Alxnks Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 επεσε στα χερια μου (βασικα το εσωσα απο βεβαιο θανατο, γιατι προοριζοταν για τα σκουπιδια) ενα Baudtec TW263R4 (η αλλιως infinity) για pstn γραμμη, αλλα εχοντας isdn εγω, δοκιμασα και του περασα το τελευταιο firmware για το isdn μοντελο (επειδη διαβασα οτι ειχε καταφερει καποιος το αντιστροφο, δηλαδη απο isdn σε pstn με το καταλληλο firmware) και.....να μαι online και ποσταρω χρησιμοποιωντας αυτο! λεω να το δοκιμασω πως θα παει, για την ωρα εχω ενα speedtouch 585 v6 και εχω παρει και το draytek vigor 2700 ακριβως επειδη κι εκεινο παιζει σε διπλο ταμπλο και το εχω μετατρεψει απο pstn σε isdn. οποτε τωρα εχω πληθωρα επιλογων...θα δειξει!
poulinos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 το thomson σιγουρα ειναι πολυ πιο σταθερο απο το baudtec το vigor ειναι το καλυτερο απο ολον και απορω γιατι εβαλες πανω το baudtec.συνηθως αν γινεται απο pstn σε isdn τοτε γινεται και το αναποδο.το vigor μετερεψες η το Thomson?μαλλον το vigor.
Alxnks Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Το Thomson εχω ακόμα πανω, το baudtec το κουμπωσει δοκιμάστηκαν να δω αν θα δουλέψει. Ναι το vigor εχω γυρίσει από pstn σε isdn. Λες να παίζει και το speedtouch σε διπλό ταμπλό; δεν με νοιάζει άμεσα (τουλάχιστον για όσο εχω isdn) αλλά αν ποτέ χρειαστεί και μπορώ να το γυρίσω σε pstn καλό θα ναι. Sent from my HTC Desire using Tapatalk
poulinos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 a.πλεον ειναι αχρηστο το isdn.καλυτερα pstn και δευτερη γραμμη voip>δεν εχω ακουσει να εχουν γυρισει thomson.αμα θες δοκιμασε το αρκει ναβρεις firmware .εκτος αν φοραει τα ιδια με τα isdn και μετα η διαφορα να ειναι hardware .κατι τετοιο γινεται με cisco.ιδιο ios για pstn isdn και μαλλον το hardware κανει την διαφορα.δεν χανεις κατι να δοκιμασεις.παντως δεν εχω δει ξεχωριστα firmware για τα Thomson τα isdn οποτε δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις κατι.αλλα και να εχει ξεχωριστα firmware το πιο πιθανο ειναι οτι δεν θα πετυχει.να το brickareis δυσκολο εως αδυνατο.
Alxnks Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Θενξ, θα το κοιταξω για το speedtouch, τουλάχιστον εγκυκλοπαιδικα. Συνεχίζει πάντως να αξίζει η isdn, πρώτον επειδή η voip γραμμή δεν ειναι πάντα αξιόπιστη (το έζησα με forthnet), δεύτερον επειδή (στη forthnet τουλάχιστον πάλι) η δεύτερη/voip γραμμή είχε τρομερές ασυμβατοτητες με μηχανήματα φαξ και τρίτον, δεν νομίζω να μπορούν να δώσουν σε pstn+voip γραμμή 4 νούμερα όπως εχω με το multi isdn Sent from my HTC Desire using Tapatalk
poulinos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 πρεπει να εισαι λιγο ατυχος να μην σου παιξει fax me voip>συνηθως αν το fax σου εχει επιλογες για ταχυτητα μπορεις να το βαλεις να στελνει το fax με 9600 αντι για 14.400.επισης καποιες φορες κανεις δοκιμες με το error correction mode on η off.εχω voip και δεν ειχα ποτε θεμα.και ναι μπορεις να βαλεις οχι μονο 4 αλλα μεχρι 6 ισως και 8 νουμερα voip Πλεον σε forthnet με εξοπλισμο που δινει bri πανω για να το ριξεις σε τηλεφωνικο αμα θες η καποιες μπορει να πανε και σε fxs αναλογικη.
