Sotiris96 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Γεια σας, Μου αρεσει πολυ ο προγραμματισμος, αλλα ποτε δεν ειχα καμια σχεση με αυτον, η μαλλον καπιοα περιοδο ειχα, οταν ειχα φτιαξει εναν web browser και ενα calculator με το visual studio basic 2008. Μπορει κανεις να μου πει καποιο προγραμμα για αρχαριους, η κατι τετοιο? Ευχαριστω.
Mike_ledis Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Καλημέρα!Θα μπορούσες να ξεκίνησεις με visual basic και έναν οδηγό για αρχάριους απο αυτούς που ξεκινάν τον προγραμματισμό.Μετα υπάρχουν άπειρες επιλογές μπορείς να κάνεις ανάλογα και με το τι εφαρμογές θέλεις να φτιάξεις.Java,C sharp,perl,python,php,c.Για να μπείς στο νόημα μπορείς να αρχίσεις να βλέπεις κάποια video tutorial. Όπως το παρακάτω σε συδνδιασμό με το βιβλίο για αρχάριους που θα έχεις. Link
thanos713 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα. (Άμα το 96 στο nick σου είναι ημερομηνία γέννησης, είμαστε συνομήλικοι) Τι προγράμματα περίπου θες να φτιάχνεις;
V.I.Smirnov Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 @Thanos713 Καιρό έχουμε να σε ακούσουμε. Φαντάζομαι φταίει ο σχολικός φόρτος... -
thanos713 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 @V.I.Smirnov Ναι, περίπου. Βασικά φέτος συμμετείχα στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής και ήμουν απασχολημένος για ένα διάστημα.
Sotiris96 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 ναι ρε, συνομιληκοι ημαστε, και παλια με το visual basic ειχα ξεκινησει. οσο για το ειδος των προγραμματων που θελω να φτιαχνω, ακομα δεν εχω συγεκριμενα, απλα θελω να μαθω τις βασικες εντολες, δηλαδη σαν τι προγραμματα ειναι ευκολα? Καλημέρα!Θα μπορούσες να ξεκίνησεις με visual basic και έναν οδηγό για αρχάριους απο αυτούς που ξεκινάν τον προγραμματισμό.Μετα υπάρχουν άπειρες επιλογές μπορείς να κάνεις ανάλογα και με το τι εφαρμογές θέλεις να φτιάξεις.Java,C sharp,perl,python,php,c.Για να μπείς στο νόημα μπορείς να αρχίσεις να βλέπεις κάποια video tutorial. Όπως το παρακάτω σε συδνδιασμό με το βιβλίο για αρχάριους που θα έχεις. Link Το link δεν μου το ανοιγει...
Tmark Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Άρχισε με Windows εφαρμογές που είναι πιο απλές και σιγά σιγά προχώρησε σε WEB. Αν και δεν θα πρότεινα VB αλλά C#, η οποία είναι απλή στην εκμαθησή της και έχει άπειρες δυνατότητες. Για μένα η VB ξεπεράστηκε πλέον..
thanos713 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Εγώ πάλι προτείνω C... Η σύνταξη της μοιάζει πολύ με της C# και έτσι μπορεί να μάθει λίγο C ώστε να μπει στο νόημα και μετά να πάει C# εύκολα και να φτιάχνει άνετα Windows εφαρμογές...
Tmark Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Απλά η C δεν είναι αντικειμενοστραφής γλώσσα ενώ η C# είναι. Και αυτό μπορεί να τον διευκολύνει.
thanos713 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Βασικά προτείνω C για να μάθει μόνο την σύνταξη...
V.I.Smirnov Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Εγώ προτείνω να ασχολείστε (οι μαθητές) καταρχήν με τα μαθήματά σας και κυρίως με τα μαθηματικά και τη φυσική. Ο προγραμματισμός δεν είναι ξεκομμένος από την υπόλοιπη θετική εκπαίδευση - παρόλο που έτσι νομίζουν οι περισσότεροι. Το αντίθετο συμβαίνει. -
thanos713 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Εγώ προτείνω να ασχολείστε (οι μαθητές) καταρχήν με τα μαθήματά σας και κυρίως με τα μαθηματικά και τη φυσική. Γιατί δεν γίνονται και τα 2 παράλληλα; (Στο άλλο συμφωνώ γι' αυτό δεν έκανα quote...)
V.I.Smirnov Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Πώς, μια χαρά γίνονται. Αυτό που εννοούσα είναι ότι αν θέλεις πραγματικά να προχωρήσεις πρέπει να αφενός μεν να μπορέσεις αργότερα να περάσεις το τυπικό μέρος των εξετάσεων, αφετέρου δε να αποκτήσεις μια ευρύτερη επιστημονική αντίληψη. Σοβαρός προγραμματισμός δίχως καλές θετικές βάσεις δεν υφίσταται. Εξαρτάται και από το τι θες να κάνεις βέβαια... -
thanos713 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Καλά, ναι, δεν είπαμε και να παρατήσουμε και το σχολείο...
V.I.Smirnov Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Εγώ κάπως το είχα κάνει. Πάντως η C είναι ακατάλληλη για τους μαθητές, αλλά και γενικά για τους ερασιτέχνες πιστεύω. Εγώ έμαθα κατευθείαν C++. -
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.