Προς το περιεχόμενο

Ορατή IP από virtual machine. ΠΩΣ;

Dissector

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν κάποιος (ο οποίος βρίσκεται σε διαφορετικό δίκτυο από εμένα) χτυπήσει στην address bar την IP μου, δε θα λάβει απάντηση.

Λογικό..

Πώς γίνεται όμως να είναι ορατή η IP μου σε κάποιο port;

Συγκεκριμένα..

Τρέχω Windows 7 (host) και Backtrack 4 (guest, μέσω VMware).

Το network στο Backtrack είναι ΝΑΤ.

Χρησιμοποίησα το SET από Backtrack, το οποίο δείχνει ότι ακούει στην IP μου, στο port 80.

Στην IP μου όμως, μπορώ να συνδεθώ μόνο από host και guest, local δηλαδή..

Τί πρέπει να κάνω για να μπορούν να βλέπουν όλοι στην IP μου (όχι μόνο local);

Δημοσ.

1. Αφού το networking του VMware είναι ρυθμισμένο να δουλεύει μέσω NAT, θέλεις σίγουρα port forwarding, ώστε τα incoming connections που φτάνουν στο host σύστημα να προωθούνται στο guest σύστημα. Ψάξε στις ρυθμίσεις δικτύωσης του VMware από που ορίζεις κανόνες για port forwarding

2. Αν το host σύστημα είναι και αυτό πίσω από NAT (π.χ. κάποιον ADSL router), τότε θέλεις κι εκεί port forwarding, ώστε τα incoming connections που φτάνουν στον router να προωθούνται στο host σύστημα (και το οποίο, λόγω του 1 θα τα προωθεί με τη σειρά του στο guest). Ψάξε στις ρυθμίσεις του router σου από που ορίζεις κανόνες για port forwarding

Δημοσ.

Θα το δοκιμάσω, σ' ευχαριστώ.

Είχα δοκιμάσει port forwarding μόνο στο router.

Προτείνεις να επιλέξω (ή να μην επιλέξω) κάποιο port (και στα 2 port forwarding);

Δημοσ.

Θα το δοκιμάσω, σ' ευχαριστώ.

Είχα δοκιμάσει port forwarding μόνο στο router.

Προτείνεις να επιλέξω (ή να μην επιλέξω) κάποιο port (και στα 2 port forwarding);

Για να μείνουν απλά τα πράγματα και για λόγους ασφαλείας, καλύτερα να επιλέξεις μόνο το port (ή ports) στο οποίο «ακούει» το πρόγραμμα του Backtrack που θα λειτουργεί ως server.

Δημοσ.

Έκανα port forwarding στο router στην 8080 κι στο vmware έχω κάνει port forwarding από 8080(host) σε 80(guest), μιας και στην 80 λέει ότι ακούει το SET. Αλλά πάλι, μόνο σε localhost δουλεύει..

Δημοσ.

Τρέχει μήπως κάποιο software firewall στο host OS; Είτε το ενσωματωμένο των Windows 7 είτε 3ου κατασκευαστή; Αν ναι, έχεις προσθέσει exception rule για τη διεργασία του VMware;

Δημοσ.

επέλεξε brigded connection, οχι ΝΑΤ, ώστε το vm να πάρει άλλη ip, και το port forwarding καντο από το ρουτερ. Ποιο απλό είναι.

Έχω ένα θέμα με το bridging..

Έκανα bridging στο vmware κι ενώ το backtrack παίρνει κανονικά IP, ούτε το SET κάνει δουλειά, ούτε ο firefox συνδέεται. Έχω IP, δεν έχω σύνδεση..

Θέλω να πιστεύω ότι βρίσκομαι σε καλό δρόμο πάντως.. :-D

(έχω κάνει port forwarding στο router 192.168.1.6:80 όπου είναι η IP του vm και το port που ακούει το SET)

Edit:

Τρέχει μήπως κάποιο software firewall στο host OS; Είτε το ενσωματωμένο των Windows 7 είτε 3ου κατασκευαστή; Αν ναι, έχεις προσθέσει exception rule για τη διεργασία του VMware;

Ναι, έχω AVG αλλά έχω VMware NAT Service --> Allow for all

Δημοσ.

Ξέρει κάποιος πώς μπορώ να κάνω ορατή την public IP μου;

Έχω conn-x (baudtec) και δυσκολεύομαι..

Δοκίμασα το ίδιο και σε Thompson και το interface του ήταν πολύ απλό και τα κατάφερα, αλλά σε μένα δε μπορώ..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...