Alxnks Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 και ταχυτητα ειχα χαμηλωσει και error correction ειχα τσεκαρει, σε πολυμηχανημα epson 1 μηνα και η απαντηση της forthnet...φταιει το epson (που πριν αλλα και μετα τη forthnet δουλευε αψογα στον οτε!)!! 3 τραγικες βδομαδες (προβλημα με το φαξ, προβλημα με το ιντερνετ και κατ επεκταση και στη voip γραμμη που περισσοτερες απο τις μισες ωρες της ημερας δεν δουλευε) εμεινα στη forthnet και εφυγα με καταγγελια και συμβιβασμο μην πληρωνοντας ουτε παγιο γι αυτο το διαστημα, ουτε τις κλησεις, ουτε το τελος διακοπης. να λενε ευχαριστω που δεν τους εβαλα να πληρωσουν και το τελος επανασυνδεσης στον οτε! α...και να διευκρινισω..στον οτε δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα με ολα αυτα (φαξ/ιντερνετ) ουτε πριν παω forthnet ουτε αφου ξαναγυρισα σε αυτον! αφου αμα καμια φορα καλουν απο forthnet για να παω σε αυτους γελαω με το θαρρος τους να το τολμησουν αυτο!! τελος παντων...μηπως ομως με ολα αυτα τα εξτρα που λες (δηλαδη pstn+voip+bri και εξτρα νουμερα) ανεβαινει αρκετα και το κοστος και πλησιαζει αυτο του οτε, χωρις ομως να πλησιαζει την αξιοπιστια αυτου; και φυσικα ολοι ξερουμε το ποσο τραγικο ειναι το δικτυο adsl της forthnet. επισης..εγω το isdn το εχω σπιτι μου (απο τον καιρο που δεν υπηρχαν εναλλακτικοι και δεν συμφερε να εχεις 2 pstn γραμμες...χωρια που με το isdn χτυπανε σχεδον ολα τα νουμερα και στις δυο γραμμες....με pstn+voip δεν μπορεις να το κανεις αυτο), δεν εχω ουτε τηλεφωνικο κεντρο ουτε τιποτα, οποτε με ενα netmod κανω μια χαρα τη δουλεια, δεν θα ηθελα να παω σε αλλες λυσεις και να πληρωνω εξοπλισμο για τηλεφωνικο κεντρο κτλ.
poulinos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 μπορεις να κανεις να χτυπανε και οι 2 συσκευες η αμα η γραμμη ειναι κατελλειμενη να σε πηγαινει στην αλλη γραμμη οπως με το netmod.για μενα δεν υπαρχει χαλια ιδιοκτυτο δικτυο αλλα χαλια χαλκος most of the times.υπομονη για vdsl.εχω voip και adsl εκτος οτε παρα πολλα χρονια και απλα κανενα απολυτως προβλημα.voip οκ αναγνωριση οκ,ιντερνετ οκ,everything Οκ.εχω ευτυχως καλο χαλκο και το box του οτε εξυπηρετει μονο την δικια μου πολυκατοικια οποτε δεν μπαινει χερι.
Alxnks Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 εισαι τυχερος απο πολλες αποψεις λοιπον απο εκει και περα...παλι το ''να χτυπανε και οι 2 συσκευες η αμα η γραμμη ειναι κατελλειμενη να σε πηγαινει στην αλλη γραμμη οπως με το netmod'' δεν εξυπηρετει (το ειχα κανει αναγκαστικα οσο ημουν στη forthnet), αφου οπως λες κι εσυ, για να χτυπησει σε δευτερη συσκευη θα πρεπει η πρωτη να μιλαει. εγω ομως με το isdn μπορω μεχρι και 2 απο τα 4 μου νουμερα να χτυπανε και στις 2 συσκευες, ανεξαρτητα αν καποια απο αυτες μιλαει η οχι. οποτε δεν ειναι το ιδιο. και αμα σκεφτεις ειδικα οτι εγω το θελω για διπατο σπιτι..δεν θα μπορουσε πχ να χτυπαει στον κατω οροφο και μονο οταν μιλαει κατω να χτυπαει και πανω, διαφορετικα να γεμισω με διπλες τηλεφωνικες συσκευες και καλωδια και στους δυο οροφους. το isdn λοιπον εξυπηρετει ακομα μια χαρα καταστασεις που ο συνδυασμος pstn+voip απλα δεν μπορει να λειτουργησει αντιστοιχα (παραπλησια ισως μπορει..αλλα χωρις να φτανει στο 100% της λειτουργικοτητας του isdn).
poulinos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 αμα πανω στο καναλι fxs βαλεις ενα ταφ μπορει να χτυπανε 2 συσκευες.αναλογως πως το εννοεις βεβαια. και στo isdn υποχρεωτικα πρεπει να ξεκινησεις ολες τις γραμμες πανω απο το netmod.τι να σου πω. με αυτα που εχω δει δεν μπορω να σκεφτω κατι που να μην γινεται και απο μερικα Modem/routers.αν και να σου πω την αληθεια αν ειχα διπατο η τριπατο σπιτι και ηθελα τηλ παντου θα ειχα χωσει ενα μικρο τηλεφωνικο κεντρο να κανω απλα τα παντα anyway αυτο ειναι αλλο θεμα οποτε μην χαλασουμε αυτο.συζητηση κανουμε .φιλικα παντα.
Alxnks Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 εννοειται φιλικα, αλλωστε εχεις γνωσεις πανω στο θεμα και καλο ειναι που το συζηταμε και δινεις ιδεες. απλα κι εγω παραθετω πως στη δικη μου περιπτωση με εχει βολεψει το isdn του οτε εδω και χρονια και (δυστυχως κιολας) δεν εχω βρει κατι να το αντικαταστησει επαξια (θες απο σταθεροτητα, θες απο συμβατοτητες, θες απο το να μην μπλεξω με ενα καρο και ακριβα μηχανηματα για ενα σπιτι κι οχι επιχειρηση) και η μια μου αποπειρα στεφθηκε απο πληρη αποτυχια. οποτε παραμενω ως εχω και το κοιταω που και που μπας και βρεθει τιποτα, ουτε εγω θελω να δινω 50 ευρω το μηνα αλλα τι να κανουμε.
poulinos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 ετσι απο περιεργεια.εσυ θες να εχεις δυο νουμερα πχ το 111 λεμε τωρα για να μην γραφω 100 ψηφια και το 112 θες σε καθε νουμερο να υπαρχουν δυο συσκευες και να χτυπανε και οι 2 οταν σε καλουν πχ στο 111?σωστα? αν μιλαει το 111 θες να σε πηγαινει στο 112 και να χτυπαει το 112 .σωστα?στο 112 θα χτυπανε και οι δυο συσκευες σωστα? σαν εξερχομενες θες να εχεις 2 γραμμες να μπορουν να μιλησουν ταυτοχρονα.το 111 και το 112.σωστα? αν θες αυτο γινεται σιγουρα με ενα τροπο που ξερω δεν ξερω αν γινεται με το Thomson και με τον δευτερο τροπο που σκεφτομαι.με αλλο ρουτερ το εχω δει.
Alxnks Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 :s δεν ειχα δει αυτην την απαντηση! που λες...επειδη δεν πολυκαταλαβα πως το εννοεις, για να το κανουμε ακομα πιο ευκολο με τα νουμερα..ας τα ονομασω απλα 1,2,3,4. θελω λοιπον το 1 να χτυπαει ντε και καλα και στις δυο γραμμες..ταυτοχρονα (!), οχι αμα ειναι κατειλημμενη η μια να το στελνει στην αλλη η αν δεν το σηκωνω..αυτο γιατι στην πρωτη γραμμη υπαρχει τηλεφωνητης οπου το σηκωνει στα 4 χτυπηματα. παμε στη δευτερη γραμμη..εκει περα απο το νουμερο 1, θελω να χτυπαει και το νουμερο 2, αποκλειστικα σε αυτη, οπως επισης και το νουμερο 3 (επισης αποκλειστικα) που το δινω σαν νουμερο φαξ (οποτε στη δευτερη γραμμη υπαρχει και συσκευη φαξ η οποια εχει ρυθμιστει να το σηκωνει στα 5 χτυπηματα ωστε να μην παρεμποδιζει το νουμερο 1 που ο τηλεφωνητης το σηκωνει στα 4 χτυπηματα). το νουμερο 4...περισσευει ουσιαστικα και το εχω ριξει στην πρωτη γραμμη (επειδη καθε γραμμη ειναι για μεχρι 3 νουμερα λεει, οποτε η δευτερη ειναι φουλ), αλλα δεν το χρησιμοποιω καθολου. το μονο glitch που υπαρχει σε ολο αυτο, βρισκεται στη δευτερη γραμμη που αν καποιος παιρνει το νουμερο 2, αν χτυπησει 5 φορες το σηκωνει το φαξ. αλλα ενταξει, το νουμερο 2 το εχουν ελαχιστοι ανθρωποι που θελω και αμα προλαβει και το σηκωσει το φαξ απλα η ξαναπαιρνουν μετα απο λιγο η με παιρνουν στο κινητο. πιστευω να τα εξηγησα καλα και να καταλαβες τι και πως χρειαζομαι να ειναι και πως τα εχω βολεψει μια χαρα με το isdn και το netmod. οσο για τη γραμμη προς netmod και μετα τις διπλες προς το σπιτι..αυτες ηταν πολυ ευκολο να διευθετηθουν με πατερα ηλεκτρολογο (που εκεινος εχει φτιαξει το ηλεκτρολογικο δικτυο του σπιτιου anyway)
poulinos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 αν και μπερδευτηκα λιγο λογικα αυτο που θες θα μπορει να γινει με καποιο ρουτερ που βγαζει παραπανω απο 2 fxs.με τα απλα που ειναι για 2 fxs μαλλον ειναι χλωμο.anyway μπερδευτκα και εγω τοσα νουμερα απλα προσπαθουσα να καταλαβω τι θες να κανεις.μαλλον οι περισσοτεροι το κανουν με τηλεφωνικο κεντρο αυτο που θες.
Alxnks Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 τηλεφωνικο δικτυο με τα αντιστοιχα πανακριβα μηχανηματα, που ειναι και δυσκολοσυντηρητα και θα θες καποιον να στο στησει και να το κοιταζει οποτε τυχαινει κατι ομως σε σπιτι ειναι too much εξοδο χωρις λογο. ενω ετσι...ενα μηχανηματακι (τσαμπα) απο τον οτε και τα υπολοιπα μονος μου! οσο για τα νουμερα...δεν ειναι δυσκολο ρε συ... απλα το νουμερο 1 θελω να χτυπαει ταυτοχρονα ντε και καλα και στις δυο γραμμες..αυτο ειναι το κυριοτερο ολων βασικα (και επισης οταν ειναι κατηλειμμενο και παρει καποιος παλι στο 1, χτυπαει και στις δευτερες συσκευες) πιστευω η υλοποιηση που εχω τωρα ειναι η πιο ευκολη και η πιο οικονομικη (ισως οχι απο παγια..αν και αυτο παιζει δυνατα..αλλα σιγουρα απο πλευρας hardware).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα