nzeppos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Πάντα για premium account μιλάω. Κι εγώ έχω την εντύπωση ότι πολλοί πάνε στα filesonic/fileserve.
Spyros7 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Premium πάνω από μήνα δεν είχα ποτέ. Και ειδικά τώρα δε θα έκανα. Ποιος ξέρει ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος. Jdownloader και υπομονή..
3leven Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 ποιος δινει μια συνουσια Χαχα φιλε συνουσιαζεις και ραπιζεις!
katerina_a_86 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 καλα να παθει το hotfile.. καταρχην ειναι πολυ πιο αργο απ το rapidshare και δευτερον τους ειχα στειλει ενα email και τους ελεγα γιατι δεν βαζουν σαν γλωσσα επιλογης τα ελληνικα?? 15 γλωσσες εχουν περασμενες μεχρι και απο κατι χωρες υποαναπτηκτες που σηγουρα εχουν ουτε τον μισο πλυθησμο στο www και ελληνικα δεν βαζουν.. οποτε -1 για την ταχυτητα και -1 για την προπαγανδα :X Κι εγώ στέλνω mail περί γλώσσας που και που και θα πρεπε να το κάνουμε όλοι μας. Μου δίνουν την εντύπωση ότι δεν με σέβονται όταν δεν έχουν ελληνικά. Τόσα λεφτά παίρνουν από μας, πόσο θα τους κοστίσει να κάνουν μια μετάφραση?
oneofthem Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Μεταξύ μας πάντα -ε-. Αυτό παιδιά δεν είναι ανιδιοτελές file-sharing, είναι αρπαχτή και λαμογιά και καλά κάνουν και τις κυνηγάνε τις εταιρίες γιατί άλλο το να μπορεί να δει κάποιος μία ταινία που έχουμε νόμιμα στον υπολογιστή μας και άλλο το πληρώνω uploaders για να τα παίρνω από τους downloaders ή κάποιοι να αγοράζουν bandwidth και να πουλάνε vip accounts στα site τους. το αυτόεγώ δεν το καταλαβαίνω πάντως, άλλος ένας τρόπος αγοράς είναι ουσιαστικά, με κάποια οφελήματα (τώρα σωστά το γραψα αυτό(?)) αλλά αυτά υπάρχουν προς το παρόν επιπλέον όταν αναπτύσονται σταδιακά συμφέροντα, είναι πάρα πολύ πιο εύκολο να χειριστεί ο μεγάλος παίχτης τους υπόλοιπους, πράγμα που δεν γίνεται στο open file sharing (παρ'ότι υπάρχουν και εκεί κέρδη αλλά δεν είναι άμεσα δλδ με ανταλλαγή τελικού χρήστη και 'εμπόρου') trojan horse ftw
digekas Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 το αυτό εγώ δεν το καταλαβαίνω πάντως, άλλος ένας τρόπος αγοράς είναι ουσιαστικά, με κάποια οφελήματα (τώρα σωστά το γραψα αυτό(?)) αλλά αυτά υπάρχουν προς το παρόν επιπλέον όταν αναπτύσονται σταδιακά συμφέροντα, είναι πάρα πολύ πιο εύκολο να χειριστεί ο μεγάλος παίχτης τους υπόλοιπους, πράγμα που δεν γίνεται στο open file sharing (παρ'ότι υπάρχουν και εκεί κέρδη αλλά δεν είναι άμεσα δλδ με ανταλλαγή τελικού χρήστη και 'εμπόρου') trojan horse ftw Και βέβαια δεν είναι άλλος ένας τρόπος αγοράς. Από αυτές τις εταιρίες αγοράζεις bandwidth για να μεταφέρεις μη copyrighted υλικό. Διάβασε λίγο καλύτερα το TOS της κάθε εταιρίας και θα καταλάβεις. Άλλο πράγμα λοιπόν το μοιράζομαι με φίλους και συγγενείς (σε κλειστό κύκλο δλδ) το υλικό που νόμιμα έχω στην κατοχή μου και άλλο πράγμα το δίνω δημόσια, υποκαθιστώ τους επίσημους διανομείς και βγάζω και κέρδος από πάνω. Εκεί θίγονται ξεκάθαρα τα έννομα συμφέροντα και εμποδίζεται η κανονική εκμετάλλευση του έργου. http://el.wikisource.org/wiki/%CE%9D%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82_2121/93
