Προς το περιεχόμενο

Θέλω να αγοράσω Υπολογιστή - Προτάσεις

SilversonGR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα!

Θέλω να αγοράσω έναν υπολογιστή. Κάθε βοήθεια ή πρόταση είναι ευπρόσδεκτη.

Ποσό που διαθέτουμε : Γύρω στα 1500 Ευρω

Χρήση υπολογιστή : Gaming PC

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Θέλω να μπορεί να τρέξει τα τελευταία παιχνίδια με ευκολία οπως για παράδειγμα το Assassins Creed.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Δεν είναι απαραίτητο αλλα θα ήταν καλο να έχει μαζί μια.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Ως άνω

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Α8ήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

Δεν έχω πρόβλημα αλλα δεν ξέρω να τα συνδέω.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Όπως προανέφερα δεν εχω γνώσεις απο Hardware και δεν ξέρω κάποιον που να μπορεί να το κανει. Οπότε θα ήταν καλύτερα να συναρμολογηθεί στο κατάστημα.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .

windows 7

Το πλησιέστερο που βρήκα ειναι αυτο: http://www.e-shop.gr...l?id=PER.912154

Με κάποιες αλλαγές σε RAM, CPU και ίσως στην κάρτα γραφικών. Σκεφτόμουν την Sapphire radeon hd6970 2GB Vietnam game edition.

Δημοσ.

Όταν λες δεν είναι απαραίτητο για την οθόνη έχεις ίδει

Θες και τα περιφερειακά;

Έχω ήδη μια αλλα την χρειάζομαι για τον αλλο (παλαιότερο) υπολογιστή. Οπότε ναι χρειάζομαι και οθόνη και περιφερειακά.

Επίσης σίγουρα θα χρειαστώ κάποιον να τον συναρμολογήσει οποτε ειναι καλύτερο να ειναι απο ενα κατάστημα.

Τέλος να προσθέσω πως με αυτο το Budget θα προτιμούσα να μην πέσω κάτω απο τα 8GB RAM.

Δημοσ.

Για την χρήση που προορίζεται το pc τα 4gb είναι αρκετά

Γιατί τόσο κάθετοι? Παρατήρησα και απο άλλα posts πως γενικά προτιμάτε τα 4GB. Ρωτάω απο ασχετοσύνη.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει λόγος να βάλεις παραπάνω μνήμη ram αφού δεν θα την χρειαστείς αν έκανες επεξεργασία video, εικόνας ναι να βάλεις και παραπάνω από 8gb ram.Τα παιχνίδια άντε το πολλή πολλή να καταναλώσουν 2,5gb με 3gb ram που τόσο δεν έχω δει μέχρι τώρα λη να καταναλοσουν 2,5gb με 3gb ram που τωσο δεν εχω δει μεχρι τωρα.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει λόγος να βάλεις παραπάνω μνήμη ram αφού δεν θα την χρειαστείς αν έκανες επεξεργασία video, εικόνας ναι να βάλεις και παραπάνω από 8gb ram.Τα παιχνίδια άντε το πολλή πολλή να καταναλώσουν 2,5gb με 3gb ram που τόσο δεν έχω δει μέχρι τώρα λη να καταναλοσουν 2,5gb με 3gb ram που τωσο δεν εχω δει μεχρι τωρα.

ΟΚ. Σε ευχαριστώ για την εξήγηση.

Δημοσ.

εγω θα σου λεγα ότι έχεις ένα πολύ καλό budget να πάρεις πραγματικά καλό μηχάνημα.

θα σου πρότεινα να το στείσεις μόνος σου. Γιατί όλα τα μαγαζία της Αθήνας πάσχουν στην ποικιλία.

οπότε καλύτερα να πάρεις τα κομάτια που θες ,απο διαφορετικά μαγαζιά.

Δεν ειναι καθόλου δύσκολο.

Εγω τώρα προσωπικά θα σου πρότεινα να παρεις πιο φθηνά πράγματα επεξεργαστή-κάρτα γραφικών - μητρική

και να δώσεις μεγαλύτερη βαρύτητα σε μέρη του pc που θα κρατήσεις τον χρόνο,

Επειδή είναι μεταβατική χρονιά και σε πλατφόρμες και η Intel περιμένουμε να βγαλει chipset για τους νέους Intel.

οι ΑΜD θα βγαλει τον Απρίλη νεες μητρικες AM3+ και τους Bulldozer το καλοκαίρι.

Επίσης περιμένουμε καινούργια παιχνίδια μέσα στη χρονιά όπως το Crysis 2 Που δεν ξέρουμε πόσο βαριά ελαφριά είναι.

Για όλους αυτούς τους λόγους θα σου λεγα να πάρεις ενα

Ακριβό κουτι , πχ Corsair 600t, coolermaster RC690 II που θα σου μείνει μια ζωη, θα αερίζονται τα πράγματά σου μέσα και θα ομορφαίνει

το γραφείο σου.

μια πολύ καλή οθόνη που θα σου μείνει μια ζωή πχ dell,Hp,Nec κοίτα για gaming οσο μεγαλυτερη ανάλυση ,όσο το δυνατόν περισσότερες

ίντσες. Εγω αν αγοραζα τώρα για μένα θα περνα ακόμα και την DEll 2711.

Επίσης ένα καλό τροφοδοτικό Seasonic,Corsair,Silverstone γυρω στα 600-750watt μην ανεβεις παραπάνω θα είναι πεταμένα λεφτά.

Ακόμα και UPs για να μην σου καεί ποτέ τίποτα.

Εγω θα σου πρότεινα να πάρεις και ένα καλό set Ποντίκι και πληκτρολόγιο Pure για gaming.

Πχ Razer Lachesis + Lychosa.

Ειναι πολύ υποτιμημένη η αγορά τους και πραγματικά αξίζουν πιο πολύ απο τα 100 ευρώ που δινουμε για 3-4 FPs που θα έχεις μες στο παιχνίδι.

Εγω αν παίζεις pro η fifa η Νba2k11 να πάρεις και ενα μοχλό ασύρματο για Xbox360 που μπαίνει και στο Pc.

ΑΠο κει και πέρα το θέμα κάρτας είναι καθαρά θέμα της τσέπης σου ,και τι απαιτήσεις έχεις .

Εγω νομίζω ότι πανω απο 200 ίσως να είναι υπερβολή , επειδή έχω μια 5770 έχω μερικά παραπονα σε μερικά παιχνίδια

δηλαδη δεν μπορώ να παιξω Crysis Warhead σε ολα Full και ΑΑχ04 @ 1900χ1200 αλλα CoD black Ops, BBC2 είμαι υπερβολικά άνετος.

Οπότε αμα αγοραζα τώρα θα πήγαινα μεχρι την 6850 που προτείνουν συνέχεια τα παιδιά.

Καταλαβαίνεις που θέλω να καταλήξω. Για cpu,μητρικη δεν αξίζει τωρα να χαλάσεις πολλά λεφτά καλύτερα ρίχτα σε μονιμα parts και περιφερειακά

έτσι ώστε να έχεις ένα Pure Gaming Station στο δωμάτιο σου παρά ένα δυνατο pc που μπορεί να παίξει παιχνίδια

Δημοσ.

Στο παραπάνω θα έβαζα τον 1090 στην θέση του 1075 ο οποίος (αν δεν κάνω λάθος, και για κάποιον περίεργο λόγο) είναι 1 ευρώ φθηνότερος. Πάρε από τον θείο τα Win7,βγάλε 4GB RAM, και δώσε +20 για το HX650W (modular) και λίγα ακόμα για καλύτερο κουτί

Δημοσ.

Κατ'αρχήν ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Επειδή δεν γνωρίζω πολύ καλά θα ήθελα να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις.

1) Συνειδητοποιώ πως οι AMD είναι αρκετά φθηνότεροι αλλα γιατί να προτιμήσω τον MD PHENOM II X6 1075T 3.0GHZ SIX-CORE απο τον INTEL CORE I7-2600 3.40 GHZ LGA1155 - BOX

Ναι είναι 70 ευρω φθηνότερος αλλα στα τεστ (Benchmarks) ο 2600Κ είναι πολυ καλύτερος.

link: http://www.anandtech.com/bench/Product/287?vs=185

Ακόμα και ο Ι7-950 συγκριτικά είναι καλύτερος.

link: http://www.anandtech.com/bench/Product/100?vs=185

Ένα ακόμα ενδιαφερόν site κατατάσει την PHENOM 43η ενω την 2600Κ 8η.

link: http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=AMD+Phenom+II+X6+1075T

Φυσικά οι Ιntel είναι με 4 cores και η AMD με 6 cores

Ειλικρινά ρωτώ απο άγνοια.

2) Βλέπω μια τεράστια οικονομική διαφορά μεταξύ SAPPHIRE RADEON HD6970 2GB BFBC2 VIETNAM GAME EDITION PCI-E RETAIL και της 6950. Είναι για πράγματα που δεν χρειάζομαι και για μαρκετινγκ? Είχα την εντύπωση πως για gaming PC χρειάζεσαι πολύ δυνατή Gpu. Η 6970 έχει πολυ καλές κριτικές αλλά και τσουχτερή τιμή.

3) Τις G.SKILL RIPJAW πρώτη φορά τις ακούω (είπαμε ασχετοσύνη :rolleyes: ). Δεν τις βρίσκω ούτε στο e-shop ουτε στο πλαίσιο. Είναι καλές?

Tony_Montana δυστηχώς δεν έχω την παραμικρή ιδέα πως να συναρμολογώ PC. Δεν εχω ιδέα απο hardware γενικά. Για αυτό και οι τοσες ερωτήσεις.

Δημοσ.

1)Η καινούριο intel έχουν πρόβλημα όποτε τους ξεχνάς.

Μην βλέπεις μόνο ποιος είναι μπροστά και ποιος είναι πίσω δες και σε τι είναι ποιο πίσω ο amd η διαφορές είναι μηδαμινές και ο 1075T σε σχέση με τον Ι7-950 είναι καλύτερος.

2)Η διάφορα στην τιμή δεν νομίζω ότι αξίζει να τα δόσεις μιας και μπορείς να φλασαρεις την 6950 και να φτάσεις της επιδόσεις της 6970 αλλά ακόμη και αν δεν το πετηχεις η 6950 θα σε ανταμείψει και με το παραπάνω .

3)Ναι είναι πολλή καλές και κλοκαρουν και πολύ καλά

Δημοσ.

Όποιο επεξεργαστή και να πάρεις θα σε καλύπτει για πολύ καιρό οπότε μη κολλάς εκεί ,με τέτοιο budget δώσε βάση σε ένα καλό κουτί που θα σου αρέσει ένα ποιοτικό τροφοδοτικό , οθόνη και περιφερειακά ..Αυτά είναι η μόνη επένδυση που μπορείς να κάνεις και να κρατήσεις και στο επόμενο pc σου . Τα υπόλοιπα είναι αναλώσιμα και η αξία τους πέφτει κατακόρυφα ..

Κάποιοι π.χ δίνουν 300€ για μητρική τα οποία θεωρώ το μεγαλύτερο πέταμα χρημάτων όταν σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα έχουν βγει μητρικές με usb3 sata3 ddr4 στο μέλλον και πάει λέγοντας . Και στην ουσία μένεις με μία μητρική που σου κόστισε 300€ και είναι πλήρως ξεπερασμένη ..

Κάπως έτσι είναι και με τους επεξεργαστές , οι καινούργιες γενιές βγαίνουν πριν προλάβουμε να αλλάξουμε πάστα στις παλιές και είναι πολύ ταχύτεροι στα ίδια και λιγότερα χρήματα ..

Δημοσ.

Σε συνέχεια του θέματος σχετικά με τις ΑMD και τις Intel δείτε αυτες τις συγκρίσεις.

http://www.tomshardware.com/reviews/amd-phenom-ii-x6-1090t-890fx,2613-9.html

http://www.tomshardware.com/reviews/amd-phenom-ii-x6-1090t-890fx,2613-10.html

Οι AMD αποδίδουν λιγότερο σε όλα τα games αν και 6cores. Φυσικά εδω μιλάει ενας άσχετος που απλά ψάχνει συγκρίσεις στο διαδύκτιο. Δεν ήξερα οτι οι Intel εχουν πρόβλημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...