Προς το περιεχόμενο

AMD vs INTEL

kostas/88

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ξέρω ότι αυτή την στιγμή ξεκινάω πόλεμο απλά ενδιαφέρομαι να κάνω μια αγορά επεξεργαστή - μητρική και θέτω το εξής ερώτημα intel η amd ποια εταιρία είναι "καλλίτερη" και γιατί (link με πρότασης μέσο πλαισίου παρακαλω)

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

γιατί έτσι;

και μια συμπληρωματική ενημέρωση δεν με ενδιαφερέει το κόστος :)

Όταν λες "δε με ενδιαφέρει το κόστος" θες να το ξεκαθαρίσεις λίγο?? Θέσε ένα ανώτατο όριο.

Δημοσ.

Σε κάτι φθηνό είσαι εδώ διαφορετικά θα πρέπει να ανέβεις λίγο στην τιμή, αλλά θα δε θα το μετανοιώσεις! Αποκλείεται να πετύχεις κάποιον φίλο σου που να έχει δει από κοντά πιο HOT υπολογιστή. Μιλάω για 48 πυρήνες και 64GB μνήμη DDR3!!! :devil: :devil: :devil: :devil: Εδώ είσαι/

Τώρα αν πάλι θες κάτι ακόμα πιο δυνατό θα πρέπει να πας σε δική σου σύνθεση κομμάτι κομμάτι. Θα είναι η ακριβότερη αλλά θα σε αποζημιώσει.

Δημοσ.

αυτό που λέω δεν με ενδιαφέρει το κόστος όσο και αν κάνει ο επεξεργαστης δεν με νοιάζει, ψάχνω τα καλύτερα :)

Ασχετα με το αν σε ενδιαφερει το κοστος η οχι,η αγορα ενος PC ειναι παντελως ασυνδετη με την εννοια κοστος.Η μονη εννοια που υπαρχει λεγεται value for money και μεταφραζεται σε αξια του προιοντος για τα χρηματα που εδωσε καποιος.

Αυτη η αξια καθοριζεται απο την υπολογιστικη σου αναγκη,δηλαδη για ποιο λογο και σε τι εφαρμογες χρησιμοποιεις το PC.Και με βαση αυτη την αναγκη,υπολογιζεις ποσα χρηματα θα δωσεις για το PC σου.

Οποιος δινει περισσοτερα χρηματα απο οσο πρεπει,για υπολογιστικη αξια που δεν του χρειαζεται,ειναι θυμα του μαρκετινγκ και ηλιθιος.Για παραδειγμα: Εστω οτι θελω ενα PC για καποια πραγματα,ερχομαι εδω και ζηταω απο καποια παιδια που ειναι τεχνογνωστες και πιο εμπειροι απο μενα να μου δωσουν μια συμβουλη.Τους λεω με σαφηνεια για ποια χρηση προοριζεται το μηχανημα μου και μου υπολογιζουν κοστος 1.200 ευρω.Εκει σταματα το κοστος.Δεν δινω δεκαρα παραπανω.Αν ομως εγω δωσω 2.500 ετσι γιατι μου περισσευουν,ειμαι κοροιδο και ο ιδανικος πελατης.Και επιπλεον εχω ενα μηχανημα που ενω το χρυσοπληρωσα χρησιμοποιει το 40% της δυναμης του για να με εξυπηρετησει.Το αλλο 60% καθεται και με μουτζωνει.Εχω δηλαδη ενα ΑΣΠΡΟ ΕΛΕΦΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΜΟΥ.

Και εχε υποψη σου οτι καθε χρονο η τεχνολογια εξελισσεται και αυτο που αγορασες 1.200 ευρω περσι,τον επομενο χρονο κοστιζει 800.Αλλος ενας λογος να αγοραζεις φτηνα και εξυπνα.

Δημοσ.

κοίτα ήδη έχω ένα παρα πολύ δυνατό pc απλά είμαι σε μια φάση ψαξίματος το pc που έχω και έχω σκοπό να ψαχτώ και να το αναβαθμίσω με την βοήθεια κάποιον γνωστόν που έχω είναι καθαρά για game, ταινίες και μούρη αν καταλαβαίνεις τι εννοώ ;)

Δημοσ.

Αν εχεις ηδη πολυ δυνατο PC μην αναβαθμισεις.Ξοδεψε τα καπου αλλου.

+1

Αλλά έτσι από περιέργεια, τί PC διαθέτεις (αν επιτρέπεται) ρε συ Κώστα ?

Δημοσ.

ε αμα θέλεις κάτι σε extreeme

980x

12gb ram 2000mhz

3x 580gtx

1500watt psu

SSD

καμιά μητρική extreeme φάση

και φουλ υδρόψυκτο se 800D

Δημοσ.

CoolerMaster HAF X Case (RC-942-KKN1)

Intel Core i7 -920 2.67 MHz

Gigabyte GA-X58A-UD3R (s1366, DDR3, X58)

Corsair 6GB DDR3-1600 Ram Kit (3 x 2GB, PC3 12800, 9-9-9-24, TR3X6G1600C9) (6GB ram)

GIGABYTE Radeon HD 5870 1GB GDDR5 (GV587UD-1GD)

6TB HDD Western Digital (1-500GB 2-1TB 1-1,5TB 1-2TB)

AverMedia AverTV Ultra PCI-E RDS TV Tunners

LG BH10LS30 Internal Blu-ray Disc Rewriter LightScribe Sata Black Bulk

LG GH22LP20 Super Multi Dvd-Rw +/- LightScribe Ide Black Bulk

περιφερειακά

Microsoft LifeCam HD Cinema Webcamera

Logitech G35 Headset Gaming

Logitech G19 Πληκτρολόγιο

Logitech G9 Mouse

Logitech Z5500

Δημοσ.

το μονο που εχεις να κανεις ειναι αγορα μιας ψυκτρας και οχι επεξεργστη και το συστημα σου θα ειναι αναμεσα στα κορυφαια για πολυ καιρο ακομα :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...