέχουν πιο αργά απο το CD σε σχέση με αν τις εγκαταστήσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...