oneofthem Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Και βέβαια δεν είναι άλλος ένας τρόπος αγοράς. Από αυτές τις εταιρίες αγοράζεις bandwidth ^πρόσεχε γιατί σκοντάφτεις, είναι προφανές ότι μιλάω απλά για το αν ο χρήστης πληρώνει ή δεν πληρώνει επιπλέον όπως έγραψες και ο ίδιοςαλλά το θέμα του δικαιώματος έχει να κάνει μόνο με την τιμή μονάδος που βγαίνει από τους περιορισμούς των υπηρεσιών, μην μπερδεύεσαι στις έννοιες λοιπόν αν αμφιβάλεις περίμενε λίγα χρόνια και ξανακοίταξέ το τότε
digekas Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2011 Το τι μπορεί να ισχύει σε λίγα χρόνια δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε σήμερα, σήμερα όμως γνωρίζουμε την νομοθεσία που ισχύει και βάσει αυτής γίνονται μηνύσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο και κλείνονται site και υπηρεσίες που αυτά παρέχουν είτε άμεσες, είτε έμμεσες. Ο οποιοσδήποτε δημιουργός έχει το δικαίωμα να παραχωρήσει το δικαίωμα εκμετάλλευσης του έργου του σε ένα εκδότη ο οποίος αυτός και μόνο αυτός αποφασίζει με ποιο τρόπο θα γίνει η διανομή του έργου στο κοινό και μέρος αυτών των εσόδων θα πάνε στον δημιουργό. Αυτή είναι η λεγόμενη κανονική εκμετάλλευση του έργου και βάσει αυτής έχει έσοδα ο δημιουργός οπότε και συνεχίζει να δημιουργεί και να ζει από αυτή του την δραστηριότητα. Βάσει λοιπόν της νομοθεσίας που ισχύει κανείς τρίτος δεν δικαιούται να διανείμει αυτό το υλικό αν δεν έχει άδεια εφόσον εμποδίζεται η κανονική εκμετάλλευση του έργου. Για να μην φτάσουμε όμως στο άλλο άκρο, ο νομοθέτης έχει προβλέψει για καθαρά και μόνο ιδιωτική χρήση να επιτρέπεται η αναπαραγωγή του υλικού αυτού χωρίς άδεια αρκεί να μην θίγονται (ουσιαστικά) τα έννομα δικαιώματα των εταιριών. Όλοι λοιπόν οι file-hosters έχουν ένα disclaimer (αποποίηση ευθυνών) με το οποίο δηλώνουν ότι δεν μπορούν να γνωρίζουν τι μεταφέρουν οι πελάτες τους (στους οποίους οι όροι χρήσης ξεκαθαρίζουν ότι απαγορεύεται ρητά να ανεβάζουν copyrighted υλικό) οπότε και αν τύχει και κάποιος χρήστης ανεβάσει copyrighted υλικό, αν ειδοποιηθούν από τις εταιρίες που έχουν το copyright του υλικού αυτού, ο file-hoster θα το διαγράψει αμέσως. Πέρα λοιπόν από την κίνηση του hotfile να πληρώνει τους χρήστες που ανέβαζαν υλικό ανάλογα με το πόσες φορές το κατέβαζαν οι πελάτες τους και μιλάμε για πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση από όλες τις γωνιές της γης άρα γνώριζε πολύ καλά τι ανέβαζαν οι χρήστες και τι υλικό διακινούσε και πως έφτανε να δίνει σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και $1000 σε κάποιους uploaders, πέρα λοιπόν από αυτή την περίπτωση υπήρχαν και υπάρχουν τα λαμόγια που αντί να στείλουν τους χρήστες των forum τους να αγοράσουν το bandwidth από τους file-hosters, αγόραζαν εκείνοι σε καλύτερη τιμή όλο το bandwidth που χρειαζόντουσαν τα μέλη των forum τους και στην συνέχεια πωλούσαν account που έδιναν πρόσβαση σε vip περιοχές των forum του όπου οι χρήστες κατέβαζαν το copyrighted υλικό με μεγάλες ταχύτητες αφού χρησιμοποιούσαν μέρος του bandwidth που είχαν αγοράσει οι διαχειριστές αυτών των forum. To ότι ο αριθμός των downloads των συγκεκριμένων links δεν είναι τόσο μεγάλος και το ότι οι εταιρίες δεν είναι εύκολο να τα βρουν αυτά τα site δεν τα κάνει νόμιμα και όχι μόνο είναι παράνομα αλλά και η τακτική είναι ανήθικη. Το να έχει κάποιος στην κατοχή του υλικό το οποίο να θέλει να μοιράσει αφιλοκερδώς σε φίλους, γνωστούς, συγγενείς το καταλαβαίνω αλλά αυτό απέχει πάρα πολύ από το να σκεφτεί κάποιος πονηρά και να πει, τι θέλει ο κόσμος; ταινίες, σειρές, μουσική, παιχνίδια, κλπ; ωραία θα τα μαζέψω στο site μου και όποιος θέλει να τα πάρει θα πρέπει να μου δίνει κάθε μήνα 10-15 ευρώ για να έχει εκεί πρόσβαση αφού έτσι και αλλιώς με άλλο τρόπο δεν μπορεί να βρει αυτό το υλικό αφού δεν έχει τις γνώσεις και δεν ξέρει που να ψάξει. Δεν δικαιολογώ ούτε αυτούς που θα αγοράσουν vip accounts αλλά ξαφνικά στην Ελλάδα και η κουτσή Μαρία πήρε υπολογιστή για να μπορεί να κατεβάζει και κάπου εκεί βρέθηκαν κάποιοι πονηροί να της πουν, που να ψάχνεις τώρα για το υλικό και συγχρονισμένους υπότιτλους μόνη σου και άκρη να μην βγάζεις, εκεί που δίνεις που δίνεις ένα σωρό για να έχεις πρόσβαση στο δίκτυο, δώσε και σε εμάς κάτι τις να σου κάνουμε την ζωή ευκολότερη. Θα επαναλάβω λοιπόν ότι όχι μόνο είναι παράνομοι αλλά και ανήθικοι και το ανιδιοτελές file-sharing δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά τα λαμόγια και το ίδιο φυσικά εννοείται και για τους trackers που έχουν διαφημίσεις που αποδίδουν κέρδος και όχι απλά καλύπτουν τα λειτουργικά έξοδα. Τώρα φίλε μου αν θέλεις να μου απαντήσεις στα παραπάνω και δυσκολεύεσαι με τα ελληνικά (πχ δεύτερη γλώσσα και όχι μητρική) απάντησέ μου σε αυτή που γνωρίζεις καλύτερα και απέφυγε την αυτόματη μετάφραση που κάνει ένα σωρό συντακτικά λάθη και που καταντά το ποστ σου να μην βγάζει νόημα.
Savvelis Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Το τι μπορεί να ισχύει σε λίγα χρόνια δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε σήμερα, σήμερα όμως γνωρίζουμε την νομοθεσία που ισχύει και βάσει αυτής γίνονται μηνύσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο και κλείνονται site και υπηρεσίες που αυτά παρέχουν είτε άμεσες, είτε έμμεσες. Ο οποιοσδήποτε δημιουργός έχει το δικαίωμα να παραχωρήσει το δικαίωμα εκμετάλλευσης του έργου του σε ένα εκδότη ο οποίος αυτός και μόνο αυτός αποφασίζει με ποιο τρόπο θα γίνει η διανομή του έργου στο κοινό και μέρος αυτών των εσόδων θα πάνε στον δημιουργό. Αυτή είναι η λεγόμενη κανονική εκμετάλλευση του έργου και βάσει αυτής έχει έσοδα ο δημιουργός οπότε και συνεχίζει να δημιουργεί και να ζει από αυτή του την δραστηριότητα. Βάσει λοιπόν της νομοθεσίας που ισχύει κανείς τρίτος δεν δικαιούται να διανείμει αυτό το υλικό αν δεν έχει άδεια εφόσον εμποδίζεται η κανονική εκμετάλλευση του έργου. Για να μην φτάσουμε όμως στο άλλο άκρο, ο νομοθέτης έχει προβλέψει για καθαρά και μόνο ιδιωτική χρήση να επιτρέπεται η αναπαραγωγή του υλικού αυτού χωρίς άδεια αρκεί να μην θίγονται (ουσιαστικά) τα έννομα δικαιώματα των εταιριών. Όλοι λοιπόν οι file-hosters έχουν ένα disclaimer (αποποίηση ευθυνών) με το οποίο δηλώνουν ότι δεν μπορούν να γνωρίζουν τι μεταφέρουν οι πελάτες τους (στους οποίους οι όροι χρήσης ξεκαθαρίζουν ότι απαγορεύεται ρητά να ανεβάζουν copyrighted υλικό) οπότε και αν τύχει και κάποιος χρήστης ανεβάσει copyrighted υλικό, αν ειδοποιηθούν από τις εταιρίες που έχουν το copyright του υλικού αυτού, ο file-hoster θα το διαγράψει αμέσως. Πέρα λοιπόν από την κίνηση του hotfile να πληρώνει τους χρήστες που ανέβαζαν υλικό ανάλογα με το πόσες φορές το κατέβαζαν οι πελάτες τους και μιλάμε για πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση από όλες τις γωνιές της γης άρα γνώριζε πολύ καλά τι ανέβαζαν οι χρήστες και τι υλικό διακινούσε και πως έφτανε να δίνει σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και $1000 σε κάποιους uploaders, πέρα λοιπόν από αυτή την περίπτωση υπήρχαν και υπάρχουν τα λαμόγια που αντί να στείλουν τους χρήστες των forum τους να αγοράσουν το bandwidth από τους file-hosters, αγόραζαν εκείνοι σε καλύτερη τιμή όλο το bandwidth που χρειαζόντουσαν τα μέλη των forum τους και στην συνέχεια πωλούσαν account που έδιναν πρόσβαση σε vip περιοχές των forum του όπου οι χρήστες κατέβαζαν το copyrighted υλικό με μεγάλες ταχύτητες αφού χρησιμοποιούσαν μέρος του bandwidth που είχαν αγοράσει οι διαχειριστές αυτών των forum. To ότι ο αριθμός των downloads των συγκεκριμένων links δεν είναι τόσο μεγάλος και το ότι οι εταιρίες δεν είναι εύκολο να τα βρουν αυτά τα site δεν τα κάνει νόμιμα και όχι μόνο είναι παράνομα αλλά και η τακτική είναι ανήθικη. Το να έχει κάποιος στην κατοχή του υλικό το οποίο να θέλει να μοιράσει αφιλοκερδώς σε φίλους, γνωστούς, συγγενείς το καταλαβαίνω αλλά αυτό απέχει πάρα πολύ από το να σκεφτεί κάποιος πονηρά και να πει, τι θέλει ο κόσμος; ταινίες, σειρές, μουσική, παιχνίδια, κλπ; ωραία θα τα μαζέψω στο site μου και όποιος θέλει να τα πάρει θα πρέπει να μου δίνει κάθε μήνα 10-15 ευρώ για να έχει εκεί πρόσβαση αφού έτσι και αλλιώς με άλλο τρόπο δεν μπορεί να βρει αυτό το υλικό αφού δεν έχει τις γνώσεις και δεν ξέρει που να ψάξει. Δεν δικαιολογώ ούτε αυτούς που θα αγοράσουν vip accounts αλλά ξαφνικά στην Ελλάδα και η κουτσή Μαρία πήρε υπολογιστή για να μπορεί να κατεβάζει και κάπου εκεί βρέθηκαν κάποιοι πονηροί να της πουν, που να ψάχνεις τώρα για το υλικό και συγχρονισμένους υπότιτλους μόνη σου και άκρη να μην βγάζεις, εκεί που δίνεις που δίνεις ένα σωρό για να έχεις πρόσβαση στο δίκτυο, δώσε και σε εμάς κάτι τις να σου κάνουμε την ζωή ευκολότερη. Θα επαναλάβω λοιπόν ότι όχι μόνο είναι παράνομοι αλλά και ανήθικοι και το ανιδιοτελές file-sharing δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά τα λαμόγια και το ίδιο φυσικά εννοείται και για τους trackers που έχουν διαφημίσεις που αποδίδουν κέρδος και όχι απλά καλύπτουν τα λειτουργικά έξοδα. Τώρα φίλε μου αν θέλεις να μου απαντήσεις στα παραπάνω και δυσκολεύεσαι με τα ελληνικά (πχ δεύτερη γλώσσα και όχι μητρική) απάντησέ μου σε αυτή που γνωρίζεις καλύτερα και απέφυγε την αυτόματη μετάφραση που κάνει ένα σωρό συντακτικά λάθη και που καταντά το ποστ σου να μην βγάζει νόημα. Πιστεύω τα είπες όλα σε αυτό το post . Όσοι κάνουν πειρατία από ιδεολογία , δε θα πρέπει να αποκομίζουν χρηματικό όφελος, για να μπορούν τουλάχιστον να δικαιωθούν και ηθικά. Τελεία και παύλα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα