diomel Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Καλημέρα παιδία, εδώ και κάποια χρόνια διατηρώ με μια παρέα ένα web radio.. Το πρόβλημα ξεκινάει απο το ότι θέλουμε να εκπέμψουμε σε δυο διαφορετικούς server ταυτόχρονα για κάποιους λόγους. η ταχύτητα που εκπέμπυμε τώρα είναι 128 Kbps. Ακόμα και σε αυτή την ταχύτητα έχουμε κοψίματα που και που. Πήρα στην Hol, μήπως ανέβαζαμε το upload και μου ζήτησαν αστρονομικο μινιαίο ποσό για 2mb upload ΗSDSL..(αρα κοιτάω άλλες λύσεις) Οπότε τώρα πρέπει να μπώ σε μια διαδικασία να δω με τους encoder (Lame, ogg vorbis) τι γίνεται μήπως και μού λήσει αυτό το πρόβλημα.. Ως στόχο αυτή τη στιγμή έχουμε να εκπέμπούμε σε δυο server στον 1 με 128kbps και στον αλλο με 64kbps.. Το πρόγραμμα που χρησιμοποιούμε είναι το Sam, ο encoder το lame Acm 3.98.2 και ο server shoutcast σε μια εταιρεία.. Αν κάποιος μπορεί να δώσει κατευθύνσεις θα ήταν μεγάλη βοήθεια για εμάς.. Αν χρειάζεται κάποια διευκρίνηση πείτε μου..
parsifal Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Καλημέρα. Αν γυρίσετε την κωδικοποίηση από MP3 σε AAC ή Ogg Vorbis, μπορείτε να επιτύχετε την ίδια ποιότητα που δίνει το MP3 των 128Kbps με σημαντικά λιγότερα Kbps. Οπότε, θα έχετε εξοικονόμηση bandwidth και traffic. Ή αν το δούμε αντίστροφα, θα μπορείτε να εξυπηρετείτε περισσότερους ταυτόχρονους ακροατές χωρίς να αλλάξετε υποδομή. Encoders για τα παραπάνω formats πρέπει να περιλαμβάνει ήδη το SAM, τουλάχιστον αυτήν την εντύπωση αποκόμισα στα γρήγορα που είδα λίγο το site της κατασκευάστριας εταιρείας.
diomel Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Ευχαριστώ κατ'αρχν για την άμεση ανταπόκριση Λοιπόν δύο ερωτήματα..(αν εξαιρέσουμε οτι το vorbis απο οτι είδα θέλει icecast που αυτό λύνεται) 1.η ρύθμιση οπως φαίνεται στο attachment είναι σωστή η λάθος? 2.αν κάποιο Portal για να με βάλει θέλει να εκπέμπω στα 128kbps (υποθετικα) τι κάνω? επειδή δεν το έχω δοκιμάσει, αυτό που μου προτείνεις είναι να στέλνω πχ 64 kbps με ποιότητα 128 και λίγα φυσικά Mb ή να στέλνω 128kps με λιγότερα Mb αρα τελικά να μπορώ να βάλω και τα επιπλέον 64 kbps που θέλω για να στείλω στην δεύτερη εταιρεία διανομής. αντε και μια τρίτη: όλα αυτά θα λύνονταν αν υπήρχε μια εταιρεία που να τις στέλνω εγώ τα 128 kbps και να μου κάνει redirect στην δεύτερη εταιρεια διανομής την μουσική μου με 64 kbps. Ξέρεις κάτι?
parsifal Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 1.η ρύθμιση οπως φαίνεται στο attachment είναι σωστή η λάθος? Ξέχασες να το ανεβάσεις μήπως; Δε βλέπω κάτι! 2.αν κάποιο Portal για να με βάλει θέλει να εκπέμπω στα 128kbps (υποθετικα) τι κάνω? Αν υπάρχει τέτοιο requirement για να μπεις στον κατάλογο του υποθετικού αυτού portal, δε βλέπω άλλο τρόπο από το να εκπέμπεις κι ένα επιπλέον stream των 128Kbps. Τώρα, το πώς θα κάνεις τους ακροατές σου να προτιμούν το πιο «οικονομικό» stream από το «σπάταλο» των 128Kbps είναι άλλο θέμα. Θα το έχεις ψιλο-κρυφό; Με κάποιον άλλον τρόπο; Εδώ ίσως θέλει πονηριά, αλλά είναι θέμα που δεν έχει να κάνει με το καθαρά τεχνικό κομμάτι της ίδιας της κωδικοποίησης. επειδή δεν το έχω δοκιμάσει, αυτό που μου προτείνεις είναι να στέλνω πχ 64 kbps με ποιότητα 128 και λίγα φυσικά Mb ή να στέλνω 128kps με λιγότερα Mb αρα τελικά να μπορώ να βάλω και τα επιπλέον 64 kbps που θέλω για να στείλω στην δεύτερη εταιρεία διανομής. Δεν κατάλαβα τί θέλεις να πεις εδώ. Αυτό το «64 kbps με ποιότητα 128 και λίγα φυσικά Mb» με μπέρδεψε λίγο. Ένα stream των 64Kbps έχει μία δεδομένη ποιότητα, αλλά χωρίς να βάλεις μέσα τον παράγοντα "format" δε μπορείς να αποφανθείς για τα επίπεδα της ποιότητας αυτής. Για παράδειγμα: Έστω ότι εκπέμπεις δύο streams, ένα MP3 στα 64Kbps κι ένα AAC+ στα 64Kbps. Το δεύτερο θα έχει πολύ καλύτερη ποιότητα από το πρώτο. Είναι όμως ισοδύναμα στην ποσότητα upstream bandwidth που καταναλώνουν: 64Kbps. Αν έχεις ταυτόχρονα 2 ακροατές που ακούνε το 1ο και 2 ακροατές που ακούνε το 2ο, θα απαιτούνται συνολικά 2x64 + 2x64 = 128 + 128 = 256Kbps. Οι ακροατές του 2ου όμως θα ακούνε με πολύ καλύτερη ποιότητα. αντε και μια τρίτη:όλα αυτά θα λύνονταν αν υπήρχε μια εταιρεία που να τις στέλνω εγώ τα 128 kbps και να μου κάνει redirect στην δεύτερη εταιρεια διανομής την μουσική μου με 64 kbps. Ξέρεις κάτι? Αν κατάλαβα καλά, αυτό έχει σχέση με το 1ο ερώτημα και το υποθετικό portal, σωστά; Αν ναι, δε θα ήταν πιο απλό να βρεις μία μοναδική εταιρεία που να δέχεται από εσένα πολλαπλά streams και να τα επανεκπέμπει όπως της τα στέλνεις, χωρίς να εφαρμόζει reencoding; Το SAM λογικά θα υποστηρίζει την παραγωγή και αποστολή άνω του ενός streams στον relay server που νοικιάζεις.
diomel Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Λοιπόν για την ώρα έχω καλυφτεί απο τις απαντήσεις σου..θα τα δω πρακτικά τώρα..και θα σου ξανα κάνω Post για το τι έκανα τελικα.. Έκανα λάθος και δεν σου ανέβασα πριν το attachment και το κάνω τώρα..(οπότε αν ξέρεις μου λές) Σε ευχαριστώ πολυ που ασχολήθηκες.. (αν θές σου στέλνω και τον σταθμό private) DioMel vorbis web radio.doc
parsifal Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Η μόνη ρύθμιση που έχει ενδιαφέρον στο attachment σου για τον Vorbis encoder είναι το slider με το οποίο ρυθμίζεις την ποιότητα. Αλλά εσύ το έχεις βάλει σε quality 4.00, που δίνει περίπου 128Kbps stream. Νόμιζα ότι το νόημα της αλλαγής σε Ogg Vorbis format (και όλης της συζήτησης που κάνουμε εδώ) ήταν να εξοικονομήσεις bitrate, το οποίο δε θα συμβεί αν πάλι έχεις 128Kbps stream!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.